Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 5

Recenze (180)

Han22 

všechny recenze uživatele

Každá stará disneyovka je při procházení oldies filmů tak trochu svátkem. A Popelka naštěstí plní vše co jsem čekal. Pěkné písničky, nádherná kresba a klasické podání klasického příběhu. Nechybí krásná hodná Popelka, víla kmotřička, krásný princ, zlotřilá macecha a dvojice hloupých a ošklivých sester ani závěrečné zkoušení střevíčku (trošku zdramatizované). A co je tu navíc? Především geniální myši, které Popelce pomáhají a ještě geniálnější zákeřná kočka jménem Lucifer, přičemž jejich honičky si kradou skoro celý film a dočkají se i vlastního finále. Trošku jen zamrzí že zlo (macecha a dvě sestry) není na konci potrestané. Ale hlavně že je tam "a žili spolu šťastně až do smrti". Animovaný film roku 1950. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Disneyovská infantilita a roztomilost v maximální možné dávce: zvířátka, písničky, komické postavičky (nejlépe všechno najednou); příběh redukovaný na základní osnovu (vždyť třeba prvních 20 minut se jenom honí myšky s kocourem). Stejně mne to ale bavilo a hlavně, já tu dokonalou klasickou ruční animaci prostě miluju. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jeden starý rest odškrtnut, konečně jsem viděla i animovanou Popelku. Jak jsem konstatovala u hrané a jejích skleněných střevíčků, musely jí holce strašně smrdět nohy. Tady jí smrděly už před tím a to z těch balerínek. Vím, není to zrovna pohádková úvaha, ale má poetická duše je poeticky pragmatická, což se u většiny lidí, možná u všech, krom mě, z podstaty pojmu vylučuje. Blbou hnusnou zlou kočku bych střelila mezi oči. Ztělesňuje ten nejodpornější kočičismus, který žádná skutečná kočka obsahovat nemůže, ať taková skutečná kočka obsahuje krom předražených kočičích kapsiček cokoliv. Pro myši mám slabost, takže přenesení velké části děje právě na ně vyhovuje mému pojetí humanoidního zvířete v animované pohádce. Kouzlení kouzelné kmotřičky bylo kouzelné, jaké by taky mělo být. Princi uniforma sekne. Řekla bych, že to byl chlapec jako malovaný. Popelku bych zařadila až za Sněhurku i za Malou mořskou vílu, ale pořád by, kvůli těm myším především, byla v pořadníku princezen v první pětce, navzdory tomu, že Popelka není princezna. Ráda bych však viděla toho smělce, který by princeznám dělal pořadník. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách příjemná podívaná s animací, jež stále dokáže okouzlit, a s jednoduchým příběhem okořeněným nezávadným humorem a honičkami myší a kocoura Lucifera, které se očividně inspirovaly u Toma a Jerryho. Překvapila mě (na poměry disneyovek určitě) lehce erotická scéna ranního oblékání, při níž Popelku vidíme sice zezadu a "jen" od lopatek výš, nicméně je nahoře bez a bezstarostně si přitom prozpěvuje. Zřejmě aby si také tatínkové v kině něco užili. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ty princeznovské filmy prostě studio Disney umí a dokazuje to i novějšími kousky. "Popelka" je prostě klasika, takové to standardní americké provedení, které více dá na kouzla, než ta naše Popelka česká. Jsou zde výborné kousky, stejně jako výborné písně, ale myslím si, že dnes už tenhle film nemůže svým pojetím nijak překvapit. Škoda, že to člověk - tedy alespoň já - nemohl vidět v kině v době uvedení. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)
  • Americký filmový institut vyhodnotil snímek v roce 2008 jako 8. nejlepší mezi animovanými filmy. (TheDude)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama