Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Recenze (723)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

T2 Trainspotting připomíná tak trochu sraz spolužáků, kteří spolu něco prožili, křivdy mají hluboce v sobě a sem tam si něco vyčtou, nějakou ránu vrazí. Zdaleka už to ale nemá ten přesah jako v jedničce. Tak trochu se ukazuje, že změnit svůj život lze, ale je to těžké. Chce to vůli. Na druhé straně naši protivníci nezapomínají a tak je člověk nucen se vyrovnat i se svou minulostí. Je to těžší o to víc, když se v každém chlapovi pere ten mladistvý chlap, malý kluk a přitom i zralý muž. V každé situaci musí vyhrát někdo jiný, horší je, když se to pomíchá. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Pokračování geniálního kultovního filmu po 20i letech. Šel jsem na to s tím, že jsem neměl radši skoro vůbec žádná očekávání, čekal jsem jen takové ty časté prostřihy zpátky do minulosti, bez toho by to nešlo, třeba na ten nejhorší hajzl v Británii, ale tentokrát do něj nikdo nepoleze. Líbí se mi vizuál, ten se vážně povedl. ()

aDDix 

všechny recenze uživatele

Mel jsem u T2 stejne mrazeni, jako u T1? Nemel. Jde vubec natocit druhy dil legendy, aby se tez stal legendou? Asi nejde. Jde opakovat kouzlo 90., kdy mi bylo 15 a Trainspotting me uplne odpalil? Bohuzel nejde. Pobavil me T2? Pobavil. Podivam se na nej znovu? Spis ne, nostalgie bylo dost. Podivam se na znovu na T1? Tak urcite. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlépe zvladnutých pokračování, které jsem měl tu čest zatím vidět. Dvacet let uběhlo jako voda, ale čtveřice hlavních postav neztratila nic ze svého charakteru. Nejvíce vyniká Robert Carlyle, jehož Begbie je naprosto dokonalý. Dějově se jedná o zajímavý příběh, na nostalgickou strunu se sice tu a tam hraje, nicméně není to nucené. Je zkrátka vidět, že se scénářem si dal John Hodge práci a čekání se rozhodně vyplatilo. Hudebně není co vytknout, stejně tak po stránce kamery a střihu. Stopáž se od prvního dílu prodloužila o půl hodiny, ale ani jednu chvíli jsem se v kině nenudil. Finální hodnocení: Perfektní návrat se vším všudy. ()

JuveIt 

všechny recenze uživatele

Milovníky jedničky tento snímek určitě potěší. Já se do této skupiny řadím a jsem velice spokojen. Danny Boyle mě zklamal málokdy. Práce s kamerou je velmi povedená. Scény v drogovém opojení jsou opět návykové jako před jednadvaceti lety, ovšem už ne v tak hojném počtu. Přece jenom hlavní hrdinové se s heroinem už víceméně rozloučili. Tímto se dostáváme k další velice důležité složce filmu - hereckému obsazení. Za polovinu úspěchu považuji to, že si všichni z původní herecké sestavy udělali čas a vrátili se k rolím, které je "udělaly". Příběh sice nepřínáší nic inovativního a dá se považovat za nejslabší stránku filmu, i přesto je však na velmi dobré úrovni. Vyprávění příběhu stojí také na opravdu perfektně zvoleném playlistu, kde jsem byl mimo jiné potěšen mými oblíbenými The Clash a v závěru jsem se dočkal i tolik očekávaného Iggyho Popa. Objektivně hodnotím za čtyři hvězdy. Subjektivně a nakrmený velkou dávkou nostalgie dávám za pět, protože už dlouhou jsem nebyl z filmu takhle naměkko. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

...alebo o tom, ako má vyzerať sequel po 20 rokoch. Má sa prispôsobiť dobe, má ukázať, v čom tkvela sila jeho charakterov, má pokračovať v tom, čo začal, má hrať na sentiment svojich divákov, má byť chytľavý a má mať atmosféru, ktorú si všetci chceli zopakovať. T2 to všetko splnil, ale čo viac, v kine som od smiechu plakala, chvíľami som bola dojatá, na konci spokojná, pri niektorých scénach som sa nervózne vrtela v sedačke a to najdôležitejsie - každú jednu minútu filmu som si uvedomovala, ako veľmi si ho užívam. O hereckej partii nemožno hovoriť inak ako v superlatívoch, je to stále parta bizarných charakterov, u ktorej funguje chémia ako za mlada. Hudobne je film taktiež veľmi vysoko, ale zďaleka najlepšia je réžia a editing. Tu je film veľmi špecifický, má výnimočný spád a pripomína punkový videoklip, pri čom divákovu pozornosť dokáže zaujať s chirurgickou presnosťou. Pokračovanie tak výrazného filmu po 20 rokoch mohlo dopadnúť všelijak, ale nie - Boyle vyčaroval dôstojné pokračovanie, ktoré má iskru. Ja tlieskam a nechávam sa unášať na vlnách nostalgie... ()

Pajela 

všechny recenze uživatele

Jistěže to nebyla jednička. Vlastně jsem to od toho ani moc neočekávala, abych se zbytečně nezklamala. A proto se zklamání nedostavilo. Příjemné dvě hoďky s Rentonem, Sickboyem (pardon, Simonem), Spudem a SAMO Begbiem! Ten chlap je prostě nej. Uááááááááááááááá... Dárkový balíček BMW pobavil hodně... :-) ()

zerk0 

všechny recenze uživatele

T2 je v podstate len akési prerozprávanie toho, čo bolo. Návraty spred 20 rokov sú fajn, vyvolávajú silnú nostalgiu, ale z toho sa žiť donekonečna nedá. Film prakticky začína aj končí v rovnakom bode a neprínáša absolútne nič nové. Bolo síce príjemné vidieť tie isté ksichty po toľkých rokoch (už aj s nejakými tými vráskami na tvári), ale ich správanie, ciele a motívy sa žiaľ vôbec nezmenili (čo v ich veku nepôsobí úplne prirodzene). Cez to všetko som predsa len rád, že toto pokračovanie vzniklo a urobilo tak bodku za týmto filmovým kultom (dúfam). 65% ()

Juuroo 

všechny recenze uživatele

V kine som sa miestami nudil, ale po pár dňoch od pozretia sa mi to zdalo už oveľa lepšie. Určite by som si to pozrel ešte raz. Bolo to dosť nostalgické, ale nie je to vlastne to na čo sa snažil film upozorniť? Že všetci sa stále vraciame späť a nevieme žiť v prítomnom okamihu? Hudba podľa očakávania super. Zatiaľ dávam 4*, po ďalšom pozretí to môže ísť o hviezdičku hore aj dole. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

"Choose Facebook, Twitter, Instagram and hope that someone, somewhere cares, Choose looking up old flames, wishing you’d done it all differently And choose watching history repeat itself" .....Stále je to rovnaká popičovica ako jednotka, čo som ani nečakala vzhľadom na ohlasy...... Ten soundtrack to odpálil a už si to dupalo v svojom tempe až dokonca. Do kina som išla vygrcnutá po celom dni, bez očakávaní, a tak ma to nabilo, že som mala chuť celý film prepogovať skákať jak blázon atď...šak to poznáte..niektorí... :D Hlášky tradične skvelé, šúlance šúlance........ ()

Neor 

všechny recenze uživatele

"There's a friendship and then there is a betrayal." Trainspotting Epilog. Pro ty, kdo byli zvědaví na to, jak to se všemi dopadlo po Rentonově útěku s penězi, i když až o 20 let později a podstatně střídmější formou než v kultovní "jedničce". Soundtrack, tenkrát stěžejní a hodně divoký, se tady drží více méně při zemi, s pár zremixovanými věcmi z T1. Charaktery všech čtyř jsou beze změny, obzvlášť Begbie a Spud, který pobaví stejně jako kdysi. Zázrak nečekejte, za mě je to ale důstojné uzavření víc jak dvacet let staré klasiky. Dvě nostalgické hodiny utekly jako voda. ()

MrDorry 

všechny recenze uživatele

T2 Trainspoting vidím jako úspěšné pokračování prvního filmu. Návrat Marka po 20 letech poté co okradl své kamarády o pěkný balík peněz, jejich znovu shledání a potkání se s Frankem (aka Begbie) tvoří zajímavou zápletku. Ovšem tomu chybí ten správný vibe, který panoval v prvním filmu. Skvělý scénář a režie, luxusní kamera a silný Skotský přízvuk ovšem nemohou předčit dojmy z prvního filmu. 80% ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

Zbytečnost, která nemá co říct. Slušný Ewan McGregor (monolog na rande s Veronikou byl asi jediná scéna, kterou si po týdnu budu pamatovat), Ewen Bremner na druhou stranu přehrával tak, že by se hodil tak možná do divadla Sklep. ()

Douglas. 

všechny recenze uživatele

Pokračování kde se pořád jen vzpomíná na úspěšný první díl. Příběh už není bohužel tak poutavý jako u prvního dílu, ale nostalgie má své kouzlo. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Nostalgia zafungovala, ako mala. Rovina s prestarnutými feťákmi, ktorí hľadajú zmysel života a zároveň sa vyrovnávajú s presne 16 tisíc hriechmi síce nemala grády pôvodiny, no celkom určite neurazila. Je to zostrihané a natlačené týmy typickými trainspottingovými heftami, i keď, musím uznať, že v mnohých prípadoch zostali nedotiahnuté a len tak voľne viseli vo vzduchu. V každom prípade to však bolo príjemné rozpamätúvanie sa na kultovú klasiku mojej mladosti, keď sme na tom všetci fičali ako besní. Niektorí preto, že sa nám to páčilo, iní preto, lebo sa to páčilo ostatným. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama