Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Satoru Fujinuma prožívá poměrně složité životní období. Je mu 29 let a zrovna nedávno skončil ve své práci, kde se živil jako autor mangy. Nyní z nouze vzal práci, ve které rozváží pizzu. Satoru má však velmi zvláštní dar. V určitých chvílích se mu náhle stává, že se vrací v čase a tyto skoky jsou zpravidla pokaždé spojeny s nějakou významnou událostí nebo katastrofou, kterou má Satoru možnost ovlivnit a zvrátit. Takto se mu například podaří zachránit malého chlapce od toho, aby jej přejelo nákladní auto, jehož řidič měl infarkt za volantem. Aby toho nebylo málo, tak se do Satorova života po tomto incidentu vrací jeho matka. Toto shledání a případ únosu, který se objeví v televizi, u Satora vyvolají vzpomínky na dětství a na okamžik, kdy nedokázal zachránit svou spolužačku Kayo Hinazuki před únosem, z kterého byl nakonec obviněn starší chlapec, kterého Satoru považoval za svého kamaráda. Vše nakonec vyvrcholí okamžikem, kdy se Satoru jednoho dne vrátí domů a nalezne svou matku mrtvou, a aby toho nebylo málo, stává se hlavním podezřelým z její vraždy. V momentě nejvyšší nouze se Satoru opět nečekaně přenese v čase. Je rok 1988 a Satoru je mladý chlapec. Do únosu jeho spolužačky Kayo Hinazuki zbývá měsíc... (Jeoffrey)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (52)

Atheas 

všechny recenze uživatele

Dostalo se toto anime ke mě úplně z nečekaného zdroje. Totiž od mého kamaráda Martina, asi měl nějakou slabší, citlivou chvilku. Každopádně je to pecka a určitě se k tomuto kousku někdy vrátím. Na toto bych se chtěl jednou podívat se svými dětmi. Je to taková sonda do lidské duše, která dokáže jemně rozkrýt povahu dítěte a ukázat mu správný směr. I přes slabší konec, který mě spíše pobavil, než nadchl dávám plné hodnocení. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý seriál, který mě přikoval k židli. Dynamický, nenudící ani na minutu, silný dějem, konverzacemi, postavami, cliffganery, pointizacemi a mnohými dalšími aspekty. Konec rovněž výborný, díky kterému dávám doopravdy plný počet. Skvělý mystery psychothriller s řádnou dávkou romantiky, melancholie, sociálními strukturami a čistou přirozeností. A přitom tak něžný a čistý, jen co je pravda. Jsem doopravdy spokojen a seriál jsem dál na jeden nádech, byť ta první polovina seriálu byla ještě více bezkyslíková (tzv. ještě geniálnější), než ta druhá (která jen o pár % ztrácela lehoulince dech (tedy byla o trošku méně bezkyslíková, já vím divné fráze, ale tak co už)). Více takových seriálů. Děkuji. 9/10! ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Víc takových, prosím! Valte to na mě! Nejgeniálnější anime všech dob to zdaleka není, ale zase po delší době jsem se přistihl nenasytně hltajíc nějaký seriál díl za dílem a to díky pro mnohé anime ne moc úspěšně aplikované vlastnosti: Napětí. Ono je k tomu třeba zručnější alchymie, ale výsledný mix potemnělých tonů podkreslují příběh na jedničku a i přesto, že scénář má výrazná okénka, tak je to detektivně nalajnované stálě nadprůměrně a nechává diváka drobet tápat (zde se klidně mohlo přidat na pile, já bych se nechal podusit mile rád). Oceňuji, že přítomné nadpřirozeno se odpoutalo od velkých paradoxů, takže časové skoky vnitřně příjímáme a dále se neptáme. Sám cestující Satoru je sympaticky zručný, nebojí se převzít iniciativu a když se něco nepovede, nezhroutí se někde v koutku; vůbec mi celý dětský gang připomínal důvtipnou bandu ze Stranger Things. Nebyl bych to ale já, abych si neodpustil drobné špačkování a tentokrát ho trochu schytá konec. Pro mě to byla vyloženě nejslabší část, protože rozuzleno už má tehdy spousta z nás a tak se očekává závěrečný drtivý úder, který holt..nepřijde. Neříkám, že byl špatný (a budiž to tedy důkazem kvality seriálu), ale ono vypořádání se s hlavním padouchem by zasloužilo více času; potěšil by mě nějaký twist / překvapení, možná nějaký záporákův diaboličtější B-plán. Každopádně, i přes jistou předvídatelnost, je to v rámci detektivní tvorby povedený kousek a žádnému anime fandovi by neměl uniknout. Slabších 5* ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Sword Art Online jsem měl o schopnostech Tomohika Itóa značné pochyby, po zhlédnutí první řady Gin no sadži jsem se pro změnu jemně uchýlil k názoru, že se možná jen v případě SAO tento režisér chopil poněkud nešťastné látky, a po zhlédnutí Boku dake ga inai mači se k témuž názoru kloním s definitivní platností; přesvědčen, že téže látce bych v podání jiných režisérů a studií bez většího váhání dokázal udělit pouhou jednu hvězdu. Itó zde dokazuje, že i z pochybné kočkopsí předlohy rádoby psychologického, rádoby sci-fi a rádoby detektivního rázu dovede vytvořit dobře prokomponovaný vyprávěcí celek a předložit divákovi podívanou, která – ač pracuje s postavami ne vždy logicky uvažujícími a motivacemi uvěřitelnými – mi postavy přece činí sympatickými, která – ač nepevnými pravidly cestování v čase na příběhové nelogičnosti si postupně zadělávající – přece dovede držet nějakým způsobem pohromadě, a která – ač identitu vraha velmi zřetelně prozrazuje na dlouhé míle dopředu – přece napětí nezabíjí, ale naopak s ním výborně pracuje, umí si udržet divákovu pozornost v relativně vysoké míře až do konce a je k tomu velmi zdařile naanimovaná a ozvučená. Do budoucna bych si přál, aby Itó spolu s hlavním scenáristou vytvořili nějaké původní dílo, nezávislé na jakékoli předloze, kde by mohli naplno ukázat své tvůrčí schopnosti. Režisér je to totiž vynikající a z látky s mnoha dírami a hloupými chybami dokázal přece vytvořit dílo, které minimálně na silné 3* má. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

To je tak, když první episoda oslní, druhá napne, třetí zchladí, čtvrtá vše prozradí a pátá až 11 se veze v nudě, jen aby se 12 naprosto blbě zakončila. Nechal jsem si to pěkně projít hlavou, než jsem toto hodnocení vyslovil a musím říct, že už si nepamatuju tak půlku, přičemž to skončilo před pár týdny. Nikdy se k tomu nevrátím, nesžil jsem se s hlavním hrdinou, hlavní záporák byl naprosto ubohý a i když nás autoři chtěli ke konci překvapit, bylo to něco naprosto... Idi*tského. 35% ()

Galerie (309)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečné scénce, kde Satoru sedí pod mostem, je vidět grafiti Re: Re. "Re: Re" je název úvodní písně od skupiny Asian Kungfu Generation. (Harroc)

Reklama

Reklama