Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Recenze (723)

Rajesh_K. 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování! Já jsem fanoušek Trainspottingu, takže to byla pro mě nostalgie jak něco. Potěšilo mě, že použili i pár scén z prvního dílů. Už to není o drogách, hlavní představitelé holt už vystřízlivěli. Hudba byla taky skvělá, akorát zamrzelo, že některé úseky písniček trvali pouze krátce, ale zakomponované to měli dobře. Předělávka Born Slippy nebyla vůbec špatná. Bylo fakt hezké je vidět pohromadě po 20 letech :-) Ještě, že se toho vzchopil pan Boyle, mělo to režisérskou kvalitku :-) Místama to bylo fakt vtipné. Opravdu chybělo kousek a dal bych 5★. První půlka - bomba! ..ta druhá..už to mělo pomalý spád, tímpádem se ve mě projevila trochu nuda, což je veliká škoda. Rozhodně si to v nedohlednu pustím znovu. (85%) => 4★ [Cinema City Ostrava - 11.3.2017] ()

applause 

všechny recenze uživatele

No nic moc. Vůbec mě ten film nebavil a málem jsem u něj usnula. Měl jen světlé chvilky, jinak byl o ničem. Pokračuje nevázaně jako předchozí díl. Jde vidět, že někteří se nepoučí nikdy ani po 20 letech. Konec vyplyne do ztracena. Hodně slabé, nedoporučuji. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak Boyle sa rezisersky uz tiez trapi, napokon, kolko filmovych kultovych serii bolo mierne napisane pokakanych ? No na mraky ... dostihlo to aj Boyle-a. Len taky lacny povrchny vyplach, nema to drive ani tempo ... fakt uz len liznute po povrchu. A verbalovi dochadza humor, vari uz 1000x prevarenu vodu. Ja sa tu o humor ani pokusat nejdem, serem na to, humor je vazna vec, takze s nim opatrne a mna proste nic nenapadlo . 30 % ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo menší. Jsem rád, že se to i na podruhé povedlo, každopádně mi tam trochu chyběly ty scény, jak se sjížděli, kokain je tráva pro bohatý, což mi nepřijde zase tak hrozný, jako když se sjeli herákem a byli total v rauši a dělali ty bejkárny. Na humoru to neztratilo, pro mě to dostalo naopak takovou mírnou "davku" dospělosti, vyzrálosti. Je to na slabších 5*. ()

joker.george

všechny recenze uživatele

Trpčí, smutnější a depresivnější než jednička, i když nevykrystalizuje v konkrétním okamžiku. Soundtrack, kamerové jízdy i tragikomika zůstaly, nostalgie funguje a práce s ní je ukázková, myšlenky se aktualizují a posouvají kupředu. Nejvýraznější posun postav spočívá v jejich zestárnutí, ne v charakteru, ale nevadí mi to, rád jsem s nimi trávil další chvíle a pozoroval snahu vyrovnat se s minulostí a konečně se sebou něco udělat. Tenhle návrat dává smysl a časem se z něho může stát podobný kult jako z dvacet let starého klenotu. (Cinestar Jihlava) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička je nepřekonatelná a i pro mě je to ta pravá kultovka...dvojka dle mě podobné ambice neměla a to je jedině dobře,protože právě proto ve finále docela funguje.Primárně totiž působí jako tragikomická,nostalgická vzpomínka,srovnání s minulostí a uzavření jedné kapitoly.Pánové nám zestárli a tak je asi očekávatelné,že nebudou řešit ty samé problémy jako před dvaceti lety a ten posun je tam vidět a je to ve výsledku prostě fajn.DObré je i to,že kdo neviděl jedničku a viděl by samotnou dvojku,nebude zmaten a dalo by se říct,že dvojka funguje i sólo-Pro Boylea to není nejlepší kousek,ale ani zdaleka není nejslabší...80% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli je to věkem,ale tohle volný pokračování po dvaceti letech mě bavilo víc.Trainspotting sem si nestihnul pustit znovu,abych si to osvěžil,ale v nejbližší době to udělám.Herecky vyzrálý,chvílema smutná nostalgie60%. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Vzpomínková zbytečnost prostá příběhu. Danny-boy je sice zručný režisér a jeho obrazové vychytávky jsou výborné, nicméně kromě starých známých postav a skvělé scény na diskotékových záchodcích nemá co nabídnout. Jsem rád, že jsem za to nevyhodil peníze v kině. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí očekávalo to stejné jako v prvním filmu i tady. Jenže o tom druhý trainspotting není. Je o vyrovnání se s následky života na drogách a přijmutí následků za toto rozhodnutí. Není to nic příjemného pro oči, ale i takový život prostě je. Vyber si. 10/10. ()

Šešulka 

všechny recenze uživatele

I několik dní po zhlédnutí stále přemýšlím, jaká cesta asi tak mohla vést od tak úžasně nádherného, dynamického, vtipného, tragického a emotivního filmu, kterým byl Trainspotting, k tomuhle. T2 je prázdný, v podstatě nemá smysluplnou zápletku, nekoná se vzrušení, napětí, dynamika mezi postavami nefunguje. Klipovitá kamera a frenetický střih energii snímku nedodají, když z každého záběru čiší scenáristická bezradnost a bezzubost. Humor nefunguje a chvílemi přepadává za hranu neúnostné trapnosti. Nejhorší však je absolutní neschopnost vyvolat jakékoliv emoce – těch se totiž těžko docílí neustálými neopodstatněnými odkazy na původní dílo. Argument, že film právě tím reflektuje ztracenost a zoufalství hlavních hrdinů, kteří by znovu rádi byli mladí, neobstojí. I sdělení “všichni jsou v háji a současná společnost je narcisistní, zlá a plná přetvářky” se dá podat tak, aby se diváka dotknulo. Z celého filmu srší únava – ne únava hrdinů, kterým táhne na padesát a vlastně neví co se sebou, ale únava tvůrců, kteří se chtěli svézt na vlně dávné slávy, bohužel ale už neměli co říct. ()

Gabbo 

všechny recenze uživatele

Původní klasika je nepřekonatelná, ale její pokračování se o to ani nesnaží. Je to spíše velice povedená nostalgická vzpomínka na jedničku. Rozhodně se těším až si film pustím ještě jednou. Jen te Kelly Macdonald mohlo byt více :) ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Vzít sám o sobě kultovní film a udělat z něj pouhý, byť nezbytný, prolog k něčemu mnohem většímu, tomu říkám kouzlo, jaké se udá jednou za sto let. Bravo. Wow. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Měl jsem sice jisté pochyby, jelikož jak tomu bývá u vychtěných pokračování úspěšných až kultovních filmů, tak ne vždy se výsledný produkt úplně povede. Ale Danny Boyle to zvládl na výbornou. Přizval si k tomu starou známou partu a všechno, co jste chtěli opět vidět, je přesně tam, kde byste to čekali. Máme tu další památnou záchodovku, soundtrack je opět naprosto skvělý a všechny odkazy fungují naprosto perfektně. Danny Boyle to zvládl i napodruhé a uhájil svou pozici ikdyž to měl rozhodně o poznání těžší. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak ktera odpoved na otazku je ta spravna? Mel Boyle po vice jak dvaceti letech natocit pokracovani nebo mel radeji svou energii a um investovat do nejakeho noveho dramatu? Sam nevim... Jednicka je jeden z mych nejdulezitejsich filmu meho zivota, Boyle je jeden z mych nejoblibenejsich soucasnych reziseru a tak jsem si dvojku nemohl nechat ujit... Bavil jsem se paradne, zavzpominal a predevsim obdivoval neskutecne napaditou rezii, podporenou velmi zivym soundtrackem. Proste film pro me... Uz si ale nejsem jisty, zda tento film dokaze oslovit i divaky, jednickou nepolibene... Opet vyborny vykon Bremnera v roli Spuda a nekolik novych scen, na ktere clovek nezapomene..., za vsechny prvni setkani Marka a Begbieho na toalete:-). Slusny filmovy zazitek, videno v ostravskem Cinestaru. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, jak to uchopit. Vzpomínání, nostalgie a snaha se zapojit do normálního stereotypu samozřejmě nemůže fungovat po našlapaný jedničce. Pro ty co snad neviděli T1, nebo si nepamatují hlavní zápletku, jako já, není nutný si to připomínat. Dvojka pracuje se zdařilými flashbacky a to bych viděl, jako hlavní kámen úrazu. Příliš se soustředí na vyrovnání se s minulostí, takže sklouzává do již řečené nostalgie. Ještě, že je tam týpek Begbie, který prahne po pomstě a aspoň trochu to tam oživuje a dává tomu trochu drive. Psychopat byl dobrej. Další troska co se rozhodla to hodit všechno na papír, tak nevíte, jak k němu přistoupit. Chvilku je vám ho líto, pak se chcete zase smát, pak je vám zase volnej. Jediný co se mi líbilo a bylo k zamyšlení, jak se ho Pusinka ptá na to, co je to vyber si život? Ten monolog co z něj vypadne, tak má překvapivou hloubku a pod něj se klidně podepíšu. Takže shrnuto podtrženo s minulostí se srovnali, v přítomnosti se plácaj, takže budoucnost nechci snad raději ani vidět. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo několikrát řečeno, všichni asi tušili, že T2 nedosáhne kvalitativně na příběh T1. Nicméně, postavy jsou pořád stejně zábavné a charakteristické. Boyle je stále mistr zvuku a obrazu a i když beru dvojku jako příjemný lehce nadprůměrný zážitek, ten příběh byl opravdu slabší. Každopádně výborná scéna byla na záchodech s Markem a Frankem. Druhá výborná hudební scéna v baru. Shledání bylo velice nostalgické a zábavné. Při první projekci jsem tomu možná křivdila, ale když to teď zpětně projíždím, musím tomu hvězdu přidat. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nostalgie - to je to hlavní, čím Trainspotting 2 útočí. Po dlouhých letech dát partu znova dohromady působí hodně násilně, ale právě kvůli té nostalgii jim člověk leccos odpustí. A právě kvůli té nostalgii to může i fungovat. Pokračování po letech většinou nedopadají dobře, ale T2 podle mě skončil lépe než obstojně. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Když si pak umělec zopakuje svůj sen. Sranda jak se třeba Ewan a Robert změnili. Tentokrát to není tolik deprimující film, ale těma úvodníma blitkama mě nasral, zrovna jsem začal jíst bagetu. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama