Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 1
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Recenze uživatele Gemini k tomuto seriálu (1)

Já a robot (2013) 

Almost Human jsem sledoval od prvního traileru a velmi se na něj těšil. Po pěti dílech jsem musel svoje nadšení mírnit, protože seriál byl dost pozadu za svými objektivními možnostmi. Po desátém to není o moc lepší... nebo spíš vůbec, i když věci jsou trochu jinak. Kromě pilotu se první série až někam do osmého dílu až na titěrné drobky (X-Files byly proti tomu klasický seriál na pokračování) vyhýbá nějaké příběhové linii a variuje klasické buddy kriminálky s pomocí sci-fi technologií. Ty ale občas nedávají absolutně žádný smysl - třeba ten sprej, který zařídí, abyste na kameře měli místo obličeje zářící flek. Zachraňují to vlastně jen zvolna se rozvíjející vztahy mezi postavami, samozřejmě hlavně mezi Kennexem a Dorianem. Atmosféru to má místy slušnou a mohl by z toho rozhodně být lepší Asimovův pomník než z Proyasova Já, Robot. Druhý díl ukázal, že to jde. Bohužel mám z dosavadního průběhu pocit, že scénáristé si drze a zoufale šetří to, o čem by měla první série být - Kennex se Stahlovou neprohodí od pátého do desátého dílu ani slovo, Kennexovo pátrání v hlubinách amnézie se přeruší na čtyři díly, aby se částečně oživilo v desáté epizodě (jejíž "stand alone zápletka" ve spojení s tím má určité emocionální grády), a hlavně až doteď nikdo ani slovem neobjasnil, co a proč sakra je za tou Zdí.... A to nezachrání ani Gina Carano jako naspeedovaná "kill them all" androidka;) Z posledních tří epizod (ano, je jich JEN 13!) stojí za zmínku jen dvanáctá, a to jen kvůli postavě sériového vraha a rozuzlení hodné cyberpunkové lovestory "jako od Gibsona". Finále je naproti tomu co do děje naprosto směšné. Kennexův otec, zabitý během služby (taky jste si to nepamatovali a taky vám nestojí za to zabývat se tím, jestli to vůbec někdy padlo?), a jeho případ sériového vraha-vycpavače, není zakončený vůbec ničím, co by se byť jen blížilo situaci "očistil jste památku svého otce a osvobodil nevinného". To, co vidíte, je rutinní konec jak z každého dílu Kobry 11. Ale na druhou stranu Dorian s Kennexem vzájemně "fungují" líp a líp, takže se pořád nedokážu přinutit přestat vyhlížet pokračování. Takže co? Nakonec hraničních 70% s doporučením vyházet tu bandu scénáristů co se v tom hrabala doteď a konečně začít vyprávět nějaký příběh. Update 1.5.2014 - tak to vypadá, že na tyhle rady už je pozdě Almost Human zřejmě definitivně skončilo v kategorii "Almost made it to Season 2". Škoda, že žádný z těch tisíců náznaků, o čem by to mohlo být, nebude mít šanci na rozvinutí. ()

Reklama

Reklama