Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Recenze (725)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Slabý tento film dělá z mého pohledu určitě velké očekávání a když už bych se chtěl dotlačit do nějaké objektivní polohy, stejně tam cítím šustění papíru - spousta dialogů ve filmu je namotaná na nostalgii a není namotaná správně, působí těžkopádně, nemá přirozený spád a budí leda tak rozpaky. 50% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Niet väčšej radosti, ako keď sa stretne pár starých priateľov po rokoch. Na ich mladé „osobnosti“ z Té jednotky si veľmi nepamätám, ale to nevadí, lebo všetko podstané sa zopakuje, vrátane tej fajnovej halucinogénnej atmosféry. Tá mi úplne postačuje z obrazovky, jednoducho som sa bavil skoro tak, ako pred rokmi. Dabing na Markíze sa s tým vôbec nesral a všetko preložili tak, ako to tvorcovia zamýšľali.  –––– Vitajte v Edinburgu. – Prepáčte, odkiaľ ste? – Zo Slovenska. –––– Vyber si budúcnosť, Veronika. Vyber si život! –––– Napadol mi názov... ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který rozhodně nedělá ostudu svému předchůdci. Postavy se vrátily v plné parádě, vtipné momenty byly opravdu vtipné a jen tak na okraj, neuvěřitelně jsem si užil tu angličtinu. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Takovej ten pocit, když se těšíš na dvojku do kina a ona naplní tvoje očekávání a nejseš zklamanej (nebo zhnusenej). Hned jsem si taky znova pustil jedničku, jestli si nezaslouží náhodou 5 hvězd (...ne). Ty Boylovo vychytávky mě baví! (80%) ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Já jsem se výborně bavil. Bylo skvělý vidět tuhle partu zase pohromadě. Spousta humoru, skvělých scén, totálně boží soundtrack, vcelku dobrá zápletka, ale hlavně.. tenhle film je další z těch, které navazují na své úspěšné předchůdce z minulého století. A myslím si, že zde se to hodně povedlo. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené pokračování, které má ten správný mix nostalgie i progrese. Režijní provedení je jako obvykle u Boyla famózní a nápadité. Klidně bych to viděl na ještě jeden díl. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Na počátku bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha a to Slovo bylo Bůh. To bylo na počátku u Boha. Všechno povstalo skrze něj a bez něj nepovstalo nic, co je. V něm byl život a ten život byl světlem lidí. A to světlo svítí ve tmě a tma je nepohltila.. a pak přišel McŘehoř se svejma fetkama a z toho slova si ubalili jointa.. Choose life. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Wau, tak takle nadšenej po skončení filmu sem hodně dlouho nebyl (no, kecám, nový Star Wars mě taky dostaly :o) ). Ale tohle je přecijen jinej šálek kávy, hlavně obrovský očekávání, který bylo po letech naplněno. Když sem se poprvé dozvěděl o T2, tak sem hrozně bál toho, aby se z toho nestal průser. Ale tohle je naprosto důstojný a ledasčem i lepší kousek než dokonalá jednička. Paradoxní bylo, že sme na to šli s Kašpim, Michalem a Čajem, takže nás bylo stejně jako bylo postav v T2. Gaga, kdybych měl postavy přiřadit k našim ksichtům, tak bych se asi nasmál :o). Za mě nejvíc dával cholerik Begby, pokaždý když byl na plátně, tak sem se prakticky nepřestal smát a to i ve chvílích, kdy to jako bylo vážný, ale stejnak mě prostě tenhle zlej prcek rozesmál. Lapálie s jeho synem – dokonalý. Co ještě musím vypíchnout, tak hudbu, která se stane v soundtrackách stejnou peckou jako jednička. No a na závěr si moc přeju, aby sme „my“ čtyři nedopadli jako „hrdinové“ T2, který se vojebávaj, podváděj a chtěj zabít jak jen to jde :o). Na tohle půjdu ještě jednou, o tom žádná. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

S časovým odstupem musím říct, že se jedná spíš o zbytečný film, než o smysluplné navázání na původní kultovku. Eskapády partičky (bývalých) narkomanů a jejich nostalgické vzpomínání na staré časy byly zábavné jen chvíli, pak mi to přišlo celé takové nucené. Jedničku považuju za jeden z nejlepších filmů ever, tohle je jen slabý odvar. (kino Cinestar, orig.) ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Boyle to stále umí roztočit. Jeho výrazný režisérský rukopis mě baví a v několika scénách se ho dostávají plné dávky. Staří známí - perfektní. Příběhová linka se sháněním peněz se tu ale vyskytla téměř omylem. Nebaví, nepřekvapí, vyšumí. Nejhorší je ovšem z mého pohledu přílišné utápění se v nostalgii. Máme tu nejen opakování starých hlášek, ale dokonce i recyklaci starých záběrů, což nemá v pokračování kultovní legendy od skvělého režiséra, co dělat. Není to špatný film, je to jen zklamání. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Za život jsem moc knih nepřečetl, ale jedna z těch přečtených bylo právě pokračování Trainspottingu s názvem Porno. Pro mě je samozřejmě velké zklamání, že tento film nemá s knižním pokračováním nic společného.Zkreslovat hodnocení tím ale nehodlám. T2 sází na nostalgickou kartu a film opravdu věnuje pouze svým fanouškům, kteří vyrostli a dospěli stejně jako hrdinové Trainspottingu a jejich současné problémy tedy reflektují věk a pohled na život současného diváka. Narovinu říkám, že pokud jste se na vlně prvního dílu nesvezli, tak pokračování dlouhým krokem vynechte, protože Vám naprosto nic neřekne. Nostalgie ale také bohužel ovlivňuje T2 i negativně. Film už není provokativní, šokující, prostě není tím, čím byla jednička a proto to se nikdy nestane kultovním. Ale něco mi říká, že o to se tu nikdo asi ani nesnažil. Z Trainspottingu tak zbyly jen vzpomínky a výborný soundtrack. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Viac sexy videoklipu, čo uspokojí oko, menej kultu, čo nadchne a uspokojí fanúšikov. Trainspotting rozhodne pokračovanie nepotreboval, ale tie postavy hrdý fanúšik pôvodného filmu jednoducho musí vidieť, lebo spolu s hercami nestratili nič zo svojho čara. Pútavé obrazy (žiadny sa nezdá statický), napr. krásne vyjadrenie straty s otcom v kuchyni. Dojná krava sa podojila s úspechom, no nebol by som rád, keby sa zo značky Trainspotting stal tuctový produkt. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jednoduše výborný! Přestože nemá toto pokračování prakticky žádnou šanci dosáhnout stejného statusu jako první Trainspotting, diváckou pozornost a přízeň si zaslouží bezpochyby stejnou. Především je tedy nutné podotknout, že jde o úplně jinou podívanou, což mě upřímně překvapilo. Dvojka totiž na rozdíl od jedničky má jasnou dějovou linku, koncept s jasnými pravidly, zatímco před dvaceti lety šlo prakticky jen o sled bizardních epizodních minipříběhů ze života partičky feťáků, kde drogy a jejich vliv sehrály hlavní roli. Zde je ovšem fet odsunut na výrazně vedlejší kolej a do popředí se dostává skutečný život a problémy našich starých, známých postav z T1. Já na tomto pokračování každopádně nejvíce oceňuji velice silné a skutečně působivé emoce, které fungují především ve spojitosti s jedničkou, kdy se zde hodně vzpomíná a rekapituluje, od čehož se vlastně následně odvíjí i celý děj, kdy v druhé polovině pak dojde i na vyřizování si starých křivd, což pak posune film zase do úplně jiných vod. Stylově a atmosférou se ale jinak Danny Boyle snažil navázat na první díl a poměrně se mu to i povedlo, funkční humor se též podařilo zachovat, a opět byl zatraceně černý a nekompromisní, což k tomuto snímku ovšem naprosto neodmyslitelně patří, stejně tak jako nemalé množství parádně absurdních okamžiků, které dodaly T2 tu správnou šťávu. Nejzásadnější pro toto pokračování jsou každopádně postavy, kdy se vrátilo kompletně celé osazenstvo i s jejich hereckými představiteli, a to je jedna obrovská show, nevím koho z nich vyzdvihnout nejvíc, a nebudu se o to ani pokoušet (dobře, Jonny Lee Miller je top :-)), prostě celá čtyřka tu totálně válí a každý tu má svou obrovskou, nepřehlédnutelnou a významnou roli, jsou fakt úžasný. Pro mě se zkrátka jedná o parádní filmový zážitek, u kterého jsem prožil spolu s ústředními hrdiny mnoho nostalgie a královsky jsem se u toho bavil. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Za tie 4* to predsa len stojí. Už tu nemáme špinavosť a nechutnosť jednotky, ale musím povedať, že som sa bavil. T2 už nie film o fetovaní a feťákoch, ktorý ukradnú mame výplatu pre matroš, ktorý prespávajú v kanáloch a ktorých celoživotným cieľom je prefetovať sa do hrobu. Dvojka je viac o živote, o tom ako sa s ním vyporiadať a o tom ako sa postaviť k dôležitým životným rozhodnutiam. Boyle však popri fylozofovaní nezabudol ani na humor a akciu. Pre mňa určite zneziteľný kúsok, mierne nadpriemerný film. 75 %!! ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Uznávam, dvojka je taký klasický staronový sequel, ktorý ťaží zo spomienkovej derivácie starého dielu a sám od seba nie je veľmi schopný priniesť nejaké nové prvky. Ale whatever, Trainspotting je proste nezabudnuteľný trademark a vidieť po kope starých filmových hrdinov po 20 rokoch je niečo veľmi krásne. No a samozrejme; remixnutý Iggy Pop od Prodigy bola svojho času moja droga :)) ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Mám rád Trainspotting a někdy se mi stýská po 90. letech, ale jenom z nostalgie by se filmy točit neměly. T2 je naprosto prázdný počin bez jakéhokoliv byť jen trochu zajímavého obsahu. Audiovizuálně chvílemi nápadité, ale to je tak všechno. Velké zklamání. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám, jak jsem viděl první Trainspotting, jako kluk, můj táta nikdy neřešil, co děcko má nebo nemá sledovat a tak jsem viděl Trainspotting ze stejné VHS kazety na staré zaprášené bedně (TV) co Sbal prachy a vypadni předtím, potom jsem při opětovné projekci, jako starší puberťák i dlouhé roky sháněl knihu, kterou se mi povedlo ukořistit až po dotisku 2013 / 2014 (asi, díky Jano, za upozornění) a jelikož jsem z ní až tak odvařený jako z filmu, nebyl, do Porna jsem se ani nepouštěl. ____ Nevím, jestli směr, kterým se filmaři vydali byl správný, byl nostalgický a ukázal že postavy neuniknou tomu, kdo jsou, bylo to jako ukázat celý ten bludný kruh, znovu, aby se zapečetilo, že tohle se jim děje a že neuniknou, chvílemi to bylo "way too real"... mělo to spoustu silných momentů, spoustu zábavných momentů, spoustu vzpomínek, spoustu skvěle zvolené hudby. Definitivně to ještě musím strávit a možná to později přepíšu ale lepší dárek k narozkám jsem dostat nemohl. Docela mi nad tím vře makovice. Protože Trainspotting je srdeční záležitost z dětství, která mě provází léta. Drogy už ve filmu nehrají ústřední roli, je to spíš generační zpověď. "Choose..." ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama