Reklama

Reklama

Low Winter Sun

(seriál)
  • Velká Británie Low Winter Sun
Promo

Epizody(10)

Obsahy(1)

Příběh vraždy, podvodu, pomsty a korupce, který začne v momentu, kdy detroitský detektiv Frank Agnew zavraždí svého policejního kolegu. Na první pohled je tato vražda dokonalým zločinem, ale ukáže se, že se tímto činem aktivovaly síly, které navždy ovlivní detektivův život a vtáhnou ho do centra městského podsvětí.
Projekt vznikl na motivy stejnojmenné britské minisérie z roku 2006, kde hlavní roli ztvárnil Mark Strong. Ten si ji zopakoval také v tomto seriálu. (prokda)

(více)

Recenze (15)

KevSpa

všechny recenze uživatele

Mark Strong si zopakoval svou roli ze stejnojmenné britské minisérie a právě na něm seriál do značné míry stojí. Jak je u AMC zvykem, má seriál pomalejší rozjezd, ale už v úvodním díle vás drsné detroitské podsvětí a prostředí zkorumpovaných poldů chytne. Tvůrci se navíc s ničím nepářou, jak se na kabelovku AMC sluší a patří. Pilot - 80% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Neo-noirový náhradník za The Shield. Ovšem nejde o náhradníka, který by zahříval lavičku jen tak z plezíru, protože zrovna není nikdo jiný kdo by na ní seděl, ale o náhradníka, který na Ligu mistrů drsných špinavých kriminálek sice (zatím) nemá, ale i tak je z něj jasně cítit dostatečná kvalita i ohromný potenciál, které by se mohly (a nemusely) v následujících sezónách přetavit v žánrový majstrštyk (a že by to šlo dokazuje kupříkladu perfektní finální dvojepizoda). A ostatně i Shield začínal zcela stejně, když se v první sezóně teprve hledal a rozehrával. Co se ovšem Low Winter Sun daří kromobyčejně hned od počátku, je pohlcující bezútěšná atmosféra bez východiska (ano, tohle by snad nikde jinde než v Detroitu natočit nešlo), britské duo Mark Strong/Lennie James (jakkoli ten jen k nerozeznání recykluje svou roli z Line of Duty), hmatatelné dusno panující mezi jejich postavami, skvostný výběr náladotvorných songů a přirozeně působící nekompromisnost i nekašírovaná drsnost; což se dnes již často nevidí, byť se o to snaží každý druhý film i seriál. Na čem by se naopak mělo zapracovat je "gangsta" linie, ve které se polovinu série neděje ale lautr nic, což zbytečně kazí dojmy; zvlášť když okupuje takřka polovinu stopáže každé epizody. Navíc jde o seriál se spoustou specifik, na která musíte mít náladu; od řádně depresivní atmosféry či absence řešení nějakého případu až po záměrnou (a pro mnohé jistě ubíjející) pozvolnost. A aby těch specifik nebylo málo, tak tomu sluší sledování celé sezóny z jedné vody načisto, protože je to koncipováno jako sedmi a půl hodinový film spíše než desetidílný epizodický seriál. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot:: Pomalý rozjezd, ale slušný potenciál. Prostředí Detroitu nabízí tolik možností, uvidíme jeslti se jich tvůrci chopí. Strong tradičně výborný. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rozpačité. Na jedné straně tu máme neskutečně syrovou a špinavou atmosféru depresivního Detroitu, do něhož byste rozhodně zavítat nechtěli doprovázenou slušně rozehraným příběhem a zajímavými charaktery. Jenže děj se posouvá kupředu jen velmi pozvolna, tempo je utahanější, než byste si přáli a celé je zbytečně přibržďováno spousty dějovými odbočkami. Když už se ale začne lámat chleba, tak to místy opravdu stojí za to a Mark Strong zde předvádí naprosto perfektní výkon, díky němuž prosedíte celý závěrečný dvojdíl s čelistí na zemi a úžasem v očích. Škoda, že je vzhledem k hluchosti některých epizod je již trochu pozdě. 70% ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Seriál inspirovaný britským tv filmem má větší záběr postav (gangy), přidal na okecávání a drsňáctví, ale kromě opět výborného Stronga postrádá další prvky originálu - temná atmosféra, všudypřítomné nápětí, lidské a hroutící se postavy... Takový je Geddes v originálu, tady je jen otravný naštvaný macho. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Prvotně předpokládaná výhoda oproti originálu- bohatá stopáž. Všechno ale rozebrali do mrtě tak, že už divákovi nezbyla fakticky žádná představivost (vypovídá to něco o USA? Hodně). Co se postav týče, tak polda z vnitřních záležitostí mi přišel jako úplný mimoň, který našel zlatou cihlu, když šel na houby a šéf oddělení vražd toho fištrónu taky moc nepobral. A hlavní zmetek, který zapletl celé klubko děje? Chodí do kostela skoro každý den, fakt super... Je zde poměrně hodně prostoru pro popis všech těch kriminálních živlů a jejich teritorií- jak to měli chlapci těžké, na druhou stranu nemuseli řešit třetí a čtvrtý pilíř jako my tady, protože zahučeli do kytek poměrně při síle. V britské verzi je celý tento prostor poněkud omezen, ale o to hutnější příběh se nám předkládá. Na celkové vykreslení neutěšenosti města mi přišel lepší Detroit než Edinburgh, ale zase co se hlavního hrdiny týče, v původní verzi je to větší 'klaďas', zabije opravdu jen bezprostředně v rámci pomsty a ze zoufalství, pak už se to víceméně snaží tutlat. V Americe to všechno rozebrali šroubek po matičce, hrdina se veze do stále větších... prekérek, až je to o strach a divák si říká, jestli emerická verze nakonec neskončí jinak než ta původní... Po zhlédnutí remaku přidávám britskému originálu jednu hvězdu na plný počet a Americe... sázím solidní čtyři. Přijde mi totiž nesmírně sexy, když si chlap žehlí své košile sám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kamera, výprava, pustý Detroit, prázdné domy, nejednoznačnost morálky hlavních postav, to docela funguje. Ale samotná atmosféra mi nějak k pocitu štěstí nestačí - dějově je to plytké a nudné, roztahané, a ty postavy mi začaly jít velmi brzy kompletně všechny na nervy. Nic, co by vybočovalo z rámce běžných zkorumpovaně policejních filmů. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Novinka AMC balancuje někde mezi The Wire a The Shield, do kterých přidává v amerických seriálech nevídanou atmosféru, jenže samotnou kvalitou od nich má Low Winter Sun hodně daleko. Přitom je ten námět víc než nadějný, a to i přestože se může zdát seriál o hříšném a zároveň sympatickém plešatém policajtovi ve zkorumpovaném městě, které si podle vlastních obyvatel zaslouží akorát vypálit, jako derivát právě zmíněných dvou klasik. I samotné pojetí příběhu spíš připomíná Špínu Baltimoru, kdy jednotlivé epizody téměř nefungují, ale příběh celé série je ve výsledku vlastně naprosto strhující. Jenže i když nezdržuje zbytečnými zápletkami a díky střízlivému počtu postav do sebe všechny jednotlivé příběhy perfektně zapadají, většina té série stejně nudí. Za první díl a závěrečnou dvojepizodu, ve které se ten skvělý morálně uvědomělý hrdina ukáže v pravém a zatraceně depresivním světle, jsem však ochotný leccos odpustit. Přesto nezbývá než doufat, že pokračování přidá na obrátkách. "You're good cop. If I was you, I'd pack my shit up." /// P.S. Zdá se, že se při rušení této nadějné série drželo právě těchto Frankových, málem posledních slov. Holt, perly sviním... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná kriminálka s vynikajícím Markem Strongem v roli nezbedného detektiva. Občas to po dějové stránce mírně zahapruje, ale závěr to vytáhl hodně vysoko. Berte všemi deseti, víc už toho asi nebude. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Temne, syrove a velmi dobre zahrane. Predlohu jsem nevidel, ale intenzivni herecka souhra Marka Stronga a Lennieho Jamese slibuje poradnou jizdu. Pilot spise naznacil, ze o kostlivce strasici mnohe zkorumpovane poldy tu nebude nouze. Ted uz se propletenec zacina rozkryvat, pricemz mnohe souvislosti s prvni a pro vyvoj i zapletku zcela zasadni scenou se dozvidame zpetne pomoci flashbacku. Je zde velmi dobre zachycena casta beznadej a depresivni naboj policejni prace, ktery cloveka zrejme hodne poznamena, rozemele a nekdy i zlomi. Atmosfera je plna neklidu a vy jen cekate, kdy jedna z hlavnich postav exploduje a vsechno to skonci jeste vetsim pruserem. Herecky vykon Marka Stronga ve finalnim dvojdile patri k tomu nej, co jsem za poslendi dobu videl. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem ještě neviděl, ale tohle mě ze začátku dost chytlo. Bohužel po pár dílech začalo hodně nudit. Mark Strong je sympoš, jen škoda, že nemá trochu víc prostoru. 65% ()

Illy

všechny recenze uživatele

Zatím nehodnotím, nicméně za pozornost rozhodně stojí. Vypadá to na pořádný kýbl sraček, ze kterého se hlavní hrdina bude muset dostat. Tady šnorchl nepomůže...................................Dávám šanci ještě pátému dílu, ale začínám se dost nudit. Snaha o atmosféru je veliká, ale to je tak všechno, seriál přešlapuje na místě...............po pátém díle končím. Pa. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

První seriál od AMC, který nesplnil očekávání a zárověň kvalitou zaostává za ostatními výtvory. Očekáválo se, že zapojení Marka Stronga bude i implikovat nadstandardní látku a zpracování. Zpracování možná nadstandardní je, ale látka určitě ne. Podobných příběhů bylo už hodně a Low Winter Sun mezi nimi nevyniká ničím významnějším, to mělo být největší ambicí autorů. Low Winter Sun v důsledku působí trochu zbytečně, dějová linka se Strongem je poutavá jen díky obrovskému charismatu jeho samotného a Lennieho Jamese, gangsterská linka je dosti mizerná, je vyplněná nemohoucností a nezajímavostí. Za shlédnutí určitě stojí, už jen díky dobré atmosféře "prázdného" Detroitu a Atheně Karkanis, ale nečekat žádné zázraky. ()

bergeron 

všechny recenze uživatele

Pochmúrne, dlhé, zápletkovo čitateľné, ale aj napriek tomu to zamotávajú a motajú, a Mark Strong to uťahá celé za všetkých. A aj hudba. ()

Reklama

Reklama