Reklama

Reklama

Lady a Tramp

Trailer

Obsahy(1)

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele, pohodného. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí. Láká ji volnost jeho života, neboť se u svých pánů cítí odstrkovaná kvůli očekávanému přírůstku do jejich rodiny. A když se k manželům nastěhuje diktátorská teta Sára se svými siamskými kočkami, Lady uteče a okusí nezávislý život po boku Trampa. jejich dobrodružství však pro Lady skončí v síti pohodného a před smutným osudem ji zachrání jen její známka. Psí tulák se ale nevzdává. Ví, že tahle psí slečna je mu souzena a je ochoten pro ni nasadit i vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (216)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nádherná Disneyovka o chuti zhýčkané koršpanělky Lady okusit nezávislý život po boku tuláka Trampa. Krásný příběh o psím přátelství animovaný tak, jak to v té době dokázalo pouze studio Walta Disneye. Jejich dnešní animace mi nepřipadají ani zdaleka tak vydařené. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Okouzlující disneyovka, kde se pejsci chovají jako živí a jejich vlastnosti jsou hodně podobné lidským, zvlášť v psím útulku, kde co kus to jiná nátura, jiný osud. Snad nejroztomilejší scéna je, když Lady a Tramp nad talířem špaget stydlivě odvracejí oči a jejich čumáčky se sejdou na jedné špagetě. Staré, dětinské a přežité? A to mám právě ráda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $93,602,326Tržby Celosvetovo $99,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $34,242,280 //počet predaných kusov 1,373,224Tržby za predaj DVD v USA $131,012,103 //počet predaných kusov 6,493,359║ Roztomilá rozprávka, opäť animačné prevedenie na vysokej úrovni. /80%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Kritikami vychvalovaný film studia Disney mi místy přišel až příliš sentimentální a tempo ztrácející průměrný animák. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Oliver Wallace: 1. Main Title/The Wag of a Dog's Tail [2:03] ,2. Peace on Earth - Peggy Lee [1:01] ,3. It Has a Ribbon/Lady to Bed [3:53] ,4. Sunday/The Rat/Morning Paper [1:44] ,5. New Collar/Jock & Trusty [3:17] ,6. What a Day!/Breakfast at Tony's [1:05] ,7. Warning/Breakout/Snob Hill [2:44] ,8. Countdown to B-Day [2:05] ,9. Baby's First Morning [3:11] ,10. Going Away/Aunt Sarah [1:51] ,11. Siamese Cat Song/What's Going on Down [2:35] ,12. Muzzle/Wrong Side of the Tracks [1:54] ,13. You Poor Kid/He's Not My Dog [1:23] ,14. Through the Zoo/A Log Puller [1:59] ,15. Footloose and Collar-Free/Bella Notte [4:22] ,16. It's Morning/Ever Chase [2:51] ,17. Home Sweet Home [1:30] ,18. Pound [1:27] ,19. What a Dog/He's a Tramp - Peggy Lee [2:24] ,20. In the Doghouse/The Rat [6:05] ,21. Watch the Birdie/Visitors [2:05] ,22. Finale (Peace on Earth) [0:33] ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduchý dej pre najmenších a slabo vypointovaný humor (každý jeden klasický diel Toma a Jerryho bol zábavnejší). Za zmienku stojí len pekná animácia. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dva roztomilí psíci skotačí po městě a postupně potkávají další zábavné postavičky zvířecí říše. Rozhodně jde o zajímavou alternativu k současným pečlivě vysoustruženým animákům, ale svou jednoduchostí potěší jen nejmenší diváky. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Sladká romanca medzi rozkošným psím pokolením nemohla dopadnúť zle. Lady a Tramp je filmová perlička z dielne Disneyho okorenená nevinnými rozprávkovými charaktermi, kultová scéna hanblivého zblíženia ňufáčikov nad tanierom špagiet, je právom kultová, nádherná animácia a nadprirodzený svet, v akom by sme občas chceli zakotviť - rodinné domčeky posiate prúdom farebných stromov, čaro Vianoc umocnené rodinnou atmosférou, večerná idylka pri rozplývaní sa nad maličkou Lady schovatou pod vianočnou mašľou ... Tomuto sa hovorí čistá nádhera. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem žrala tu scénu se špagetama a když jsem měla to dočinění shlédnout Lady a Tramp nedávno,už se mi to tolik nelíbilo.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Absolutní Disneyovská klasika, jejíž scénu se špagetami zná snad každý. Nevím, jestli jsem to kdy viděl celé, takže jsem to raději nyní napravil. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prekrasna animacia, preto sa rad divam na tieto rozpravky od Disneyho, len pri obcasnych scenach stracal pribeh tempo, inac som bol velmi spokojny. Romanticka psia scena so spagetami nemala proste chybu a teraz uz konecne viem, ktory film parodovali tvorcovia komedie ZHAVE VYSTRELY / HORUCE STRELY 2 (1993) s Charlie Sheenom, ked spolu s Valeriou Golino jedli spagety pri podobnej hudbe a podobnym sposobom :-) Taktiez scena v utulku placucich psov ma nemohla nechat chladnym aj napriek tomu, ze to boli len kresleni psikovia, takze klobuk dolu. _______ Peggy Lee - (Darling / Peg) +++ Barbara Luddy - (Lady) +++ Larry Roberts - (Tramp) +++ Bill Thompson - (Jock / Bull - the Bull Terrier / Policajt v Zoo / Dachsie / Joe) +++ Bill Baucom - (Trusty) +++ Stan Freberg - (Beaver) +++ Verna Felton - (Teta Sarah) +++ Alan Reed - (Boris) +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsme jako malí chodili do kina na animáky (já, sestra a mamka) a myslím, že jsme byli i na tomto filmu. Nicméně jsem si nebyl jistý, tak mě napadlo se na Lady and the Tramp podívat znovu. Lhal bych, kdybych řekl, že mi to osvěžilo vzpomínky, protože si pořád nejsem jistý, jestli jsem na tomto filmu byl v kině nebo ne. Ale vím, že je škoda, že (pravděpodobně) takovýhle krásný animák už dnes nikdo nenatočí. Dnešní děti jsou zvyklí na trhlý humor, který mám rád, nic proti tomu, ale pak vidíte takovýhle poctivý animák, který vás doslova pohladí po srdci a i takový sarkastický cynik, jako já, se vrátí do doby, kdy mu bylo 8 let. Zkrátka a dobře, jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděl. 100 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kouzelná romantická animovaná komedie s psími hrdiny, kteří se s výjimkou mluvení chovají naprosto stejně jako jejich živé předobrazy. Opět klobouk dolů před Disneyho animátory, opravdu. Jako dítěti se mi Lady a Tramp velice líbili a líbí se mi i dnes, ačkoliv se na ně pravděpodobně dívám úplně jinýma očima. Kromě psů bych ale rád vyzdvihl také dvě skvělé siamské kočky, mazané potvory, jež navíc zazpívají úžasně poťouchlou píseň, a krysu, z níž jde vážně strach. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších disneyovek aneb kouzelný psí příběh slečny Lady a tuláka Trampa, pravých gurmánů italské kuchyně. Už je to přes neuvěřitelných padesát let, a stále je v tom jistá magie... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nesdílím všeobecné nadšení. Příběh není zdaleka tak silný jak jsem si myslel. Místo tohoto si raději pustím libovolný díl Toma a Jerryho. 60% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Já jsem hlavně rád, že zvířátka nezachraňovala společnost před gentrifikací ani rozevírajícími se socioekonomickými nůžkami, ale zkrátka si dala špagety u archetypálního vysmátého ekonomického migranta z Itálie a zabila krysu. ___ Vždycky, když Tramp oslovil Lady "bitch," mé pubertální já zajásalo. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nádherná pocta psům z doby, kdy bylo Disney studio zaslouženě na vrcholu. Disneyovky moc nemusím pro jejich přílišnou uzpívanost a roztomilost, ale v 50. a 60. letech tohle vše mělo svůj půvab a smysl. Animace psů je naprosto dokonalá a ani nelze vidět žádné rezervy ke zlepšení. Příběh je příjemně původní a hořkosladce dojemný a v rámci žánru se určitě jedná o klenot. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Parádní romantická rozprávka, která zaměňuje lidské hrdiny za zvířecí tak obratně a roztomile, jak to dokázali opravdu jen géniové od Disneyho. Načančaná Lady a tulácký Tramp jsou dokonalá partie a jejich pojídání špaget nenávratně vstoupilo do historie (částečně i díky řadě parodií), zápletka s dítětem je kouzelně podaná a vedlejší postavy jsou nesmírně sympatické a různorodé (návštěvu útulku jsem si docela užil). Škoda že se více netlačilo na pilu i co se týče humoru, protože v tomto ohledu Lady a Tramp za konkurencí přeci jen trochu zaostávají. Vše ostatní naštěstí funguje naprosto výborně :-D 80% ()

Související novinky

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Reklama

Reklama