Reklama

Reklama

Zvonilka a piráti

  • USA The Pirate Fairy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ze světa Petra Pana přichází do našich kin snímek Zvonilka a piráti, velkolepé dobrodružství o Zarině, chytré a ambiciozní víle, která je ohromena neuvěřitelnými možnostmi modrého kouzelného prášku. Když se kvůli svým odvážným nápadům dostane do potíží, uteče ze země víl a spojí své síly s piráty, kteří z ní udělají kapitánku své lodi. Zvonilka se společně se svými přáteli musí vydat na dobrodružnou pouť, aby Zarinu našli a společně pak zkřížili meče s bandou pirátů pod vedením plavčíka Jamese, ze kterého se má záhy stát legendární Kapitán Hook. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že u Disneyho (s výraznou kreativní pomocí Johna Lassetera) dokáží držet slušnou úroveň i u svých řekněme druholigových titulů - když tedy chtějí. Další (už pátý) Zvonilčin příběh funguje skoro tak dobře jako třeba Velká Záchranná Výprava, a nutno říct, že zvídavá Zarina je i relativně nejednoznačná postavička, což rozhodně nebývá v současné "západní" tvorbě pro děti zvykem. A nápad s trochou práce s mytologií vílího prachu je taky proveden slušně, a hlavně je po celý film využíván. Takže i když to reálně netrvá ani hodinu deset, uděje se toho tak akorát, krásně to vypadá, je to dokonale morálně nezávadné, a ještě k tomu věc téměř nevídaná, těch pár písniček, co tu jsou ke slyšení, není vůbec otravných (naopak Weightless od Natashi Bedingfield je úžasná, skrznaskrz pozitivní věc). Ode mě velmi dobré vysvědčení, i když ta osmdesátka je tentokrát hlavně kvůli dost zbytečně nasazenému "jistému kapitánovi" (kterého v originále mluví Tom Hiddleston:P) asi přece jen trochu moc. Za plnou cenu za lístek do kina celkem zlodějna, na DVD naprosto ideální, když jsou třeba děti nemocné. Oproti ostatním dílům "jen" 70% za to, že popěvek "Hej, hou, piráti zastavit nejdou", nejde dostat z hlavy dřív než za půl dne, což se písničkám ze starších dílů nestávalo:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $64,867,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,005,586 //počet predaných kusov 636,214Tržby za predaj DVD v USA $17,686,552 //počet predaných kusov 931,953║ aj keď nejakú tu príbehovú úroveň si to udržalo, je to zatiaľ najslabší diel z danej série, na slušný priemer to ale bez problémov dosiahlo /60%/ ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Když jsem se chystala na tenhle film, jsa přemluvena potomkem, tak jsem se upřímně moc netěšila. S těžkým srdcem jsem u pokladny obětovala tři stovky, v duchu si opakujíc "děláš to pro své dítě, děláš to pro své dítě". Zvonilka se mým top oblíbených animákem určitě nestane, ale musím si přiznat fakt, že jsem se opravdu bavila. Milý, humorný, místy dětsky napínavý děj prolínající se se smíchem dětí v sále. Tenhle mix dětského představení a odezvy ze sálu je mi příjemný. Takže určitě doporučuji a za děti dávám své čtyři pohádkově třpytící se hvězdičky. POZOR SPOILER !!! dobro zvítězilo nad zlem. KONEC SPOILERU !!! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slabší díl ze série Zvonilky. Není sice úplně špatné zjistit, jak se z plavčíka Jamese stal kapitán Hook, ale o víc tu věru nejde. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro dívky předškolního věku momentálně jedna z největších srdcovek. Třpytivé a skrz naskrz pozitivní Zvonilce to v kině sluší i tentokrát, takže dospělý doprovod neusne. Milá animace a rytmické songy potěší, nekomplikovaný příběh odsýpá, postavičky jsou sympatické a malé divačky se tak budou vrtět blahem. Když už se objeví nějaká dramatická situace, tvůrci z ní rychle vybruslí, aby to dívky v kinosále unesly. A možná právě to se mi na Zvonilce líbí. Dokáže si diváka získat (především) pozitivní energií, které z těchhle milých vílích slečen srší. Stačí několik dobře míněných experimentů, které se ne úplně povedou, a z vílího ostrova je chaos na druhou. Slečna, která za pohromou stojí, ztrácí post strážkyně vílího prachu, naštve se a o nějakou dobu později už kope na straně pirátů, pro které ukradne zdroj prachu, aby se staly nejmocnějšími piráty široko daleko. Zvonilka a její juchající kamarádky to tak samozřejmě nenechají. Bum bác, nápad následuje jiný, líbivá písnička, nějaké to ponaučení, bum bác. Toť vše. V sérii přibylo na akčnosti, to rozhodně. Vzniká i víc konfliktů (prohození magických schopností nicméně potěší). Kvalitu to nijak nesráží. A to se počítá. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Okah, tohle je překvapivě fajn sympatická podívaná, na to, že se jedná o kdovíkolikátý díl video série, která na kinotrh leze tak maximálně v rusákii, Ázerbájdžánu, Mali a ... Ehm, v Čechách.. Co mě asi překvapilo nejvíc je fakt, že přestože rozpočet musí být solidně přiškrcený, počítačová animace vypadá dobře (a když to říkám já, který jinak 3D modely v animácích bez rozpočtů hranic státního dluhu Řecka ze srdce nesnáším, tak už to znamená, že to vážně nepůsobí špatně). A kdo by to byl čuchal, ona i ta banda postpubertálních poletuch nakonec nepůsobí tak otravně. A kdyby to bylo víc laděný do fantasy a mělo to propracovanější příběh, klidně bych vrhal bulvou po dalších dílech. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Grafické spracovanie ako obyčajne veľmi pekné, príbehovo to však bolo narozdiel od predchádzajúcich častí trocha slabšie. Možno to je aj tým, že tu chýbalo nejaké výraznejšie detské poučenie a hudobný doprovod nebol tak chytľavý. Aj dievčatám sa táto časť páčila asi najmenej zo všetkých. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Perfektní animovaná podívaná pro ty, kteří chtějí vidět něco originálního ze světa animovaného filmu. Na scénu už po šesté vypochodovala jedna sympatická animovaná postavička jménem Zvonilka, která sice nedostává tolik očekávaného prostoru, jak by se podle názvu filmu dalo předpokládat, ale film od úvodních minut zabaví, a to především malé caparty. Na ně se doslova vyplaví množství atraktivních postaviček, ze kterých je nemožné si nevybrat tu svoji oblíbenou a do konce poutavého dobrodružství jí fandit. Množství originálních motivů je k nepřehlédnutí a dobrodružná cesta nabere rychlost několika námořních uzlů. To vše od počátku nepolevuje. Velmi dobré je výtvarné pojetí. Netvrdím, že se jedná přímo o revoluční animaci, ale ne každý divák touží v kině zkoumat, z jaké že to nejmodernější animované techniky film vzešel a první, co na první pohled upoutá, je líbivá animace. To rozhodně nelze prohlašovat o každém filmu, ale tenhle by mohl bavit i rodičovský doprovod. Piráti, víly, moře a příběh plný fantazie s postavičkami, které si menší divák bude chtít odnést domů. Nejedno dítko bude po cestě z kina žadonit své rodiče, aby mu Zvonilku a spol pořídili do jeho pokojíčku. V tom případě animovaná pohádka zafungovala, jak měla. Mé hodnocení: 60% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Až také strašné to nebolo, lebo 78 minút utieklo ako voda, ale jednoznačne najslabšia zo všetkých častí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Trochu dětské, víly jako hlavní hrdinky asi spíš sednou teenagerkám, ale celkově vzato to bylo docela zábavné a hlavně krásně animované. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Další Zvonilka nás tentokrát zavede jak název říká za piráty. Je to opět krásné dobrodružství, ve kterém je spousta kouzelných momentů, roztomilých zvířátek a i vtipných situací. V tomto jsou příběhy o Zvonilce vždy srdce chytající. V tomto příběhu není zdaleka hlavní hrdinkou Zvonilka, ale kolektivní spolupráce známých víl, které musí spojit síly, aby se jim podařilo napravit vše tak jak má. Z celého filmu vyzařuje taková milá hravost. Opět zde nenajdeme žádné chmury působící pasáže, vše je natočeno s citem a krásná animace tomu dodává cit pro zahřátí na srdci. Příběh je prostý a bez větších překvapení, u kterého se nebude ani dospělý divák nudit. Já jsem opět spokojený a dávám 100% :) ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Moje druhá Tinker Bell :-) Lehce méně zajímavá (hlavně díky humánnímu osazenstvu), ale i tak hezká. Důraz bych hlavně kladl na tu kočku pirátskou :-) 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krásná animace, která se od Disneyho prostě očekává, celkem pěkný příběh, kterému se hlavně daří vytvářet nějaké základní události pro Petra Pana a jeho příběh. Jsou zde docela dobré narážky. Tohle je vlastně o zrození kapitána Hooka. Je to trochu klišovité, ale překvapivě ne tolik, jak by se dalo čekat. Tenhle film děti určitě neurazí a vzhledem k jeho délce ho mohou snést i rodiče. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Další úžasná pohádka o vílách. Jen tak dál Disney, těch neni nikdy dost, brzo je využiju na toho ségry skřítka. Jediná ne moc logická věc, o který ale předpokládám nebude malý dítě moc přemýšlet, že nechápu, jak Hook Zarině rozuměl. Detaily. Prostě nádherná pohádka, roztomilá, neškodná, barevná, optimistická. Co chtít víc. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Pirátska téma je v poslednej dobe v animákoch veľmi obľúbená. Lenže vizuálna krása príbehu o Zvonilke tkvie v prekrásnom zobrazení kvetov a prírody. Táto pridaná hodnota je v tomto filme menšia, kedže príroda je tu z veľkej časti vymenená za palubu lode, resp. modrý oceán a oblohu. Okrem toho dejová vykrádačka Petra Pana (krokodýl, čo zhltne budík) bola zjavná. Ani dejovo nebola Zvonilka a piráti objavná, hoci vtipná a milá rozhodne bola. Aj napriek istým slabinám ostáva pirátska Zvonilka nadpriemerný rodinný film a celú sériu považujem prekrásnu a vydarenú. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Opět skvělá zábava. Příběh se nese jako obvykle ve stejném stylu - víla způsobí průšvih a po celý zbytek filmu ho napravuje. Ovšem tentokrát to nebyl průšvih Tinkerbell, ale sexy Zariny. Pirátské prostředí bylo super a pirátská písnička je vysoce nakažlivá. :-) A ta zápletka s prohozením schopností dokonale pobavila. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávka, ale v podstate nič prevratného, čo by ju radilo niekde k popredným priečkam súčasných animovaných filmov. No uvidíme čo ešte rok 2014 v tejto sfére prinesie. Ale ako oddychovka to bolo celkom dobré a teda mierny nadpriemer. Príbeh mal dobrú gradáciu a víly samozrejme boli všetky veľmi milé a prívetivé, páčilo sa mi že každá z nich mala inú špeciálnu moc, tak to bolo napokon také spestrenie. A tá úvodná znelka bola celkom chytľavá - ako po hudobnej, tak aj textovej stránke. Takže celkový dojem celkom fajn. ()

Reklama

Reklama