Reklama

Reklama

One Direction 3D: This Is Us

  • Velká Británie One Direction: This Is Us (více)
Trailer 2

Hudební 3D film o momentálně nejslavnější chlapecké popové skupině One Direction natočil Morgan Spurlock, tvůrce kultovního dokumentu Super Size Me. Fanoušky a hlavně fanynky této britské kapely čekají strhující záběry z koncertních pódií i ze zákulisí velkolepých show. Chybět nebude ani komorní pohled do soukromí pětice sympatických mladíků. Skupina One Direction v roce 2010 patřila mezi favority britské talentové soutěže X Factor, do které se mladíci přihlásili individuálně a ž v jejím průběhu vytvořili skupinu. Dnes patří pětice Niall, Zayn, Liam, Harry a Louis mezi největší hvězdy mezinárodní hudební scény, prodali na 30 miliónů desek a jejich zatím poslední album „Take Me Home" se umístilo na první příčce hitparád ve 37 zemích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Sem bych měl dát nějakou citaci z filmu, ale bohužel to byla taková sračka, že mi nic neutkvělo. Moje prdel je posvátná. Je to takový krucifix pro neobdařené. Můžete se k ní mlčky přiblížit, úžasle obdivovat její tvary, uznale pokyvovat do rytmu mé chůze. Když se osmělíte, můžete přistoupit blíž. Prosím, tiše. Klidně mi můžete jemnými krouživými pohyby namasírovat anální věnec, přeleštit mi beďary na fasádě, nebo mi tam nechat nějakou rozkošnou samolepku. Pokud jsem vás doposud neposral, nebojte se, zazvoňte. Vpustím vás vřele dovnitř. Jen prosím, na nic nesahat. Vše je jedinečné, spořádané, nevytřené. U vchodu si nezapomeňte vzít turistického průvodce. A hlavně mi nevyplašte hemeroidy, vždyť si tak pěkně hrají. Když si pečlivě prolezete všechny posrané záhyby, uděláte si pár fotek se záněty, obdivně prohlédnete několik desítek let staré kráphovníky a v poklidu zase odejdete, vše bude v naprostém a elegantním pořádku. Ale když mi tam neotřele vtrhne banda egoistických buzerantů, vyrazí mi dveře, začne tam vyřvávat ty svoje píčoviny, stěhovat moje hovna, vytírat vzácné semeno po dědečkovi a ještě mi tvrdit, že přesně takhle to má být, tak to se kurva neznám!!! Co vlastně bylo cílem tohoto dokumentu?! Nasrat mě?! Gratuluji, vy namyšlení kokůtci, povedlo se vám to výborně! Á, počkat... dobrý, už jsem ledově klidný. Tedy bych vám rád vzkázal, popadněte Džastýna za kundu a vyskočte z nejbližšího letadla, děkuji. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Předem bych chtěl upozornit své čtyřprocentní funoušky, že jsem dokument Gay Erection: This is Ass zhlédl výhradně z rodičovských důvodů. Chtěl jsem totiž vědět, proč po nocích slýchávám z pokojíčku své desetileté dcery přerývané vzdechy doprovázené výkřiky jako "Hery" a "Lájem" (Podotýkám, že místo "veledíla" paní Rohlíkové jsem ji podsunul daleko kvalitnější literaturu a Šindlerův seznam ještě neviděla.) , a proč si pak přes den zkomolenou angličtinou, z níž lze i trénovaným uchem pochytit pouze neustále se opakující "láv, bejbééé, hááárt a túúúgedrrrr", mátožně pobroukává dvouakordové kolotočářské cajdáky, ze kterých by blil i Honza Nedvěd. No povím vám, jsem zděšen! Naivně jsem se totiž domníval, že éra komerčně vyhajpovaných, kokotích homokvintetů skončila, když se "fenomény" jako Beast 17 nebo Take Death odebraly do nezaslouženého popového důchodu, protože jim začaly růst panděra a chlupy v uších a v extázi strhané spodní prádlo ječících čtyřicítek by na pódiích mohlo spustit požární poplach. Satanžel to mezi prebubescentními kikinami a hošššýky s účesem Džastýna Bíbra neustále cinká a všichni ostatní s jakýms takýms hudebním vkusem musí holt zase zatáhnout prdel, zacpat si uši a doufat, že se to brzy přežene. Ale abych to zkrátil, trnuly mi u toho bradavky, několikrát jsem se pokusil hodit těm hošanům na pódium kalhotky zbrocené první menstruační krví a dokonce jsem málem obětoval i svého plyšového tchoře, bez nějž se na krok nehnu. Naštěstí se mi ho nepodařilo svou Sonkou prohodit, a tak skončil jen pod televizním stolkem a já se mám i nadále v noci k čemu tulit. Jediné zoufale pozitivum spatřuji v tom, že si má dcera vybrala z té pětice ke zbožňování opravdu žužu ťutíny a ne třeba toho pakistánského morgoše. A na závěr vám nechám zahrát nějakou pěknou opravdovou pissničku. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Spurlong dokázal nemožné ... natočil dokument o generickém boybandu, na který se dá koukat a nechcete při tom spáchat harakiri ! ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Tak musím přiznat, že to bylo lepší než jsem čekala. Brečících maminek a fake dialogů je tam i tak přehršel, ale na druhou stranu dokument (i když rychle) shrnul, jak vlastně kapela vznikla a pak ji sleduje během evropského i světového tour. Druhou část filmu tvoří koncertní vystoupení, za ty palec nahoru. Akorát škoda, že letošní hit Best song ever zazní až jen během závěrečných titulků. A ať už máte kapelu rádi či ne, stejně musíte klukům uznat, že jim vlastně ani není co závidět. Na co miliony liber, když si nemůžete pak dojít ani do obchodu aniž by Vám šílené fanynky skoro neutrhly ucho? Ty davové scény s tisíci fanoušků mi skoro až vyrazily dech jak byly děsivé. Ale i tak jsou samotní kluci vtipní a sympatičtí (a ten jejich britský přízvuk!!) a já doufám, že jim to ještě nějaký ten rok vydrží. Hater's gonna hate. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Nejdříve musím napsat, že fanoušek boybandu One Direction nejsem. Jejich tvorbu znám pouze o něco málo více než Bieberovu tvorbu a proto jsem v tomhle ohledu jaksi Directionovsky nezkušený. O to však musím více vyzdvihnout to, že jsem byl mile překvapen. Všude slyším jenom nadávky na film "This is Ass" a band "One Erection", že to jsou jenom buzny co neumí zpívat. Myslím že všichni kdo tohle říkají by se měli podívat na tenhle dokument, aby změnili názor. Kluci jsou nesmírně sympatičtí a vtipní a myslím že za takových dvacet let budou stejně kvalitní jako Take That. Z Harryho Stylese roste novej Robbie Williams, z Liama zase Gary Barlow. Nejsou to žádní nafoukaní pubertální parchanti jako třeba Bieber. Jsou to fajn kluci. Hodně mě překvapili s cestou do Afriky za dětmi trpícími hladomorem a výtěžek z nazpívaného cover singlu One Way or Another dali na charitativní společnost Comic Relief. Takové gesto se od mladých slavných zpěváků vidí opravdu málokdy. One Direction hudba jede sice na mainstreamu popové hudby, ale to neznamená že je hned blbá, jen je to hudba pro lidi, který o hudbě moc nepřemejšlí a nechtěj kvalitní texty nebo labužnický instrumentální pasáže typu Pink Floyd nebo Jethro Tull. Sice většinu písniček co jsem od One Direction doteďka slyšel mají pouze lehce nadprůměrnou, ale na koncertech z nich sálá hodně energie a to je důležité. Dokument má svoje kvality. Jedná se o jeden z nejpoutavějších dokumentů co jsem zatím viděl. Až někdy na strašnej střih a občasný fake-rozhovory se jedná o naprosto precizní práci. Ať už přelety mezi jednotlivými světovými zeměmi tak i následné večerní koncertování. Jediné co mi na tomhle dokumentu vadilo, byli těch statisíce uječených a ubrečených fanynek, který bych střílel kulometem. Hodnocení dávám tedy kladné a to hlavně proto, že mě dokument dokázal zaujmout, pobavit a částečně i dodat energii. Dokument o chlapcích, kteří si splnili sen a během dvou let se stali nejúspěšnějším popovým boybandem všech dob. EDIT: Například cover písně Forever Young nazpívali skvěle, dokonce se mi líbí víc než originál a song Story of My Life je jedna z nejlepších popových písní současnosti. Ti kluci mají potenciál.... větším jím větší budoucnost s menším počtem uječených pubertálních fanynek. Už to vidím jak za padsát let budou mít Reunion koncert a přijdou tam ty starý babky, který je za mlada žrali. Kdo ví, třeba tam v ten moment budu jako starej dědek stát taky. HATTERS GONNA HATE ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Tahle britská pětice si život užívá s humorem a energií sobě vlastní - a takový je i tento snímek o klucích, kteří si svých rodin a fanoušků váží více než cokoli jiné a sebe berou jakkoli, jen ne příliš vážně. Filmařsky je dílko zvládnuté na jedničku - kamera i režie jsou výtečné, 3D efekty film poutavě zkrášlují a příběh svůj úkol splňuje. Ať už kapelu máte rádi nebo ne - méně jak tři hvězdičky prostě dát nemůžete! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tenhle druh chlapeckých skupin, které se objeví, oblbnou děvčata (a čtyřprocetní chlapce) od 10-14 let a poté zmizí a za pár měsíců je nikdo nezná, ale tenhle dokument (ačkoliv jsem ho zhlédl nedobrovolně) není takové peklo, jako poslech libovolné písně dané skupiny. Je vidět, že ti hošani, nemají v hlavě úplně nas*áno. Jen mě překvapuje, že to natočil někdo, kdo se měsíc přežíral burgerama a přitom se natáčel. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč se na tohle dívá někdo, kdo nesnáší hudbu a samotnou skupinu 1D? To abyste si mohli připsat na konto další odpad! nebo co? Nevidím jediný důvod, v čem je tento dokument horší než o kterékoliv jiné kapele či muzikantovi. Např. Katy Perry, která ještě nedávno byla v červených číslech. Stejná struktura - vraceli se k dětství zpěváků, k jejich počátku kariéry až k tomu, co zažívají na turné a jak to vidí s budoucností. Naprosto stejný postup, akorát že Katy Perry nemá tolik nesnášenlivců jako tahle boy band. Vzkaz pro hatery: Užijte si to! ;) Mimochodem v komentářích jsem narazila na to, že se tu o kapele nic nedozvíte, např. kdy a kde a jak se dali dohromady... vážně? tak to ses asi kámo díval na jiný dokument. ;) Ať už na ně má kotel lidí jakýkoliv názor, tak se musí uznat, že za tři roky od té doby, co se dali dokupy, tak se z nich stal trhák a doslova ovládli celosvětovou popovou scénu. A to je teda něco... to dokázala málokterá hudební skupina/zpěvák/zpěvačka. Jasně můžete oponovat, že to je díky mladým naivním trapným dvanáctkám (což btw. nejsou jejich jediní fanoušci), že je kotel lepších kapel, ale nevyvádí takové psí kusy... a o to tu jde.. o tu show.. umět to prodat, získat si širokou základnu fanoušků a posluchačů a to se jim povedlo, i přestože se nedostali ani do finále X-factoru. Splnili si sen v podstatě každého obyčejného člověka (včetně mě)... ze dne na den se stali známými a užívají si života co to jde a přitom jsou to furt normální kluci. Takže já říkám, proč ne.. zaslouží si to. Bylo docela šílené vidět ty záběry ze zákulisí a fanynek... tohle asi nikdy nepochopím, jak řvou z plných plic áááá a skáčou a brečí a přitom natáčí, ale budou to mít celé roztřesené, čekají na letišti jenom, aby je viděli... to mi přijde všecko hrozně směšné. Neurolog: "The girls are not crazy, the girls are just excited." - silně pochybuju, ale fajn no:D Z tohoto dokumentu prostě čiší optimismus a úplně vás pozitivně naladí a to i přesto, že nejsem fanynka téhle kapely, ale ráda si poslechnu jejich skladby, když se mi líbí... (počet, kolik jich znám? teď jsem to spočítala.. 7+1 One way or another, ale to není originálně jejich).... Best song ever doslova provázel celé mé loňské léto na každém kroku (aniž bych to kolikrát chtěla, ale prostě to hrálo všude:D) a je to nehorázně pozitivní píseň.... P.S. Harryho focení mi připomíná, když mě chce někdo vyfotit s bráchou... nikdy se nemůžeme tvářit normálně.. protože to je přece nuda. P.S.S. V jejich filmu se objevily i takové hvězdy jako režiséři Martin Scorsese a Richard Curtis nebo fotbalista Cristiano Ronaldo. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Jelikož rád sleduji reality show, tak znám One Direction od jejich úplného začátku. Všichni umějí, ať už lépe či hůře, zpívat, o tom se nedá pochybovat a zdají se jako pohodoví kluci. Dokument zachycoval jejich začátky a poslední koncertní turné a myslím si, že pro fanoušky je jako stvořený, to ale neznamená, že by se neměl líbit lidem, kteří One Direction moc neznají. Najdou se zde i vtipné chvilky, které mě opravdu rozesmály. Myslím, že dokument splnil svá očekávání a mně se líbil. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Pro nefanouška skupiny nezáživný dokument, který ničí jeho nekonfliknost a neustálé točení v kruhu - příjezd do nějakého města - způsobení šílenství - odehrání koncertu a znovu totéž, které spěje odnikud nikam. Přitom Spurlock v první třetině prokazuje, že je schopný filmař a třeba taková stylizace členů do komiksových postaviček je poměrně nápaditá. I samotný úvod, kde rychle a efektně vysvětlí, co jsou One Direction zač, je efektní a svěží. Jenže pak už to upadne do zmíněné nezáživnosti a bohužel se to nikam neposunuje. Tvorba téhle skupiny mě nebaví, tudíž nechápu, co na ní kdo vidí, ale to už je asi generační problém a otázka. Jelikož 3D není nikterak zásadní a je vidět jen v pár chvílích na pódiu a při závěrečných efektech, nemá vlastně film jako takový příliš co nabídnout. Má opravdu smysl jen v aktuální chvíli, protože za pár měsíců a let už nebude sloužit vlastně vůbec ničemu. 30% ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

One Direction? Kdo to je? Najel jsem na You Tube a nějak mě to nenadchlo. O tomhle Boybandu jsem vůbec nic nevěděl. Když už jsem je, ale promítal tak jsem si řekl, že nemám co ztratit a vůbec nelituji. Ve 3D to mělo své kouzlo a krom docela fajn písniček jsem se i pobavil. Když vidím jak tu vyčnívají odpady tak věřím, že většina těch lidí "kluků" si ani nekoupila lístek. Nechce se mi věřit, že by někdo vyhodil ne zrovna malé vstupné kvůli skupině, kterou nemusí. Jednoznačně z toho cítím závist. Vlastnost, která nám Čechům je tolik blízká. I takový filmový velikán jako je Martin Scorsese nemá problém říci, že je fanda téhle party kluků. Fanda ze mě asi nebude, ale těch 92 minut s nima bylo nečekaně příjemně pozitivní. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že přes celosvětový obrovský úspěch, zůstavájí kluci rovnýma nohama na zemi. Momentální úspěch si užívají plnými doušky. Hudební dokument dá nahlédnout do zákulisí celosvětového turné a dovolí nám nahlédnout do soukromí sympatických kluků. Během sledování si uvědomíte, že na jednu stranu se kapela topí v pěnezích a na stranu druhou si nemůžou bez ochranky ani vyjít nakoupit... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Příběh od toho nečekejte, jde spíš o zběžně pojatou historii téhle britské skupiny. Divák má možnost nahlédnou do zákulisí vší té slávy a vidět to celé i z té negativní stránky, kterou popularita má. Snímek jsem viděla ve 3D a musím uznat, že některé efekty byly vážně povedené-hlavně při záběrech na koncertní vystoupení. To je ale asi tak všechno. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Další dílo, které je podhodnocené proto, že tu někdo musí zaujímat nějakou pózu á la One Direction stinks... Opravdu povedený film o momentálně nejpopulárnějším boybandu, vizuálně nádherný, ve 3D je to zážitek. Navíc One Direction jako superhrdinové - supernápad! Dav zpívajících fanynek v kině člověka prostě strhne a cestou z kina už se slyšíte, jak pobrukujete: "And we dance all night to the best song eveeer.." Z mého pohledu skvělý film, o opravdu talentovaných klucích (teda ten Liam má ale rozsah), který nemusí nutně zaujmout jen fanynky či fanoušky, ale i obyčejného člověka, který by zrovna potřeboval naladit na veselejší strunku. Tihle britští kluci to umí. PS: Nejvtipnější je, že ČSFD a IMDb opět ztroskotává na bídném filtru uživatelů, takže hodnocení stojí za prd. Rotten Tomatoes je rozhodně se svými 65%/76% objektivnější. http://www.rottentomatoes.com/m/this_is_us/ ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Nejsem jejich fan ani anti-fan, hudebně i filmově mě to prostě táhne někam jinam. Takže když se naskytla příležitost na tento film, tak proč se nepodívat a nerozšířit si obzory. Bylo to pěkné, zajímavé, velmi vtipné a scény z koncertů ve 3D byly super, i když to pro mě bylo zároveň smutné, že u nás svou oblíbenou skupinu takto snad asi nikdy neuvidím. V tomto ohledu závidím jejich fanouškům, že oni tu možnost mají :-D Ale na druhou stranu je to možná lepší, protože bych se asi neobešla bez první pomoci :-D :-D :-D Právě proto jsem také ráda, že jsem to viděla na speciálním promítání, kde jsem si film mohla „užít“ v klidu, protože nevím jak vy, ale vidět takto své oblíbence, tak se jistě někdy neubráním nějakým větším emocím, a v případě, že s takovými lidmi nesdílíte stejné nadšení, mohlo by to při sledování být dost obtěžující :-D ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Kupodivu, technicky vychytaná 92-minutová reklama na "kapelu", jež stihla během pár let pobláznit celou planetu. Uvidíme, jak na tom budou za další pár let... že by dvojka? ()

Reklama

Reklama