Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Recenze (725)

owwidius 

všechny recenze uživatele

20 rokov je veru dost na hociake pokracovanie, a nie to este taky kult a ulet ako Trainspotting. Takze ocakavania boli velke a vo vysledku, vpohode pokracovanie. Mam fakt rad styl D. Boyle-a, takze technicky parada, ale uz to proste nema tu silu a nestane sa ikonou doby. Nemohol som sa zbavit pocitu, ze to spojenie s jednotkou je nasilu - az taka spomienkova nostalgia. Na druhu stranu, je to velmi slusna paralela, lebo presne tak ako zostarli oni styria, rovnako zostarli aj divaci. Ako to dakto v komentoch uz nazval - take heroinove vytriezvenie. Najzaujimavejsia mi prisla dejova linia s Begbiem, ale ten bol uz aj v jednotke najpamatnejsi :) Jedna uplna lahodka - scena na wecku v klube, fakt genialna, a zase samotny zaver mi naopak prisiel dost slaby - akoze z logickeho hladiska - zdrhame tak ideme sa schovat do krcmy? trochu ako z lacneho hororu. U mna teda nie pecka, takze nie plny pocet, ale solidne 4 hviezdicky ano. [#15/2017] ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Boyle pořád růluje. Krásně hladí po duši a vy se s tím vezete, když najednou dá nakouknout z předchůdce (skrze flešbeky) a vy zjistíte, že vám ta našlapanost jedničky chybí, ale už jí nikdy nedostanete. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Všeobjímající nostalgie a tvrdé zrcadlo současnosti pro všechny postavy bez výjimky. Takový je T2. Pokud ujíždíte na původním Trainspottingu i po letech stejně jako já a nečekáte od tohoto reunionu po dvaceti letech snahu se vyrovnat jedinečnému originálu, tak nebudete zklamáni. Svět se otočil o dvacet let dopředu a posunul všechny naše divočáky odnikud nikam, byť to na první pohled tak nevypadá. Je z toho cítit silná vzájemná tvůrčí vazba a je moc dobře, že Boyle chtěl natočit úplně jiný film se stejnými postavami a zároveň ho prošpikovat tolika deja vu pocity, že se na konci stejně jako já rozvalíte v pohovce a řeknete si, že tohle určitě není a nebude zbytečný film a brzy si ho budu chtít pustit znovu. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Nuda a humor, který nefunguje. T2 je jen mlhavým odrazem původního díla v kalné vodě - vidíme stejné postavy, ty ale postrádají obsah, ducha. Když už chce snímek vybřednout z bezradnosti, vypomáhá si nostalgickými obrazovými citacemi z o 21 let staršího sourozence. Otázka zní, zda to vůbec mohlo dopadnout jinak a jestli nebylo zbytečné se do natáčení něčeho takového vůbec pouštět... 30% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Horko těžko se natáčí pokračování kultovních záležitostí....no schválně, kdo může bez ostychu říci, že se mu tato mise nestala osudnou? Danny Boyle si nedal poradit letitými úslovími a po dvaceti letech vstoupil do stejné řeky....no a upřímně, nevím jestli to měl dělat. Určitě bylo fajn se znovu setkat s Markem, Spudem, Sick Boyem a Begbiem, ale bohužel tohle kafíčko po letech působí spíš jako lízaní si ran. Jinak to rozhodně nebyl špatný film, ale ta koule, v podobě legendární jedničky, byla cítit v každé minutě. Navíc můj hlavní problém byl Ewan McGregor, který dle mého názoru podobným rolím odrostl, na rozdíl od např. Carlyleho s Bremnerem....větší prostor jejich postavám by T2 stoprocentně pomohl. Jak říkám, určitě slušné představení, svižné, vtipné, s tahem na bránu....jen by se to nesmělo jmenovat Trainspotting. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Nostalgický návrat k prvnímu dílu. Herci jako kdyby ani o moc nezestárli a moc se mi líbilo, že "dvojka" navazovala na příběh jedničky. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Oživování kultovních filmů po dvaceti letech je chyba. Producenti se spoléhají na to, že vydojí peníze ze zašlé slávy. Což se jim nejspíš podařilo, protože i když existují filmové recenze, mnozí se půjdou sami přesvědčit, jestli to opravdu bylo tak špatné. Nebo prostě jen z nostalgie, co čas udělal s jejich hrdiny. Za mě vadila absence humoru a děje. Něco jako třídní sraz po dvaceti letech, na kterém zjistíte, že dávní kámoši jsou cizí lidé s neslučitelnými postoji. Mladí feťáci ještě mají co říct, mládí má právo rebelovat, ale padesátiletý feťák, který nesáhl na práci, je prostě jenom obyčejný lůzr. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ubehlo 20 rokov a prichadza pokracovanie,ktore som tajne dufal,ze bude lepsie ako jednotka,ale nebolo,prave naopak,este horsie,este vacsia nuda,zbytocne to rozpisovat,jedine zaver sa mi pacil a hudba,z coho vyplyvaju dve hviezdicky...:-) ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Třídní sraz po dvaceti letech, vzpomínání, vypravění, staré fotky, stará muzika. Čirá nostalgie pouze pro pamětníky a jako taková funguje překvapivě dobře. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Scéna s Choose life je geniální báseň ne nepodobná Ginsbergovu Kvílení. Každá scéna se Spudem mě skoro rozplakala. Několik dalších režijních perel, ale na pět hvězd to není. Scéna s heroinem byla zbytečná a skoro nucená.Z Begbieho jde strach, ale na utáhnutí zápletky nestačí. Nostalgie je možná až moc prvoplánová. Každopádně ale silný zážitek. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Jo, je sice půlka února a tak když napíšu, že je T2 prozatimním filmem roku, vyzní to trochu hubeně, ale pořád lepší, než kdybych to samé prohlásil 3. ledna, žeano. Pro pamětníky jedničky jasná nostalgie a rozhodně ne nějaké přátelské setkání kamarádů po dvaceti letech. Scénář funguje, herci, spíš než hrají, prožívají, a hudba je skvělá. Pár momentů je fakt skvělých, včetně jednoho Markova exceletního monologu, který je nezapomenutelný a do současné doby TAK extrémně trefný. Velká spokojenost a posílám pět, ANO, nadhodnocených hvězd. ()

Katcat 

všechny recenze uživatele

Tenhle subžánr se špatně hodnotí. Je potřeba k tomuto filmu vidět jedničku, ale také od toho nečekat po 20 letech stejně uličnickou dvojku. Boyle vsadil na děj jedničky a dal tomu ducha starých veteránů, kteří na to sice navazují, ale už nemají sílu vdechnout tomu druhý ráz. Ani nechtějí. Náhodná potkání všech hlavních hrdinů, doprovázená jejich minulostí a protkaná drogama a nevyrizenyma uctama postupně proniká do vašich srdcí a svazuji vás potupnou depresí "jako by se to stalo vam". Čekala jsem něco úplně jiného, ale tyhle dramatem svazující pocity prostě miluju. Miluju, když odcházím z kina s plnou hlavou myšlenek a otázek, a to mi ten film davkoval celou dobu. Za mě 4*. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

20 rokov ubehlo a predsa je to tam! Tá istá partia na placi, ten istý zážitok. Už nie tak originálny a zlomový, no ešte viac zábavný, hravý, moderný a s rovnako dobrou hudbou. Bál som sa, no nebolo čoho. Danny Boyle nesklamal. Veľká spokojnosť a kandidát na ročnú Top 5. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Tak pre mňa príjemné prekvapenie s dobrým tempom a stopážou. Rozhodne stojí za to...za tie posledné roky comebackov je to fakticky asi najlepší. Osobne až v tomto dieli som si obľúbil niektoré postavy. Film odsýpa dobrou scénou za ešte lepšou. (80%) ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Tak sme sa opäť raz dostali do abstraktného sveta Dannyho Boyla. Ten chlap sa jednoducho rád hraje s vnímaním reality ako takej. Musím uznať, že sme sa dočkali viac ako podareného pokracovania. Len ten škótsky akcent je humus. Horším je len fakeovať ho a mať pri tom prenikavý cockney akcent. Tak či onak, opäť sme sa dočkali narážok na dnešný svet, ako sa nič v podstate nemení, len to mení tvár. Ewan McGregor opäť nesklamal a aj ostatní zúčastnení splácajú dlh postavám, ktoré ich preslávili. 80 %. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film T2 neobstojí. Vykonstruované, nevěrohodné, fungující jako svědectví ztráty invence autorů, kteří zbohatli na tématu sociálního dna. Dokážu si tenhle nápad představit ve formě hodinového bonusu nesourodých scének k reedici 20 let staré jedničky. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Dost ujetý film, ke kterému jsem dlouho hledal cestu a musím říct, že mě začal film bavit až někdy ke konci, kdy už bylo pozdě. Snímek má dvě hodiny, z toho prvních čtyřicet minut sledujete čtyři různé postavy, které spolu prakticky nic nemají společného. Až posléze se začnou setkávat, vidíte v příběhu propojení. Jenže ten příběh není dostatečně zajímavý, aby mě nějak zaujal. Je to takový šílený film, který mi vůbec nesedl. Nesedla mi režie, střih, hudba, zkrátka skoro nic. Bylo pár momentů, kdy jsem se upřímně zasmál, ale to bylo opravdu v pár scénách. Prostě zkrátka a jednoduše – nebavilo mě to a nechci to vidět znova (nejlepší scéna filmu: zpěv o katolíkách). ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemohl předpokládat, že Renton, Begbie, Spud a Sic Boy poté co nám předvedli před dvaceti lety, budou sedět někde pod kravatkou v zastrčené kanceláři a žít tak zvaný spořádaný život. Přece jen jsem však očekával, že s přibývajícím věkem trochu zmoudří. Opak je pravdou! Naše čtveřice se chová ještě nezodpovědněji, než v mládí. Begbie sedí v base nejspíše za nějaké loupeže a možná i vraždu, Sic boy se živí vydíráním majetných chlapů, přistižených " in flagranti", zoufalý a stále těžce "závislý" Spud se dokonce pokouší o sebevraždu a Rentonovi se také moc nedaří a tak pomáhá Sic boyovi v jeho pochybném podnikání. Až do poloviny jsem se dobře bavil, protože jsem sledoval několik absurdních a zábavných situací, do kterých se naši přátelé (?) dostávali. Od chvíle, kdy Spud začíná psát svou knihu, jde úroveň filmu do háje. Celým filmem se line jako nit ta dvacet let stará křivda, kdy Renton okrádá své kamarády o 16000 liber. Všichni se bojí Begbieho, protože ten jediný si to chce s viníkem vypořádat. To jak s tím nepříčetným pošukem nakonec naložili je hodně nepřesvědčivé. Je to takové tápání, jak s příběhem naložit dále a vše korunuje sice logický, ale přece jen zvláštní závěr, kdy všechny převeze krásná Bulharka. Myslím, že Danny Boyle věděl, že svou kultovní " jedničku" nemůže překonat. Já musím dodat, že se jí ani nepřiblížil. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Je krásné dívat se znovu po dvou dekádách na Boyleův nezaměnitelný rukopis, stejně jako na všechny postavy a jejich posun v čase nebo se nechat unášet hypnotizujícím soundtrackem. To vše je ale poslepováno nemastným neslaným scénářem, který tohle všechno tříští a díky kterému jsem v sobě měl po shlédnutí filmu až nečekaně prázdný dojem, který se až s odstupem času narovnává. Rád si ale některé scény pustím znovu a soundtrack mi ještě nějakou chvilku asi taky bude hrát. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama