Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Recenze (725)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

pokračování na sebe nechalo dlouho čekat ale povedlo se.Své si zde najdou asi muži je to natočeno dosti drsně.Zbytečně silné filtry na kameře tomu měly asi přidat nějakou jedinečnost či co nebo podtrhnout to násilí kterého je ve filmu přehršle a celkově je to velmi povedená gangsterka ,vynikající dialogy.Tvůrci si s tématem dosti pohráli. ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

Dvojky po dvaceti letech většinou vždycky stojí za prd, ale T2 mě vyvedlo z omylu. T2 je podle mě velice důstojné pokračování a místy i hodně zábavné a plné výborných vzpomínek na T1. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna pokračování, který jsem očekával. Je to trochu jiný film, ale nostalgicky výborný. Tím chci říct, že už to není tolik o těch tvrdších drogách. Kluci nám přece jenom vyrostli, tedy aspoň někteří. Má to takovou jinou atmosféru než „minulý díl“, přesně takovou tu pěkně dospělejší, nebo spíš modernější. Taky mi to přišlo takový trochu víc komický, což vůbec neškodilo. Poprvé jsem snad viděl, že někdo někoho zmlátil zvonečkem, to bylo sakra úžasný. Nebo smrt katolíkům, to bylo taky skvělý. První půlka mi přišla tentokrát o něco nudnější, ale v té druhé to pomalu začalo výborně najíždět (ne, nemyslím drogy :D). Strašně přímo miluji (a to tohle slovo vůbec nepoužívám :D), když se v nějaké „sérii“ filmů objeví nostalgie. Známý lokace, vzpomínky, narážky, a hlavně stejní herci. Tímhle si mě snímek sakra získal. Ale jak říkám, je to trochu jiný film, než jsem čekal. Měli by to vidět hlavně fanoušci, jiný divák tohle asi moc nepřijme. "Choose life" ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Nejdřív je příležitost, potom přijde zrada a kdo je teď ten mazanej pičus? Fetky z prvního dílu zestárly a stejně tak i já zestárl s nima. Tenhle výlet do Edinburghu po dvaceti letech mi vykouzlil nostalgickej úsměv na xichtě a já můžu zase po dlouhý době říct "jsem nadšen". ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Kéž by každé pokračování bylo aspoň tak dobré jako pokračování Trainspottingu. Někomu možná nesedne, že je to celé až přiliš melancholicky nostalgické, ale na mě tenhle wayback zapůsobil neskutečně dobře. Občas má člověk až slzu na krajíčku z té vší nostalgie. Neberme T2 jako pokračování, spíš takovou poctu kultu, který první film jednoznačně vytvořil. Má to neskutečný soundtrack (což se dalo očekávat), některé scény jsou strašně dojemné (stín Rentonovo mámy) a jak začalo hrát pomalé born slippy, emoce vylítly na maximum. Když to celé skončilo, většina návštěvníků kina jen tak seděla a koukala do prázdného plátna. To jsem zažil poprvé v životě. Asi to není na úplně čistých 5*, ale já jinak prostě nemůžu. Jsem dojat. edit: ještě bych chtěl dodat, že hajzl scéna s Rentonem a Begbiem musí vstoupit do dějin jako jedna z nejvíce nezapomenutelných scén. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Svět se změnil a dvacet let uběhlo. A tak když se starý kámoši sejdou a srovnají účty drobnější nakládačkou, může to zavánět lehkou nostalgií. Ruku na srdce, když budou vzpomínat dnešní čtyřicátníci, co dělali za mlada, bude z nich sentiment taky kanout, a nebude to mít ani zdaleka takový koule jako tenhle film. A Rentonův "Choose life 2.0." byla řeč jak víno, při který jsme všichni v kině byli přibitý k sedačkám, jistá podobnost by se tam asi našla. Závislost na heroinu se přetavila ve všemožný jiný závislosti a sviňárny. Život jde dál a každej dělá, co se dá... A soundtrack opět jako víno. Nebo heroin. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Cinestar Ostrava, 19.2.2017: na to že se jedná o druhé pokračování i když po 20ti letech, tak to není zlé. Vratek do minulosti je možná až příliš a vše se točí kolem události z prvního dílu, nicméně pořád to má ten samý drajv, chlapci se moc nezměnili zejména Begie je možná ještě větší magor než předtím a Spud to je prostě miláček :D řekněm že scénář není níc světoborného, ale má to švih i humor a je to stylově natočeno. Hudba opět luxus. ()

merit1 

všechny recenze uživatele

„Vyber si život“. Po dvadsiatich rokoch je tu ale otázka, čo s tým životom ? Monológ o tom, čo si vybrať, dáva tušiť, že orientovať sa v živote je riadne ťažké. T2 je plný humoru, nesie pravú škótsku atmosféru, neberie si servítky, nesúdi, ani neobdivuje a je natočený s remeselným nadšením. Len má smolu, že je druhý v poradí a že jeho predchodcu jednoducho nejde prekonať. Herci odviedli skvelú prácu, tentokrát však pre mňa, na rozdiel od jednotky, nekraľuje Ewan McGregor, ale Robert Carlyle. Hudba je fajn, no trochu chýbala kultovka, akou je Born Slippy ( neustále som čakala, kedy sa rozbehne naplno ). Britský štýl, podať aj tie najhoršie veci s akousi gráciou, jednoducho obdivujem. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Boyle sa postavil k pokračovaniu zodpovedne, len rozmýšľam či presvedčil, že malo vzniknúť. Oceňujem prítomnosť pôvodného kvarteta, čo sa ho nemuselo zúčastniť, teda minimálne Ewan to pre kariéru už nepotreboval, ale nezabudol akou rolou prerazil a aká rola ho ešte raz potrebovala. Ostatní rovnako skvelí, Spud vyzerá akoby sa 20 rokov pre úlohu vyhúkaného skrachovanca poctivo pripravoval, jeho mimika je úžasná, Sherlock mám pocit, že hrá sám seba a hyper cholerický Begbie musel prekonať 3 infarkty. Postavy sa od minula posunuli a ja sa sebecky radoval akým smerom, žiadny usporiadaný život, príjem výhradne z ilegálnych aktivít, krádeže, vydierania, odvykačky, terapie, basa, jednoducho tá správna príprava na posledný spoločný lump aký neprišiel. Teda nie taký ako som si predstavoval. Záver ako keby odmietal realitu a to čo pôvodná myšlienka hlásala. V chrapúnských životoch sa rázom prebúdza to ľudské, dobro víťazí nad zlom a aj finálny odrb je iba dobročinnosť. Všetko ostatné fungovalo, brutálne humorné čísla (plakal som pri koncerte "No more Catholics"), kamera hrajúca sa s podvedomím podmanivá (tieň zhrbeného Spuda) a burácajúca hudba parádne namixovaná. Všetko teda pekné, len ten celok mal byť iný, viac Trainspottingový, menej mainstreamový. ()

factoryBrick 

všechny recenze uživatele

Netuším proč mě druhý díl zaujal více než ten z roku 1996, ale asi proto, že tam bylo přecejen méně drog a méně nechutností s tím spojených. Nebyl by to Trainspotting, kdyby se po dvaceti letech sešli a nad kafíčkem a koláčkem z heroinu by zapomněli co tenkrát ten sviňák Renton proved'. A nebyl by to pravej Trainspotting, kdyby se tam opět nějaká ta podrazárna nevykulila. Begbie je vyšinutej starej magor a ačkoliv z nich na první pohled vypadá nejvíc normálně, ve skrytu duše z něj čpí nenávist a jeho chuť se pomstít je větší než aby mu normálně stálo péro. Sick boy mě moc nebavil. Asi kvůli tomu, že byl znuděnej a znechucenej životem podobně jako já, a tak jsme si neměli, přes plátno, moc co říct. Spud je ťulpas, ale jeho mozek je z toho heroinu tak mrňavej, až by se dalo říct, že za to nemůže. V tom filmu ho ale žeru a Bremner ho zahrál geniálně! No a Renton, co k němu.. Od prvního dílu se povahově zas tolik nezměnil, baví mě pořád stejně. Přijde mi skvělý jak všichni po takový době "zmoudřeli", a zároveň to jsou stejný hovada jak tenkrát. Jak si teď nemohou přijít na jméno, a zároveň jsou si vlastně všichni dost blízcí. Nevim, ten film toho vyzařoval tolik! Jestli je ale něco, co musím vystihnout a vyzdvihnout nejvíc, pak je to jednoznačně opět neobvyklá kamera a hudba! Málokdy si pouštím v tramvaji soundtracky filmů. Málokdy se mi něco takhle zaryje pod kůži. U tohohle snímku je to ale ložený, no ne? ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Kultovní jednička mě fakt nezasáhla a do kina jsem šel s určitými rozpaky. Hned od začátku se jasně jevilo, že film nefunguje jako celek jak má a scénář je nutno říci celkem jalový. Plus fakt, že v rozmezí 20 let se Franco rozhodne utéct z vězení ve stejnou dobu, jako se Renton rozhodne vrátit v rozmezí 20 let. Nesoudružnost je tedy společným prvkem s původním dílem, ovšem rozdíl od jedničky tvoří jediná skutečnost: ZKUŠENOSTI hlavních postav a poněkud lepší soužití pro diváka, a to výrazným způsobem. Kdo nefetuje, tomu se bude určitě vžívat lépe do bývalé trosky než do současné trosky (viz jednička), protože je to alespoň o kousek bližší jeho životu. Boyle mě tedy nepřekvapil, ale aspoň dokázal, že v případě pokračování nemusí zklamat. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Chýbal mi dobrák Spud, chýbal mi snaživý Renton, chýbala mi nezrozumiteľná škótština, chýbal mi pulzujúci soundtrack a chýbalo mi, aby mi niekto povedal, že si mám vybrať život. Kvôli tomuto všetkému som rád, že vznikol druhý, čisto nostalgický, Trainspotting. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Velice podobný jako jednička, akorát ne tak slizce natočený snímek, těžící z nostalgie a vzpomínek na kult z roku 1996. Kdo ten neviděl, T2 u něj může o stupínek klesnout. Pořád jde ale o svižnou zábavu s kvalitními herci, kterým dominuje Robert Carlyle, z něhož jde strach i po letech. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Konečně to má hloubku! Co má člověk dělat s časem, který mu zbývá? A co má dělat, když čas nemá? Vybrat si! Stanovit jaký mám život a jaký bych chtěla nebo mohla mít život. Nejdřív je pokušení, pak je zrada jako v biblickém ráji. Vše je jen otázkou času. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Z Porna to má jen linii o Begbičově pomstě. Paradoxně je to nejslabší v momentech, kdy Danny Boyle "dělá umění". Koukatelné, ale žádně "must see" se nekoná. Škoda. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilé pokračování, stylově zabarvené do prvního dílu, a jak mě bavila jednička, tak dvojka vyloženě prostě drží tuhle úroveň. Ta nostalgie, vložená do pokračování, je úžasná. Pecka, u které jsem se parádně pobavil. A jak nemusim McGregora, tak v těchhle dvou narko-filmech s ním nemam problém... ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že to bylo pokračování trochu na sílu. Ale na druhou stranu bych si takhle nějak představoval sraz feťáků po 20 letech. Protože ano, to nejlepší jste přeci zažili na drogách, ano, navíc s nejlepšími kámoši, a ano, bylo to před dvaceti lety a od tý doby jsme se, i když se někteří fakt snažili, nikam neposunuli a ta zasraná ale kurva dobrá minulost si nás stejně našla. Zklamání hlavních hrdinů a totálně ztracenost v dnešním post popkulturním světě pro mě plně obhajuje neustále vzpomínání i přímé citování jedničky a hlavně konec, kdy se vlastně část hrdinů smíří s tím, že z nich už ni lepšího nebude. Taková pecka jako jednička (i když ta s odstupem času, zas taková pecka taky není) to určitě není, ale jako důstojné pokračování a vyprosený návrat to funguje. Škoda, toho Porna a pro mě teda až příliš klipovym vizuálu, kde si chtěl děda Boyle dokázat, že ještě umí točit jako mladej. Neumí... Stejně jako jsem si vyprosil tenhle film a taky proto, že svým hrdinům rozumím, si vyprošuji ty 4 hvězdy, které tomu senilnímu feťáctví dávám. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Zdá sa že režisér Danny Boyle na rozdiel od zvyšku svojej "starej partie", nezostarol ani o chlp a polievočku nám pekne osolil, trošičku komerčne aj osladil a ešte aj poriadne okorenil. Spočiatku to ani tak nevyzeralo a myslel som že bude viac-menej kľud po 20rokoch. No ale nebol, a to hlavne vtedy keď sa objavil Robert Carlyle. Jeho násilne vynútený rešpekt sa tu dalo zakaždým až krájať. Naozaj výborne zohraná partia, kde každý vie presne ako má hrať aby nesklamal diváka. No napriek všetkému: keď pri smrtelne vážnej naháňačke, kde násilník chce nožom ubodať utekajúceho bezbranného chudáka, hrá v pozadí rezká veselá hudba, tak z toho ja som už asi vyrástol.. lepšie by to bolo bez tej hudby :) ()

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Ač jsem obvykle dost skeptickej, co se týče pokračování - obzvlášť u filmů, který z námětu v prvním díle vymačkaly maximum - tak tohle se dle mýho povedlo skvěle. Užil jsem si tuhle jízdu v příjemnym koktejlu známý party, nostalgie, heroinu, zrady, promarněnejch šancí a ŽIVOTA! "Choose Life" je prostě stěžejní...od prvního dílu, kterej ve mně v mejch asi 13 letech zanechal nesmazatelnou stopu, jsem stárnul s nima a tak jsem i já měl prostě lehce sentimentální pocit "návratu". Ale poznáte je bezpečně všechny, vlastně se moc nezměnili, Begbie je pořád drsňák a má pořád koule - tedy alespoň mimo ložnici, Spuda by člověk opět politoval, Sick Boy i Renton jsou stejný a flashbacky vám pomůžou..nebo minimálně rozhodně neruší...Je hlavně skvělý, že se podařilo dát i herecky všechny zpátky dohromady a díky výbornýmu hereckýmu výkonu to prostě působí uvěřitelně, nenásilně. Když to celý je natočený dynamicky, je vynikající střih i kamera je to korunovaný super muzikou, jste doma. Choose Life! ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama