Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Recenze (723)

NEOONE odpad!

všechny recenze uživatele

Minulý rok jsem byl na Colours v Ostravě na koncert Underworld a říkal si, jestli to dvacet let po mé totální zamilovanosti do jejich hudby nebude průšvih, který krásné vzpomínky na mladí pokazí. A bylo to intergalakticky skvělé. S nadšením jsem tedy šel do kina i na T2 a bezelstně očekával podobnou nálož - a - rozprostřelo se hluboké NIC. Nepředstavitelná nuda a obrovské zklamání. ()

w0rm_cz 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat že původně jsem od T2 čekal trošku něco jiného. Místo "Porna" se vlastně jen staví bordel a hlavní děj filmu se točí kolem Rentonova návratu. Nakonec ale proč ne! Takového nářezu jako v T1 už by asi stejně nebylo možné dosáhnout už jenom proto, že kdyby se Renton vrátil do stejného kolotoče k lidem, kteří žijí stylem z jedničky celých 20 let, asi by tam původních postav moc nezůstalo. Vystřízlivění prostě s věkem muselo přijít a tak je nostalgie a sentiment na místě. Přímé propojení s T1 je využito vhodně (SPUDova scéna na ulici, kdy se obraz prolíná s útěkem po krádeži z jedničky je dokonalá). Soundtrack bezkonkurenční. Černý humor lehce dozrál do komerčnějších rozměrů, ale to filmu nijak neubírá. Z Franca je pořád stejný magor a Sickboy je prostě klasik. Upravený "Choose life" citát z jedničky je velmi dobře uchopený a dává vyznít směru dnešní doby i s lehkým náznakem toho, že dneska už by T1 nebylo možné natočit takovým způsobem jako devadesátkách. Za mě původně 4* ale za odvahu původní party jít do toho znova a za parádní Boylovu režii dávám nakonec plný počet, protože když jste 20 let na héru, letní čas prostě neřešíte :-)))) ()

BR23 

všechny recenze uživatele

T1 bola taká priemerná. Od T2 som nič nečakal, len že to bude pokračovanie po 20. rokoch... čo z toho preboha môže byť? .... po vzhliadnutí: čo viac chcieť? Ved to bolo super :O Starý štýl sa pekne dopĺňal s novým štýlom (starý svet s novým svetom), zaspomínali sme si, scény z jednotky padli vhod + veľmi dobrá hudba. Dal by som 4 hviezdičky ale úprimne ked sa nad tým tak zamyslím nebolo nič čo by som tomu vyčítal, skôr naopak, milo ma to prekvapilo ako to zvládli. ()

mozartka 

všechny recenze uživatele

Vybrat si život! Ano ano ano!!! Nostalgie a setkání po dvaceti letech se mnou v sále zamávala, emoce a pocit, jak ten čas letí. Naštěstí čas je měřen každému stejně, alespoň něco spravedlivého na tom světě. Já jsem se náramně bavila, skvělá hudba, není co dodat! ***** ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Kulhajice za ikonickou jednickou, kterou casto pouziva jako berlicku. Dobre fungují odkazy opet na jednicku, ktera byla naprosto vyjimecna a ktera mi ve sve dobe burcovala fantazii jako herak, koks, extaze a toulen v jednom. Nadseni bylo nekonecne, ale k fetu me to naštěstí nenasmerovalo. Po velmi pozitivních recenzich jsem ocekaval moc a mozna se to trochu zmatori po dalsich zhlednutich, ale aktualne je to prumer. ()

ToRtiK 

všechny recenze uživatele

Pekné pokračovanie - premyslený deň - dobré zápletky - trošku vykrádanie jednotky - hodnotím pozitívne :) ()

takyodbornik 

všechny recenze uživatele

T1 byla sonda do života feťáků. Do života, který většinová společnost nezná, tudíž byl výlet do něj atraktivní, překvapivý, šokující, neuvěřitelný, drsný, syrový. T2 je sonda do života většinové společnosti. Čili těžká nuda. Film zachraňuje pár dobrých scén, ale jinak to pro mě nebyl film, o kterém budu ještě týden vyprávět kámošům. Když drsoň Begbie lanaří svého syna na dráhu zlodějíčka, je vyloženě směšný. T1 byl autentický. T2 se nezbavil pachuti, že byl natočen je za účelem zisku. ()

Prototype99 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem byl zjištěním o pokračování téhle kultovní pecky mírně zneklidněn. Co když to znehodnotí původní kultovní atmosféru a přetvoří do nevábného amerického podmíráku ? Co když zasazení do dnešní doby nebude fungovat ? Co když příběhová linie bude nedostatečná k zařazení se po bok prvního dílu ? Tyto obavy ve mně při příchodu do kina agresivně sílily. Teprve začátek filmu a hudební klasika známá z jedničky mě pohodlně usadila do sedačky a já moc dobře věděl, že potenciál se nevytratil, že tu stále je a žije ! Viva Trainspotting ! Viva kvalitní herecké obsazení, jenž neztratilo na šmrncu, ba naopak. Skalní fanoušci se rovněž mohli rozplývat nad odkazy k prvnímu dílu, které mě však ke konci mírně obtěžovali při vnímání hlavní dějové linie. Změna povahy Rentona, tedy hlavního hrdiny, je velmi patrná. Už to není ten nevyřáděný klučina, je z něho racionálně uvažující muž se stabilním zaměstnáním- Tedy, alespoň tak se to zprvu jeví. Sick boy je pravým opakem. Neustále uzavřen ve své "prosperující hospodě" a s Bulharskou holkou Veronikou proplouvá rutinním životem i přes velký Veroničin nátlak na razantnější změnu. o Spudovi ani nemluvím, ten na svá drogová léta stále nezapomíná a k jehle se poctivě vrací. Nostalgie ve mně proudila snad intenzivněji než u nového Mad Maxe. Uznávám, je to hoodně vzpomínkové, hodně depresivní, ale proč by ne, proč na tuto kartu nevsadit, když to vyjde ? Proč ne ? ()

alienable 

všechny recenze uživatele

Choose life! Jak obstát, když si vybere tu těžší cestu? Jde to vůbec? A co to znamená?... Depresivní, nostalgické, mrazivé, vizuálně perfektní, důstojné pokračování. Při fragmentech songu Born Slippy mi naskakovala husí kůže. Stejně jako při šíleném úsměvu Ewana McGregora, který sice trvá asi vteřinu, přesto z něj i po dvaceti letech čiší pocit svobody a radosti ze zakázaného ovoce. A když se všechno znovu posere, co zůstane... přátelství? Only God Knows. ()

aneken 

všechny recenze uživatele

Po 20 letech to už není taková jízda jak minule, ale pořád to šlape dost na to, aby to bavilo. Co ve dvaceti působilo bezstarostně, to ve čyřiceti vede k dojmu deziluze. Ale rozhodně to stojí za to vidět... ()

burg 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako prase - návyková filmařina! Asi se mi nejvíc líbilo to vzpomínání a prolínání starého s novým. Prostě depresivní vzpomínání na to, jací jsme byli bouráci (jasně, nebyli) a jak nám svět ležel u nohou (ne, neležel). Zkrátka jsem si připadal jako na srazu s kámošema, které jsem dlouhý dvě dekády neviděl. Co se hudby týče, tak možná, že není až tak famózní a geniální jako v prvním díle, ale stále úderná a dobře podkreslující děj. Možná mě jen krapet překvapilo, že z původní knížky zbyla jen hodně útlá a obroušená kostra a že zbytek byl vlastně úplně jiný (?) ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama