Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hororová snímka skladajúca sa z piatich poviedok v každej z nich predstavuje samostatný príbeh o jednom z ľudských zmyslov.
1. SMELL (Čuch). Kyle je slobodný chlapík v najlepších rokoch. Jedného dňa mu neznáma žena podaruje zázračnú pánsku voňavku so špecifickým názvom: Smrť.
2. SEE (Zrak). Dr. Tom je očným lekárom s výnimočnými metódami liečenia zraku, za pomoci ktorých vidí všetko, čo jeho pacienti.
3. TOUCH (Dotyk). Henry je nevidiacim chlapcom, ktorý opúšťa miesto autonehody, aby privolal pomoc pre svojich ťažko zranených rodičov.
4. TASTE (Chuť). Aaron prichádza na pohovor do nového zamestnania, ktoré nemá konkurenciu.
5. LISTEN (Sluch). Dvaja muži chcú za pomoci starých záznamov zo zabudnutej videokazety natočit krátky film o skladbe, ktorá disponuje mocou zabíjať každého jej poslucháča. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (20)

rbrandt183 

všechny recenze uživatele

5 drsných hororových poviedok. Maskéry odviedli skvelú prácu. Najviac som si odniesol z prvej, filozofickej, o recyklácii života, ale celkovo bola každá zaujímavá. Keď si človek naviac pozrie, koľko majú tvorcovia rokov, tak klobúk dolu. "Smell" - Nick Everhart (5*), "See" - Miko Hughes (3*), "Touch" - Emily Hagins (4*), "Taste" - Eric England (4*), "Listen" - Jesse Holland, And Mitton (3*). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nízka technická kvalita mi nevadila, podobne ako u väčšiny antológií je problém v nevyváženosti jednotlivých príspevkov. Mne sa osobne najviac páčila časť venovaná "očiam". Milo potešila vzájomná previazanosť príbehov, zároveň tak odhaľujúca širšie pozadie v rámci jednotlivých minipríbehov. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

"SMELL a "TOUCH" - docela to ušlo. Příběh se slepým klukem...., škoda že to nebylo delší, mohl to být parádní horror. Co se týče příběhu "SEE" - nuda a povídka "TASTE" - horší průměr a "LISTEN" jsem ani nedokoukal - SRAČKA! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Úvodné komerčné vizuálne nasadenie ma odrádzalo, ako aj tá elektrotechstep hudba, no po "doobhrýzovaní " si čela som sa umravnila a táto antológia urobila to samé. Určite sa jedná o uchádzajúci pokus, ktorý si svoju pozornosť zaslúži. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pekná hororová antológia, spojená témou 5 zmyslov, kde o každom z nich pojednáva 1 hororový príbeh. Tie si vzalo na starosti 5 režisérov, ktorí majú za sebou väčšinou menej známe horory (Yellowbrickroad, Madison County, Pathogen...) a 1 režisérsky nováčik; niekdajšia detská hviezda Miko Hughes. Jednotlivým príbehom sa venovať nebudem, keďže základná téma je jasná a nevidím dôvod spoilerovať jednotlivé nápady a vlastne sa tu nenachádza žiadna pecka ani odpad, ale všetko sú to také príjemné, nadpriemerné, malé príbehy. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

I. Feromónov si na ruky trochu nastriekať z fľaštičky a lúzer náhle nemá núdzu o pičky. Aróma ľúbezná z niekdajšej nudnej firemnej hnidy upriami pozornosť fľandier tak, že každá naňho vyvaľuje dydy. Za náhly obrat v šťastí však zvyčajne sa platí. Tak aj tu čoskoro na moment povýšený chudák nielen kožu z ruky stratí. 75% II. Cez hladinu pohľadov nazrieť dá sa do ľudskej minulosti, čo však zrobiť, ak miesto pastelových výjavov badať len praskajúce kosti? Často i dnes platí poučenie o hasení nepálivých vecí zbytočnom, pretože ak je pomsta o ničom i lekár-mstiteľ môže skončiť na očnom. 50% III. Slepí často vnútorne oveľa viac vidia než "zdravé" kreatúry, i stane sa, že slepý chlapček jednu takú dolapí počas záchranárskej túry. 65% IV. O práci vopred málokto vie, čo má od nej čakať, predpokladá len, že na povely bude makať. Bossovia často dve tváre majú - navonok xicht prívetivej tety či uja, v realite ide zväčša len o mamonového chuja. Po tom čo chudáka vysaje do poslednej kvapky, uchádzačovi č. 2 na oči aj uši nasadí zas len klapky. 65%. V. Náhlu smrť netreba riešiť zliepaním kúskov skladby ruského skladateľa. Stačí totiž pustiť si hocčo z pop music a duša okamžite odletí Vám z tela! 0%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hororový snímok skladajúci z piatich poviedok, pričom každá jedna z nich vyobrazuje samostatný príbeh o jednom z ľudských zmyslov. 1 SMELL (čuch): Kyle je slobodný chlapík v najlepších rokoch. Jedného dňa mu neznáma žena podaruje zázračnú pánsku voňavku so špecifickým názvom, smrť - 60%. 2 SEE (zrak): Dr. Tom je očným lekárom s výnimočnými metódami liečenia zraku, za pomoci ktorých vidí všetko čo jeho pacienti - 50%. 3 TOUCH (dotyk): Henry je nevidiacim chlapcom, ktorý opúšťa miesto autonehody, aby privolal pomoc pre svojich ťažko zranených rodičov - 45%. 4 TASTE (chuť): Aaron prichádza na pohovor do nového zamestnania, ktoré nemá konkurenciu - 60%. 5 LISTEN (sluch): Dvaja muži chcú za pomoci starých záznamov zo zabudnutej videokazety natočit krátky film o skladbe, ktorá disponuje mocou zabíjať každého poslucháča - 40%. Každý jeden z príbehov má svoje "čaro" originality. Musím povedať, že tento film nebol vysloveným sklamaním. V pár príbehoch sa objavilo celkom slušné gore, no mimoriadna atmosféra, po ktorej divák vyslovene baží, sa bohužiaľ nedostavila. Presto všetko, vzhľadom k tomu, že film zaujal, prižmúrim očko - 55% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pět mírně nadprůměrných až mírně podprůměrných povídek. Největší tah na branku předvádí hned první ČICH a druhý ZRAK, pořád slušný je i HMAT, o něco horší CHUŤ a laťku snižuje především SLUCH. ČICH (70%) - mňamková přeměna člověka v hadovku smrdutou s poučením, že z nýmanda hvězdu neuděláš. ZRAK (60%) - úchylák hrdinou, násilník obětí, oběť mrtvá a vynikající, byť předvídatelná, pointa. HMAT(50%) - jednoduchý a funkční model se zdánlivě slabým cílem a zabijákem, přidat více hrůzných výjevu z místa činu a zapracovat na atmosféře a bylo by ještě lépe. CHUŤ (40%) - nabito černým humorem, slušným gore, ale přesto nebavilo, boj o život se i přes veškerý humor dá podat uvěřitelněji, a ne pištivým ječením, navíc z mužského hrdla. Ale možná jsem jen neměl náladu. SLUCH(20%) - FF kokotina s otřesnými neherci a (SPOILER) na konci youtube apokalypsa! No ty vole. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

1. Smell - mládence navštíví "avon lady", a zcela zdarma mu nechá voňavku, která je zárukou úspěchu. A hned první den po jejím odzkoušení se mu začne vše dařit - v práci je povýšen, jeho bývalá se do něj opět zamiluje. Ale za úspěšnou vůní se skrývá víc... Hodně krvavý příběh, který celý film hned od začátku pěkně rozproudí. Závěr je sice hodně očekávaný, ale určitě nejsem zklamaný. 4*. 2. See - oční lékař má přístroj, který dokáže z očí svých pacientů "vysát" to co viděli. Kromě sebeuspokojování (taky věříte že by se holky tak moc prohlížely v zrcadle?) pak dokáže i ty ošklivé vidiny ve správnou chvíli použít... Hodně originální námět (a určitě by si zasloužil celovečerní zpracování) byť zápletka byla taková povrchní a závěr nijak neoslnil. 3*. 3. Touch - malý slepý chlapec se se svými rodiči stane obětí autonehody, rodiče jsou těžce zraněni a jen on může dojít pro pomoc. Zvládne slepý chlapec projít lesem plným nástrah? ... Hřeb celého filmu - tento díl jsem si krutě užíval, a dalo by se říct, že jsem to s malým Henrym celé prožil (zpocen jsem byl až na zadnici). Fakt bomba. 5*. 4. Taste - mládenec přichází do nové práce, aniž by tušil, co po něm budou chtít. Nabídku odmítne, ale pak pochopí, že některé nabídky se prostě neodmítají... Byl jsem hodně napjatý kam tento díl bude směřovat, ale bohužel mne to dost zklamalo. Vůbec jsem nepobral smysl a vcelku mi bylo i jedno proč to všechno. Slabé. 2*. 5. Listen - Found footage o jedné nahrávce, která - pokud je správně zahrána - dokáže zabíjet... Příběh byl vcelku zajímavý, ale zpracování pomocí FF zde spíše uškodilo. Pobavil mne závěr, jak by bylo možné podobnou věc v dnešní době šířit (Kruh byl slabý odvar), 2*... Celkově jsem z celého filmu spíš potěšen, některé z povídek (ze začátku) byly lepší, konec byl spíše slabší, ale celé směřování filmu k 5 smyslům bylo docela originální a povedené. U prvních čtyř povídek se mi líbilo i zpracování (pátá FF bohužel ne)... ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem wick, tohle byla nehorázná hovadina! Víc není potřeba komentovat. Neskutečný odpad, neskutečná hovadina, která nestojí ani za 500 MB místa na mém externím disku filmů. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Solidni raubirina. Zejmena Taste - nektere prace se holt odmitat nemaji :-) Celkove mile prekvapeni pro me. Narozdil od vetsiny zde se mi libilo i zaverecne LISTEN. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Podle mě byla LISTEN nejlepší a nejzajímavější a naopak SEE byla nejhorší - kvůli starého a nesyptatického doktora a příběhu, který vůbec neměl smysl. První povídka, SMELL, byla druhá nejlepší, kvůli poutavému příběhu a sympatickým postavám. Taste byl podprůměrný a Touch průměrný. Celkově slabší 4* ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Svižný, jasný, originální, napínavý. Jo, tohle je hororová tématika stavící na něčem mysterioznějším, než je uchylák co honí bandu teenagerů po lese. Tenhle biják v člověku vyvolává nejen šimrání v břiše, ale i zvláštní stav znepokojení:) ... a to mi na hororech v poslední době chybí. V tomhle případě se ale podobný stavy objevujou docela často. Navíc se v Chilling Visions nemusí čekat, až se přeženou nudný a ukecaný pasáže. Jde se prostě rovnou na věc. Kéž by takovejch kousků bylo víc. ()

muti 

všechny recenze uživatele

cudujem sa nizkemu hodnoteniu, mne sa tato oddychovka v style hororovych minipribehov velmi pacila. pripominalo mi to podobnu seriu Masters of Horror alebo Three Extremes. letma previazanost pribehov bola super, urcite by som si pozrel aj dalsie casti ak by boli. tajomna firma Watershed a jej podivuhodne nekale aktivity rozneho charakteru mi pripomenuli hostelovu Elite Hunting. suhlas s: Facerr ()

wick odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná slátanina...za kterou by měl následovat zákaz filmování pro autory na doživotí. ()

fabregas1 

všechny recenze uživatele

zajímavé, ale málo kvalitní. Divák musí být při chuti ( teď nemyslím jídlo ) aby dokázal udržet pozornost až do konce. ()

Fritaaa 

všechny recenze uživatele

První dvě povídky s sebou přinášejí jisté ponaučení. Co se týče jejich kvality, ta první mě příliš nenadchla a může za to první půlka, kdy šlo o romantickou komedii - potom se atmosféra navozuje a dohání špatně. Druhá povídka mě příjemně potěšila, vcelku jednoduchý nápad a zpracování, ale v jednoduchosti je někdy síla. Třetí povídka byla taková jednodušší, ale teď ve smyslu dětštější, pohádkovější.. ale nevadí, atmosféra byla dobrá. Čtvrtá povídka byl asi jeden velký omyl, zato na poslední pátou bylo až na ten konec velice hezké pokoukání. Po shlédnutí zůstává plno nezodpovězených otázek a na to řeknu dvě věci: za prvé to mám rád, za druhé zapojte fantazii. ()

ERINYUS 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Dosť to kolíše a chvíľami som nedokázal udržať pozornosť. A prepojenosť jednotlivých poviedok mohla byť tiež viac dotiahnutá. Škoda ()

Reklama

Reklama