Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 3

Recenze (180)

lobo87 

všechny recenze uživatele

Krásna klasická disneyovka, ktorú som do dnešného dňa nemal možnosť vidieť. Obdivujem tieto animované filmy, robené z dnešného pohľadu doslova na kolene. Napriek tomu sú to krásne príbehy a majú čaro, ktoré dnes už žiadne štúdio nedosiahne. Roztomilé myšky, ktoré s Luciferom bojovali v štýle Toma & Jerryho, sa postarali o zábavnú zložku a obohatili tradičný romantický príbeh... 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som nejaký veľký fanúšik klasických disneyho animovaných muzikálov, zrejme preto, že jeho cartoon zvieratká mi nie vždy pripadajú tak úplne roztomilé. Podobne je to aj v prípade Popolušky, kde som sa po 15 minútach obával, že sa film nerozbehne a celý čas nám budú iba spievať. Našťastie sa to rozbehlo, a čuduj sa svete presne tak, ako príbeh poznáme, iba so zopár kozmetickými úpravami. Ich sledovanie a porovnávanie s Vorlíčkovou klasikou predstavovalo pre mňa ten najväčší pôžitok z filmu. Tri oriešky chýbajú, ale máme tu napríklad rovnakú scénu s otáčajúcimi sa hlavami stráží pri príchode Popolušky na hrad. Táto verzia sa venuje iba hlavným postavám, chýbajú väčšie scény, kde by boli aj iné postavy, napríklad na bále tu máme iba siluety a rozpráva len ústredný pár. Dnes by to bolo natočené úplne inak. Film je to veľmi milý a rýchlo utečie, takže spokojnosť. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Walt Disney opět nezklamal a dokázal celému světu své pohádkové umění. Popelka je nádherně animačně zpracovaná pohádka s příjemně sladkým příběhem. Jak je u filmů od Disneyho zvykem, tak ani tentokrát nechybí roztomilá mluvící zvířátka. Tentokrát to jsou ptáčci se šátky na hlavě, dva krysáci Gus a Jacques a tlustej kocour Lucifer. Oproti nám známým Třem oříškům pro Popelku, je to rozhodně něco jiného. Popelka je tu na rozdíl od Šafránkové blondýna. Tři oříšku tu žádné nejsou a Popelka zavítá na ples jen jednou, jedinkrát. Oříšky tu nahradí hodná čarodějnice, která jí vykouzlí z obrovské dýně kočár, z krysáků koně, z koně kočího, ze psa lokaje a k tomu dostane obrovské šaty. A jak jsou ty šaty obrovské a honosné, tak i dům, kde bydlela Popelka a převážně zámek se svými sály, je takový monstrózně honosný až gigantický, což je podle mě na škodu. Vypadá to velice snobsky vyumělkované. [7784. hodnocení, 161. komentář, 85%, 376. nejlepší film] ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Další z Disneyovských klasik, která je vhodná nejen pro děti, ale i jejich rodiče. Známý příběh, povedené animace, perfektní scénář plný vtipů, ale i vypjatých momentů, to je jen několik z vlastností, kterými tento snímek oplývá. Vše doplňuje nádherná hudba a roztomilé myši, které skvěle sekundují svým lidským kolegům. Plný počet nedávám jen proto, že mám Popelku spojenu hlavně s českým filmem Tři oříšky pro Popelku. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Toto jednoduché kreslené prevedenie Popolušky od Disneyho má niečo do seba. Samozrejme, porovnaniu s naším českým "originálom" sa nedá vyhnúť. Pri tom mi tu mnoho vecí chýba a spievajúcich zvieratiek je zase príliš. Ale je to pre deti, tak nech tam sú. Za mňa, aj v porovnaní s inými animákmi tej doby, iba priemer, aj kvôli príliš rýchlemu záveru. A tiež mám aspoň dôvod na Snehulienku z ešte staršej doby, ktorej nahrávku skladujem v rekordéri už vyše dvoch rokov. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty. (HOMERjeALIEN)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama