Reklama

Reklama

Craig Sheffer (One Tree Hill), Dennis Haysbert (24 hodin) a Ernie Hudson (Krotitelé duchů) se představí jako hlavní protagonisté tohoto akčního hororu. Vlkodlačí virus se šíří po New Yorku. Zvrhlý vojenský generál hodlá nákazy zneužít a proměnit nevinné lidi ve vraždící stroje. Dokáže osamocený voják překazit jeho bláznivý plán, než bude příliš pozdě? (Universal Channel)

(více)

Recenze (32)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Každý, kto sa rozhodne si pozrieť titul "Vlkodlak: zabijácky vírus" (Battledogs), by si mal byť vedomí toho, že sa jedná o béčkový nízkorozpočtový televízny snímok z produkcie americkej brakovej filmovej spoločnosti The Asylum. Režíroval ho Alexander Yellen, ktorého väčšina filmových výtvorov je na tejto databáze v odpadových farbách. Takže nemajte pred zhliadnutím tohto horroru žiadne prehnane vysoké nároky. Keď sa na to patrične pripravíte, vypnene logické myslenie a kritické hodnotenie technického spracovania, povznesiete sa nad mizerné digitálne efekty, chabé herecké výkony a kostrbatý scenár, tak je možnosť, že sa pri tom trocha aj pobavíte. Ja som vedel do čoho idem a asi hlavne preto som nebol z toho nijak zvlášť pohoršený či sklamaný. Je to typický The Asylum produkt. * ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Tohle byla aspoň zase sranda! Tvůrci od Asylumu se vyřádili, a tentokrát si na paškál vzali vlkodlaky. Efekty nestojí za nic, herci jsou mizerní a celkově to je amatérsky natočené. Ale já přesně tohle čekal. S tímhle filmovým studiem jsou dobře obeznámen, a proto takové filmy vyhledávám. Ten kdo od toho očekává nějaký seriózní film o vlkodlacích, tak by se tomu měl zdaleka vyhnout. Oni to prakticky ani vlkodlaci nejsou :-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející vlkodlačina, od které jsem nic nečekal. Přeci jenom jsem věděl od koho to je a taky jsem věděl jaký to nejspíše bude. Nejdříve ale řeknu že mě překvapily herci, ne nehrajou dobře, ale objevý se tu celkem plno známějších béčkových herců, takže i když nehrajou moc dobře tak je radost sledovat Hudsona a Sheffera. Příběh je pitomý a vůbec se mi nelíbilo že vlkodlaci se můžou měnit i když není úplněk. Efekty jsou dost špatné ale aspoň je na co se dívat protože se tu neustále něco děje. Béčková kravina na jedno zkouknutí, když se nic nečeká tak se možná pobavíte. Já se bavil. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Začátek ještě celkem ušel, ale ten pozdější příval scénáristických hoven už vážně nešlo rozdejchat.Na to, že je to televizní sračka od Asylum to mělo překvapivě dobré gore a snesitelné efekty, jenže když scénář píše retardovaný diletant, nezachrání vás ani to.Těžko pochopitelné obsazení. Studi, Haysbert, Duke....to jsou herecké konce.Hlavní hrdina byl notně otylou verzí Davida Boreanaze.Jak už sem zmínil, největší průser je scénář, ono totiž je úplně nejlepší skupinu nakažených lidí, kteří se po větším stresovém vypětí mění v krvelačně bestie přemístit všechny dohromady do neuzavřeného bývalého nádraží a nechat je chodit dokola jak idioty aby je ve finále hlídala skupina asi deseti vojáků se špuntofkama.Asylum se může snažit jak chce, může shánět velká filmová jména a vylepšovat efekty jak to jen na tv film jde, ale dokud budou scénáře vymaštěnější než Campbell s bublajícím blátem dohromady, budou to pořád jen strašné sračky.15%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První známky nervozity jsem zaznamenal již při zjištění, že jde o „TV film“ a ještě k tomu ho natočilo The Asylum. Znám jejich výtvory moc dobře a většinou jde o nehorázné braky, které jsou ovšem občas i celkem zábavné a tak jsem tomu dal šanci. Začínající režisér Alexander Yellen však ukázal, že v sobě alespoň trochu talentu má, což se ovšem o scénáristovi říci nedá. Každopádně velké plus vidím v obsazení celé řady známých herců, kteří asi neměli zrovna do čeho píchnout, nebo se snažili oprášit zašlou slávu. Každopádně tato céčková záležitost místy skutečně nabídla zajímavou podívanou, která si rozhodně zaslouží alespoň nějaké bodové (procentuální) ohodnocení zaslouží. Zas až taková sračka to nebyla. Pro ty co Asylum neznají, to bude asi hodně nerozdýchatelné, ale zasvěcení už vědí, že od nich se málokdy dočkáte nějakých lepších efektů či dobrého scénáře. Takže digitální vlkodlaci byli po všech těch (MEGA)monstrech příjemnou změnou. Tedy rozhodně ne na oko, protože jejich vzhled byl katastrofální, ale jinak se chlapcům tentokrát gore scény docela „povedly“. Za to ve scénáři byly díry jak v ementálu a logika si vzala během natáčení raději dovolenou. Popravdě jediný důvod proč jsem se na to dodíval až do konce, byla Ariana Richards. Tu si jistě ještě pamatujete z Jurského parku. Velice rád bych napsal, že Battledogs mohli vytěžit mnohem více ze svého potenciálu, ale to by museli nějaký mít. Tohle byla jen účelová jednohubka, která chtěla vytřískat nějaké ty peníze, aby mohlo The Asylum rychle natočit zas nějakou jinou hovadinu. 30% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Podívejme !! Taky jste milovnice psů ??" - "Byla jsem !! Teď mám spíš takové smíšené pocity.." ;) Kdo by to byl ještě nedávno bez ostychu řekl, navíc nahlas a naplno, že se může tvorba Studia Asylum někam posunout ?? Snad jen zarytí optimisté z řad milovníků a uctivačů tvorby nejpokleslejší, asylácké !! Já se žinýrovat nebudu, a tak to řeknu: Může !! Yellen rulez !! Studio Asylum s Alexandrem Yellenem udělalo neskutečně dobrý tah, protože tento původně kameraman dokáže přes všechnu tu cílenou brakovitost naprosté většiny jejich projektů dát svým snímkům alespoň částečně jakýsi punc profesionality, když ta jeho nesmírně výživná éčka alespoň vizuálně až neuvěřitelně rostou, a o tom si Asylum mohlo doposud nechat jen zdát !! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Asylumáci tu pozbierali pekný zástup hereckých vyslúžilcov ( Hudson, Duke, Studi, Sheffer atď. ) a možno povedať, že ide o ich asi najhviezdnejší projekt. Hviezda to však nieje. Je to blbovina, ktorej trikový dizajnéri nepotrebovali namáhať mozgové bunky ( a to isté nerobil ani scenárista ) a jednoducho okopíroval vzhľad vlkolakov z filmu AMERICKÝ VLKOLAK V LONDÝNE, samozrejme ale do digitálnej formy. Je to ale zábavné, vždy sa tam niečo deje a režijne je to zvládnuté dostatočne. A pozerať sa na Arianu Richards dvadsať rokov po JURSKOM PARKU, bolo príjemné. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

A je to tady dámy a pánové !! Asylum se vrhlo na další monstra a tak po všech možných žralocích a krokosaurech zde máme vlkodlaky. A to ne jen tak ledajaké, ale takové co se dají ochočit a když na ně hezky mluvíte, změní se zpět do lidské podoby. Ještě aby ne, když je krotí sám exkrotitel duchů Ernie Hudson. Kecám ten je naopak věčně vytáčí :-D Bohužel ne všichni dají na sladké řeči a navíc nám zde běhá spousta maníků se samopalama a ty hodlají vlkouše krotit úplně jinak, ale také účinně. Naši chlupáči, ale i tak hrozí, že zamoří město a osud celého světa (rozumějte USA) tak leží v rukách jednoho majora a mohutné verzi prezidenta Obamy a bývalého protivníka Predátora, Billa Duka. K tomu všemu digitální krev, špatné efekty, ale kolem a kolem legrační chlupárna , co si jí jednou pustíte a za deset let dostanete chuť na repete. Hauuu ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasika. Pejsek se kříží s vlkem, pokouše holku, nechá v ní svůj zub, holka si ho nevyndá, no a než se armádní generál nadobro pomátne, holčina pokouše celý letiště. Jinak předvídatelná asylumská jednohubka s povedenými momenty. Bavil mě demonstrující dav, který si žádá okamžité propuštění vlčích lidí nebo neschopnost vojáků zastřelit člověka na pár metrů s automatickejma zbraněma. Btw spočítal někdo, kolikrát to u Asylumu odsere vrtulník ve vzduchu, když po něm skočí zvířátko? ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná, sice je hodně laciný, ale zase tvůrci přišli aspoň s něčím novým a to se cení. Vlkodlačí virus se šíří rychle jak mor. Hlavní hrdina je docela fajn, stejně tak ženské osazení. Opět jsou záporáci, kteří mají jiné úmysly a vlkodlaci řádí jak o život. Příjemná pohodovka. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tvůrci a studio Asylum opět nezklamalo a naservírovalo nám pěkný vlkodlačí snímek s ohromným množstvím špatných efektů. Jediné plus je v příběhu a hudbě, jinak katastrofa. 15% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Filmy o vlkolakoch sú jeden z najbiednejších hororových subžánrov a keď sa ktomu pridá meno neslávne slávnej spoločnosti Asylum, v nejednom človeku sa začnú pohybovať vnútornosti do protismeru. Ale zasa radšej vlkolaci než ďalšia várka obrích lietajúcich piraní, dvojhlavých žralokov, osemrukých hadov či chobotníc v sandáloch. Nech sa prepadnem do Somálska ak kecám, ale ono to nebolo vôbec také zlé, dokonca by som dejovú linku aj opatrne pochválil. Ide o to že po úvodnom masakri na letisku ostane celá banda nakazených čo sa pri zvýšení krvného tlaku menia na chlpaté beštie a ktorých armáda umiestni do karantény s tým že pracujú na vakcíne. Samozrejme že od militantných čurákov v zelenom nemožno čakať nič dobré a aj tentoraz ide tým hajzlom hlavne o to aby z toho vyťažili potenciálnu superzbraň. To nikdy neskončí dobre. Nie že by som to chcel vidieť ešte raz, ale za seba musím povedať že to bolo celkom slušné. Ak uvážime akou mierou epického debilizmu trpia priemerné Asylumácke "trháky", tak v tomto vratkom kontexte sa dá nesmelo povedať že "Bojoví Psi" sú vlastne takou malou bačorinkou "čistej vody" oproti obvyklému bazénu skazenej močovky. Pri sledovaní som ani nemal chuť odrezať si hlavu, čo je pozitívne. Lacné digiefekty tentoraz znesiteľné a ako bonus sa tu mihne pár známejších béčkových ksichtov ako napr. Bill Duke, bývalý krotiteľ duchov Ernie Hudson, alebo zvraštený mohykán Ves Studi. Stále je to ešte televízna srajda, ale je tam znateľný nejaký posuv smerom k pozerateľnosti. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dalsia megapecka od Asylum sa mi dostala medzi moje pazury:) Wow, tentokrat su to krvilacny vlkodlaci, ktory nevyzerali najhorsie a co je najlepsie, oni vobec nepotrebovali ku premene na vlkodlaka spln a hravo sa promenadovali po letisku pocas dna. V tomto ohlade su majstri tvorcovia filmu originalny a ani o akciu neni nuda. Co sa tyka samotnej premeny ta bola smiesna, taka bleskova vo vacsine pripadov. Kamera na co sa najviac zaujimala, boli zlte oci a potom uz len premena na vlkodlaka. Aby som neklamal, v jednej scene ukazali vlkodlaka, ako sa premiena na zenu a bolo to celkom rozkuskovane do podrobnosti viacej, ako ostatne premeny vo filmu. Utoky vlkodlakov boli z toho asi najslabsie a pobehovanie po uliciach je pre mna prilis malo. Sem tam nejaky zaber na rozhryznute hrdlo nebolo dostacujuce. Ocakaval som, ze sa pustia do civilistov a narobia medzi nimi masaker plny pocitacovej krvi:) Od Asylum som cakal znova neznamych hercov, ale ja som tam postrehol zname tvare, ktore som videl v inych filmoch. Mozno si Asylumaci mysleli, ze tym ziskaju viacej k pozitivnemu vysledku, ale ono to ani moc nepomohlo, skor to zostalo na rovnakej urovni, ako vacsina ich filmov. Film neni odpad, obstojne ma pobavil, ale aby ma vlkodlaci vo filme vystrasili to ani nahodou. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna dává jasně najevo, co že je to zase za děsný brak. Žena zajde na toalety, kde se změní v něco, co by mělo vypadat jako vlkodlak , zase vyběhne a zmasakruje spoustu lidí. Zbytek než stačí vyběhnout ven, už se dovnitř řítí policisté ( no kruci, to je ale rychlost) a v mžiku i nějaká speciální jednotka. Spousta mrtvých lidí, se najednou začne probouzet a proměňovat ve vlkodlaky. Logika věci. Žádná. Ano, opět tu máme Asylum, které je takovými hrůzami pověstná. Co však utkví na pozornosti je herecké obsazení. Rtudi, Vernon, Richard, Haysbert, Sheffer a Hudson. Proboha, kde se tady všichni vzali? Že by z herecké nouze? Poškození kariéry se asi nebojí. Děj by nebyl špatný, ale to zpracování. Pixelový vlkodlak (?) je opravdu k smíchu. Vskutku zlaté vlkodlačí filmy z osmdesátek. Ty měli jinou šťávu. Opět kandidát na odpad a nepomůže tomu ani nějaké to gore. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Ak sa chcete pozrieť na vlkolakov v akčnom prevedení odporúčam UNDERWORLD, ak chcete zažiť zaujímavú premenu na vlkolaka, je tu HOWLING, ak máte chuť na niečo strašidelnejšie pozrite sI starší snímok AMERICAN WEREWOLF IN LONDON či mladší AMERICAN WEREWOLF IN PARIS. Ak niečo, čo sa tvári že má aj nejaké posolstvo, dajte prednosť filmu THE WOLFMAN (2010), a ak chcete okrem zimovriavok aj trošku romantiky a lásky je tu pre vás THE WOLF. Poprípade, ak by vám stačili obyčajní vlci, odporúčam Wolfen (1981) alebo klausrofobické FROZEN (2010). A ak sa chcete nudiť, sledovať rozmazanú digitálnu svorku dvadsať krát trieliť po tom istom moste v zlátanine vzniknutej genetickou manipuláciou filmu OUTBREAK (1993) a vlkolačieho folklóru, kde neostal kameň na kameni, je tento skvost určený priamo pre vás. Je moderná doba, netreba tu žiaden mesiac, žiadne striebro na zničenie a nanešťastie ani žiadne napätie a logika. Tu jednu hviezdičku predsa len dám pretože to nie je vo všetkom až také klišé ako som očakával. ()

Reklama

Reklama