Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Diskuze

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Fenk

ne, nepochopitelné. Třeba Martin Sobotka, který mluvil Simona, tak tady mluví Spuda. Bohužel, ze strany tvůrců totální ignorance, až to půjde v TV, tak snad redabing

na příspěvěk reagoval TheDon

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Kruvafix!!! Nebol som na tento film v kine! Nechodim na rizokove filmy aby som nelutoval penazi! Tento film som sa strasne bal pozriet! Bolo to velke riziko! Buhuzial mozem lutovat! Za tento film by som rad zaplatil! Nepamatam kedy som videl vydarenejsie pokracovanie! Tato je sita na eru mobilov, socialnych sieti, eurofondov na pozadi s Priusom ako zelenym autom! Kurva stare dobre Tcko v novom T-shirte! Nie! Nema to ten rebelsky drajv ako povodna verzia, ale z filmarskeho hladiska (co sa tyka vizualu - tvrdenie pokrocilejsieho fotografa ;) ), to bol pre mna vizualny orgazmus bez pouzitia nejakych specialnych efektov. Jednoduche a funkne. Ako vravim, stare dobre Tcko v novom - aktualnom kabate. Lepsie pokracovanie som si ani nevedel predstavit. Tu uz lutujem, ze som tvorcom tohto skveleho zazitku neprispel aspon svojim vstupnym. Bohuzial vacsinou mavam opacnu skusenost :(

na příspěvěk reagoval mm13, Pítrs85

pwh

pwh (hodnocení, recenze)

Tak já nevim. Jestli nám tvůrci chtěli sdělit, že v životech našich hrdinů se 20 let po událostech z prvního dílu neděje nic zajímavého, jen jsou všichni rozladěni z toho, že už nejsou tak mladí jako před 20 lety a víc je teď sere ta bezvýchodná životní perspektiva, kterou tenkrát tolik neřešili... bylo opravdu nutné sdělovat to téměř 2-hodinovým filmem? Mně to připadá jako zhola nesmyslné plýtvání filmovým materiálem.

...........Nedalo se moc čekat, že z pokračování slavné "jedničky" vzejde nějaký zázrak, ale já nejsem zklamán ani tak jako divák jedninčky ale spíš jako čtenář předlohy. Ve Welshově románu je řada motivů, jež jsou nejen dobré, ale jež by se podle mě i skvěle vyjímaly na plátně. Tak mě zarazilo, že ve filmu není téměř žádný z nich použit. Dějová linka o natáčení porna by snad šla udělat sdostatek cudně, aby film nemusel být rated R. Problém byl spíš v tom, že v téhle dějové lince v knize je Renton spíš vedlejší postavaou až komparsistiou. Ve filmu by se jeho role v tomto musela dost překopat. Dále pak setkávání a míjení Rentona s Begbiem je v knize řešeno mnohem zajímavěji a rafinovaněji. Vůbec Begbieho dějová linka ve filmu mi připadala dost dementní. Dokazuje sice, že kdyby se Danny Boyle někdy pustil do tuctového akčního thrilleru, nemuselo by to dopadnout zle, ale tahat akční žánr do Trainspottingu je podle mě prostě debilní...

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

beba789

Protože tě tvá máma dráždila v lůnu pletací jehlicí neznamená, že tak činily a činí i ostatní matky, potrate.

 

Mé hodnocení zajímá rusáka Kaufmana, zde je důkaz:

https://www.csfd.cz/film/338822-t2-trainspotting/diskuze/strana-13/

Kaufman (hodnocení, komentáře)

Castrator: Až to uvidíš, tak to nezapomeň ohodnotit. A sleduj jestli má Welsh někdy paruku.

 

Kaufman (hodnocení, komentáře)

Castrator: A kolik si tomu dal?:-D

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Tak už jsem ohodnotil. Zvláštní, že už je rip venku. To je jako bych ten film v kině neviděl. Co na to rusák?

na příspěvěk reagoval beba789

Kein

Kein (hodnocení, recenze)

Za mě supr. Málokterý druhý díl čehokoliv dokáže být kvalitním pokračováním - tohle dle mého rozhodně je. 

Jerka

Jerka (hodnocení, recenze)

Tak jsem dokoukal musim rici, ze supr v nekterych fazich jsem mel husi kuzi, kdyz v dali zneli Underworld, jen tam nemuseli cpat ten herak...a kluci pak druhej den jak ze skatulky...ale jinak supr pokracovani.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

*s hrdiny filmu, jsou...

 

A ani první film nebyl o drogách, byl o něčem jiném a drogy jsou katalyzátorem. Cožt platí skoro o všech filmech, který se točí kolem drog. Dramata jsou téměř vždy o lidech. T2 je o lidech víc než první díl a díky tomu, že navazuje na opravdu kultovní (dnes se tohle slovo nadužívá) film, na kterém mnoho lidí vyrůstalo, se týká stejně tak nás jako hrdinů. 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

27maudit

V pokračování ale přece nešlo o drogy. Jako kultovní film s o víc než dvacet let staršími hrdiny prvního filmu jsou starší i diváci a pro mnohé je to stárnutí s hrdinami filmu, jsou to podobné zkušenosti, nějaké posunutí, vyzrání atd., je to víc než film nebo jen pokračování filmu sledování osudů postav, se kterými mají mnozí diváci společného hodně, i bez drog nebo drogových zkušeností. 

Při sledování filmu jsem taky spíš zklamán, ale když se rozleží, tak si uvědomuju (v době kdy první Trainsotting frčel mi bylo skoro tolik jako hrdinům), že ten film je o každém, kdo Trainspotting sjížděl několikrát do týdne ve věku 20+-. V něčem jsme pořád stejní, v něčem úplně jiní, s některými kamarády z té doby si nemáme co říct, s jinými se nesnášíme, prostě život, který zná každý z nás. V tom je ten film dobrý. Už jsem o tom psal, když jsem byl na premiéře v Británii, někde to v této diskuzi je, nechci to hledat. V tom je podle mě ten film dobrý. 

Viděl jsem ho už desetkrát, ale pořád nehodnotil, protože nevím jak, jestli pět nebo čtyři. 

rusáci si všímají paruky, rusáci jsou přízemní, my Češi si jen s prvním plánem nevystačíme, my jsme dál. Taky proto rusáci táhnout k nám a ne Češi k rusákům, že jo:-)

27maudit

27maudit (hodnocení, recenze)

Ač je Trainspotting můj nejoblíbenější film, a tudíž už 20 let zbožňuju Ewana, tentokrát opravdu neměl co hrát. Asi jsem se zkrátka až moc těšila. Jak již psal někdo přede mnou. Málo drog, málo kultovních scén, tedy až na tu, jak Mark chytne padajícího Spuda, to si budu pamatovat ještě hodně dlouho.... Jsem trochu zklamaná. Ale klukům už bude brzy padesát, tak co čekat... Jako obvykle byly trailery lepší než film.

na příspěvěk reagoval Castrator

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

mm13

Dobre poznam tu postavu  Rentona, cital som i Welshove knihy. U McGregora  tak priblizne odhadujem co je to za cloveka z tich interview v late night show (graham norton napr. ) a documentu Long Way Round.

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

Kallic , mm13

Nezapisal sa mu proste nicim do srdiecka. Ved je to jedna a ta ista osoba, McGregor hral povahovo miestami viac seba ako Rentona na akeho bol clovek zvyknuty z prveho dielu.

na příspěvěk reagoval mm13

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama