Reklama

Reklama

Baahubali: The Beginning

  • Indie బాహుబలి (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

První díl velkolepé ságy o mocném indickém království Mahishmati. Tomu vládne tvrdou rukou neohrožený válečník Bhallaladeva (Rana Daggubati). Na hlavním nádvoří dlouhá léta vězní v okovech Devasenu (Anushka Shetty), sesazenou bývalou královnu, kterou se její věrní přívrženci marně snaží osvobodit. Ve stejný čas u řeky pod vysokým vodopádem žije chlapec jménem Shiva, který roste v silného a odvážného muže (Prabhas). Celý život upírá oči k vodopádu a touží zjistit, co je nad ním, protože nikdo z jeho rodu na tuto otázku nedokáže odpovědět. Zatím se mu ale nikdy nepodařilo vyšplhat proti proudu vody až nahoru. Když mu z vodopádu k nohám spadne tajemná dřevěná maska, je odhodlán konečně vylézt nahoru a naplnit svůj osud... (Dont)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Musím prehodnotiť svoje hodnotenie. V kontexte druhého dielu sa môj názor po ďalších zhliadnutiach dosť zmenil, nedosahuje tento film síce kvalít dvojky, ale aj tak som názor hodne zmenila. Je to v podstate rozprávka, kde hlavný hrdina dokáže všetko bez ohľadu na zákony prírody, ale OK také majú rozprávky byť. Najviac ma naozaj zaujala časť od okamihu ako Shiva začne hľadať Avanthiku až do okamihu ako sa do neho zamiluje a skončia si v náručí. Prabhas a Tamanna boli okúzľujúci.... Ako "predohra" k úžasnej a veľkolepej dvojke je to naozaj dobré. Niekedy je skutočne treba vidieť film viackrát :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $6,738,000 Tržby Celosvetovo $101,281,000▐ Sakra, aj Indovia sa vedia tiež dobre oprieť do výpravnosti a do davových scén a dosť veľkolepých, až mráz chodí po chrbte, samozrejme že miestami využívajú aj triky, občas nie moc vydarené ale prevažne na dobrej úrovni, akciou nabité že človek sa ide zblázniť z tej enormnosti, zabalené v dejovej hravosti, nechýba vyhrotená dramatickosť a dokonca zahrajú aj na romantickú osnovu v doprovode s muzikálovými chorálmi, sila, americké produkcie ako Herkules či tretí Hobit dostávajú týmto riadne na frak. /70%/ ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Pro kultivovaného Evropana je to samozřejmě drastický Bollywood bizár, kde 25letého mladíka hraje Prabhas, co vypadá jako 50letý sval-otyloň s výrazem idiota, ale aspoň jedna taneční scéna má podmanivou choreografii a závěrečné bitevní inferno, je i přes několik úsměvných okamžiků, opravdu ve velkolepém měřítku... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak dobře, já se pokusím popsat co jsem to právě viděl... Indický fantasy blockbuster postavený na historických reáliích, takže se tu sem tam tančí, zpívá a vůbec se tu provádí různě zábavné kousky, které by si v západním filmu nikdo natočit nedovolil, neboť by pak čelil opakovaným policejním raziím konaným za účelem nalezení vysoce funkčních drog v nadměrném množství. Osobně jsem čekal, že se budou trochu prát principy velkéhoi filmu s bolyvoodskejma proprietama, ale tyhle dvě části se pro mě překvapivě doplňují, vážně to filmu sluší, kór když se navíc občas zjeví akční scény, které jsou dokonalým, průsečíkem mezi asijským kun-fu filmem, evropským historickým filmem a halucinogenním snem obecního feťáka po požití smaženice z lysohlávek. Ale bohužel, postupně se začne zjevovat i třetí podoba filmu a ta se dá nazvat jediným slovem - odpad. Čím víc se blíží konec filmu, tím je větší kadence scén, které mají kvalitu nejblíže cékovým filmům od Asyla, co jdou rovnou na dvd za tři dolary do stojánků večerek s chlastem, vážně, je to obrovská škoda. Otázkou je také použití cgi, zpočátku je sice vidět, není moc kvalitní, ale není směšné. V závěru filmu směšné je a to hodně, kvalitativně se dá srovnat i s, a teď si nepášu humor, s letošní televizní vánoční pohádkou na štědrý večer od čt! Poněkud nelibé, když se jedná o nejdražší indický film všehomíra. Bizarně na mě taky působí fakt, že dvě hodinky se koná děj o indickém Herkulovi, načež vžuuuum, přesuneme se pár desetiletí do minulosti a máme hodinový flashback! Navzdory všemu je to pro mě ale velmi zábavný film, byť hraničící s guilty plasure. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina a pol je kupodivu svieža a plná panoramatických záberov. Čo na tom, že mnohé z nich sú nakomponované vďaka nedobrému CGI. Druhá hodina je už rozvláčna, nudná a prehnane heroická. Indické filmy v tomto nikdy nepoznali mieru. Ich hrdinovia sú takmer Avangeri. Lenže aj napriek vysokému rozpočtu vidíte, že rekvizity sú z lepenky, že akčné scény si dopomáhajú zlou grafikou a hrdinovia ignorujú elementárne fyzikálne zákony a idú si to svoje. Zábavné to je. Dokonca to má aj nejakú hĺbku, hoci príbeh je stokrát prevarená polievka. Pozriem asi aj druhú časť, hoci o tom nie som veľmi presvedčený. Jediný dôvod prečo nad tým uvažujem, je určitá zábavnosť, aká funguje len u Indov. A tá ma aj napriek všetkým chybám ( a že ich je) baví. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (4)

  • S rozpočtom 40 miliónov amerických dolárov je Baahubali najdrahším indickým filmom. (ambron)
  • Jméno Baahubali (Prabhas) vychází ze sanskrtu a je používané i v indických jazycích. „Baahu“ je paže a „bal“ je síla. Spojení „Baahubal“ tak znamená sílu paží. Z tohoto základu pochází Baahubali, tedy ten, který má sílu v pažích. Uvedená síla nemusí být nutně jen fyzická, ale může vyjadřovat i moc. (Muffino)
  • Natáčanie prebiehalo v štúdiách Ramoji, v indickom meste Hajdarabád. (ambron)

Reklama

Reklama