Reklama

Reklama

Valentin je playboy z Acapulca, který se ochotně a rád se vyspí s každou turistkou, která mu zkříží cestu. Jednoho dne se ale takový bývalý flirt jménem Julie objeví na jeho prahu i s holčičkou jménem Maggie, prohlásí o ní, že je to jeho dcera a pak je oba opustí. Překvapený Valentin se i s Maggie vydává do Los Angeles, kde se snaží Julii nalézt. Jejich cesta se ale nakonec protáhne na šest let, během nichž se z ustrašeného playboye stane vyhledávaný filmový kaskadér a z malé holčičky jeho hodně netradiční osobní trenérka a manažerka. Maggie se totiž neustále stará o to, aby Valentin musel zvládat různé úkoly a stal se tak z něj pořádný chlap. Problémy nastanou, když se na scéně opět nečekaně objeví Julie a Valentin si uvědomí, že by o Maggie mohl přijít a ztratit tak najednou milovanou dceru i nejlepší kamarádku. (CinemArt)

(více)

Recenze (111)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eugenio Derbez je pro mě po několika komediích jistota osobitého, ale dobrého humoru. A přiznám se…vůbec jsem netušil, že je tvůrcem myšlenky, kterou o tři roky zfilmovali Francouzi ve filmu I dva jsou rodina. A i když na mě evropský komediální standard působí líp, tak ani u této komedie jsem se rozhodně nenudil. Upřímně mě to příjemně překvapilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,5miliónaTržby USA $44,467,206Tržby Celosvetovo $100,486,616Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,068,334Tržby za predaj DVD v USA $5,195,179║ úvod bol dosť krkolomný a hlavný herec bol spočiatku dosť odpudiví aj výzorom aj správaním, potom sa to rozbehne v roztomilú komédiu a na záver nechýbajú ani emócie /65%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděl Remake od Francouzů, který patří k tomu nejlepšímu, co letos vyšlo a Mexický originál teda nesahá remaku ani po kolena. Dějově je film naprosto stejný, ale chybí jakékoliv emoce i humor a herecké výkony jsou nesrovnatelně slabší. Další z příkladů, kdy je remake vydařenější. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Život je nepředvídatelný, ale nemůžeme se každý den strachovat toho, co se může a nemusí stát. A tak je důležité užívat si každého okamžiku..Příjemné mexické překvapení v podobě lehké komedie, ze které se později vyklube bolavé drama. Největším kladem je bezesporu to omílané téma, které je ale zde pojato originálně. Jen mě trochu mrzí, že do každé takové záležitosti musí nacpat soud. Zhruba od poloviny filmu mi neskutečně lezla na nervy hloupost postav - malá Maggie nenávidíc otce, který jí lhal s dobrým úmyslem, zato miluje matku, jenž o ni sedm let nejevila zájem. Potom právě ta egoistická sebestředná blbka, co si po sedmi letech vzpomněla, že má vlastně dítě. Konec diváka opravdu zaskočí, přestože si dovedu představit, že někoho velmi negativně. Mimochodem se mi opravdu nechce věřit, že by hlavní hrdina byl tak oblíbený u žen. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Měla jsem strach, že to bude při nejlepším, na úrovni amerických komediálních debilit, ale tenhle tolikrát opakovaný filmový námět se podařilo udělat "po mexicku" naprosto originálně. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s pohodovým, ale i dramatickým dějem a celou řadou vtipných situací. Když začla biologická matka tlačit na pilu, tak to trochu začalo ztrácet. Možná to mohlo být o něco kratší. Každopádně velmi silný konec to zachránil. Už dlouho mě něco takto nedojalo. 75% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to příjemná komedie, která se postupně propadne do mexického dramatu, které je zbytečně dlouho natahováno (přetahování u soudu naprosto zbytečné) a díky tomu je z tohodle pokusu jen další průměrný film. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

V srpnu jsem viděl na palubě žlutého autobusu regiojetu tu to mexickou komedii a na jejím konci jsem brečel. Nebylo to smíchy a nebojím se to přiznat. Valentin Bravo je sice tak trochu looser, ale má velké srdce, nakonec je i sympaťák. Nebojte se vlka a strachu ksa (kša) ksa (kša). Sice nejde o veledílo, nicméně způsobené emoce se počítají. P.S. Je zajímavé jak se Julie ve advokátní kanceláři Newmann, Newmann , Newmann a Newmann rychlé vypracovala, že by se její přítelkyně taky jménovala Newmann? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No tak už to tady stokrát bylo, co je na tom? Já viděl stokrát tolik různých věcí, a stejně jsem občas po stoprvé znova překvapený. Třeba jako když mám stokrát za sebou rande s Amerikou, a pak najednou přijde Mexiko. Mohlo by to být kratší, to je pravda, asi jako spousta jiných věcí delších, ale nakonec se to dalo zvládnout i tak, ne? Eugenio je sice bambula jak se patří, ale má kolem sebe tolik chiquit, že si tenhle film nemusím nutně spojovat jen s ním. Propó - kam se poděla Jessica Lindsey? Ozdobička poslední třetiny filmu a není tu o ní ani čárka? To já bych ti teda neudělal. (Challenge Tour 2015, film č.6) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Já bych snímek "Bez návodu" neviděl tak kriticky. Od začátku je jasné o co vlastně půjde, ale příběh je svým způsobem zajímavý a chytlavý. Téměř dvouhodinové komediální drama by mohl místy závidět kde jaký USA režisér. Občas se divák pobaví, protože těch komediálních scén tam pár je. Zhruba do poloviny vidíme herecký výkon Eugenio Derbeze, který se snaží být svůj a to je velmi dobré, netlačí na pilu a na nic si nehraje. Druhá polovina se sklouzne spíše do dramatu a občas je tlačeno na divákovo city. Ale i tohle v některých místech funguje, nemluvě o závěru, kde při pohledu na Eugenio Derbeze i těm nejotrlejším muže nějaká ta kapka ukápnout. Kdy se mi naposledy dostal do rukou Mexický film? To si ani nepamatuji, a proto tleskám, protože v Hollywoodu můžou závidět .. 7/10 = 79% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že představitel hlavní role patří k těm, kteří si zapomněli stoupnout do fronty, když se rozdával šarm a pohlednost, mohl být mexický originál lepší než francouzský remake. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Příjemná, vtipná a dojemná podívaná se skvělým příběhem. Herci jsou výborní. Akce ani zápletka nechybí. A nejlepší je, že se člověk dozví pravdu až na konci. Ubrala bych jen na délce. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak takhle silný emocionální MEXICKÝ film jsem opravdu nečekal. Až mi někdo někdy řekne, který film mě nejvíc rozbulel jak malou želvu na 100% řeknu BEZ NÁVODU. Opravdu tleskám. Příběh 100% Herci 100% Budete potřebovat kapesníky ? ANO NA 100%. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dosť dlhú dobu to bolo fakt strelené a Valentin mi viac liezol na nervy, ako neliezol. Ale žehlila som, takže som neprepla. Dobre som urobila, lebo ako rodinná dráma pred koncom to nebolo až také zlé. Priznávam dobrovoľne, že Francúzi ma bavili ale viac. 2,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až na konci jsem si uvědomil, že se jedná o původní verzi, francouzské dramedie "I dva jsou rodina", které mi překvapivě přišlo o něco zajímavější. Film trpí na zbytečnou délku, ale má spoustu povedených scén, které pobaví a konec dokáže rozbrečet. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Možná mohl být přibalen i návod k správnému uchopení nešťastné kombinace crazy komedie s rodinným dramatem, která působí jako špatně odinterpretovaný vtip, a i když mě konec převezl a spousta věcí pak dávala smysl, nic to neukrátí chvíle, které se táhly jak cesta imigranta v motorovém prostoru. Dojem nevylepšil ani Eugenio Derbez, neboť přehrával jak Kecal z Prodané nevěsty, malá Maggie měla vizáž dětské pornohvězdy a ten kašpar u soudu - to neměl být Johnny Depp, že ne? ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Příjemná mexická komedie. Ony ty děti dokážou pravdu ohromit i člověka, který je původně nechtěl. :-) :-) :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nad týmto filmom som dlho váhal, nezaujal ma ani jeho distribučný popis a hlavne film z Mexika, nejako to nelákalo. Som rád, že sa to takto príjemne otočilo. Možno vzhľadom na koniec filmu nevhodné slovo "príjemne", ale ako inak opísať tieto dve hodiny plné humoru, emócii aj dojemnosti? Áno, má to svoje muchy, ako zbytočné zapojenie lesbického páru, len aby sme ukázali, akí sme moderní, alebo nepochopiteľne pozitívne správanie sa dcéry voči matke, prakticky neznámemu človeku. Našlo by sa toho viac. Ale vyvážil to veľmi vtipný scenár s vynikajúco vybratou detskou herečkou. A kto má dcéru v podobnom veku, tak ako ja, precíti film citlivejšie a dokonalejšie a nemôže hodnotiť toto dielko nižšie. Za mňa teda plná paľba a to aj v porovnaní so Sandlerovkou Veľký tato, ktorá bola po všetkých stránkach trochu slabšia. ()

Reklama

Reklama