Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hm. Co na to říct? Hravost podlehla zfetované psychedelické podivnosti, která by snad ani nevadila, kdyby měla nějaký nosnější příběh (půlka filmu jsou dobrodružství v moři, která odnikud nikam nejdou, kromě Jeremyho, a nic zajímavého vlastně často ani nepřinášejí) a ne tak omšelé a nudné poselství těch hipísáckých šedesátek, kdy si všechny květinové děti myslely, že svět spasí Láska s velkým L, ale jen do chvíle, než zjistili, že na nájem a pravidelnou stravu jim to nevydělá, a staly se pak bankéři. Což je mimochodem dokázaný fakt, že nejagresivnějšími bankéři Wall Streetu jsou právě bývalé květinové děti. Je fajn si ve filmu vyposlechnout některé (ne všechny jsou dobré) písničky Beatles, dvě tři jsou dokonce skutečně chytlavé popěvky, ale zkrátka ta hravost je pryč. Líbil se mi Perný den, že stál nohama na zemi, a přesto dokázal najít ve všedních problémech dětskou hravost, líbil se mi film Help!, který je absurdní parodií na bondovky (a snad jedinou povedenou parodií na bondovky, neb samy bondovky jsou parodií, a jak je známo, parodie se parodují těžko). Ale pak už přišly ty houbičky a naprostá šílenost v podobě Magical Mystery Tour, nu a tohle se tomu podobá (odněkud někam se jede, je jedno odkud kam, důležité jsou neuvěřitelné ztřeštěnosti během cesty), jen je tu aspoň něco jako příběh (btw, koho mohli myslet těmi Modráky? Policajty, daňové úředníky, úředníky obecně, politiky?). Pro mě je to smutné zakončení hravé kariéry Beatles, kdy rozdávali radost, a ne psychedelická oblbovátka, a těší mě jedině, že alespoň Ringo v tom dětinském třeštění pokračoval dál, jako jediný, protože Johna zajímala moucha, která lezla po Yoko Ono, zatímco jim syn běhal po baráku s posr.anými plínami, George asijská mystika a esoterické rozjímání, než načapal svého guru se staženými kalhotami, jak naprosto neesotericky provozuje sex s nějakou tou adeptkou, no a Paul se vrhl na kariéru, která mu nejlépe jde, skládal a zpíval vynikající písničky. Konec, zvonec, sbohem a šáteček. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásný a velmi nápaditý příběh který musí oslovit jak děti, tak i většinu dospělého publika. Tým výtvarníků pod vedený německým výtvarníkem Heinzem Edelmannem vytváří barevný, hravý svět pro tento ,,květinový" film s četnými písničkami této legendární kapely. Ve žluté ponorce pod záštitou psychedelických obrázků, vizí, různých proláklin, barev všeho druhu cestují a prožívají nejedno surrealistické dobrodružství. Cestují do ráje hippies Peperlandu, aby jej osvobodili od nepřátel hudby a lásky ,,modrých mravenců". V závěru filmu je všem příznivcům této kapely, přeci jenom dopřána jedna věc? A to sice ta že můžou konečně vidět své miláčky a jejich skutečnou podobu i když jenom na mžik. Jejich čtvrtý film pro mně přeci jenom dopadl o něco lépe než jejich předchozí Magical Mystery Tour. Nejlepší písně ze soundtracku k filmu krom první strany kde byla v režii jejich producenta a manažera George Martina, speciálně zkomponována orchestrální hudba jen pro tento film tak jednoznačně tenkrát ve své době, vlastně i dnes velice poplatné píseň All You Need Is Love, a ještě se mi líbila třeba Hey Bulldog. Pro Eddarda? Ano já to slyšel, jako fanoušek Beatles a vůbec celých šedesátých let jsem o této písničce dávno věděl. Píseň ale ve filmu nezazněla, byla z roku 1967 a Beatles ji tenkrát tuším vydali současně s albem nebo přímo na albu Sergant Pepper's.Za 4* prostě skvělá LSD atmosféra. ()

Reklama

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne surrealistické dúhové obrazy, volný prúd vedomia zachytený do celuloidu (trochu to pripomína Giliamove animáky) a k tomu vynikajúca hudba a občas aj vtipné hlášky (dostali ma tie flegmatické komentáre ktoré akoby chlapci nahrávali na kazeťák medzi tretím a štvrtým práskom ;-). Ťažko si potom sťažovať na nesúrodosť alebo trápny dej. Vážne ma to milo prekvapilo! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Z tolika barev, tak rychle se za sebou střídajících mě bolela hlava a oči. Ať už nazveme tento počin jakkoli - psychedelický, surrealistický, dadaistický - je to jedno. Prostě ve filmu šlo hlavně o písně Beatles, které zbožňuju a o ty barvy. Co se týče děje, asi tam měl nějaký být, ale já ho teda moc nepostřehla. Píseň Yellow submarine se vám ale vryje do hlavy po zbytek večera. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ústřednímu songu se současný divák pravděpodobně již vysměje. Bo, "All you need is WiFi!", LOL:-). Poprvé jsem tenhle animák o záchraně Pepřové země viděl jako malé dítě. Tehdy to na mě udělo mocný dojem. Byl jsem zvědav, jestli se i po těch letech kouzlo nevytratí. Nevytratilo. Pořád to působí stejně svěže a dokáže uchvátit fantazii dospělého i dětského diváka. Nápaditostí, imaginací, výtvarným zpracováním. A krásnou ručně zpracovanou animací. A samozřejmě hudbou. Nádavkem je to kus historie. Současný divák si tam najde i další vrstvy, kterými potěší oko i intelekt. Určitě to jde dopoporučit i neboomerským divákům, kteří nejsou přímo fanoušky The Beatles. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Kresleného George namluvil Peter Batten, který byl pět týdnů před koncem natáčení zatčen jako dezertér. Jeho dabing pak dokončil Paul Angelis, který již mluvil Ringa a šéfa Modrých. Jméno Petera Battena tvůrci odmítli uvést do titulků. (Terva)
  • Členovia skupiny Beatles sa nezúčastnili slávnostnej premiéry filmu kvôli nečakanej smrti ich manažéra Briana Epsteina. (kosticka7)
  • Členové skupiny nebyli filmem příliš nadšeni a jejich reakce tomu odpovídaly. George: "To nejsme my!" Ringo: "Je to jen ilustrace některých našich písniček." (Robbi)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama