Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Recenze (725)

Denzen 

všechny recenze uživatele

V podstate to isté, čo som vytkol minulému filmu. Žiadny poriadny príbeh, žiadna pointa, len sa stretli a všetci začali nadávať na Rentona o tom, ako ich okradol. To je celé. Jedine, v čom nastal z môjho pohľadu upgrade, boli pekné zábery na prírodu a mesto spolu so zaujímavou hudbou. ()

Declen 

všechny recenze uživatele

Některý scény jsou moc dobře vymyšlený, kamera vymazlená, je vidět, že si tvůrci dělali práci, ale chybí tomu prostě ten důvod pro existenci. Hodně se ve filmu pracuje s nostalgií, ale stejnou službu vám udělá proklikat pár best of sestřihů na YouTube. ()

J0K3R 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné je už zde řečeno. Já jen dodám, že nechápu jak to, když v prvním kultovním filmu je schopne režisér říct vše co chce za hodinu a půl a ještě k tomu pouštět nadupaný soundtrack, tak proč druhý film, který nemá absolutně co říct, musí trvat dvě hodiny? ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Obsah bol približne taky ako som očakával, pokračovanie feťákov po 20 rokoch. Niekto v tom pokračoval, iný prestal, ďalší do toho spadol alebo to len na chvíľu prerušil...nebolo to také dobré ako jednotka. ()

Tethys 

všechny recenze uživatele

....nevím proč nad tím ohrnovat nos, ale dalo se očekávat, že po 20 letech je to spíš nostalgická jízda parním vláčkem ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem kultovní pokračování kultovního filmu, ale nakonec jsem dostal víc, než jsem čekal. Stačila mi k tomu pro mě stále skvělá atmosféra, zasmál jsem se taky nejednou a celkově se prostě u T2 dobře pobavil. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

Upřímně??? jděte všichni tady s 75% po prdele.... Trainspotting je KA U EL TE... viděla jsem ho v krásných 16 letech a vnímala jako žádnej jinej film-teda ještě Human Traffic 😀...na dvojku jsem se připravovala půl roku, než jsem dostala odvahu se podívat...a dostala jsem desetkrát vylouhovany čajíček...nuda nuda šeď šeď slabota a k uzoufani nuda.... porovnání je asi jako dát si zapálený absinth zapity vodkou oproti vájecnemu koňaku... jediné dvě hvězdy dávám za setkání Begbiho a Marka,to mi trošku rozproudilo krev ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Vlaky jedou dál a málokdy se vrátí, praví klasik v jedné letité existenciální písni. Tenhle vlak se vrátil, měl veliké zpoždění a je vůbec otázka, jestli byl nějaký racionální důvod vyhlížet ho na peróně. Očekávání, jak velká šmouha po něm zůstane a jestli má šanci přiblížit se originálu, berou za své, hned jak se potvrdí, že ho autoři vyslali na slepou kolej scénáristických klišé druhých dílů. Renton se po dvaceti letech vrací do Edinburghu (btw. do reálií novějších o třicet let).. Ale proč vlastně? Kromě mizérie proflákaného života a kocoviny nemá s bývalými kumpány ani s námi moc co sdílet. Kde si vybavuju lehkost původního Trainspottingu, tam T2 těžkne doslovností. "Vyber si život (...)" je pořád replika, která nutí k přemýšlení, ale zatímco v jedničce byla ústředním motivem, od kterého se odvíjel celý film, tady je jen pouhým postesknutím u pressa. Je to dostatečný důvod k boření mýtu? ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Příjemné pokračování, které jsem zhlédl ihned po jedničce. Nejsem přímo podporovatel nechvalně známých "dvojek", ale tady byl příběh zvládnutý vcelku dobře. Chvílemi mi připadalo, že se tedy až příliš vzdálil od původní drogové problematiky a byl to pouze prostě film o postavách z minulého filmu bez větší ideji. Nicméně na 4 hvězdy film v pohodě stačí... ()

bichalmajus 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že prvý diel som videl len nedávno a tak som sa na druhý diel nepozeral z pohladu nejakej nostalgie, ale skôr z nejakej eufórie a nadšenia z toho ako vo mne zarezonoval prvý diel a musím teda povedať, že nie som sklamaný. Samozrejme atmosféru prvého dielu to nemá, ale to podľa mna ani nebolo zámerom, film aj keď má dlhšiu stopáž je veľmi svieži, vtipný a na počudovanie aj svojským spôsobom vtipný a rýchlo zbehne a možno som si na konci prial aby bol aj o niečo dlhší, lebo mi skratka sadol. Zvlášť chcem, ale vypichnúť scénu z WC a protestantskej krčmi, ktoré boli obzvlášť výborne ako aj kopu nostalgických scén z jednotky, ktoré na mna veľmi dobre zafungovali a kopu zaujímavých flashbackov. Z môjho pohladu je to veľmi slušne pokračovanie, ktoré si kľudne rad pustím aj kedykoľvek v budúcnosti a dávam mu veľmi slušných 8 z 10. ()

Janoss98 

všechny recenze uživatele

Sakra jo! Tohle jsem chtěl. Netuším proč, ale bylo to skvělý. Bavilo mě to. Kamera byla skvělá, hudba taky a herecké výkony taky nebyly k zahození. Příjemné pokračování po jedničce. Nemám nic proti. Hodně dobrý! 95% ()

Flashheart 

všechny recenze uživatele

Slabé, slabé, slabé. Slabé ve srovnání s jendičkou. Průměr ve srovnání s dnešní kinematografií. Největší vizitkou zoufalé slabosti scénáře je, jak tam pořád cpali záběry z jedničky bez jakékoliv větší hloubky, než čirá nostalgie. No tak to jsem si z nostalgie mohl rovnou tu jedničku pustit místo dalšího vyžvejkaýnýho pokračování. Byly tam i světlý momenty ale to je málo. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama