Reklama

Reklama

The Slender Man

Recenze (8)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tzv. Slender Man sa po svojom „vytvorení“ stal novodobou urban legend a internetovým fenoménom, ktorý u ľudí vyvolal väčší záujem než ktokoľvek očakával. Tajomná postava v saku, s nezvykle predĺženými končatinami, ktorá očividne nie je človekom, no dokáže vysať životnú energiu, či privolať ťažkú paranoju, objavujúc sa pri lesoch a skupinkách detí (ktoré následne zvyknú bez stopy miznúť), je totiž naozaj zaujímavým a svojím spôsobom aj desivým stvorením. Tento film je nezávislý found footage od režiséra AJ Meadowsa, ktorý sa snaží na svojom krátkom úseku Slender Mana priblížiť, no nie celkom sa mu to darí – hlavne kvôli stereotypnosti, slabšej atmosfére a až príliš počítačovému spracovaniu Slender Mana. Nepochybujem však, že na túto tému budú čoskoro pribúdať ďalšie filmy, ktoré snáď budú kvalitatívne lepšie a komu by sa nechcelo čakať, môže skúsiť internetový film / seriál "Marble Hornets", ktorý k rozvíreniu slendermanovských vôd výrazne prispel, prípadne PC hru "Slender", ktorá sa dokáže s ľudským strachom slušne pohrať a v neposlednom rade je tu aj vydarený kraťas "Proxy: A Slender Man Story". ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Kamera ako v počítačovej hre, doslova. Nie je divu, že "režisér" Antonín Lúka doteraz nenatočil už nič iné. Mali by mu zakázať točiť aj na mobile. ()

AlistairMir odpad!

všechny recenze uživatele

Co udělal Slender Man tak strašného, že ho rejža takto šíleně trestá? Možná mu unesl dítě a pak tuto osobní pomstu chápu, ale já za to nemohu tak proč jsem trestán také? Nyní několik mnou osobně vybraných zajímavostí z filmu : 1) V kanceláři kde spolu mluví Mr. Propper a žena jsou na skřínce vidět krabice od hry Monopoly, čímž nám tvůrci radí, ať tu krávovinu vypneme a jdeme si radši zahrát fajn hru. 2) Film určitě sponzorovala automobilka Hyundai jelikož se dočkáme několika detailních záběrů na jejich volant. 3) Při scéně kde chlap sedí v křesle a nasává je v jeho televizi vidět stojící postava Slender Mana, je to minimálně 15 sekund dlouhá scéna a nejdelší Slendyho záběr ve filmu. 4) Slendy se v průběhu filmu dohromady po 2-3 sekundových záběrech objeví ještě na dalších cca 15 sekund což dává dohromady neuvěřitelnou půlminutu Slendyho ze 78 minut filmu což je cca 4x méně než kolik si Slendyho užijete v devíti minutovém kraťasu PROXY: A Slender Man Story. 5) Přivázaná holka k židli je podstatně více otravná než přivázanej chlap. A nakonec oblíbená věc : CHYBA VE FILMU. Je jen jedna jediná. Začíná někdy v 0.00.00 a končí myslím v 1.18.03 což z ní dělá historicky nejdelší chybu v dějinách kinematografie a kdyby se jí autoři vyvarovali nemuseli jsme u tohoto filmu trpět. Chtěl jsem dát hvězdičku za režisérovu odvahu páč až tohle Slendy uvidí tak mu osobně urve hlavu a rejža to musí vědět ALE...už z úcty ke Slender Manovi dávám ODPAD jelikož by si Slendy určitě nepřál abych na plivanci do jeho beztvarého obličeje shledal cokoli pozitivního. Ještě že existuje ten dokonalej kraťas... ()

Furry_Sheep 

všechny recenze uživatele

Moje slabost pro horory typu found footage mě často nutí některé filmy nadhodnocovat. Slender Man je první - a doufám, že i poslední -.výjimkou. Nezáživné, bez jakýchkoliv momentů překvapení, s otravnými postavami a nijakým scénářem. Nuda, nuda, šeď, šeď. A přitom má fenomén "Slender Mana" hodně vysoký potenciál. ()

leo_kure odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film jsem neměl ani sílu dokoukat protože byl nehorázně nudný a amatérský... Dejte mi prachy a natočím vám o dost lepší film s lepší kamerou a ne jak tady.... Kamera se klepe, je rozmazaná postavení kamery vůbec nedává smysl... Nechápu proč kameru drželi samotní herci a ne kameraman co je na to určen.... A taky editace byla dost amatérská... přišlo mi že to editovali v Movie Makeru a o Sony Vegas (nebo jiných profesionálních programů) nikdy neslyšeli.... A kdybch ten film točil já tak bych ho udělal krátkomentrážní... Zbytečně dlouhý film se zbytečnýma záběrama které jsou úplně na hovno... ()

Reklama

Reklama