Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Recenze (725)

Furmi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce pokračovanie už dnes kultového filmu. Po 20 rokoch sa štyria hlavný hrdinovia opäť raz stretávajú s nedoriešeným problémom z minulosti. Malo to silne nostalgický nádych (scény z p§vodného filmu, staré miesta, spomínania a pod.), malo to oproti jednotke aj pomerne slušnú protidrogovú myšlienku (teda tak do polovice filmu, chválim veľmi dobre ukázaný život závislého človeka - viz. scéna Mark a Veronika v reštaurácii a Rentonov monológ o vyberaní si života). Malo to tak isto ako pôvodný diel humor, akciu, spád, drsné hlášky. Celkovo veľmi príjemný nostalgický návrat do čias minulých. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Kvalitní navázání na jedničku, ve stejným duchu a stejně skvostně artově provedený, ale takovým způsobem, že to neodpudí normálního diváka. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho zbytocny pokus, pre inych celkom slusne ukoncenie (?). Mne sa to pacilo, ale musim suhlasit aj s kritikmi, ze to bolo prakticky o nicom. Dej sa nejako neposuval. Nemozem povedat, ze by Boyle preslapoval na mieste a nevedel co dalej, no nebola to ani zdaleka taka jazda ako jednotka. Cakal som, ze film bude pomyselnym vystrcenym prostrednikom tejto sku*venej dobe. No v case politickej korektnosti tu asi nie je miesto pre taky film, ak je zaujem zarobit na nom. Samozrejme nasa "stvorka" dospela a kazdy sa v tom svojom zivote posunul. Najviac ma asi zaujala Spudova zivotna linka, ktory si vsetko uvedomoval aj cez svoj deficit. Jemu som fakt fandil, aby to chlapec nevzdal. Je to moj tragikomicky hrdina :-). Bolo to aj vtipne dost casto. Scena z baru je pecka. Inak to zaujme tym ako sa cely film totalne odraza od jednotky. Flashbacky to okorenili. A vidiet to na amfiku bol tiez zazitok. Takze ciste 4*... Choose life. Choose Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat... ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Zdařilá dvojka, těžko navázat na legendární díla, aby nešlo o vykrádádání a zároveň se vyhovělo původním fanouškům a příliš se neodlonilo od původních kvalit, zde se to myslím v atmosféře, kameře, hudbě, scénáři a tak všeho více či méně podařilo, celkově ano. Největší uznání skutečně, že dvojka nezmršila odkaz jedničky. To je již dnes vzácná devíza. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na T2 je fakt, že nabízí pokračování příběhu po dvaceti letech bez ostudy a nudy. Kolika dvojkám s takovou časovou prodlevou se tohle povede? Čtveřice je o dvacet let starší, ale jsou to pořád oni a je zábavné je (Begbie!) ve vzájemné interakci sledovat. Boyle se hodně k jedničce obrací(hodně retro je i soundtrack viz Blondie - Dreaming, Clash, Underworld, Run DMC - Its Like That aj) ale myslím, že to nevadí. Navíc je mistrem ve vyvolávání nálad (z každého Boylova filmu si pamatuji některý z jeho barevných obrazů). Nostalgie, ne kterou není škoda času. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

VEĽKÉ sklamanie. Jednotka bola surova, priama, šťala do svätenej vody v krstitelnici a so zdvihnutým prostredníkom na plnú hubu ziapala na pohrebe mníšky. Ziapala a to bolo dobre. Bolo ju v tej záplave rádobypoučnýh fetfilmov počuť. Naproti tomu dvojčička je ako zakríknutý napravený feťák, ktorý si ale sem-tam trochu zaspomína na časy, keď "to ešte žilo". To sú tie svetlé okamihy. Inak je plusom akurát niekoľko scén a fakt, že sa dala dokopy komplet parta po takom dlhom čase. Videť tento paskvil dnes a bez znalosti jednotky spamäti, dve hviezdy za snahu. Nostalgia je ale sviňa, zatemňuje úsudok ako zatemný mesiac Slnko a tak na nebi horko-ťažko zbadať 3 vetché hviezdičky.. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

fuckingawesomemovies T1 a T2. Británie má umělce, kteří jsou schopni poctivé generační výpovědi....Nemá to chybu ! Danny Boyle je mistr. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem fakt nečekal,že se někdy dočkám pokračování Trainspottingu a co víc,že bude hodně povedené.Velmi milé a příjemné překvapení. ()

Flagg 

všechny recenze uživatele

Pokračování po x-letech se většinou bojím jako kříže, a nejinak tomu bylo i tentokrát. A bohužel jsem se nemýlil. Trainspotting 2 je naprosto prázdný a bez příběhu, těžící vlastně "jen" z herecké sestavy (která je skvělá), režiséra Dannyho Boylea (který je taky skvělý), ale hlavně z nostalgie (která už tak skvělá není). Není to vyloženě špatný film - na partu okolo Rentona se pořád skvěle dívá, chemie je mezi nimi ukázková, a párkrát jsem se fakt zasmál, ale stačí to? Mně tedy rozhodně ne... ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Musíme tam všichni. Zemřít, ale předtím jít na Trainspotting 2. Jsem asi poslední, kdo to viděl. Všichni říkali, běž na to, tak jsem šel. Mé pocity: vyplázneš 150kč za ultimátní depku a odchází z kina a říkáš si: Old! I am so fucking old! Znám i lepší způsoby, jak trávit volnej čas. Ale jinak dobrý. Ta zápletka s probuzením spisovatelského talentu mě štvala, to je taková ta trapná berlička, kdy scenárista neví, kam se s postavou posunout dál. Ale zbytek byl působivej. Až moc působivej. ()

Druury 

všechny recenze uživatele

Po dlouhem premysleni a zmatenosti, kterou ve mne T2 vyvolal jsem konecne dospel k zaveru. Nejdriv jsem byl trochu zklamany, protoze po kultovni jednicce jsem cekal podobny narez, ktery se ale nedostavil. No jo... jenze ti typci zestarli o 20 let.. preci se nebudou chovat i v dospelosti jako pubertalni fetaci.. Bylo super videt temer vsechny postavy jednicky a ackoliv me sokovalo, kam jejich kamaradstvi zaslo, nedivim se tomu po zaverecne rekapitulaci vsech Fuckupu.. takze u me serie Trainspotting proste kraluje a T2 beru jako prirozeny vyvoj. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli si film zaslouží objektivně pět hvězdiček. Po dlouhé době jsem měl však ten pocit, že se dívám na snímek od opravdu originálního tvůrce - co naplat Danny Boyle prostě pořád umí. Kloubí opět skvělě vizuální stránku s tou zvukovou a diváka chtě nechtě vtahuje do děje, nutí ho nasát edinburghskou atmosféru a opět prožívat životy známých, jen o trošku starších postav. A i když se svět za těch dvacet let dost změnil, lidský charakter příliš ne. "First There Was an Opportunity. Then There Was a Betrayal." ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Já jsem si to užil a Robert Carlyle v roli Begbieho to drží na vyšším levlu, bohužel si myslím, že mladší diváci a hlavně ti, co neviděli první díl, budou toto pokračování vnímat spíše průměrně. Jelikož už patřím do toho staršího železa, tak jsem se bavil :D ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

"World's all right for smart cunts, but what about me? What about fucking men like me? What do I get? All I can take with my bare hands. All I can get with my fists." Narozdiel od väčšiny nesúhlasím s názorom, že T2 je zbytočným filmom. Práve naopak. Až na posledných 20 minút (ktoré treba prestrihať tak na 2 minúty) nie je na ňom nič zbytočné. Kríza stredného veku v podaní bývalých fetákov a notorických lúzrov je vďaka obrovskému nadhľadu v podaní Boyle-a zábavou i trpkou výpoveďou zároveň. Svet sa zmenil, no oni nie. Ich životy sú stále posrané, no teraz už nemajú ani ten heroín, ktorý by ich "zachránil". Kdesi vnútri tušia, že za to kde sú si môžu sami, no stále navonok za to vinia celý svet, sú naň nasratí a chcú sa mu pomstiť. Neskoro si uvedomili, že zlaté časy tu už boli a oni ich len preleteli a tak sa vracajú žiť do svojich spomienok, do časov, kedy im svet ešte dával zmysel. To všetko majstrovsky vystihnuté na necelých dvoch hodinách. T2 je dôstojným pokračovaním kultu. ()

killpunker 

všechny recenze uživatele

Dvě výborný scény, kvůli kterejm ten film asi stojí za to. Zbytek taky neni špatnej, ale trochu to nedrží pohromadě. Obrovskej potenciál potom zůstává pouze přislíbenej v traileru. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Druhý Trainspotting měl jednu značnou nevýhodu a to takovou, že ať už by ho Boyle jakkoliv dobře natočil, tak prostě nemohl překonat kultovní jedničku. Tenhle film je dělaný vyloženě na míru fanouškům, kteří si přáli vidět více z tohohle světa a tihle lidé, dle mého, nebudou zklamaní. Příběhově už to není vlastně vůbec o drogách, ale o kamarádství čtyř hlavních postav, které v jedničce zajímavě skončilo a tady se na to navazuje. Není to tedy nic speciálního, ale pro mě je to taková ta pohodovka na jeden večer, která mě rozhodně nezklamala, navíc tu znovu máme skvělý soundtrack a všichni se tu znovu sešli, což beru samo o sobě za úspěch. Slabší 4* ()

nippa 

všechny recenze uživatele

"Choose looking up old flames, wishing you’d done it all differently....And choose watching history repeat itself..." T2 je Trainspottingom akym byt len moze ale aj ten mal muchy... Danny Boyle sa nehanbí dať do filmu čo mu treba, za to klobúk dole... -1* za nostalgiu, -1* za brzdenie spadu flashbackmi, +1* za random slovansku stetku... dostal som viac ako som cakal, takto sa robia pokracovania ! ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama