Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá Sakura žije pouze svou prací. Na prvním místě je pro ni spokojený a šťastný zákazník v salónu krásy, kde je zástupkyní vedoucího. S vedoucím Rintarem jsou přátelé, přestože se neustále provokují a hádají. Kamarádky ji přesvědčí, že už je načase, aby se zabývala také svým soukromým životem, a tak se Sakura rozhodne, že si najde novou lásku. Do cesty jí však vstouupí mladý Hiroto, který s ní sice chce chodit, jenže ho k tomu vede něco jiného než láska či sympatie. (andiek05)

(více)

Recenze (13)

Vardara 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se náramně bavila. V prvním díle, kdy se Sakura líčila, vypadala jak Kim Kardashian, když propaguje svůj styl líčení a přitom zpívala úsek z nějaké japonské árie, jsem div nespadla smíchy pod stůl. Pak tu bil Tashibana. Ti dva mě fakt bavili, Hiroto by tu vůbec nebyl potřeba...kdyby na jeho vztahu se Sakurou bohužel nezávisela většina dílů. Jak už tu bylo řečeno, kvůli poslednímu dílu, který skončil až příliš předvídatelně (a já doufala, že konečně uvidím dorama s realistickým koncem) jsem musela klesnout až na tři hvězdičky, i když velice solidní. Jinak je to v pořadí další seriál, kde Rjóko hraje ten samý charakter – nezávislou ženu toužící po lásce (manželství), co ve volných chvílích pořád chlastá. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem měla docela problém se sžít s jakoukoliv postavou. Nejvíc sympatická ze všech mi byla Miki, a proto jsem také nejvíc "prožívala" její část příběhu. Samozřejmě nejvíc prostoru dostal trojúhelník Hiroto-Sakura-Tačibana, ve kterém jsem si bohužel zase takové zalíbení nenašla. Ale seriál má vtipné chvilky, smutné chvilky, romantické chvilky, divné chvilky a absurdní chvilky, navíc tu nikdo nepřehrává, takže bych ho doporučila těm, kteří teprve s japonskými hranými seriály začínají a nevědí do čeho píchnout. Myslím, že tohle je dobrý seriál na to, aby si začátečník zvykl na japonskost. Dostane se mu jí hodně, ale v takovém množství a provedení, že to snadno rozdejchá. ;-) Nefandila jsem ani jednomu z nápadníků víc, přišli mi oba dva jako rovnocenní rivalové, takže ať to skončilo, jak chtělo, nechalo mě to chladnou. Poslední díl byl trochu nastavovaná kaše s podivnou konzistencí. Nakonec z toho vylezl příjemný seriál pro dospělejší publikum. Moiraine sice říká, že je to na japonské poměry překvapivě odvážné, mně to tak ale nepřišlo, protože i tak tam bylo spoustu otevřeného či skrytého moralizování a ukazování, jak se má správný Japonec chovat. Přeloženo. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Lepší z novějších japonských seriálů. Navíc docela příjemný soundtrack. Určující jsou zde však herecké výkony a dějová linka. Co se týče té herecké stránky, stále s radostí sleduju herecký vývoj Miury Harumy, který se rozhodně řadí mezi ty lepší mladé japonské herce. Fujikiho Naohita jako hereckého "veterána" téměř ani netřeba zmiňovat. No a v hlavní roli Shinohara Ryoko, která si mě zde získala stejně jako v seriálu Tsuki no Koibito. Její postava je zkrátka tak mile směšná a sem tam jsem se některým scénkám vážně musela smát. Tuto postavu navíc skvěle doplňují její dvě kamarádky, které nejsou pouze vedlejšími figurkami. V seriálu se objeví i Yamamoto Yusuke, ale jeho role je pouze jednorázová a hned zase z děje zmizí, takže ač dobrý herec, v tomto seriálu byl téměř bezvýznamný a mohl ho nahradit klidně kdokoliv jiný. To ale vůbec nevadilo. Děj seriálu sice v průběhu ničím moc nepřekvapil, překvapení si však nechal úplně na závěr - zatímco ve spoustě jiných seriálů dopadne děj přesně tak, jak předvídáme, tady se moje očekávání nenaplnila a to podle mě činí seriál trošku výjimečným. A když už jsme u té výjimečnosti, tak nesmím opomenout, že líbací scény a menší intimnosti zde nejsou tolik cenzurované jako v množství jiných japonských filmů a seriálů, takže za to taky malinké plus. Jako celek to sice neuchvátí na sto procent, ale rozhodně jsem si celý seriál užila a ani trochu se nenudila. ~(4,0)~ ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Až do posledního dílu jsem si myslela, že budu hodnotit hodně vysoko. Sakura mi byla víc než sympatická, o Tachibanovi ani nemluvě. Tahle dvojka mi dokonale sedla a myslím, že i táhla celý seriál. To už se nedá říct o Saekim. Nevím proč, ale Miura mě nedokázal přesvědčit a jeho roli jsem mu nějak nebyla schopná uvěřit. I přesto jsem se bavila. Tedy až do toho posledního dílu. Ten mě naopak nebavil vůbec. Nějak jsem nepobrala, co nám bylo na konci desátého dílu slibováno za překvapení, když se žádné nekonalo. Všechno prostě dopadlo tak, jak to bylo nalinkováno hned na začátku. Škoda. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, že zápletka není moc originální. Ale kupodivu mě to postupem času překvapilo, závěr mě nakonec i naštval. Nejuvěřitelnější a nejlidštější příběh měla Miki, proto se mi její dějová linka líbila nejvíce. Ale hrozně se mi taky líbilo přátelství tří odlišných žen - single v "celibátu", single s krámem otevřeným 24/7 a jedna v manželství bez sexu. Jejich charaktery nebyly bůh ví jak extrémě dopodrobna vykresleny, ale líbil se mi jejich vývoj. Každopádně nemůžu opomenout chválu na to, že otázka sexu tady není žádné tabu, ale i tak je to podáno velmi decentně. 3* a půl ()

Martyska 

všechny recenze uživatele

Moja prvá japonská j-drama. Dosř odlišná od kórejských, na ktoré som zvyknutá. Ovážna v tom slova zmysle, lebo u Japoncov by som príliš nečakala ukázanie posteľových scén. Ešte predtým, ako som si pozrela celý seriál, som videla viac recenzií kritizujúce hlavne poslednú epizódu. Bola som celkom zvedavá, čo sa z toho teda vykľuje. Myslím si, že u každého je iné, ako vezme seriál aj aj keď bolo zo začiatku viac-menej isté, ako to celé dopadne, človek je až do konca v napätí. U mňa podlomil tento fakt aj to, že to bolo prvýkrát, čo som sa stretla s japonským seriálom, takže som nevedela, čo môžem čakať. Seriálu nič extra nevytýkam, prispôsobuje sa moderným podmienkam, no popri tom zostáva pri tom, ako by sa mal správny Japonec správať. Veľmi však chválim hlavnú postavu a jej stvárnenie. Je dôkazom toho, že nie zovňajšok, ale dobré srdce je nenahraditeľné pre život tvoj, ale aj pre životy iných. Čo sa mi ešte páčilo je, že seriál dbá na to, bez čoho nemôžeme my ľudia existovať, a to priateľstvo. Nemôžem povedať, že seriál ma nadchol s nejakým úžasom, ale boli v ňom zamyslenia hodné chvíľky. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

niektore momenty super, niektore... proste divne a mimo mna... suhlas so zizou, nedokazala som sa zzit s postavami... ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Hned od prvního dílu mě to chytlo. Na japonské poměry je to až překvapivě odvážné, alespoň co se televizních seriálů týče. Sice to obsahuje soustu klišé, ale zároveň to zanechává takový příjemný svěží dojem. Do posledního dílu jsem netušila, s kým nakonec Sakura skončí. Vždyť i hlasování, které spustila japonská televize, bylo někdy kolem předposledního dílu 50-50. Takže to bylo dokonce i napínavé. V tomhle ohledu se mi hodně líbilo, že se v jednotlivých dílech v openingu střídaly Tachibanovy a Hirotovy ruce, co Sakuře obouvaly střevíček. Takže přestože dějově se jedná víceméně o klasický příběh, zpracováním to spadá do nadprůměru. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Včera jsem koukala na video na youtube a náhodně jsem narazila na kousek z Last Cinderella, kde mě překvapivě zaujala slečna a pustila jsem to i přestože Miuru Harumu vlastně nemám ráda. A osazenstvo hlavních rolí, a vlastně i Sakuřiny kamarádky, si mě získalo dost brzy. Shinohara Ryoko se mi značně zamlouvala, i když na svůj věk tedy doopravdy nevypadá a její postava se chvílemi chovala spíš jako puberťačka než dospělá žena. Vtipná romantická komedie, chvílemi trochu přestřely, ale jinak moc příjemné podívání. A nakonec mi i toho Miuru vlastně vnutili, vypadá to, že chlapec herecky roste, nebo prostě začíná příjemně "stárnout", takže jdu načouhnout do jeho filmografie a pustit něco dalšího. Vlastně si Poslední Popelka možná zaslouží spíš 4 než 5 hvězd, ale bylo to fajnové bavilo mě to od začátku do konce. A pokud hledáte skvělou písničku, která hrála v jednotlivých dílech, pak vězte, že chcete najít Last Love - Rihwa. ()

Axineya 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno jsem po zkouknutí prvního dílu měla pocit, že už mám úplně jasno v tom jak to celý popadne. V průběhu seriálu to ale vypadalo, že scénaristi svůj záměr neustále měněj, takže nakonec divák i během posledního dílu neví, koho si hlavní hrdinka nakonec vybere. Stejně jako Zíza jsem neměla favorita a bylo mi celkem jedno, kdo vyhraje, protože mi byli sympatičtí oba hrdinové. Trio kamarádek mi silně připomínalo Sex and the City - ano i sex tu je a i se o něm mluví, ale pořád je vidět, že se jedná o asijskou tvorbu, takže je to takové decentní. ()

Morely 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tenhle seriál mě opravdu pobavil. Nemyslím si že je nějak inovativní, nebo úžasný ale já se skvěle bavila. Když opominu otravnou hlavní hrdinku- nesnááášííím typ hrdinek co jsou takové hodně submisivní a tváří se ve svých 40ceti že jim je 14- tak je to opravdu zajímavé dorama. Chemie mezi herci funguje a je tu dost vtipných i romantických chvilek. Navíc zde trochu narážíme na téma sexuality, což celý děj příjemně osvěžilo. Sakuřiny kamarádky byly taky super, navíc se vždy trochu měnila znělka což mě bavilo. Tenhle seriál si přesto celých pět hvězd nezaslouží, možná tak čtyři, ale za tu zábavu a že se mi seriál trefil zrovna do noty těch pět prostě dám :) ()

Wajny13 

všechny recenze uživatele

Snad úplně první seriál, kde jsem nechtěla jednotlivé pasáže přeskakovat. Seriál, je poměrně krátký, takže v něm nedochází k "umělému" natahování seriálu, k nudných (o ničem) pasážím a 100x ohraným flashbackům. Ze začátku jsem si nemohla zvyknout na hlavní představitelku, za to hlavní představitele jsem si zalíbila hned. V seriálu se mi líbilo hlavně neustálé hašteření Sakury a Tachibana, na vztah Sakura-Hiroto jsem si musela zvyknout. Nakonec jsem ráda, jak tento seriál dopadl, ale můj favorit byl někdo jiný. Úplně jsem nadšená z posledního dílu, který byl dle mě krásným zakončením Sakuřina "rozhodování" (i přesto, že její rozhodování nebylo tak těžké). 5* ()

Still_I 

všechny recenze uživatele

Dávám si opáčko po letech a bohužel musím o hvězdu dolů. Už mi to nepřijde tak "super" jako před 10 lety na střední. Teď jsem zvyklá spíš na korejskou tvorbu, která mi sedí víc, je té naší o kapánek bližší. A i když tohle je na Japonsko dost odvážný seriál, některé momenty jsou prostě mimo. Vadí mi tady hrozné chování k ženám... Má smysl se na to koukat kvůli sympatické ústřední trojici. Bohužel mezitím jeden z hlavních představitelů spáchal sebevraždu. Když jsem se to dozvěděla, bylo mi to hrozně líto a bohužel jsem na to při sledování musela pořád myslet. Seriál pro mě rázem dostal smutný nádech. ()

Reklama

Reklama