Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 3
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Recenze (194)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle udělaná sci-fi detektivka! Trochu mi to připomíná Já robot. Děj se odehrává v roce 2048. Karl Urban se jako policista John Kennex vrací po několika letech nemocenské zpět do služby. Po nevydařeném zátahu přišel o nohu a dostal robotickou. Nedokáže se s ní ale moc sžít. V práci povinně dostává jako kolegu androida Doriana. Ten mu je přidělen jako jeden z těch starších modelů. Přesto ty novější v mnoha věcech převyšuje. Časem si na sebe zvyknou a stane se z nich tým. Společně řeší nové případy a dostávají se do zvláštních situací. Je to dost zajímavě udělané, takže nedochází ke klasickým klišé. I když určitá inspirace v jiných filmech tam je. Každopádně je to dost povedené. Seriál bohužel skončil... "Nekontroluj moje varlata." :D ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Áno, MINORITY REPORT, BLADE RUNNER, I, ROBOT... ale presne toto chceme! Rovnako ako sme chceli CHRYSALIS, či CYPHERA, či RENESANCIU. Podobne ako kedysi pri CSI, ide práve o to nové prostredie, o špecifický štýl a o atmosféru. Scenáre občas prostoduché, ale stále solídna zábava (ústredné duo je skrátka fajn). Aj preto, že okrem animovaných GITS ani nie je iný poriadny detektívny sci-fi seriál... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriálu jsem docela věřil, bohužel to je skrz na skrz průměr, který zaujme jen, když ho náhodou najdete večer těsně před spaním. Není to ten typ seriálu, ke kterému sednete a zhltnete naráz několik dílů. Na to je až moc plytký a televizní. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Sci-fi detektivka, která čerpá z mnoha zdrojů (přes Blade Runner, Minority Report, Já robot až po soudce Dredda), což neberu vůbec jako chybu! Vizuál blízké budoucnosti se mi zdá velmi vhodný. Seriál ale hlavně těží z výborného castingu (Urban, Ealy, Kelly, Taylor a Crook do svých rolí opravdu zapadají). Ústřední dvojice se k sobě dobře hodí a oba protagonisti se vhodně doplňují (nejen komediálními vsuvkami). K tomu navíc krásná Minka Kelly:). Možná i hit této seriálové sezóny! Karl Urban si umí vybrat seriál!:o) ...Píše se rok 2048... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To pomrkávání s odkazy na Blade Runnera (deštivé město, asijský kiosek, japonská modelka v holoreklamě) mě leda naštvalo. Protože tenhle sterilní bezmyšlenkovitý tv seriál tak parazituje na fakt dobrým filmu. Sám ale nabízí jen bezduchou podívanou s průměrnými herci, alias manekýny obrazovky (sorry, Lili Taylor), a s příběhy nudných nezáživných detektivek, kde vlastně nehraje roli, že se to odehrává v budoucnosti. Protože tu představuje jen pár rekvizit, ale detektivní historky jsou zoufale nenápadité a mohly by se odhrávat s mírnými obměnami v jakékoli jiné mýdlové opeře. Natož, aby šlo o nějaké zamyšlení nad etickými problémy spojenými s uměle vytvořeným životem. Přitom jeden skutečný exemplář v tom asi i hrál, protože hezká usměvavá kolegyně, co se vždycky tvářila jak reklama na zubní pastu, i když kolem vybuchovaly bomby, snad ani nemohla být žijící člověk. Takový dřevo se snad ještě nenarodilo, to fakt museli naklonovat v hollywoodské laboratoři, nejspíš z nějakého reklamního plakátu. SHRNUTÍ: Když si mýdlová opera půjčí propriety z vedlejšího studia, kde točí nějaký sci-fi. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2048 a po silnicích se projíždí BMW s rokem výrobu 2012 a divnými pneumatikami, telefony v podání iPhonu 8 (rozuměno 9 řádku, 3 sloupce), pistole, vzhledem připomínající Glock 17 jen s robustním plastovým opláštěním, odposlechy větší než 9V baterie, notebooky s 25" obrazovkou. Fantazie a zpracování budoucnosti velice slabé. Přitom nápad se spreji odstraňující obličej, změna podoby (ač už párkrát viděná), bomba s otisky prstů... super. To je však na sci-fi seriál dost málo. Do toho pak naprosto chybějící nosný děj, kdy je úplně jedno, v jakém pořadí si epizody pustíte. Veliké zklamání. Procenta k dobru jenom na Urbana. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bez všech těch androidů a futurologických hejblat a vychytávek by se jednalo nejspíš jen o další tuctovou kriminálku, kterými nás naše televize do úmoru zaplavují. Jenže já jsem ze všech těhle braků viděl všehovšudy tři díly a proto mě Almost Human hodně baví. Sympatické je i obsazení s Karlem Urbanem a Michaelem Ealy.. Určitě to není seriál, ke kterému bych se vracel, ale rozhodně má něco do sebe. 75% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Palec nahoru za obsazení Mackenzie Crooka, jehož budu mít navždy rád díky seriálu Kancl (originál) a taky za to, že ho nikdo nenutil přizpůsobit jeho neodolatelný britský přízvuk tomu americkému. Hlavní dvojka je též nadmíru sympatická a kriminální průměrnost zápletek je naštěstí vždy okořeněna špičkováním mezi Urbanem a Ealym či vnesením jiné, většinou dojemně podpůrné nástavby. A jako bonus překrásná Minka Kelly. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

zpočátku jednoznačné rozčarování vzhledem k faktu, že se vysoká očekávání (plynoucí ze zajímavého sci-fi námětu a J. J. Abramse na pozici producenta) rozplynula v neoriginální tuctové kriminálce, která oproti jiným nabídne navíc jen roboty a pár dalších futuristických prvků.. jenže já si na to po pár skoro-protrpěných dílech tak nějak zvykl, začal jsem seriál brát jako nenáročnou oddychovku a světe div se, začalo mě to bavit.. může za to především fungující chemie mezi Kennexem a Dorianem a rovněž celkový příjemný feeling, který ze seriálu vyzařuje.. lehce nadhodnocuji a dávám nejslabší 4* ... P.S.: přesto je třeba konstatovat, že Almost Human je ve srovnání se současnou záplavou vysoce kvalitní seriálové produkce přece jen spíš ztrátou času.. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

První dva díly mne do křesla nepřikovaly. Ještě tomu dám pár dílů šanci... Pět dílů. Ale jo, dalo by se na to dívat dál. Dám však svůj čas ve prospěch ochutnávky ještě jiných seriálů. 70% ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

A tak si Karl Urban po filmařsky více než skvostně inspirativním Dreddovi střihnul dalšího poldu z poněkud dystopické budoucnosti, nicméně se nabízí zajímavá otázka, zda se tu vůbec někdo domnívá, že nás čeká nějaká jiná než dystopická budoucnost, tentokrát však v rámci poměrně odlehčené seriálové televizky od Foxů.. Poměrně bizarně se zde jeví casting, protože právě Urban rozhodně bravurně zvládá zahrát androida bez větší snahy lépe než jakýkoli jiný libovolný herec..;) Vinu na veletupém srovnávání s Proyasovým bijákem Já, robot, či na obviňování tvůrců z jeho vykrádání částečně nese i distributor, který přišel s tím nablblým českým pseudopřekladem, raději tedy ekvivalentem, nicméně po pár epizodách - Ačkoli první série jich o moc víc než pár nenabízí..;) - tohle scifíčko rozhodně nevypadá úplně špatně, když ani ty asociace, pro své nemalé podobnosti, s, byť možná lehce přeceňovaným, Fringe nepůsobí jako úvahy úplně mimo mísu.. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po 7 dílech: AH není originální, vykrádá a/nebo cituje snad každý sci-fi, na který si vzpomenete a je vlastně jen klasickou buddy kriminálkou zasazenou do blízké budoucnosti. Přesto mě díky hlavní dvojici polda+android seriál chytnul a leccos mu odpustím. A pro Minku Kelly mám od Friday NIght Lights slabost, takže výsledných 70% zatím zaokrouhluji nahoru. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě tuctová kriminálka zasazená v kulisách ne příliš vzdálené budoucnosti. Jednotlivé kriminální případy se většinou týkají právě nových technologií, díky čemuž působí vcelku neotřele. Avšak na Almost Human mě zklamal právě ten fakt, že je to jen epizodická "case-of-the-week" krimi - sic s jistým náznakem hlavní dějové linky, ale tu však kvůli brzkému zrušení tvůrci nestihli rozvést a to, co je načnuto v pilotní epizodě, zůstane po zbytek série nezmíněno. Proč tedy 4*? Jednak díky přirozeně působícím efektům, ale především kvůli obsazení, které mi bylo velmi sympatické. Karla Urbana jsem si oblíbil v mnoha jiných filmech a ačkoli svůj "grumpy" výraz moc nemění ani zde, je to sympaťák každým coulem a to samé by se dalo říci i o Michaelu Ealym v roli "emocionálně nestálého" androida. Nechybí tedy chlapské pošťuchování v kontrastu s narůstajícím respektem, který vůči sobě obě postavy chovají. Právě ta buddy chemie mezi nimi skutečně funguje a na seriál jsem se nedíval ani tak kvůli ději, ale kvůli hlavní dvojce. Něco podobného jsem už dlouhá léta nezažil, takže za mě palec nahoru seriálu a palec dolů blbounům z FOXu, že mi zase něco zrušili. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Krimhynální séroš je žánr sám o sobě podřadný až běda. Donekonečna se opakující vzorec pro hledání vraha, omezenost v oblasti vývoje čehokoli a nuda, nuda, nuda, zasraná nuda. Jinými slovy bych na to samým opovržením nepoložil ani kabel. A nemyslím ten od televize. Almost human se zprvu šklebilo jako další futhůristická, schématicky vyčpělá krimoška, ale jak se ze vteřin stávaly minuty a z minut hodiny, tak jsem navzdory tragickým prognózám dostal přes čumák čímsi jako závanem svěžesti. Ano, svěžest. Svěžest žánrové kategorii. Svěžest v rozmanitosti jednotlivých případů, svěžest v řešení i podělaném rozuzlení. Navíc jakkoli mě zpočátku iritoval vztah Káji Urbanů s tou androidní opičkou a jejich vzájemné špičkování, tak jsem tu jejich společnou štreku ve znamení buddy movies začal respektovat, ba dokonce i vychutnávat. Zkrátka to nakonec není prvotřídní, užblebtaná, klišovitá hypersračka, ale solidní, vysokorozpočtové scífokrímo žrádlo. No já snad tu sérii dojedu do konce. ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Jako milovnici sci-fi mne pilotní díl uchvátil. Karel Urban se jako policista John Kennex, který nemá v lásce androidy, kteří v budoucnosti musí povinně sloužit v teamu s člověkem. Aby se vyhnul logicky myslícím MXům (novým verzím), vybere si za partnera Doriana (Minka Kelly), který již 4 roky ležel ve skladu. Staré modely měly prožívání podobné lidem a byly tak díky náchylnosti k emocionální nestabilitě vyřazeni. Těším se na to, jaké případy bude toto duo řešit. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

„Total Recall (2012 remake) meets Blade Runner meets I, Robot meets Minority Report in Bromance story." Nový seriál z produkcie J.J. Abramsa (Person of Interest, Alcatraz, Revolution ...) vyzerá byť jeden z tých najzaujímavejších, ktoré v poslednom čase vyprodukoval a rovnako aj tým najzaujímavejším v pomerne chudobnej jesennej sezóne 2013/2014. Epizódne seriály síce nemám v obľube, ale Almost Human má vďaka žánru sci-fi o niečo zaujímavejšie prípady ako štandardné kriminálky, ktorých je už nespočetné množstvo. Scenárista J.H. Wyman by navyše mohol byť zárukou, že dej bude neskôr zasadený do hlbšej mytológie ako v prípade jeho predošlej práce na Fringe. Úprimne dúfam, že sa nemýlim a seriál neskĺzne do podobnej nudy ako dlho očakávaný Agents of S.H.I.E.L.D., ktorí každou epizódou prinášajú len o to väčšie sklamanie. Oproti „televíznemu“ SHIELDu má Almost Human konečne aj ten pravý filmový look, kde sa CGI efektmi vôbec nešetrí a svet budúcnosti, kde každému policajtovi dopomáha android, je na každom rohu zastúpený futuristickými technológiami (reklamy v tuneloch, lietajúce autá, holografické pásky, sexboti atď.). Nešetrí sa ani s akčnými sekvenciami a medzi ústredným duom funguje vynikajúca chémia. Postavy sú zatiaľ štandardne vyprofilované a uvidíme ako sa vzťahy budú vyvíjať do budúcna, no potenciál na niečo viac ako štandardnú buddy-kriminálku tu rozhodne je. „Hollywoodsky“ Karl Urban bol do role drsňáka trefná voľba a hrá ho ako „Dredda bez helmy“, jeho oponent Michael Ealy je zase neopozeraná televízna tvár. Akurát ostatné postavy dosť v úzadí a v podstate o nich nevie divák vôbec nič. Pokiaľ však tvorcovia neskĺznu do rutiny, mohli by z toho vyšperkovať sci-fi, ktoré konečne nepôsobí lacno a ktoré na obrazovkách už dlho chýbalo. S tým príbehom sa totiž do budúcna dá pracovať! (teda minimálne dve série potom to bude chcieť oživiť) a preto sa nateraz priklánať k tým vyšším hviezdičkám. Season 1 = 3* (6/10) (just watching ... a komentár upravím samozrejme v závislosti od (ne)kvality pribúdajúcich epizód. Teda keď nám to rušením-seriálov-preslávený-FOX nezatrhne skôr ako sa nazdáme i edit: tak nakoniec to ničím pútavé nebolo, kfajn vizuál a občas slušné vtípky, ale každá ďalšia epizóda ponúkla len úplne štandardnú krimi zápletku a na nejaké prepojený príbeh, ktorý by sa tiahol celou sériou seriál rezignoval.) ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první části pilotu: Na poměry televize poměrně hodně solidně našlapaná záležitost, která by svojí production value zašlapala do země velkou část scifi které se běžně ženou na DVD a do kin. Příběhově sice čerpá ze všech možných klišé ale protentorkát jsem to ochotný bezezbytku odpustit. Doufám, že si seriál udrží své kvality, televizní verze Já Robot s Karlem Urbanem v hlavní roli je něco, co si jednou týdně nechám milerád líbit. Nemluvě o parádní hudební složce. ()

kareen

všechny recenze uživatele

Tak jsem zvědavá, jak dlouho jim ten futuristický vzhled vydrží, protože i když má do vizuální dokonalosti vysokorozpočtových scifi biáků přeci jen daleko, počítám, že i tak to musí být na seriál dost nákladná záležitost. Musím uznat, že mně pilot docela navnadil, sice bych měla připomínky k akčním sekvencím, které docela šlapou, ale svým zpracováním trochu připomínají počítačovou hru, na druhou stranu mně dost bavily všechny ty technické vychytávky kolem, výborně zvolená zneklidňující, tepající hudba, která doslova vytváří perfektní atmosféru a především postavy, což je pro mně u seriálů vždy poloviční známka úspěchu. Policista John je takovou tou směsicí drsňáka samotáře s prodělaným traumatem a co se týče jeho parťáka, ten působí jako sympaťák, na androida s velkou dávkou empatie. A ani vedlejší postavy nezůstávají moc pozadu. Teď už bude záležet, jestli si seriál udrží nastavené tempo a především na příběhu samotném, pokud přijdou s nějakou zajímavou, inteligentní scifi linií nebo se z toho stane jen další kriminálka s dvěma rozdílnými policajty a netradičním prostředím. Uvidíme, já osobně doufám v to první. ()

Reklama

Reklama