Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 1
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Recenze (194)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Já, robot (Minority Report, Blade Runner... doplňte libovolný žánrový film) potkává jakoukoli tuctovou kriminálku (doplňte opravdu jakoukoli). Je to taková míchanice všeho již viděného (či přečteného) a nic originálního v podstatě Almost Human nenabízí. Ti, co nemají moc nakoukáno, budou jistě u vytržení. Ale já si ani netroufám tipovat, jak dlouho u seriálu vydržím, pokud pojede pořád podle stejného provařeného schématu seriálových kriminálek. První dva díly - 60% --- Po průměrném úvodním dvoudílu šla kvalita dolů a jen se potvrdilo, že Almost Human není ničím jiným, než další předvídatelnou krimi, které ani kulisy světa budoucnosti nepřidávají nic na zajímavosti. Rádoby vtípky uspokojí teenagery a nenáročné diváky, stále stejný naštvaný výraz Karla Urbana, ať hraje kdekoli, už je prostě nuda, stejně jako tahle patetická podívaná, která sází jen a pouze na líbivost, zatímco na byť jen náznak promyšlenějšího příběhu zcela rezignuje. Ideální pro fanoušky tuctových seriálových kriminálek, kteří ani při tom nechutném množství nudných děl pořád nemají dost. Mozek při sledování rozhodně používat nemusíte. Po čtyřech dílech - 40% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Almost Human jsem sledoval od prvního traileru a velmi se na něj těšil. Po pěti dílech jsem musel svoje nadšení mírnit, protože seriál byl dost pozadu za svými objektivními možnostmi. Po desátém to není o moc lepší... nebo spíš vůbec, i když věci jsou trochu jinak. Kromě pilotu se první série až někam do osmého dílu až na titěrné drobky (X-Files byly proti tomu klasický seriál na pokračování) vyhýbá nějaké příběhové linii a variuje klasické buddy kriminálky s pomocí sci-fi technologií. Ty ale občas nedávají absolutně žádný smysl - třeba ten sprej, který zařídí, abyste na kameře měli místo obličeje zářící flek. Zachraňují to vlastně jen zvolna se rozvíjející vztahy mezi postavami, samozřejmě hlavně mezi Kennexem a Dorianem. Atmosféru to má místy slušnou a mohl by z toho rozhodně být lepší Asimovův pomník než z Proyasova Já, Robot. Druhý díl ukázal, že to jde. Bohužel mám z dosavadního průběhu pocit, že scénáristé si drze a zoufale šetří to, o čem by měla první série být - Kennex se Stahlovou neprohodí od pátého do desátého dílu ani slovo, Kennexovo pátrání v hlubinách amnézie se přeruší na čtyři díly, aby se částečně oživilo v desáté epizodě (jejíž "stand alone zápletka" ve spojení s tím má určité emocionální grády), a hlavně až doteď nikdo ani slovem neobjasnil, co a proč sakra je za tou Zdí.... A to nezachrání ani Gina Carano jako naspeedovaná "kill them all" androidka;) Z posledních tří epizod (ano, je jich JEN 13!) stojí za zmínku jen dvanáctá, a to jen kvůli postavě sériového vraha a rozuzlení hodné cyberpunkové lovestory "jako od Gibsona". Finále je naproti tomu co do děje naprosto směšné. Kennexův otec, zabitý během služby (taky jste si to nepamatovali a taky vám nestojí za to zabývat se tím, jestli to vůbec někdy padlo?), a jeho případ sériového vraha-vycpavače, není zakončený vůbec ničím, co by se byť jen blížilo situaci "očistil jste památku svého otce a osvobodil nevinného". To, co vidíte, je rutinní konec jak z každého dílu Kobry 11. Ale na druhou stranu Dorian s Kennexem vzájemně "fungují" líp a líp, takže se pořád nedokážu přinutit přestat vyhlížet pokračování. Takže co? Nakonec hraničních 70% s doporučením vyházet tu bandu scénáristů co se v tom hrabala doteď a konečně začít vyprávět nějaký příběh. Update 1.5.2014 - tak to vypadá, že na tyhle rady už je pozdě Almost Human zřejmě definitivně skončilo v kategorii "Almost made it to Season 2". Škoda, že žádný z těch tisíců náznaků, o čem by to mohlo být, nebude mít šanci na rozvinutí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

po troch dieloch môžem spokojne usúdiť, že ide o veľmi dobré spracovanie, kde nechýba dobrá akcia, dobré frky a hlavne zaujímavé postavy... pozrel celú sériu a veľmi vydarený seriál, každý diel mal čosi do seba /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Svět budoucnosti, kde se zločin stává technologicky pokročilejší, než policie má své kouzlo (a buďme upřímní, feeling Blade Runnera a dalších sci-fi je tu cítit) a Karl Urban roste do charizmatického tahouna v podstatě jakéhokoliv filmu/seriálu. Jsem zvědavý, co bude dál, protože prvních 9 dílů vytváří velmi dobrý prostor pro velké představení (podle mě hlavně) v druhé sezoně. Jen mi tam maličko chybí ta ze začátku zmiňovaná "romantická" linie s Johnovou láskou z dřívějška... PS: vynikající ester egg v 1x11 o "osobním volnu jednoho z policistů" ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poněkud jednodušší (jakože tupá) béčková vykrádačka (zdaleka nejen) Blade Runnera a Já, robot, ale i ostatních dickovin a asimovin či Ghost in the Shell, Deus Ex a... A xy dalších. Nejde o záměrnou podobnost, trousení aluzí či odkazování se na žánrové klasiky, je to jen a pouze prachsprostá vykrádačka bez jediného vlastního vkladu či náznaku invence. Nutno však podotknout, že vůbec ne špatná vykrádačka, jakkoli k uzoufání neoriginální. Problém je, že vynikající pilot láká na jiný typ seriálu než jaký následuje. A to co následuje není vážná sci-fi s jednotnou dějovou linkou, ale tuctová epizodická policejní buddy komedie jakých je na každé stanici bezpočet. Tahle akorát v atraktivnějším hávu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jo, tak tohle můžu :) tohle mě moc moc bavilo, Karl Urban to celé zvedá na velice slušnou úroveň, na pilotu jsou vidět nejen peníze ale i snaha o komplexnější příběh a to se rozhodně cení, obzlvlášť u akčních sci-fi seriálů. Nemám co bych moc vytknul, rozhodně nadchlo a plánuju se dívat dál, uvidíme s čím se tvůrci vytáhnou příště a kam to celé bude směřovat. Zatím velký palec nahoru a dopuručuju dát tomu šanci. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Každý se tu prsí, jak mu to přijde neoriginální a kdesi cosi, prostě řečičky o tom, jak to každý "poznal", ale to není hlavní problém seriálu, není to to, co vás odradí. Roboti pomáhající v budoucnosti lidem, nikdy už asi nepůjde zpracovat originálně, to se někteří místní erudovaní kritici poněkud sekli, to je zkrátka jako téma zcela v pořádku. Ten seriál je špatný z úplně jiných důvodů. Z jednoduchosti, povinné přímočarosti a jisté naivnosti. Tvůrci totiž nastínili svět plný robotů bez emocí, s unylou tváří, ale protože taková krabice seriál neutáhne, naroubovali tam černouška, aby měli roboto/člověka. Kdyby tam byl od začátku, prosím, ale tohle je něco, co mě natolik zklamalo, že si nejsem jist, zda vůbec vydržím koukat na všechny sezony, pokud to náhodou neutnou dřív, což bych se vůbec nedivil. Seriál má jakousi televizní patinu, působí lacině a nad zápletkou může přemýšlet jen opravdový gaučový trotl. Další scifíčko, které se prostě nepovedlo, ale zcela určitě ne proto, že připomíná Já, robot. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Mám veskrze pozitivní pocity. Pro hltače roboťáren od Asimova splněný sen. AH bere námět z Ocelových jeskyní a přežvýkává ho po svém. Tu přidá kousek z Blade Runnera, tu ze soudce Dredda, tu ze Smithova Já robot a máme tu pěkný koktejl pro televizi, který polechtá sci-fistovo srdéčko. Snad si po prvním díle udrží kvalitu a nebudou se bát jít dál než konkurence. Tým na to rozhodně mají. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Ano, očekávané sci-fi z produkce J. J. Abramse je ve své první řadě "jen" epizodní kriminálkou, což ale v tomto případě vůbec nevadí. Místní sci-fi svět si totiž bere inspiraci z těch největších klasik žánru a dělá tak všem fandům sci-fi obrovskou radost. Nápadů je zde dost, příběh nás zavede do různých zákoutí tohoto rozmanitého světa a divák se nemůže dočkat, s jakou zajímavou vychytávkou budoucnosti přijdou tvůrci příště. Karl Urban tu sice hraje v podstatě jen hláškující verzi Dredda. S překvapivě sympatickým Michaelem Ealym ale tvoří jednu z nejsehranějších dvojic letošní sezóny a kdykoliv se drsný detektiv Kennex dostane se svým robotím parťákem do slovní konfrontace, tak je o zábavu a hlášky postaráno.Je proto škoda, že celá série působí trošku jako intro k mnohem natřískanější druhé řadě, kde by se daly všechny načrtnuté zápletky pořádně do pohybu. Ve výsledku bude Wymana tento krok asi dost mrzet. 70% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Je to milé, příjemné, lidské, ale po chvíle tuctuvé a nudné. Jako proč ne, takovejhle seriálů jsou mraky, ale s druhou serii pokračovat nebudu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ale áno. No dobre, je pravda, že napriek zaujímavej téme, dobrému príbehu a obsadeniu je to slabšie, ako som čakal. Medzi Urbanom a Ealym nie je prakticky nijaká chémia. Akcia je dobrá a dynamicky natočená, ale paradoxne trochu suchá. Prípad nemá nijaké wow momenty, príliš neprekvapuje, nevyráža dych a je skôr na pol ceste medzi C.S.I. Miami a Lovcom zločincov. Takže zatiaľ... 70% za pilot. Uvidíme, čo ďalej, druhý diel je o poznanie lepší, nechcem predbiehať, ale budem ho sledovať pravidelne. UPDATE: Po 6. diely definitívne končím, je to iba stále väčšia nuda. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Blade Runner, Já robot, Minority Report, Deus Ex, Ghost in the shell, Total Recall, Zvláštní dny, Binary Domain a tucet dalších. Nenašel jsem na tom snad jediný originální prvek (né že by mi to vadilo, taky se ve svých povídkách dost inspiruji, ale tohle už je prostě moc). Jediný plus tohohle seriálu je Karl Urban a ucházející akční scény. (Zatím, uvidíme co bude dál ale už ani nevím, jestli chci dál sledovat). ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Seriál nedokázal chytit, zaujmout něčím víc, takže po 7. dílech končím. Hodnocení mi to spočítalo samo, aspoň nebudu muset jít níž, ale dál nehodlám pokračovat. Když seriál nechytí a neupoutá, nedá se nic dělat. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Další úspěšný sestřel Foxů - chce to obdivuhodný talent, odstartovat tak výjimečné seriály jen proto, aby byly po první sérii promptně zlikvidovány. Nevyhnulo se to ani této seriálové krimi-variaci na Blade Runnera, ve které už první série ve většině dílů baví maximálně, ale hlavně rozjíždí spoustu zajímavých motivů které by bylo kam dál rozvíjet. Takto... zbývá jen ohlodaná, leč kvalitní minisérie. 8/10 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Seriál, který není založený na originalitě, seriál, který není založený na hereckých výkonech, seriál který není založený na kvalitních zápletkách. Přesto nemohu dát méně než 3 hvězdy. Koukalo se mi na to prostě dobře.:) Za mě 65% ()

HoneyBunny

všechny recenze uživatele

Příjemná futuristická kriminálka, která si půjčuje (neřekla bych že vykrádá) ze spousty úspěšných sci-fi - náhodně třeba Já, robot - ale dohromady to dobře funguje. Karl Urban se na role drsňáckých poldů s dobrým srdcem skvěle hodí a jeho robotický parťák Michael Ealy do své role taky dobře zapadá (i když si umím představit na tuhle roli i zajímavější herce). Dohromady tvoří tihle dva zajímavou dvojici s unikátní buddy chemií a já jsem opravdu zvědavá, kam se tihle dva během první řady budou ubírat. Na co je hezké pokoukání, tak to jsou povedené CGI efekty, které skvěle dolaďují seriálový svět budoucnosti. Nejlepší seriálová novinka tohoto podzimu. ()

Reklama

Reklama