Reklama

Reklama

Elektro Moskva

(festivalový název)
  • Rakousko Elektro Moskva

VOD (1)

Obsahy(1)

Elektro Moskva je esejistický dokument o sovětské a postsovětské „elektronické epoše" minulého století – o hudebnících a vynálezcích, o géniích a kutilech. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

rivah 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument o proměnách Ruska od Lenina až po současnost, jakou roli hrála technika a především elektronika a její použití mj. v hudbě, konstrukce různých syntetizátorů a podobných nástrojů vyráběných často z odpadních součástí z výzkumu kosmického, vojenského špionáže. Zasvěceně i věštecky promlouvá sám Leo Theremin čili Lev Těrmen, stále aktivní ve svých 97 letech (zemřel 1993). Další komentáře: http://www.hollywoodreporter.com/review/elektro-moskva-fidmarseille-review-603484 https://www.filmdoo.com/blog/2016/12/22/review-electro-moscow-2013/ ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ozaj netuším, čo mi týmto dokumentom chceli ukázať. To, že každá krajina má svoj vývoj na hudobnej scéne sa dá tušiť, východný blok ho svojho času mal tiež. Rusi vytvárali zo všeličoho niečo, čím sa chceli podobať prípadne predstihnúť kvalitné nástroje na takzvanom Západe. No tu som sa ani nič nenaučil vytvoriť, nič inšpiratívne som si tu nenašiel a dokonca aj taký ten vývoj v tom ich svete je tu taký chaotický, prerušovaný rôznymi rozhovormi, ktoré mi veľa nedali. Možno ozaj také svojské, ale pre mňa ani pamätné momenty, iba veľa veľkých nástrojov s tlačítkami alebo otočnými kolieskami. Ešte možno šťastie, že som na to nešiel za 3€ plus cesta do takzvanej A4 - nultého priestoru na Karpatskej v Bratislave, kde to premietali, no radšej si to pozrel inak. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama