Reklama

Reklama

Star Trek Continues

(seriál)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Preslávená päťročná výprava vesmírnej lode U.S.S. Enterprise pokračuje v tomto fanúšikovskom seriáli s novými epizódami pôvodnej série. Tvoria ju vzrušujúce dobrodružstvá najhrdinskejšej posádky Federácie vedenej Kapitánom James T. Kirkom. Osvetlenie, kamera a vysoko autentické interiéry zvýrazňujú detailné charakteristiky pôvodného seriálu z rokov 1966-1969, čím na ňu priamo nadväzujú. Pôvodné príbehy replikujú aj herci a scenáre, a tak majú dobrodružstvá potenciál osloviť aj najnáročnejších fanúšikov univerza Star Trek. Nechýbajú hry morálky, hľadanie konečnej hranice a hlavne úvahy o stave človeka. V pilotnej epizóde zvanej Púť večnosti (Pilgrim of Eternity) hrá vedľajšia postava, ktorá sa objavila aj v pôvodnom seriáli. (Incantator)

(více)

Recenze (7)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Být tam o trochu lepší herecké výkony a nápaditější scénář, tak by tenhle fanprojekt nebyl horší než libovolná epizoda třetí série, a nemusel by se stydět ani před těmi z prvních dvou. Občas jsem měl pocit že se dívám na nějaký nikdy nevysílaný díl, tlející do té doby zapomenutý v archívu. Pochopitelně že postavy vypadají úplně jinak, ale do svých rolí se hodí, a navíc Scottyho hraje jeho syn Christopher Doohan, čili vše odpuštěno. Dojem pravověrnosti narušovaly i moderní počítačové efekty, o nichž si v šedesátých letech mohli nechat jenom zdát. Škoda že toho scénář pořádně nevyužil, a nezakomponoval i nějaké vesmírné bitvy a charismatické záběry na cizí planety. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Napřed si musíme ujasnit tohle: Nepochybně na světě narazíte na mnohem zajímavější seriály či filmy. Tohle je ale do puntíku přesně nejlepší fanouškovský ST seriál (a v téhle kategoriii se už vybírat trochu dá), jaký jsem kdy viděla, jak co do hereckých výkonů (jde tuším o takové poloamatéry, kteří jakési herecké zkušenosti přeci jen mají), výpravy (která dovedně rekonstruuje vzhled TOSky), až po dodržení původního ducha TOSky. /// Vzhledem k tomu, že jsem poměrně vyhraněný fanoušek TOSky, který asi nikdy nepochopí, jak to, že ostatní mohou přistoupit na to, že tomu, co dělá Abrams, se říká Star Trek... Zajímavé to totiž může být, ale vážně se tomu dá ještě říkat ST svět? Tak tedy ... Tahle amatérská záležitost, to je přímo antiteze Abramse. Je to překvapivě věrná pocta původnímu seriálu, která se drží ducha předlohy, jak s jeho předsudky (převážně podnikaví muži a sexy ženy) i s jeho ideály (futuristický optimismus, vize lepšího světa), tu a tam s nějakými dilematy samozřejmě. Zkrátka klobou dolů před tohle partou fanoušků. Až česká komunita stvoří něco, co se alespoň vzdáleně podobá tomhle na místo onoho nešťastného Metrénského incidentu, tak ze mě bude vážně hrdá vlastenka. :) ()

Reklama

Najlvin 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý fanouškovský projekt, který narozdíl do jiných podobných projektů de facto dosahuje kvalit původní série. A to nejen po stránce filmařské, ale rovněž herecké. Když si odmyslím, že staré známé postavy hrají jiní herci, mám opravdu pocit, že sleduji skutečné pokračování Star Trek TOS. Oceňuji především kvalitní filmařskou práci, která se drží stejného stylu jako u originálu z 60. let (a to včetně formátu obrazu 4:3). Líbí se mi vydařené kulisy, téměř k nerozeznání od těch původních. A rovněž velmi chválím herecké výkony a snahu herců se co nejvíce vžít a připodobnit svým hereckým rolím. Zejména u kapitána Kirka je dobře vidět, jak jeho nový protagonista má dobře odkoukaná gesta z původní série... V době, kdy tento komentář píši, jsou venku už dvě epizody. Obě zajímavé a dobře natočené. Doufám, že v tom budou dál pokračovat, protože tu s klidným svědomím můžeme mluvit o 4. řadě dnes již legendárního seriálu, která navazuje tam, kde původní TOS skončil. Těším se na další díly! ()

scintilla 

všechny recenze uživatele

Bravo! Sice to bude chtít ještě vypilovat, ale tohle je nejlepší fan seriál ST co jsem zatím viděl. Nejen že se na to dá koukat, což by na 5 hvězd bylo ještě málo, ale hlavně to má dobrý děj a je to fakt dobře zahrané. Člověk si sice z počátku zvyká na nové tváře - nesedí Spock, Uhura... ale například syn Jamese Doohana, Chris, hraje Scottyho na výbornou. Ve třetím díle z alternativního vesmíru potěší Spock s bradkou, Worfův hlas z počítače a nakonec i na Uhuru jsem si už skoro zvykl. Jen je škoda, že tam vyměnili obsazení postavy McCoye. No držím palce ať se jim povedou i další díly. Tenhle počin za to stojí! ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl jsem se tu původně rozplývat nad touto skvostnou lahůdkou (pouze pro TOTAL TOSkaře), ale při průzkumu,jsem zjistil, že belldandy to napsala v podstatě za mě. Absolutním mega TOS orgasmem na entou, jest závěrečný 100min.! film, ve formě dvojdílu, ve kterém sice zemře má velmi oblíbená postava, ale ani to a záběr na model Shitcovery v kanceláři adm. Nogury (ano, to je ten, u kterého si Kirk vydupal Enterprise v 1.filmu;-) to nemůže, pokaziti. Představitelka Romulanské velitelky Charvanek z TOS dílu Enterprise Incident (kde ještě neměla jméno), jako by z oka vypadla své pův. představitelce. Ono ostatně, obsazení takřka dokonalých kopií určitých TOS postav, bylo od začátku silným prvkem této tv s. Celkově zde nacházím tak 2 slabé díly. Škoda, že díky průseru z Axanarem, nedošlo k natočení ještě jednoho dílu. Pův. se totiž počítalo s 12 díly. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama