Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 5
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Recenze (194)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne nezajímavé televizní sci-fi, které dokáže rozpočet vrazit do několika efektů a zbytek ponechává zjevem ultralevný :) J to záměr a dává smysl, jen... ta televiznost z toho prýští, což je trochu škoda. Rád jsem na to juknul, když to vyšlo, ale nemohu říct, že bych jednotlivé díly vyčkával. Takové nenáročné podívání k večeru na civilnějšího Karka Urbana. Sci-Fi nápady dobré, ale ani by mě nepřekvapil speciál, ve kterém by Kennex, Dorian a Maldonado divákům představovali své oblíbené recepty. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

První, co každého musí napadnout při sledování pilotního dílu je "Já, robot", ze kterého někdo udělal seriál. Bohužel druhý díl naznačuje, že to spíše bude něco způsob "CSI Miami/NY apod." odehrávající se v budoucnosti. bohužel fanda těchto seriálů jsem nikdy moc nebyla, ale tady to zachraňují všechyn ty "sci-fi" věcičky, takže se na to pěkně kouká, ale pochybuju, že to bude mít větší přesah. Ale ráda se nechám překvapit :) ... dodatek, po 4 dilech me to prestalo bavit, snizuji na 3* ()

erased 

všechny recenze uživatele

Dva povedené příběhové díly první čtrnáctidílnou sérii nemají šanci utáhnout. A seč se sympatická ústřední dvojice policajtů snaží sebevíc, ten průměrný epizodický obsah zbývajících částí prostě nic víc než průměr není. V tomto ohledu má prostě levnější, ale zajímavější kanadské Continuum navrch a to i přes zdejší atraktivní sci-fi svět, který je pro obsáhlé televizní obrazovky jako stvořený, i jeho celkově konečně výborné vizuální provedení. Hodnocení tak nadržuju jen díky nekonečnému optimismu a víře, že první řada je tím epizodickým obsahem především představením všech možností Wymanova univerza. Vidina kvalitnějšího pokračování mě ani po nijakém posledním dílu neopouští. Almost Human by si ho určitě zasloužil. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak takle dobrej nátěr jsem od tohodle seriálu nečekal. Bombička. Těším se na další díly... Po pátém dílu hodnotím. Seriál je dobře obsazený, a i když je to takový mix kultovek, nápad celkový je originální a dobře zpracovaný. Bombička. P.S: Více akce by neškodilo, stereotip u tohodle druhu nejen seriálů, ale i filmů, přichází brzy. Seriál má tu výhodu, že se se svými hodinovými díly neomrzí tak brzy, jako dvě hodiny dlouhý film. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po 4. dílech se mi to zatím hodně líbí, uvidí se, jak to bude dál. Baví mě příběh i jednotlivé malé příběhy mezi tím. Zatím je ale fakt, že na tu hlavní dějovou linii se to až moc nesoustředí a v každém díle se převážně zabývají samotným případem, kdy se ale dozvídáme něco málo z Johnova života. No a z Doriana prostě nemůžu, naprosto parádní fórky valí. Dorian: "Byl výrobce sexuálních robotů." - John: "Škoda, že je mrtvý, mohl ti vyrobit přítelkyni." - Dorian: "Já nejsem ten, kdo má profil na seznamce." - John: "Já nemám profil na seznamce." - Dorian: "Teď už máš. Kozoroh, co miluje nebezpečí."................John: "Vypadáš tam dole stejně jako life size ken doll?" - Dorian: "Ne že by ti do toho něco bylo, ale můj návrhář byl mnohem ohleduplnější. Ukážu ti to." - John: "Ne, ne. Oh my god. To je všechno pro jednoho chlapa? Jsi robot. Co s tím děláš?" - Dorian: "Asi to stejné, co ty děláš se svým... nic." Konec 1. série a zároveň konec seriálu, což je dobře, protože už ani mě to tolik nebavilo, což jsem lehce poznala podle toho, že mi na disku leželo posledních 6 dílů asi měsíc po jeho skončení a furt ne a ne si je pustit. Teď už dokoukáno a nezůstalo ve mě to nadšení, jaké se zpočátku objevilo. 3,5*. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Seriálové překvapení loňského roku. Nečekal jsem vůbec nic a dostal jsem vynikají sci-fi/cyborg-bromance palbu mezi oči. Skvěle napsáno a na televizní poměry i obstojně natočeno. Občas to v nějaké papírově slabší epizodě trošku zašustí, ale jinak si mě detektiv Kennex, robotický parťák Dorian i ten švihlý nerd od kompjůtrů zcela podmanili. Natěšeně vyhlížím druhou sezónu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Some cops are born, others are made aneb Kriminální příběhy z budoucnosti. 1) Zajímavě fungující svět budoucnosti s přátelskými roboty a nepřátelskými kriminálníky nevypadal zle. Problémem je manufakturní výroba, spousta scénáristů a nedostatek kvalitního dramaturgického dohledu. Proto kolísá kvalita epizod, dějové linky nenavazují nebo jdou někam do prázdna, klesají počty diváků a FOX ruší pokračování. 2) Seriál měl potenciálně zaděláno na lepší budoucnost. Postava "lidského" robota je vděčné téma, ale potřebovala víc, než jen schopnost ironických hlášek. Prostředí je zajímavé a chvilkami to zablikalo, že by se jako mohlo něco zajímavého dít. Sexbotům, chromům, sledovanosti internetového vysílání pomocí živých vražd a spoustě dalších nápadů chybělo jasné rozpracování a dotažení do konce. Nemluvím ani o tom, že zůstala nezodpovězena palčivá otázka, co že je vlastně za Zdí. 3) Zaujali mě 40letý přitažlivý Michael Ealy (lidský robot Dorian) a 42letý britský komik Mackenzie Crook (policejní technik všeuměl Rudy). 4) No je to škoda. Další nedotažený projekt. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # Dlouho jsem si říkal, že bych si klidně dal nějaký sci-fi seriál, který se odehrává v blízké budoucnosti a že to je něco, co tu prostě chybí. Almost Human to plní přesně tak jak má, i když jsou první epizody poměrně nic neříkající, v dalších dílech se celková provázanost a otázky vyrojí. Jen mě zamrzelo, že toho tvůrci nedokázali nějak využít v závěru. Bez ničeho, co by dokázalo nalákat na případné další díly. A i když je to ohrané, ale rýpání mezi hlavními postavami a celková chemie mezi nimi se mi líbila! 1.sezóna - 70% ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Hodnocení si nechám až nakonec řady, ale po prvních třech epizodách působí tahle série jako jednoduchá, snadno přístupná buddy kriminálka se sci-fi pozlátkem. Přiznám se, že jsem čekala od tvůrců Fringe trochu víc, ale nebudu dělat unáhlené závěry, třeba se to ještě zlomí... jestli vydržím sledovat... edit: ... a nevydržela... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na poli sci-fi seriálů už dlouho nevzniklo nic takhle dobrého a hlavně i dobře udělaného.Kombinace Já robot,Minority report,Blade Runnera,Demolition Mana a já nevím čeho ještě po dvou dílech funguje skvěle.Hodně tomu přidává i výborný Urban,který do podobných kousků zapadá.Uvidíme co bude dál,ale našlápnuto na seriálovou událost letošní sezony tu je velmi slušně...80% ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem proč jsem se o tento seriál začal zajímat je po žánru sci-fi, Karl Urban. Tento borec z Dreddu mi tohoto kontextu seriálu dokonale sedí. Velmi oceňuji tvůrce za nápady ohledně technologií využité ve všemožných situacích. To je přesně to, co hledám a na co těším ve sci-fi projektech. Jediné co bych tady u tohoto počinu vytkl, představoval jsem si větší návaznost dílů na sebe, nemyslel jsem si, že to bude točené jako klasická kriminálka od jednoho dílu ke druhému. Dá se to ale skousnout a tak 60% je na cestě. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem od seriálu velká očekávaní, ale nakonec mě mile překvapil. Chemie mezi hlavní dvojicí funguje, netěží se jen ze zápletky - polda, který nemá rád androidy a musí s nimi spolupracovat, vtípky jsou povedené, triky slušné a výdobytky futuristického světa jsou využity dobře. Za mě spokojených 9/10. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech můžu konstatovat, že je to fakt pecka. Četl jsem názory, že se to líbí jenom lidem, co nemají nakoukáno filmy s podobnou tématikou. BULLSHIT! Já četl podstatnou část Asimova a viděl snad všechny filmy tohoto subžánru a o to si to užívám víc. Urban si přinesl trochu drsňáctví ze soudce Dredda a celkově mne hodně bavila buddy chemie mezi ním a jeho robo parťákem a myslím, že jsem se u toho nasmál daleko víc, než u celéko Brookly Nine Nine. Na výpravě jsou vidět peníze a je to dobře, celkově z toho mám takový příjemný sci-fi pocit jako z některých epizod Fringe. 9/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů, u kterých jsem měl letos největší očekávání a abych byl upřímný nedokážu úplně říct jestli je splnil. Ono je to těžké, když chcete nový Fringe. Přesto, že na mě seriál působil dobře a zajímavě určitě najdu pár výtek. Obsazení se mi zamlouvalo, Karl Urban je pro tuhle roli jako dělanej a i Michael Ealy se jako robot očividně cítí dobře. Funguje jim to společně dobře a samozřejmě taky musím připočíst k dobru i obsazení Minky Kelly. I jednotlivý případy jsou zajímavý, budoucnost je udělaná příjemně a tak vlastně ten hlavní problém co mám je, že mi chybí nějaká linka na pozadí, něco k čemu by celý děj směřoval. Zeď byla tedy sice zmíněna a opatrně nakousnuta, ale mě by sakra zajímalo, co je za ní. Doufám, že seriál prodlouží, protože bych se tam rád podíval. Nejvíc mě v tomhle namlsal právě pilot a pak pár dílů ke konci. Samotné finále mě nezklamalo, případ byl fajn, ale jsem čekal trošku zajímavější konec. Většinou cliffhangery moc nemusím, ale tady jsem ho chtěl... ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo poměrně ok, takovej standard, ale čím dál tím víc se to začalo rozjíždět a teď jsem za polovinou první řady a je to super, příběhy jsou rozhodně velmi zajímavé, netradiční, prostě futuristické, tvůrci se snaží expandovat do možných oblastí, kterými se budeme nejspíš muset v budoucnu zabývat. Líbí se mi, že seriál má i ten nějaký story arc, že to není jen co epizoda, to případ. Dorian je rozhodně nejlepší postava seriálu, obzvlášť, když není nabitý a chová je jako puberťák :D Edit: Řekla jsem, že jsem za polovinou první řady, ale ono to vypadá, že jsem viděla všechno a u finále jsem si ani nevšimla, že by to měl být konec řady. Tak to teda nevím, jestli to je dobře. I tak mě ale mrzí, že to zrušili, ráda bych věděla, co by bylo dál. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha variací na téma, jak by mohla vyhlížet naše ne až tak vzdálená budoucnost. Myslím, že žít byste v ní nechtěli, ovšem jako námět pro televizní seriál je nadmíru atraktivní. Zamlouvá se jí technický pokrok, rychlá jízda, brutální akce i výbušná atmosféra - kromě toho si potrpí na dokonalou vizáž, takže si nedělá vrásky s nadbytečným filosofováním a nezdržuje se neúčelným kličkováním. Přesto má překvapivě široký záběr: Dokáže vystihnout LIDSKOST ... a předat ji dál. P.S.: 1) Když si odmyslíte přitažlivou sci-fi nadstavbu, zbude vám "obyčejný" krimiseriál - jeden z mnoha ... jenomže když ona tam ta nadstavba prostě JE - provokativně se producíruje po place a nemíní nikam odcházet. MUSÍTE ji prostě vzít na vědomí, protože je součástí nezaměnitelného kouzla, kterým odjakživa disponují dobré filmy i dobré seriály; 2) Byly by to jasné a čisté 4* ... kdybych vyloučila emoce. Jenomže v tomhle jsem trochu jako Dorian - takže přihazuju i poslední, čistě subjektivní pátou * ... s trochou lítosti, že zůstalo "jen" u třinácti epizod. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Dítě vzniklé zkřížením Blade Runnera a Minority Report. Chemie mezi Urbanem a jeho syntetickým parťákem je vynikající a jeden zábavný hlod strídá druhý. Jen je škoda, že jsou to v podstatě samostatně stojící epizody a nějaká hlavní linie zde není, až v posledních dílech se akorát začne pokládat hromada otázek ohledně minulosti (co je to ta Zeď a co vlastně odděluje a před čím má vlastně chránit, proč Urbana zradila jeho bývalá a byl jeho otec zavražděn na základě nějakého spiknutí?), kde ale nejdojde k žádné odpovědi a série je u konce. Co jsem četl, tak Fox opět mrví své seriály, když změnil pořadí epizod, než jak tvůrci plánovali. Druhá série snad vznikne, abychom se alespoň dočkali nějakých odpovědí. 75% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

No upřímně... spíš než pokračování po událostech po vzbouřeních robotech. Jsem měl pocit že se spíš koukám na serii Total Recal a něco jako Robocoop. Ty MX jsou opravdu docela děsiví. B) Taky předpokládám že v budoucnu jistě se to v tomto ohledu nějak víc rozjede a historie se bude tak nějak opakovat. Jinak, jejich znánlivě lidská forma mě ze ze začátku docela štvala.. ale, po chvíli sledování děje a hlavně z příchodem Kámo" jsem tohle nějak přestal řešit. Jako že dát tam jejich původní podobu by jistě nebylo na škodu, ale ty prachy co by to stálo. :) Budeme se hold muset pro zatím spokojit z lidským skinem a občasným prosvítáním. :D Jinak seriál má docela spad a zajímavé celkem věrné postavy. Kámo" mě docela baví, hlavně jak simuluje pocit dotčení, vzteku, vášně... či vtipu. :D Záporáci jsou zatím docela nevýrazný a vzhledem k rafinovanosti svých zločineckých aktivit jednoduší. :) Ale na pilot víc než jsem čekal, takže dobrý. Je to i docela inteligentně vymýšlený... plus nějaké odkazy na původní film. Kennex má v gelu nohu, zatím co ten před tím měl ruku. Navíc, Krimy mám rád... ze špetkou inteligentního uvažování, tomu se rozhodně nebráním. Takže klidně pro začátek nahážu 4 hvězdy a případně přidám nebo uberu. Je to zatím jen pilot... ještě se toho může hodně změnit. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Možná perlička sci-fi žánru, ale tomuto žánru v poslední době něják neholduju, ale pro fanoušky žánru je to skvělá volba. Pro mě to byla spíš jen taková oddychovka, kterou jsem si pustil před spaním. ( 15.12 až 30.12.16/MAC ) ()

Reklama

Reklama