Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před patnácti lety bylo zavražděno deset žen. Pachatel nebyl nikdy dopaden, ale nyní se objevil Lee Doo Suk se svou knihou "Já jsem vrah", ve které se k těmto vraždám přiznává. Z knihy se stává bestseller. Ale detektiv Choi Hyung Gu, který před dvěma roky vraha málem dopadl a na kterého mu zbyla dokonce památka v podobě jizvy na tváři, nevěří, že Doo Suk je pravý vrah. (andiek05)

(více)

Recenze (64)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že když už se v těch bambusových hlavách vylíhne opravdu originální a kulantní námět s výbornou pointou, musí to opět alespoň trochu zprasit poťouchlým, ťamanským čurákováním a debilní, antifyzikální akcí alá Džekí Čen. Nebo se možná pletu a ti rýžožrouti jsou opravdu natolik viskózní, že se dokáží v pohodě přisát na kapotu stopadesátkou jedoucího Hyundaye, dělat na něm půl hodiny piruety a ještě sem tam přeskakovat z ítřicítky na ípětačtyřicítku, aby moc nepodřeli lak? No nic, v nejbližší době si zkusím skáknout z fotrovy Oktávie na bráchovu Kiu a o výsledcích testu vás budu informovat, poběží li na chirurgii internet. Nicméně, Ďábla jsem sice znovu neviděl, až na ty opičí poťouchlosti, které z thrilleru o masounovi dělají tak trochu Božskou relikvii, je to opravdu excelentně natočeno a ústřední idea s vyústěním je rozhodně lepší, než špatně uvařený pes. Tudíž se jedná o historicky třetí korejsky film, který se nebojím s přimhouřenýma, šikmýma očima s klidným svědomím očtyřkovat a ten lidoop, co mi to doporučil, si u mě alespoň trochu spravil kredit za Izo.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zápletka nepopiratelně nepostrádá nápad, zajímavý vývoj i pointu a čistě jako thriller by ve správných rukách (ano, Chan-wook Park se může přestat hlásit) nabízela dostatek materiálu, aby se z ní stala žánrová klasika. Jenže… Jenže tomu tak není, protože je to naprosto zmrveno přepálenými, nesmyslnými a dlouhými akčními CGI „vyšperkovanými“ eskapádami (za ty hady by si měl jít někdo sednout za katr) s tak nepřehledně rozklepanou kamerou, že by z toho i epilepsie dostala epileptický záchvat. Jihokorejci rádi experimentují se zdánlivě neslučitelným a mnohdy jim to i vyjde. Toto však není ten případ, protože to nefunguje ani jako temný mrazivý thriller a ani jako přiblblý přepálený blockbusterový akčňák. A tuplem to pak nefunguje pospolu jako součást jednoho filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“KDO JE SKUTEČNĚ ZODPOVĚDNÝ ZA SÉRIOVÉ VRAŽDY“... /// Super námět… škoda, že tady všichni hrajou (mezi sebou) hru vo největšího magora. Navíc nechápu, proč ten policajt… no to je jedno. Každopádně by se tenhle film v soutěži vo čuráčí hlavu umístil dost vysoko. Odměnou za utrpení (moje) je zlom v případu, kdy ta všechna debilita začne dávat tak nějak smysl. Taky těch následných 10 minut je thrillerově famózních. Pak už je to zase jedna velká banda idiotů – na čemž je nejhorší, že to není ani vtipný, ani zábavný... ani nic. Takže dvě... nebo tři *? Toť otázka... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) S nadějí očekávám první „Otázky Václava Moravce“ s masovým vrahem. (ne vole, drůbež se nepočítá…) 2.) Zjistím, jak se dá žluťácky dokurvit fajnovej scénář. 3.) Thx za titule „Necron“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Koment může obsahovat spoilery! Nádhera, tohle je geniální,precizní Thriller promyšlený od začátku do konce. Srdcem filmu je detektiv Choi Hyung-Goo,který ztrácí možnost chytit maskovaného vraha, který má za sebou už 10 obětí.. O 15 let později přichází maskovaný vrah s Bestsellerem, ve kterém detailně popisuje veškeré vraždy a stává se slavným. Avšak né každému se nová,arogantní celebrita líbí a proto musí být zneškodněna! Kreativita se Korejcům v tomhle snímku upřít nedá, veškeré nápady a pokusy o zneškodnění byly tak fascinující a zábavné, že musím hodit plný počet. Neskutečné překvapení ! 90% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tenhle snímek rozhodně nebudu rozebírat jako nějaký film podle skutečné události, to ani omylem. Jasně, že byl přepálený, jasně, že jsem ty pudrovačky, muchlovačky na autech při rychlosti cca 200 kiláků za hoďku, hady, úžasnou lukostřelbu (či co to bylo) a i tu poslední fotku, brala s nadhledem. Naega Salinbeomida má skvělý scénář, zvraty, kde mně občas spadla brada, švih, spád a já tomu s přehledem a ráda napálím plnou palbu. Korea u mě začíná mít zelenou. Za mě paráda a tečka. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle asi rozdejchá jako celek málokdo ... A kdo nemusí Asii tak už asi vůbec ne. Tak šílenej mix žánrů jsem už fakt roky neviděl a to ani v Korejský produkci. Film, který působí jako akční krimi thriller se neuvěřitelně rychle žene celé dvě hodiny kupředu a střídá romantické, dramatické, rodinné, milostné a zejména komediální prvky jak na běžícímpáse. Akce neuvěřitelná a to myslím tentokrát opravdu opakuju znovu: "AKCE NEUVĚŘITELNÁ"!!! Spousta důležitých postav, překroucení děje několikrát ve spirále, no mazec největší tohleto!!! :-)) Každopádně se mi to fakt líbilo, to za prvé, a nejlepší je stejně úplnej začátek, akční střet dvou úhlavních nepřátel - honička v dešti a souboje, fakt super choreografie!!! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo všech těch nesmyslností, pravděpodobně bych se tu teď rozplývala. Mělo to nápad, hodně dobrý nápad. Ten však šíleným způsobem pošlapaly příšerně nepovedené akční scény, digitální hadi a další hlouposti. Některé scény mi dokonce připomínaly americké béčkové parodie. Tohle bohužel nezachrání ani ten super překvapivý konec... 2,5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý kriminálny thriller. Má skvelý príbeh o drsnom detektívovi, ktorý v minulosti vyšetroval sériu vrážd niekoľkých, prevažne mladých žien a vraha takmer dostal, pričom medzi nimi došlo aj k osobnému stretu, lenže vrahovi sa podarilo uniknúť a úplne sa stratil. Ale o pár rokov neskôr vychádza kniha, v ktorej sa spisovateľ priznáva, že vrahom je práve on, čo podporuje aj mnoho dôkazov, pričom z knihy sa stáva veľký hit a táto udalosť pritiahne pozornosť prakticky celej spoločnosti. A tak detektív musí urobiť všetko preto, aby zistil celú pravdu. So spracovaním som veľmi spokojný, po krátkom úvode, ktorý sleduje konfrontáciu medzi detektívom a vrahom sa už dej presunie do súčasnosti, keď práve spisovateľ a jeho kniha začínajú byť slávni. Potenciál tohto typu kriminálnej zápletky, kedy nejde len o vyšetrovateľov a vraha, ale celé to pôsobí tak veľkolepo sa podaril využiť perfektne. Film si už od samotného úvodu nastaví skvelé tempo, ktoré prakticky nezoslabne, po celý čas to pôsobí mimoriadne dynamicky, bez jediného hluchého miesta. Skvelo podaný je vzťah medzi detektívom a vrahom, rovnako aj celý ten veľkolepejší pohľad, v ktorom nechýbajú ani priame prenosy zo štúdia, v ktorom sú všetky dôležité postavy, alebo to zaujímavé rozdelenie spoločnosti, v ktorej množstvo ľudí vrahovi fandí, ale množstve sa samozrejme hnusí, k tomu línia s rodinou zavraždenej, tu je dej po celý čas mimoriadne zaujímavý, viacero scén je vynikajúcich a kvalitne zvládnuté je aj podanie žánrov, keďže tu dokonca nechýba ani humor, ale ten sa vydaril a film to aj napriek vážnej téme vôbec nenarušuje. Po stránke deja je jediným záporom čiastočná nedôveryhodnosť, niečo podobné by sa týmto spôsobom nikdy stať nemohlo, ale pre mňa je aj tak hlavné, že som sa bavil veľmi dobre. A nevadí mi ani to, že práve toto rozuzlenie som aj predvídal, keďže sa mi páči. Celkom spokojný som aj po stránke akcie, ale aj tak sa nezbavím určitých rozporuplných pocitov. Nájdu sa tu dve výraznejšie akčné sekvencie a pár menších, sú nápadité a perfektne natočené, hlavne tá kamera behom úvodnej naháňačky sa skutočne vydarila, ale miestami sú až tak prehnané, že to dojem z takéhoto kriminálneho thrilleru dosť kazí, čo je aj najväčším záporom tohto filmu. Herecké obsadenie je skvelé, môj obľúbenec Jung Jae-Young v hlavnej úlohe detektíva, výborne zvolená postava spisovateľa a množstvo veľmi dobrých vedľajších postáv, obzvlášť rodina zavraždenej, toto je úplne ideálne. Réžia a technická stránka sú perfektné, vynikajúco zvládnutá dynamika filmu, perfektná vizuálna stránka s množstvom nápadov, tu nemám čo vytknúť. Takže keby tá akcia nebola miestami tak prehnaná, neváham s plným hodnotením, ale aj tak je to výborný kriminálny thriller, jeden z najlepších za posledné roky. 82% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dejovo prekombinované, štýlovo preplácané. Do toho všetkého nezameniteľný trademark juhokórejských filmov: vyrevujúci herci. Nie že by svoje požiadavky a túžby niekedy artikulovali s kľudom. Nie, oni musia v drvivej väčšine prípadov revať ako zmyslov zbavení. A keď aj nie, tak v rámci normálneho dialógu aspoň raz prejdú k vreskotu, jakotu alebo škrekotu. Inak by to ani nebol normálny filmový rozhovor v kórejskom filme. Ak by šlo o zaujímavú kriminálku, tak by som to prehltol. Ak však ide o filmovú tortu uvarenú psíkom a mačičkou, do ktorej dali všetko, čo im vo filme chutí, tak to pokrikovanie bolo veľmi navyše. Toto už druhýkrát nechcem ani z rýchlika. Dovi, dopi a dopo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čo sa príbehu a hlavne rozuzlenia týka, neskutočne originálny thriller. Ale všetko ostatné, ako akčné scény, a hlavne zvraty v určitých pasážach, vrátane záveru - čistý "Hollywood" brak. Celé mi to prišlo ako zlý žart kórejskej tvorby. "Confession" je totálne prepálený, absurdný snímok, ktorý sa vymkol realite ako propaganda zdravého jedla v Mc' D. Ako zábava na jedno vzhliadnutie budiš, no velebiť túto nereálnu rozprávku, ktorá sa snaží od úvodu pôsobiť seriózne (čo ma serie najviac!), rozhodne nebudem. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Typický korejský guláš s přepálenou akcí, zdivočelými emocemi, vynikajícím příběhem a překvapivou pointou. Maximální nenáročná zábava , nikoliv však alá "Hollywood brainwashing". ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená záležitost, z které může být člověk v první půlhodině srna, ale jakmile se dostane k jádru pudla, tak zapomene vnímat čas. A jak se začne blížit konec, tak zapomene i čí je. Dokonalý obrat v ději, který jsem opravdu nečekala a realistické finále. Jediné, co mě nebavilo byly honičky. Ne že by mi vadily ony jako takové, ale na můj vkus byly až příliš dlouhé a hlavně ta první přitažená za vlasy a až moc odporující fyzikálním zákonům. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že se vrhnu na korejské, akční thrillery. Netušil jsem, že mě tak dostanou a tenhle není výjimkou. Napínavý snímek od začátku do konce. Výborný příběh plný neskutečných zvratů a infarktových okamžiků. Posledních 30 minut mi bylo srdce tak rychle, že jsem měl strach o své zdraví. Takové napětí jsem dlouho nezažil. Nesmírná spokojenost. Akce je stoprocentní, herci také, celkově se jedná také o dokonalé odvyprávěný snímek. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem nějakou levárnu na diváka, s oním celebritním, médii i občany milovaným sériovým vrahem (kdo by nevzpomněl na Stoneovy Natural Born Killers), ale ono to rozuzlení nakonec nebylo zase až tak převratné, jak jsem očekával. Celkově mě ale tentokrát zklamala filmová forma, která mi připomínala spíš všelijaké japonské bizarní taškařice, než obyklou korejskou vážnost, střídmost a syrovost, které mám na jejich filmech tolik rád. Jediná postava, která mi kromě detektiva Choie sedla, byla smrtelně vážná matka-mstitelka, jinak samí šašci, kašpaři a klauni. Film je sice nadprůměrně kvalitní po všech stránkách, a pokud ho "uchopíte" jako na nadsázku bohatou frašku, tak určitě nebudete zklamaní, ovšem já si od "mých" Korejců žádám něco úplně jiného. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Chcelo to byť temným thrillerom typu Sedm. V najlepších momentoch to išlo cestou škandinávskych detektívok. Tých s dobrou a prekvapivou pointou. Bohužiaľ všetku úspešnú kreativitu scenáristu zabili túžby po auto-moto akcii. Popieranie fyzikálnych zákonov, nedoladené počítačové triky a ich celkové až komediálne-Jackie Chan ladenie robili z detektívky lacný popcorn. Navyše sa miestami vyskytujú až nevhodne odľahčené scénky. V správnych rukách sa dal potenciál zápletky zúročiť oveľa lepšie. Mohlo sa kľudne hovoriť o novom "Oldboyovi". ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Výborné! Scénáristicky na jedničku! Závěr je možná trošku přetažený, ale to nemění nic na tom že se jedná o výbornou záležitost. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sliboval jsem si od filmu docela dost našlapanou thrillerovou podívanou, jenž by za těmi nejlepšími filmovými fláky z Jižní Korey ve výsledku ani nemusela zaostávat. Jo, skutek utek. První polovina tedy za mě žalostně průměrná, nudná, místy až tragicky špatná. Hlavní vyšetřovatel mě v těch nejvypjatějších scénách vůbec nepřesvědčoval, antagonista také neměl moc co hrát. Po připočtení té ztřeštěné skupinky pozůstalých všech obětí, jenž hlavního vraha chtěli sejmout a pomstit tak své blízké, k tomu všemu ostatnímu spíš film spadal do kategorie parodie. Už jen první záběr té ženy s kuší, co prostřelila šípem hada....Nevím, kde se autoři inspirovali či jestli s tím přišel na světlo někdo z týmu, ale působilo to dost komicky. Druhá půlka a hlavně závěrečná třetina trochu film zachránily, když se objevil na place další podezřelý, který tvrdil, že za ty promlčené sériové vraždy je odpovědný on sám. Bez té nadupané koncovky by to byl průser jak vrata. Za mě dávám 50 % ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Když se Korea do něčeho pustí, tak to stojí za to. Sice bych mohl podotknout, že akce na autech byla simírovská jak prase a možná i Gérchán se tam mihnul, a taky zápletku jsem měl z 90% rozluštěnou už v 63 minutě filmu, nicméně konec mě i přesto dokázal překvapit. Stylově natočeno, parádně zahráno. ()

Reklama

Reklama