Reklama

Reklama

UFC 1: Beginning

(pořad)
všechny plakáty
Sportovní
USA, 1993, 180 min

Účinkují:

Bill Wallace

Obsahy(1)

Společnost Ultimate Fighting Championship, nyní známější pod zkratkou UFC, debutuje a přináší jednodenní turnaj, ve kterém se představí osm bojovníků. Mezi nimi i budoucí legendy tohoto sportu Royce Gracie, Ken Shamrock nebo Gerard Gordeau. (TheSpearCZ)

Recenze (5)

warhammer 

všechny recenze uživatele

Staré dobré začátky UFC! Skoro žádná pravidla. Prakticky nic není zakázáno. Řezby v kleci mezi zkušenými fightery i pouličními rváči rozdílných vah. Zapomeňte na rukavice a vyšší počet kol. Tady vše končí pekelně rychle. Nejlepší UFC: (díly 1-6) Gerard Gordeau vs. Teila Tuli, Kevin Rosier vs. Zane Frazier, Royce Gracie vs. Art Jimmerson, Ken Shamrock vs. Patrick Smith, Gerard Gordeau vs. Kevin Rosier, Royce Gracie vs. Ken Shamrock, Gerard Gordeau vs. Royce Gracie. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Historicky první Ultimate Fight Championship se pořádal 12. 11. 1993 a bylo to formou vyřazovacího turnaje, kde proti sobě nastoupili borci různých vah a bojových stylů. Bojovalo se na jedno kolo dokud nepadlo K.O. a nepoužívaly se rukavice jako v současnosti (díky tomu bylo dost rychlých K.O.). Také se používaly dnes už nepovolené údery, jako např.: rány do zátylku. Aréna mi přišla taková provizorní, protože konstrukce byla omotaná pouze molitanem. Hned v prvním zápasu bylo vidět, že se nevědělo, jak se budou boje vypadat. Padlo hodně rychlé vítězství. Další zápasy už byly parádní. Za mě 86% :) ()

Reklama

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Takhle začala legenda. Opravdový rváči z ulice bez techniky, bez rukavic, skoro bez pravidel. Rány do zátylku, kopy do hlavy na zemi mi nevadí, ale co mi hodně vadí, je držení klece. Ještě, že se to zakázalo. Rozhodně zajímavé sledovat, jak to všechno začalo! 95% ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Enter the Dragon, Bloodsport a iné filmy sa stretli v realite a pomocou najväčšieho mača Hollywoodu vytvorili zábavu, ktorá neskôr prerastie v najrýchlejšie rozvíjajúci sa šport na planéte. Začiatky boli tŕnisté, zápasníci z rôznych žánrov padali rýchlejšie ako sa očakávalo a strety medzi nimi bez pravidiel neboli tak jednoduché ako vo filmoch. No vytvorili absolútne legendy bojových umení ako bratov Gracieovcov či Kena Shamrocka. Kult pre každého fanúšika bojových umení a povinnosť pre MMA komunitu. ()

Zajímavosti (1)

  • Tvar oktagonu (klietky, ktorá slúži na boj v MMA) vymyslel John Milius. A bola to hlavne jeho zásluha, že sa o tento šport začali zaujímať investori a médiá. Spomenul to aj jeden zo zakladateľov tohto športu, Royce Gracie v dokumente Milius (2013). Obaja boli aj promotérmi prvého turnaja spolu s Artom Davieom. (Sunwheel)

Reklama

Reklama