Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 5
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Recenze uživatele DaliborekD k tomuto seriálu (1)

Já a robot (2013) 

Velmi ambiciózní seriál, který celkem vkusně vykrádá atmosféru Blade Runnera, estetiku Já, Robot a zápletky Ghost in the Shell (!?!). Co je potěšující je fakt, že silně konzervativní Fox do takhle nejistého projektu (přece jen, jak dopadly všechny pravověrné sci-fi posledních pěti let... neslavně) nalil neuvěřitelné množství financí. Nešetřilo se na tricích, rekvizitách, lokacích ani pre-produkci. Sci-fi kinofilmy, kromě těch nejdražších, vypadají vedle Almost Human jako německá televizní produkce. Je určitě zbrklé hodnotit po pár dílech, ke konci série se pravděpodobně (nevyhnutelně) začne šetřit, ale zatím je to splněný fanouškovský sen. Většinu hereckého prostoru si podle očekávání krade Karl Urban, který sice hraje míň naštvaného Dreda/ víc naštvaného McCoye, ale v této poloze se cítí přirozeně a prospívá mu to. Horší je to s Michaelem Ealym, jednak mi není moc sympatický, druhak hraje svého syntetika až moc lidsky a vnímám ho tak spíš jako sidekicka, než jako polovinu detektivního týmu. Vedlejší postavy se zatím drží v pozadí, ale prostor k růstu tu nepochybně je. Teď jen trpělivě čekat, kam se seriál bude posouvat, přeju mu, aby se nedržel klasické seriálové šablony a přiblížil se spíš Firefly než Lostům nebo Hrdinům. Dodatek: Po 10 dílech musím s politováním konstatovat, že všechno pozitivní a nadějné tvůrci systematicky pohřbívají a snaží se nám přinést naprosto šablonovitou kriminálku, jakých jsou na obrazovkách tucty. Ach jo, co čekat od FOXů. ()

Reklama

Reklama