Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující životopisné drama mapuje třicetiletou životní cestu nejsilnějšího muže přelomu 19. a 20. století, který mimo jiných neuvěřitelných kousků dokázal udržet v každé ruce dva tažné okně, na zádech zvedl zátěž osmnácti dospělých mužů a jedním prstem zdvihl závaží o hmotnosti 240 kilogramů. (Morico)

Recenze (30)

Okara 

všechny recenze uživatele

Ale jo, takhle jsem si to nějak představoval. Autobiografický film o nejsilnějším muži, který kdy žil. Žádné neuvěřitelné tempo, efekty či přesah; Louis Cyr je komorní film o kanadském silákovi, který kromě jeho neuvěřitelných kousků zachycuje i jeho životní cestu včetně všech útrap mimo pódium. A to poměrně věrně. Ve filmu sice nenalezneme mnoho zásadních momentů jeho života (kariéru policisty, těšení se oblibě v Evropě či mnoha jeho siláckým kouskům), ale to vůbec nevadí, neboť životní cesta tohoto muže vydá i tak bohatě na 130 minutovou stopáž. A byť je celý snímek těžkopádní jako Louis sám, divák se nenudí - na to je až příliš ohromen výkony, které tento na první pohled vypadající cvalda předvádí. Je bez debat, že byl jedním z nejsilnějších mužů planety a vůbec nevadí, že se konkrétní měření jeho pokusů různí. Desítky kilo sem, stovky kilo tam, když vám někdo na zádech zvedne dvě tuny, ustupuje exaktnost údivu. Kdo čeká melancholickou sondu do životní poutě nejsilnějšího muže, který kdy kráčel po Zemi, nemůže být zklamán. A kdo s tím má problém, tak za ním přijde jeho potomek, popadne a vyhodí oknem, jak to dělávala jeho mamka. Vskutku úctyhodný příběh muže, který si nezaslouží být zapomenut. Nejlepší soundtrack z filmu: Main Theme. 70 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÁMY A PÁNOVÉ, NÁŠ MOCNÝ, VÝJIMEČNÝ, NEJVĚTŠÍ Z NEJVĚTŠÍCH, NEJSILNĚJŠÍ Z NEJSILNĚJŠÍCH, JEDINEČNÝ LOUIS CYR!…“ /// To takhle jednou Louis zvedl šutr… Příběh o nejsilnějším týpkovi světa je příběhem o útěku z bídy. Louis Cyr nebyl žádnej vobyčejnej Ota Zaremba (taky zobal? Hovno, mlíko pil…), nýbrž nevobyčejnej zázrak přírody. Jeho životopis je zajímavě zpracovanej, nenudí, je plnej zvedání železa a cirkusovejch kousků… možná bych to na ty 4* mohl zvednout… Víte co, seru na to. Silný 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Biografii, kterou napsal spisovatel a scenárista Paul Ohl, číst nebudu. 2.) Nevím, co všechno se dá dokázat jedním prstem (…ale holky, nechte toho…). 3.) Thx za titule ,,Jolinar“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Někdo známej na facebooku dával odkaz na článek o tomto člověku. Pod tim odkazem se rozjela velká debata ohledně toho, jestli je možný, aby někdo dokázal zvedat takovýhle těžko uvěřitelný váhy, nebo je to nějakej fejk. Jelikož mi čísla z toho článku přišly poněkud přitažený za vlasy, tak jsem hledal o Louisi Cyrovi ještě nějaký další informace a narazil jsem i na tento poměrně vysoko hodnocenej film. Možná je to tim, že jsem si už všechno přečet, ale ten film mě prostě vůbec nebavil. Přišlo mi to šíleně nudný a já na to koukal po částech několik dní. Navíc ten film nějak moc neodpovídal tomu, co jsem se tak různě dočet. Údajně Cyr pracoval na nějaký rodinný farmě a rodina navíc vlastnila hospodu, takže asi úplná socka nebyl. Podle filmu je jako ze strašně chudejch poměrů a maká někde za pár šupů u nějakýho vykořisťovatele. Taky některý epizody z jeho života ve filmu úplně chyběly. Ale největší problém asi je, že tomu herci, co hraje Louise Cyra, prostě nejde uvěřit, že je to borec, co zvedne půl tuny jako lehkou rozcvičku. Když to člověk porovná s nějakejma dobovejma fotkama, tak je vidět, že Louis Cyr byl úplně jiná figura, měl široký ramena a bicáky jak hovado. Ten herec je prostě jenom tlustej. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Postava tohoto siláka je určitě tím nejzajímavějším z celého filmu. Pokud jsou údaje pravdivé, (o čemž mnozí pochybují), tak to teda kolouk dolů. Dávat takové váhy, v době, kdy člověk bral sílu pouze z jídla a ne ze všemožných doplňků, či steroidů, to musela být pro diváky v hledišti opravdu velkolepá atrakce. Louis Cyr není sice natočen nějak extra přesně podle jeho životopisu, což na druhou stranu je u podobných filmů zcela běžná věc. Mně nezbývá nic jiného, než jen tiše závidět a doufat, že se podobným výkonům aspoň tak ze třiceti procent přiblížím. To by mně bohatě stačilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Není to natočeno nijak poutavě ani vizuálně atraktivně, ale díky tomu, že film zpracovává zajímavou postavu, (konečně něco jiného než hudebníci apod.) dokáže zaujmout. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Louis Cyr je určitě zajímavá osobnost, ale podle toho, co jsem vyčetl, jeho životní příběh zase tak zajímavý není, A to se asi odrazilo i ve filmu. Prostě je to jen o strašně silném chlapovi, který tu svojí sílu dokázal prodat. Nějaké kontroverze se tu prakticky nekonají, hrdinovi těžké začátky jsem také nezaregistroval a odvrácená tvář slávy vlastně přijde až na konci, ale nepůsobí to nijak intenzivně. Pokus o násilné naroubování komplikovaného vztahu s dcerou na mě také nijak zvlášť nezapůsobil. Na dokument bych se s chutí podíval, ale film nudil. 30% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsou ty čtyři hvězdy slabší, protože přes všechny kvality snímku, přes všechny ty neuvěřitelné silácké kousky a ještě obdivuhodnější nezdolnou vůli Luise Cyra vyhrávat a zajistit tak sobě i svým blízkým východisko z beznadějné bídy, mi neseděla příliš dlouhá stopáž, ono když hlavní hrdina šokoval svým vystoupením poprvé, bylo to fajn, podruhé, potřetí taky, ale s každým dalším rekordem to ztrácelo na počáteční přitažlivosti. Přesto zajímavý snímek, který určitě doporučuji. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O jakémsi Cyrovi jsem jaktěživ neslyšál, takže šlo zprvu o zajímavou informaci. Nicméně příběh samotný zas tak objevný není, uvidíte a časem pozapomenete. Nicméně je hezké, že ti dva obříci umí i hrát :) Za film tak pěkné ***. Tu * navíc si film zaslouží za zpracování, protože je to moc pěkně natočeny, hezky se na to kouká a je u toho pěkná hudba, všechno k sobě zapadá, což se ne vždycky vidí a slyší. V tomhle ohledu tedy tvůrci odvedli moc dobrou práci. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Opravdu jeden z nejzajímavějších dokumentů o nějakém významném člověku,co jsem kdy mohl vidět.Před zhlédnutím jsem žádného Louise Cyra neznal a teď už to vím.Tvůrci to pojali výborně a nastínili vám to do nejmenších detailů,za což jim patří obdiv.Ten člověk byl opravdu neuvěřitelný.A hlavně v té době nebyly žádná anabolika ani steroidy,takže tím jsou jeho výkony ještě neuvěřitelnější.Přesto dávám čtyři hvězdy,ale to neznamená,že se mi na filmu něco nelíbilo.Film se mi velmi líbil a čtyři hvězdy jsou zde adekvátní.Hodnocení:85% ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

No jo Cyr bol borec a hlavne hračka prírody... o tom žiadna. Čítal som o ňom veľa vecí a preto som sa potešil keď som našiel tento film. Film sám o sebe nie je zlý, možno trošku zbytočne natiahnutý, ale nie zlý. Obrovský problém je však casting. Do hlavnej úlohy obsadili tučniaka bez svalov a o tom jeho kolegovi, ani nebudem hovoriť.... ten mal problém na tých krivých nohách nosiť sám seba. To sa potom ťažko verí všetkému v tom filme, keď na obrazovke pobehuje dlhovlasí vepřík a dvíha dve tony. Takže aby som to uzavrel... nie je to zlé na životopisný film, ale je tam trošku málo akcie a trošku veľa tárania. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela malá a fajn biografie "největšího siláka všech dob". Je to jenom trochu nad televizní produkcí, až mne velmi mrzí, že se něco podobného u nás nenatočí o Frištenském, který měl život ještě bohatší 8/10 ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ono dát se na dráhu profesionálního zvedače zátěží není jen tak! Tak si milý kulturisté představte, že by jste neaplikovali takové ty doplňky, jež se prodávají v padesáti litrových nádobách a mají příchutě mangem začínaje, kaviárem konče. Dále by jste se nedopovali androgenními anabolickými steroidy či peptidovými hormony! Louis Cyr nic z výše uvedeného nepotřeboval, dokonce ani neposiloval. Jediné, co provozoval byl pořádný dlabanec a lekce francouzské gramatiky, jež mu byly poskytovány věrným poskokem. Louis to nakonec dotáhl až do manéže, kde vedle krotitelů lvů držel dva páry ořů zafixované na jednom fleku - hurá vnitřní krvácení! 78% ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Obzvlášť v případě pana Louise Cyra, tedy pokud nám anály nelžou. Každopádně tento kulturista, v podání Antoine Bertranda nevypadal příliš na někoho, kdo by všem ostatním měl svým výkonem dát do áčka. Jinak příjemnej a zajímavej film. Trval však opět příliš dlouho, jako adekvátních bych viděl 80 až 90 minut... ()

Lukiš 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru se zfilmování života tohoto borce nadmíru vyvedlo. Film má hodně kladných stránek, ze kterých byl chtěl nejvíce vyzdvihnout herecké výkony a soundtrack. To, zda věřím všem těm astronomickým číslům a všem těm nadlidským kouskům, které pan Cyr údajně dokázal, je kapitola sama o sobě, každopádně to nemá vliv na mé hodnocení snímku. Dostat se na takovou silovou úroveň, ještě navíc bez pořádného tréninku, to se samo o sobě vymyká zdravému selskému rozumu. Ale kdo ví, jak to doopravdy bylo. Třeba opravdu byl tento muž výjimkou. Každopádně jsem rád, že jsem na tento film narazil. 4.5* ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tyhle životopisné dramata jsou moje citovka. Ne že by Louis Cyr nebyl tak dobrý, aby nemohl dostat plnou palbu, protože ten čas s ním opravdu letí, navíc nejsilnější muž světa v podání A. Bertranda byla naprostá okázalost =) A samozřejmě věci, které uvidíte, jsou neskutečné. Řekla bych až neskutečně možné, protože aby člověk uzvedl to, co ani není v jeho lidských možnostech, je šílené. Ale jak řekl sám Cyr: "Když to závaží nezvednu, nejsem nic" a on rozhodně byl cokoliv, jen ne nic. Ovšem na pět hvězd mi tam pravděpodobně něco chybělo, protože když nad hodnocením moc přemýšlím, je něco špatně. U pětkových snímků nepřemýšlím nad bodováním, já to tam prostě sázím =) ()

j0nathan 

všechny recenze uživatele

Filmu musím vytknout příliš rychlé a velké skoky v životě, které způsobují menší "pocitovou" návaznost a přirozenost toku příběhu při sledování. Nebyl jsem úplně spokojen ani s hereckým výkonem hlavního protagonisty, ale i přesto je to řemeslně zpracovaný příběh nejsilnějšího muže na Zemi. Louis Cyr je sám o sobě velmi zajímavá postava a oceňuji nápad na přenesení jeho života na filmové plátno. ()

trnkon 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh o hříčce přírody. Opravdu nejsilnější člověk který kdy žil. Rád bych se vrátil v čase a sledoval jeho strhující výkony. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Je známy plagát muža, ktorý dvíha ľudí na doske pomocou svojho chrbátu. Ale nikdy som tomu nejak nevenoval pozornosť. Musím priznať, že som o Luisovi nikdy nepočul a až tento film ma navnadil si aspoň niečo o ňom prečítať. Bol to vskutku zaujímavý človek a ako aj vo filme hovorí - to čo dokázal ho odlišuje od obyčajných ľudí, ktorí prežili svoj život v biede a v zabudnutí. Obrovská chuť a nezlomná vôla sa dá len obdivovať. A film je i pútavo natočený, takže je tu o čo stáť. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Podle toho, co jsem si dohledával na netu, tak ten film asi úplně neodpovídá realitě, což je škoda. Ale jinak asi pro nějaké představení osoby, o které většina lidí nikdy neslyšela by to stačilo. ()

Reklama

Reklama