Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (256)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,791,979Tržby Celosvetovo $15,391,979 Tržby za predaj Blu-ray v USA $630,928 //počet predaných kusov 22,128Tržby za predaj DVD v USA $2,702,524 //počet predaných kusov 161,991║ strašná zývačka ktorá je len o chlp znesiteľnejšia než Twilight, ináč hrôza /20%/ ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy, ani v těch nejstrašnějších nočních můrách, jsem si nedokázal představit, že jednou uzřím něco, co může posunout už tak zrůdné hranice Tvajlajtu ještě hlouběji do páchnoucích kliček tlustého střeva. Mezi nekulturními, slaboduchými hovady už tolik populární žánr „Jang end restles koksakrs“ získal zcela novou dimenzi, dimenzi, která smrdí gangrénou, vzniklou šťouráním se špinavými nehty ve zhnisaných ranách po kousnutí homopýra. Dimenzi, co se nachází až daleko za už tak vzdálenými krajními mezemi naprosto bezduché debility. Nevěřím, že k tomuto svinstvu existuje jakákoliv knižní předloha. Pokud ano, měli by nechat autorku včetně nakladatele okamžitě bolestivě vykrvácet, protože si teď paní Majerová musí připadat jako Hemingvej. Tak si to opět trochu shrňme. Hlavní hrdinka, mimochodem ultranesympatická, přehrávající, zpruzená piča, které jsem měl celou dobu chuť šlápnout na xicht okovanou podrážkou, je Tapír. Tedy vlastně Thapýr, abych přesně dodržel terminus technicus pseudomykologické plísně, vykultivované pouze za účelem rádobymysteriózního čvachtání náctiletých emokrav. A náš milý Thapýr studuje kakademii plnou tak skvostných homopýrů, že proti nim i Patyzón vypadá jako prudký heterák, ve které zrovna houstne stolice, protože se zlí Oioiové rozhodli prudit mírumilovné Morgoie. Neštěstí je tu také sličný a charakterní rumunský gymnasta Popescu, který všechny chrání a jemuž může Thapýr romanticky usilovat o věneček, a to i navzdory nepřízni upjaté ředitelky Komanečiové. Oioiové však příliš neotravují, asi zrovna někomu pijí krev v jiné pičovině, a tak má holka spoustu času pořádně to na něj rozbalit, přičemž může své kroky dokonale rozebrat se svou nejlepší kámoškou, morgoiskou princeznou Takyvulvou. Celou dobu tedy bloumají po chodbách a trousí dialogy, které by duševně zdravá, sedmnáctiletá dívka nevzala do huby ani po koňské dávce THC a sem tam předvedou karate, za nějž by se nemusel stydět ani Hrošík liberijský. Nic víc, nic míň. Prostě dokonalý zástupce komerčně vyhajpovaného homožánru, po jehož shlédnutí/přečtení musí každý soudný divák/čtenář několikrát bolestivě praštit hlavou do zdi, aby se ujistil, že se mu to zvěrstvo opravdu jen nezdá. Takže, je-li vám více než dvanáct inteligentních let, lajkli jste onu údajnou „knihu“ nebo ohodnotili toto bezprecedentní svinstvo více než jednou hvězdou, je u vás téměř devadesátiprocentní předpoklad dalšího patologického vývinu a následné společenské neprospěšnosti, tudíž byste měli být ohleduplní a okamžitě se zabít. Nejlépe stylově tak, že si nahryznete zápěstí a vysajete se dosucha. A nebojte se, u samosajů nehrozí, že by se posléze proměnili v ještě většího debila! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Weinstein Company // Počet premietajúcich kín v USA: 2,676 // Otvárací Víkend v USA: $3,921,742 // ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ze slibného dějového podhoubí podpořeného slibnou knižní sérií zůstala až překvapivě nahrubo nasekaná smaženice, ale dojmy zůstávají převážně pozitivní. Při nemožnosti stíhat sledovat gradovanou mytologii se třemi zvraty a dvěma novými postavami na každou druhou pětiminutovku leží všechno na krásné Zoey, protože prkenný Danila, výrazně přehrávající Olga Kurylenko ani nevýrazná princezna jí příliš nepomáhají. Hlavní hrdinka ale i ty méně vydařené a nedostatečně sarkasmem nasáklé scény zvládá s přehledem, což v kombinaci s fajn akcí a silnou frekvencí hlášek naprosto stačí. Při hledání logiky v postupnosti zápletky bych ale musel prskat daleko víc. ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Co? Co? Co? To jako fakt? Jak se to stalo? A kdy? Asi jsem fakt už moc stará na takový věci. Raději celou ságu Stmívání. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No já tedy určitě nejsem a ani se nestanu cílovou skupinou divaček, které se zblázní do nagelovaných studentíků jakési upíří školy co se zatajeným dechem do poslední minuty doufají, že se konečně Rose a Dimitrij pomilují. Tento film mě skutečně neoslovil. Jsem zklamaná, jelikož mě zvědavost a záliba ve fantasy donutila toto zhlédnout, plus si musím přiznat, že s větší krávovinou (promiňte mi ten výraz) jsem už dlouho neměla tu čest. Neskutečně slabý scénář, amatérské herecké výkony, nulové napětí a zábava. Škola pro upíry? Jako co se tam tak učí? Zhasnout a rozsvítit svíčku, zvednutou dlaní ji sfouknout a z kohoutku na vodu vyčarovat pramínek? Šup s tím na Disney channel ... ayayay. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste si kdy představovali pod pojmem "film o upírské střední škole obsazený lidmi, u kterých společný součet charizma všech zúčastněných stále nepředčí charizma mokvajícího vředu na prdeli zahradního slimáka." Nulový dramatický oblouk pak přispívá k prudkým zažívacím obtížím způsobeným sledováním těchto šokujících, odporných sraček. Je zřejmě trend obsazovat do již tak k záhubě odsouzených moderních upírských filmů herce, na který když se divák musí koukat, tak to vážně fyzicky bolí. Viz Lucy Fry, ztělesnění jednoduchého spojení "absolutní hrůůůůůza." Pro zbytek filmu platí, že sledovat ho se rovná plazení se pouze v trenkách úzkou rourou plnou žabího slizu, myších bobků a mokrých psích chlupů. Ne, počkat, přehnala jsem to. Plazit se v takový rouře by bylo pravděpodobně příjemnější. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nedospím do premiéry dvojky (která ale s ohledem na mizerné tržby těžko vznikne). Režisér Mark Waters určitě není nezajímavý, což v minulosti párkrát dokázal. Tady ale on i celý jeho tým nepěkně přestřelil. Po megaúspěchu série Twilight se dalo čekat, že není konec. Upíre, chraň nás od všeho zlého. Jedni jsou mírumilovní vampýři, další jejich strážci, pak zase ryzí krvelační vampýři. A ještě tu pobíhají psychopsi. Do toho musíme poslouchat otravný voice-over hlavní hrdinky, která je jinak moc půvabná dvacetiletá slečna, ale její přidrzlá postava je na hranici snesitelnosti. A to je na tom oproti jiným lehce zaměnitelným postavám ještě dobře. Její kámoška je dědičkou vampýrského trůnu, neustále jí tak někdo usiluje o život. Proto potřebuje osobní strážkyni, kterou je ona zmiňovaná cynická hrdinka (které mimochodem černé prádlo sakra sekne). Příběh pak stojí i na středoškolských třenicích mezi studenty, protože jsme na akademické půdě prapodivných Bradavic, kde se zatraceně tlačí na pilu. Snaží se tvářit, že má nadhled (a že je tak trochu parodií na upírské filmy), jenže nemá (a není). Zarazí podivná návaznost scén, podivné ukončení některých linií, mizerné akční sekvence, v každé druhé scéně tu máme otravné herce. Na druhou stranu dokážu ocenit, že tu alespoň chybí to předlouhé hledění si do očí á la Bella a ten její bledý hošan. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jeden vzkaz normálním filmovým divákům : Pokud jste při smyslech, tak vás chraň ruka všemocného Aláha aby jste vůbec ať už vědomě či nevědomě zabrousili na profil tohohle filmu proboha! Už tu jste? No tak dobrá to jste tedy udělali pěknou blbost, ale hlavně neudělejte ještě větší jako já a za žádnou cenu na to nekoukejte!!! Jo aha? Už jste udělali i tuhle chybu a koukli se na to?? No tak dobrá tedy jste nepoučitelní jako já, ale co už někdo to musí patřičně odjebat aby ty přestřelený procenta trochu spadli. Čas od času prostě není na škodu vyhledat podobný odpudivý zážitek abych pak měl co odstřelit. A nebo ne já kecám ve skutečnosti jsem masochista a sledování podobných filmů mi způsobuje neskonalé potěšení... ale pšššššt nikomu to neříkejte... Jééé kurvazdrát už jsem to na sebe tady vyžvanil no co nadělám aspoň mi tihle tupíři a tupírky nevysáli prachy z peněženky za návštěvu kina, ale pěkně v klidu jsem si to stáhnul. Takže tentokrát udílím milost a k tomu 15% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Divák nemá šanci přijít filmu na chuť, protože hned od začátku je zavlečen do děje, který už je dávno rozjetý a není tu tedy kouzlo poznávání zdejšího světa. Navíc je film divně sestříhaný a dějová posloupnost tu jakoby úplně chybí. Všechno je moc chaotické a to samozřejmě kazí celkový dojem. Není tu skoro nic, co by šlo pozitivně hodnotit. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslela, že na tenhle film snad ani do kina jít nestihnu, ale nakonec jsem dočetla knížku dřív než jsem čekala a do kina jsem vyrazila. A knížka byla sice lepší, to ano, ale i tak se mi ten film líbil. Sice se mi asi až na dvě osoby vůbec nelíbil cast hlavních postav, ale jak ten film pokračoval, tak se to něják ztratilo a já vžila jsem se do příběhu. Občas jsem se slušně pobavila nad některýma hláškama. Za mě 4* a nejlepší věc na filmu byly vlasy Zoe Deutch. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na prekvapenie to bola celkom chutná jednoubka. Jasné, žiadna genialita, nič svetoborné, klasická zápletka, skôr pre 15tky než dospelých, ale celkovo ma upiráci a dhampiráci z akadémie vôbec nenudili, a to hlavne z dôvodu, že Zoey Deutch je skrátka bohová a Danila Kozlovsky pôsobil z časti ako taký kozel, ale za to celkom charizmatický kozlisko. ()

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Bez rychloposuvu prakticky nekoukatelné. Filmová adaptace "Vampire Academy" není nic jiného než nízkorozpočtová přehlídka neherectví a neskutečně debilních dialogů, na které není pozitivního vůbec nic. Trailer zas až tak šíleně nevypadal, výsledek je ale skutečně dno dnoucí. Knihy se (možná) dají, ale tohle... ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Já prostě nechápu jak se může Gabriel Byrne upsat takovýhle prostoduchý hovadině. Sakra, to byla ale plochá sračka, opravdu dlouho jsem nic takhle prostoduchýho neviděl. Škoda mluvit. Za mě 20% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pijí vám krev mraky týnejdžrů, nadšeně hýkající u nejrůznějších Tvajlajtů? Pracně jste vytěsnili vzpomínky na šikanu na učilišti? A nevěříte, že grilovaný psychopes na česneku může být fakt mňamka? Pak se této okusovací romanci z krvesajných Bradavic vyhněte velkým obloukem! Ovšem jestli jste někdy v pubertě hasili žízeň nejen v hospodě, ale i z krku spolužačky, dobrovolné dárkyně ("Jen si hryzni, však od čeho jsou kamarádky, no ne?"), mohlo by se vám v téhle středoškolské transfuzní stanici líbit. UPOZORNĚNÍ: film není vhodný pro hemofiliky, zapšklé důchodce, stomatology bez atestace a verbala. Zcela nevhodný pak je pro militantní environmentalisty (ahoj ségra ;-) Posuďte sami: chudinkou vránou bylo jebnuto o sokl sochy, rozpárali tam lišku, mezi dveřmi trhnuli kocoura a jako bonus zaživa upálili dva roztomilé pejsky. Ovšem ti vampýři-dhampýři, shromažďující se pravidelně v kostele, a naslouchající uvědomělým upířím plkům z kazatelny, ti byli děsně šik. Bram Stoker by se nestačil divit. A obě holky zubaté, Rose i Lissa, sice většinou jen krafaly o holčičích starostech a řešily, od kterého spolužáka se nechat či nenechat ... ohryzat, ale občas měly fakt dobré hlody! :-) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Super trash. Underworld meeets Veronika Marsová, Buffy, paródia na Twilight. Twilight. Twiligt od tvorcov, ktorí Twiligtom pohŕdajú. Skrátka prdel. Len by ma zaujímalo, čo si o tom myslí autorka predlohy ... ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Nečetla jsem knížku, podle názvu jsem ani nevěděla, že nějaká existuje. Ani nemám potřebu ji číst, každopádně hlavní herečka a trenér mi jako lákavá stránka filmu naprosto stačila. Ano je to taková ptákovinka upírů už na n-tou, ale prostě proč ne. Furt krev, zuby, krev, zuby, kočka! A trenéééééér :D za mě lepší průměr, když přihlédnu k celkem vtipným momentům... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi několik prvních scén a hned mi bylo jasné, že to bude nehorázná blbost. Ve srovnání s touhle slátaninou je Twilight ještě na úrovni a Vampire Diaries je skvost. Ale dokoukala jsem to. I když mě dost štvala hlavní hrdinka. Přišla mi jako naprostá kráva. Ony všechny ty postavy byly dost mimo, s pitomými a nepřirozenými charaktery. Zdálo se sice, že Zoey Deutch hraje docela obstojně, ale ten charakter její postavy a přiblblé hlášky jí ten herecký výkon hodně srážely. Ostatní herci snad už vůbec nestojí za zmínku. Šílený upírský svět, který se snaží vypadat nad věcí, když se vám v něm sdělí, že v realitě upíři nezáří na světle (narážka na Twilight?), ale že se dělí na jakési tři kasty, z nichž jedni chrání druhé a ti třetí jsou badass, co je ohrožují....no ale je to stejně nakonec jen jeden velký mišmaš, co se chvílemi zdá jako zkříženina s Harrym Potterem a nějakým high school teenage filmem. No co na to ve výsledku říct? Na konci jsem se aspoň dokázala tomu celému zasmát. A musím minimálně uznat, že se tam objevila nějaká fajn hudba a že jsem si ty postavy aspoň vizuálně užila - měli hezké školní uniformy. Toť vše. ~(2,0)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec to nie je taká tragédia, je fajn, že tvorcovia nekopírujú okato Twilight. Len je otázne, nakoľko môže zase nejaká nová young adult upíria mytológia zaujať aj niekoho iného, než dievčatá od 10 do cca 18 rokov. Asi už nikoho. Čo tu robia Olga Kurylenko, Joely Richardson a predovšetkým Gabriel Byrne, je vskutku záhadou... ()

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama