Reklama

Reklama

Smrt si říká malárie

(TV film)
Z natáčení  - Hilary Swank, Richard Curtis, Phillip Noyce, Sam Claflin, Brenda Blethyn, James Woods

VOD (1)

Hilary Swank v roli Mary a Brenda Blethyn jako Martha představují americkou návrhářku interiérů a britskou ženu v domácnosti, které spolu nemají nic společného, až na jedno. A bez toho by se raději obešly. Když vypukne malárie, život těchto dvou absolutně odlišných žen se navždycky změní. Vznikne mezi nimi pevné přátelství a v rámci úsilí o prevenci malárie se vydají na dramatickou cestu do Afriky, během níž objevují samy sebe. Začínají znovu budovat svůj život a ukazují, jak i obyčejní lidé mohou něco významného dokázat a vyvolat pozitivní změnu. S pomocí Maryina odcizeného otce, který kdysi dělal politickou kariéru, žádají mocné tohoto světa i obyčejné lidi, aby se ve věci angažovali a uvědomili si svou společnou odpovědnost vůči dětem na celém světě. (Filmbox)

(více)

Recenze (15)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když vám ve škole šikanují fakana, máte několik možností. K těm úspornějším patří například vyměnit školu nebo v kapku radikálnějším případě se sebrat a jít těm šikanérům ztřískat rodiče. Taková Hilery však všeho nechá a vezme svou skleníkovou květinku na pár měsíců do luxusního resortu v Mosambiku!! Jako velmi pičlivá matka jej samozřejmě nechá vakcinovat vším od břišního tyfu počínaje, přes hemoragickou horečku, až snad po ebolu, avšak na antimalarika se vysere, ač ve filmu několikrát zaznělo, že na malárii zařve ročně více nouplisáků, než je obětí všech mírových misí Strýčka Sama od roku 1967 a to včetně WTC. WTF!! No, asi by pak neměla proti čemu bojovat, když ji díra v moskytiéře učiní bezdětnou a ona se sveřepě rozhodne pomocí "velkého senátu" vymlátit moskyty od JARu po Tunis. Je z toho totálně přiblblá, užvaněná, tendenční a patetická agitka HBO o zasahování do přirozené regulace populační exploze, a přitom by úplně stačilo, kdyby místo ždímání amerických fondů na zbrojení povolil současný Pyjus VI. v Africe šprcky. Už se těším na dvojku. Má se prý jmenovat Mary, Marta a žlutá zimnice. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kýčovitý a přestřelený konec to teda pořádně shazuje... Takže na něj zpětně moc nebudu myslet, a raději napíši, že je to vlastně příjemné "rodinné drama" s perfektní Hilary Swank. Curtis si divákovu pozornost opět bezesporu zaslouží. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už sám důvod, proč Mary bere synka do Afriky, je na palici. A když už teda chci vzít dítě ze školy, aby si užilo nějaké to dobrodružství, nabízí se sposuta jiných lokalit, které jsou bezpečnější než Afrika. Třeba Luhanská oblast nebo severokorejská hranice. A když už mám tedy ten debilní nápad a jedu na černý kontinent, udělám všechno proto, abych nechytil nějakou z tamních nemocí. To znamená nepíchat domorodce a nadopovat se všemi protimalarickými léky. Nic takového ovšem Mary neudělá a tak jí zbydou jen oči pro pláč. Ale jako správná Američanka se rozhodne změnit svět a asi hodinu s tím otravuje. Najednou jí všechny problémy jejích kamarádek přijdou povrchní, chce prodat dům a leckterý senátor už z ní dostává osypky. Všechno vyvrcholí závěrečným slzopudným proslovem před komisí, která má na starosti financování podobných záchranářský projektů. Takhel vyděračskou hru na city už jsem dlouho neviděl. 20% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, dobré osadenie, ale niekde sa niečo poriadne zadrhlo. Mala som dojem, že sa tvorcovia príliš snažili, aby neuviazli v slazavom údolí a tak sa mi postavy zdali málo presvedčivé. Teda, nie že by tam chýbali emócie, len reakcie a dialógy v niektorých scénách boli proste neosobné, chvíľkami až odfláknuté. Nepovažujem sa za znalkyňu filmového umenia, ale neprekvapuje ma nízke hodnotenie filmu, občas sa proste nezadarí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemam nic proti slzopudnym naivnym Hallmarkovinam, pokial nepôsobia uplne debilne. Ale tento film presne tak pôsobi. Neviem ci je neznesitelnejsia prva polhodina v ktorej sa deje vsetko pre to, aby ti dvaja chlapci zomreli alebo zvysna hodina v ktorej dve afektovane matky navstevuju vsetkych politikov, aby zakrocili proti malarii. Od rezisera Noyceho som nieco tak naivne a tupe necakal. Dufal som, ze to zachrani aspon moja oblubenkyna Hilary Swank. Nezachranila. Nepotesil ma ani James Woods. Ten ma ale velke brucho. Takze jednu hviezdicku davam aspon za informaciu o tom, kolko ludi v Afrike rocne malaria zabije. Ale precitat si tuto informaciu na wikipedii by bolo zabavnejsie ako tento film. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Velmi silné téma. Film je sice občas trochu předvídatelný a neoriginální, ale vévodí mu Hilary a Brenda, které jsou naprosto úchvatné. ()

venison 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař se jednou utne.. HBO produkce mě tentokrát spíše zklamala.. Nešla do hloubky, nešla pod povrch a navíc se rozhodla stavět na mě nesympatické situaci, kdy se poměrně inteligentní matka rozhodne relativně mladého syna vzít na půl roku do Afriky bez komplexního očkování a na svou chybu dost šeredně dojíždí.. Celé to stálo a padalo na hereckých výkonech Hilary Swank, která jako vždy byla perfektní, ale hrát její postavu kdokoliv jiný, tak film snad ani nedokoukám.. Zbytečně vyhozené peníze a špatně interpretované téma :-( ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo podle skutečnosti, tak mě to trochu chytne. Ale takhe nám scénář nabízí jen dvě ubrečené matky, se kterýma si parkát zabrečíte, ale nevydržíte s nima soucítit celý film. Vše už jsme někde viděli a lépe. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Krásný, dojemný film. Já vím, byl americký, tvůrci moc dobře věděli, jakou hudbu vybrat, kde udělat větší záběr, kde vymáčknout slzy a kde vykouzlit úsměv. Ale já ten film prožila každou vteřinou. Nádhera, i když velmi smutná. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Smutne,smutne,smutne,jednoducho ma to dojalo az tak,ze som sa neubranil slzam,velmi pekny film,drama z realneho zivota a Hilary Swank bola skvela...:-) ()

Jack333 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, skvělé prostředí, ale ne všichni z herců svoji roli prožijí tak, jak by se slušelo...škoda, ale stojí za to se určitě aspoň na film podívat ;) ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Tak já tedy nevím, bud jsem se dívala na nějaký jiný film, nebo nechápu takové ovace na tento film, mě to bohužel nechalo hodně chladnou, a to si myslím, že jsem citově založená, asi jsem neměla tu správnou náladu na tento film, což je fakt škoda,. očekávala jsem velké emoce, city a bohužel nic z toho nebylo ()

Mukade

všechny recenze uživatele

Verím, že som sa ďaleko viac zabavil čítaním tých zhruba piatich recenzií tu na CSFD ako keby som sledoval tento film... ((: ()

Reklama

Reklama