Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 1
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Recenze (194)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Karl Urban v roli policisty budoucnosti a přesto se nejedná o pokračování překvapivě dobrého Dredda? Pilot nenabízí nijak zvlášť originální dějovou linii, ať už se jedná o tu hlavní či epizodní. To na čem staví je především chemie ústředního dua, které chytře využívá základních pravidel buddy filmů, ale zároveň jej obohacuje o naplno využité Asimovo zákony. Vizuál je jedním z nejvymazlenějších za poslední dobu. Celkově to ovšem nejvíce připomíná poslední řadu (dnes již legendárního) Fringe. Není se čemu divit, polovina tvůrců je stejná. 80% _______ Druhá epizoda se pokoušela posunovat hranice ohledně otázky robo-sexuality, nicméně ve výsledku nepřinesla nic objemného, krom průměrného případu alá Las Vegas. Pokud se tohoto konceptu nezbaví v několika následujících dílech mohla by se naše sympatická dvojka dostat do opravdu nepříjemných situací. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Když už vznikne originální, zajímavé a kvalitní sci-fi, tak ho zruší... i když sledovanost nebyla nejhorší, Almost Human byl příliš drahým a ambiciózním projektem, který doplatil na to, že se vysílal na Foxu.. jo a pak taky na to, že se téměř všechny díly vysílaly v přeházeném pořadí (vyjma pilotu a posledních třech epizod) - což u Foxu není nic neobvyklého. Každopádně AH byl osvěžujícím příkladem, že zajímavé nápady nevyhynuly, i když se inspirují filmovou klasikou z různých žánrů. Hlavním plusem je (ne)sehraná dvojka ústředních policajtů, kteří mě svou vzájemnou chemií bavili po celou dobu. Škoda, že druhá série nevznikne, jelikož tohle byl zrovna jeden z mála novinkových seriálů podzimní seróny 2013, který mě doopravdy zaujal. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já jsem se velice příjemně bavila :) Urba i Ealy jsou pro mě ohromní Fešáci a mít je pohromadě v jednom seriálu...hmmm... ňam :) :) Byla to opravdu podívaná :) Pohled na né příliš vzdálenou budoucnost a to, jak technologie ovládne svět - nepřišlo mi to až zbytečně "přepí*ené" a byla to velice příjemná změna :) Vidět ty možnosti - jak ze strany policie a ochranných složek, tak celkové zahrnutí do běžného života :) Věčné popichování ústřední dvojice, kdy mě nejvíce pobavily dva díly - kdy tam byl Dorian (DRN) dvakrát a když byl energetický kolaps a nebyl plně nabit a projevovalo se to na jeho veškerých funkcích :) Fakt jsem byla spokojena. Na seriál jsem začala koukat již ve chvíli, kdy jsem věděla, že je zrušen, tudíž jsem pak zbytečně nebyla zklamaná...bylo toho dost, ale myslím si, že by je ještě jedna série nezabila :) :) ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla tak sympatický sci-fi seriál. Nejde jen o všudypřítomnost moderních vymožeností (která ovšem lahodí oku milovníka sci-fi), tohle funguje jako celek. Karl Urban je sympaťák už od dob Eoméra z Pána prstenů a tady mu to Michaelem Ealy báječně klape, to je prostě dvojka k pohledání, uvěříte jim i to nečekaně rychlé navázání důvěry k sobě navzájem. Případy, které řeší, by zasloužily metál samy o sobě, tady si někdo dal záležet, protože předložená budoucnost není odtržená od naší současnosti, ale naopak na ni navazuje a rozvádí problémy, o kterých se v současnosti jen spekuluje (geneticky šlechtěné děti, nové drogy, umělá inteligence...) a které by reálně mohly v budoucnu nastat. Takže nejen, že se díváme na krimi z budoucnosti, ale zároveň nám to může poskytnout podněty k zamyšlení se nad naší současností. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jako správný sci-fi fanda jsem se na Almost Human těšil od první zmínky. Pak přišlo obsazení Karla Urbana a já byl opravdu natěšený a trailer to také potvrdil. Přesto se největším probléme pro seriál stalo studio, které nedokázalo správně využít jeho potenciál a z jistého pohledu ten seriál pohřbila, něco podobného potkalo i dnes už kultovní seriál Firefly. Zas na druhou stranu první díly nejsou nijak extra originální, ale s dalšími díly se to neuvěřitelně rozjede a Karl Urban s Michaelem Ealy to táhnou nahoru hodně moc. I samotné případy začnou být zajímavý a konečně se začnou pokládat otázky, na které nedostáváme odpovědi, což je vždy lepší, než mít všechno hned. Předchozí věta platí hlavně pro druhou půlku seriálu, která mnohem lepší, než úvod. Dostáváme se postava lépe pod kůži a některé linie, které se rozjedou jsou velmi zajímavé a osobně jsem doufal, že se v posledním díle koukneme jak to vypadá za Zdí. Po trikové a akční stránce s tím nemá problém a je vidět, že si s tím tvůrci dost vyhráli. Almost Human je fajn seriál, který jistě ocení každý fanda sci-fi, jen je škoda, že se pořádně rozjede až po pár dílech. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ten potenciál tam někde byl, zůstal však schován za tuctovou epizodickou kriminálkou, která se sice odehrává v přitažlivé sci-fi budoucnosti, ale nápaditými případy neoplývá. Opakované fádní hovory v autě to jen podtrhují. Množství naznačených a nedořešených linek dává tušit, že nebýt rychlého zrušení, mohlo se začít blýskat na lepší časy. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Zatím skvělé. Sice nějaké to kliše, ale dobře zpracované. Urban vládne, triková stránka parádní a příběh má slušný potenciál. Uvidíme, jak to půjde dál a poté doplním další dojmy. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

[Po dvou odvysílaných epizodách] I když se to může zdát paradoxní, Almost Human je poctivý v tom, jak moc tradiční a vlastně i neoriginální je. Už dlouho jsem přesvědčený o tom, že fanoušci sci-fi nehledají ve filmech originalitu a neokoukané nápady, nýbrž tradiční nosné motivy, staré klidně i desítky let - touží vidět na vlastní oči kyberprostor, umělou inteligenci, zápas mezi starým, upřímným a emotivním světem a novým, umělým a logickým světem,... Ale nestačí jim to jen vidět, chtějí to vidět "dobře". Tak dobře, jak jim to ukázal Blade Runner, Matrix, Zvláštní dny nebo Minority Report. Almost Human má ambice ukazovat tyto motivy stejně tak dobře, neboť mu evidentně finance a cit pro tradiční sci-fi nechybí. Může se ale stát, že scénáristům dojdou nápady a z detektivní zápletky udělají buď nudnou, bezkrevnou a otřepanou frašku, nebo nějaký šílený, přestřelený nesmysl. Na této detektivní zápletce to podle mě teď hodně visí, poněvadž ze všeho nejvíc se zdá, že Almost Human půjde ve stopách filmu Já, robot, případně v současnosti už lehce přestřeleného Continua. Ještě k Urbanovi: vzhledem k faktu, že pokračování Dredda se nejspíš nikdy nedočkám, považuji předem tuto náhradu za dostatečnou (Urbanovi tato lehce cynická, "willsmithovská" póza svědčí). Ealy je prostě "jen" fajn sympaťák (sláva!). Pořád ještě doufám, že se Almost Human do budoucna vydá trochu punkovější cestou, ale pokud si celý seriál podrží úroveň prvních dílů, nebude mi vadit, pokud ne. [Po třetí epizodě] Asi je už téměř jasné, jakým směrem se bude seriál dál ubírat. Třetí díl byl ale bohužel veskrze průměrná kriminálka s výbornou akcí, sci-fi prvky a buddy popichováním. Nic extra, ale ještě zůstanu na pěti. [Po čtvrté epizodě] Tak jdu na čtyři. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminálka říznutá scifi s naprosto nudnými schématy epizodických scénářů. Nadprůměrný je tu jen rozpočet a charisma obou hlavních hrdinů. Hodnocení po čtyřech dílech kde se nedá předpokládat zásadní obrat v kvalitě dílů. Výjimku tvořil pouze díl s robotími šlapkami, který měl vcelku zajímavý nápad. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Pilot nasadil vysokou laťku, kterou si seriál nedokázal udržet. Po prvním, opravdu nabušeném díle, přicházejí další, které sice rozvíjí vztah člověk - stroj, ale nijak původně nasazenou linku. Hlavní část původního děje je jakoby zmrazena a divákovi je naservírována obsahově tuctová kriminálka, jakých jsme viděli stovky. JENŽE: v hlavní roli máme vynikající duo Urban - Ealy, je to skvěle natočené, ne tak úplně vzdálená budoucnost je poměrně dobře vykreslená a zdigitalizovaná, takže ačkoli to nepřináší nic přelomového, zásadního a nového, je strašná zábava se na to koukat. A z toho důvodu můžu s klidným svědomím dát 70%. Pokud se dočkáme druhé sezóny, snad přijde i návrat v původní zápletce a jejímu řešení. Proto TO by mě mohlo přinutit dát i 90%. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Nebudu se vůbec zabývat tím, že seriál odkazuje (rozuměj vykrádá) snad každý sci-fi film alá Já, robot, Minority Report, Dredd, Total Recall... a pro oživení kombinuje s klasickou buddy kriminálkou, kterých je teď v televizi každý den dvanáct do tuctu. Já mám ale tyto dva žánry ráda, mezi Urbanem a Ealyem to funguje, vizuálně si autoři docela vyhráli, takže jsem spokojená. 80% P.S. Hm, tak Foxové opět zabili slušný seriál. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vždy podařilo udržet existenciálně–emotivní tenzi 2. dílu, hodnotila bych výše. (2,5* fanouškovské hvězdy) ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Spousta zajímavých nápadů ohledně kriminality v budoucnosti. Bohužel nepříliš vyvážený scénář většiny epizod toto dílko sráží do hlubin průměr. Velká škoda ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Seriál u mě svým hodnocením a žánrem vzbudil zvědavost a po té co jsem smlsnul obě vydané epizody na ráz, má mou plnou pozornost. 85% Po třetí epizodě přidávám prozatím pátou hvězdu a věřím že si seriál kvalitu udrží! 90% ()

Reklama

Reklama