Reklama

Reklama

Velká oříšková loupež

  • Kanada The Nut Job (více)
Trailer 4

VOD (1)

Ve snaze přežít zimu a neumřít hlady, rozhodnou se nerozluční přátelé krysa a veverka Bručoun vyloupit obchod plný oříšků, na který omylem narazí. Jejich svět je najednou krásnější. Plánují to největší přepadení v historii hlodavců. Jenže se k nim přichomejtne zbytek kamarádů z parku – přímo 13 milovníků oříšků, kteří jim situaci značně zkomplikují. Zvířátka však vůbec netuší, že obchod je jen krycí místo pro lupiče. Ti se chystají vyloupit banku skrz vykopaný tunel a místo pytlů s penězi podstrčit pytle ořechů. Rozhodně je na co se těšit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (125)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Logika si zde dává těžkou dovolenou. Lupiči plánují vykrást banku tak, že koupí barák s oříšky naproti banky pak se tam prokopou udělají tam díru dynamitem a vymění prachy za pytle s oříšky (jak chtěly vyřešit tu díru je mě záhadou nemluvě o tom, že ten výbuch by probudil celé město) . Vede jich chlápek,kterého v nedávné době propustily z vězení a tam si našel kumpána na vykradení banky a ze staré party ještě přibral 2 kámoše. Do toho se namíchá jeden veverák, kterého vyhostily z parku jelikož ho zničil se svým tupým nemluvným kámošem krysou a parta zvířat z parku,která hledá obživu jo a abych nezapomněl jedna fena ještě. Celé to je takřka absolutně nevtipné (prdící svišťové pokusy o vtipy se slepým krtkem jakákoliv scéna s Greysonem čestná výjimka je souboj ptáka s veverkou na stěrači auta) a o originalitu to též nezastavilo kdo viděl Za Plotem (podobná zápletka krádež na začátku toho vozíku s ořechy je dokonce hodně podobné té z Za Plotem) Rattatouille (ta krysa je přesná kopie té z toho animáku) případně Angry Birds (podoba toho ptáka) může mít deja vu. 40 procent za píseň od Psy (bohužel bez textu jen zvuky) a za příběh a tu jednu vtipnou scénu . ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Vidím tady to špatné hodnocení a jsem docela překvapený, že tu jako jeden z mála dávám čtyři hvězdy. Sice jsem se u toho moc nezasmál, ale zase se mi na to moc dobře koukalo. Těch 86 minut mi ani nepřišlo jako by toho času bylo dvakrát tolik, což jsem tu z některých komentářů vyčetl. Surly, vynikající zlodějíček oříšků s jeho krysím parťákem se pokoušejí vykrást obchod s oříšky, v němž lidští zloději zase spřádají loupežnické plány na banku. To mě docela dostalo :D Lidé vykrádají bankou, zatímco je samotné vykrádají veverky :D ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Šéfe, olíznu tě... no tak." asi nejvtipnější hláška z filmu, což je hodně smutné. Pro malé děti dobré, ale pro ty nad 10 let už to bude nehorázně podprůměná pytlovina. Odkdy se z oříšků dělá poprcorn? Asi jsem něco zaspala. Byla zde řada narážek na spousty věcí jako ztracené město Ořechádo atd... to je vždy fajn, ale i tak to bylo slabé. Nejvíc mě pobavila asi scéna, kdy uvidí obchod s oříšky a začnou tančit na gangham style ovšem stylem připomínajícím Matta ve světě.... ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

No. Animák dobrej. Existují určitě lepší, ale když uvážím, že se jedná o koprodukci Kanady, Jižní Korey a USA, což není pro animovaný film zrovna běžné, mohlo to dopadnout hůř. Zejména díky účasti Jižní Korey trochu chápu proč použili zrovna tuhle píseň jako ústřední, ale proč to tak chtěli, tomu už nerozumím. Tohle prostě neni ten správný hudební podklad do pohádky pro děti. Vidím tam také mnoho podobného s jinými animáky (namátkou Za plotem, Ratatouille, atp.). Abych jen nekritizoval, pes byl dobrej a narážka na Angry Birds také. Je vidět, že tvůrci šli s dobou. Měli by se ale ještě hodně učit, jestli chtějí být alespoň malinkou, maličkatou konkurencí pro DreamWorks či Pixar, potažmo Walta Disneyho. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

"Velká oříšková" dijak neurazila, ale že bych z ní byl nějak odvařený to teda ne. Asi největší zápor animáku beru až nestoudnou podobnost se Za plotem. Opět jde o tlupu zvířat co hledá zásoby na zimu, opět je hlavním hrdinou "sobecký hajzlík", opět tu máme "někoho zevnitř" (jen tenkrát to byl kocour, ne pes), opět lidé vystupují groteskním způsobem... mám pokračovat? Je to neuvěřitelné. Díky tomu ať chci nebo ne srovnávám a "plot" vyhrává na celé čáře. Kompletně. A to ani neřeším jestli pytel ořechů lze vůbec poplést zapytelm s penezi ;). Takže je to za 2,5 (zaokrouhleno na 3). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • V závěru filmu je krátká mezititulková scéna. (Rominator)
  • Píšťalka pro psy by fungovala stejně tak i na veverky, jelikož ty by frekvenci píšťalky slyšely také. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama