Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 1
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Recenze (194)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Přestože Almost Human funguje nejlépe v těch vzácných momentech, kdy se prezentuje jako vážná věc a ne jako buddy komedie, těch třináct dílů jsem si díky Karlu Urbanovi a Michaelu Ealymu strašně užil. Hlavně proto, že mi seriál dokázal, že i dneska může vzniknout TV záležitost na bázi jednotlivých dílů (styl Akta X, ne Breaking Bad), která je zábavná a dává divákovi důvod se k ní vracet. Ano, je pravda, že tvůrci v zásadě jenom naházeli do mixéru všechna různá sci-fi a vyrobili kombinační salát s hrdiny ve stylu Policajta z Beverly Hills, vizuály Blade Runnera a případy z libovolné mutace CSI, ale překvapivě z toho vylezla fakt příjemná věc. Možná je to tím, že dobré sci-fi na obrazovkách chybí (Hvězdná brána a Firefly prostě neměly končit), každopádně mě moc mrzí, že nebudou další řady. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Povedené prostředím a herci. Děj je ale pořád to samé. Chybí pořádná, chytlavá hlavní linie, prostupující celou sérií. Je to místy vtipné a dobře koukatelné - ústřední duo se do sebe skvěle trefuje. ()

Eilean Donan 

všechny recenze uživatele

**UPDATE** Neviem odkedy je "správne" hodnotiť seriál, ale ja už to nevydržím a po druhej časti konštatujem: Bravó. Ja tých chasníkov s tými ich dobre zosnovanými dialógmi (hláškami) žeriem aj s navijakom. **UPDATE** Tak som sa dočkala a vôbec nie som sklamaná. Pekne tá prvá časť šľapala, nejde úplne podľa očakávaní, čo sa mi náramne hodí a Urban sa hodí na rolu "zlomeného" policajta velice a... teším sa na viac. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Karl Urban si už ZASLOUŽIL pořádnou hlavní roli no a tahle mu podobně jako nový Dredd docela sedí. Minka Kelly stačí když existuje a je přitom úžasná, Michaelu Ealymu až možná trochu příliš emocionálně dokonalého robotka Emila taky věřím, Lili Taylor a i Mackenzie Crook se mi pro své role zdají taky až překvapivě dobře vybraní. Vizuálně to vypadá dobře, jenom doufám, že se to nebude snažit nějak extra proniknout do robotí a lidské duše, protože by to nemuselo dobře dopadnout. Ale jako na dobře vypadající, zábavnou a třeba i trochu akční verzi budoucnosti se na to zatím dívá dobře. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Buddy krimi seriál, ve kterém v hlavních rolích vystupuje polda John (Urban) trpící traumatem ze zpackané akce a jeho přecitlivělý robotický kamarád Dorian (Ealy). Technicky je seriál na slušné úrovni, nechybí vtipné momenty, hudebně i jinak nechá vzpomenout na klasiky žánru. Co díl to jeden případ. Seriál by mohl být svižnější a více "dospělácký". Ale možná mě jen ukolébával ten Dorianův klidný hlas. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Sympatický sci-fi seriál, ktorý ale nedostal šancu naplno rozvinúť svoj potenciál a bol utnutý už po prvej sezóne. Vízia budúcnosti je načrtnutá veľmi dobre, no akosi jej chýba hĺbka a tiež je cítiť aj rozpočtové limity seriálu (tiež ma dojíma ako všetka technika bliká a pípa, dokonca aj tajné minibomby). Scenáristi sa našťastie neobmedzili na štýl "CSI: New New York", ale zápletky ťažia z futuristického settingu čo sa dá a občas ponúkajú aj hlbšie zamyslenie nad vzťahom človek-robot, niektoré epizódy sú ale riadne nezáživné. Urban+Ealy v hlavných úlohách sú skvelí a buddy chémia medzi nimi funguje výborne, so zvyškom je to už horšie (taká Minka Kelly napr. objavila nový level dreveného herectva). A takto je to v tomto seriále so všetkým - na každý jeho aspekt môžem povedať "Dobré, ale...". Verím, že ďalšie sezóny by kvalitu nakopli hore, tých sa už ale nedočkáme a tak výsledný dojem zakotvil vo vodách priemeru. 6+/10 ()

Hunadarik 

všechny recenze uživatele

Po siedmom dieli sa odvážim napísať názor. Pôvodne som si pilotný diel pozrel len s nudy , ale nejakým záhadným spôsobom ma prinútil pozrieť si další a další a další .. až dochádzam k záveru , že ma to pohltilo. Dobre , tvrdíte že je to "tuctové" alebo "obyčajné" a nie každému to sedí .. ale kto má rád techniku , vedu v budúcnosti a políciu s novými "hračkami" tak si na svoje príde. Ani náhodou ma nebaví CSI miami , NY či kopu dalších sr****k , ja by som ich vôbec nespájal s Almost human , myslím - a je to čisto môj názor , že má tento seriál potenciál ukázať vám neprajníkom že bude v niečom iný a časom bude pridávať , možno aspoň držať kvalitu vďaka ktorej ho pozerám. ()

Teleri 

všechny recenze uživatele

seriál zraje. Díly 8, 9 vypadaj slibně, hlavně proto, že nejsou epizodické, jako ty předchozí a přibývá různých znervozňujících prvků. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Trailery byli super, především oni mě nalákali, ale čím více jsem poté viděl dílů, tím více opadalo mé nadšení. Není zde žádná celkový příběh, nějaké provázání dílů, prostě každý díl je jedno vyšetřování příběhu a ani finále série nenabídlo nic extra. Takže jediné co mě u toho udrželo je ta sci-fi budoucnost, kde sexboti jsou na denním pořádku, Velký bratr vše sleduje a všechny ty hi-tech vychytávky. Do toho občas padla nějaký malý vtípek a to je vše. Jestli bude druhá série, jsem zvědav co vymyslí... 6/10 ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční sci-fi kriminálka z budoucnosti, zřejmě s opravdu velkým rozpočtem, protože po první řadě ohlásili konec. Mrzí mě, že i přes poměrně vysokou sledovanost, se Almost Human nedočká další řady. Ano, je to vykrádačka snad všech akčních filmů, co znám, ale vše je tak perfektně udělané, že většina těchto filmů by mohla jen tiše (nebo i hlasitě) závidět. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Tuctová detektivka šmrncnutá sci-fi. Musím ocenit CGI. Na této úrovni je v seriálech nevídaný, špičkový. Jinak ale seriál nenadchne ani neurazí. Na jednu stranu je škoda, že skončil už po jedné sérii, na druhou stranu to chápu. Je to právě proto, že i když je ten koncept fakt zajímavý a skýtá potenciál, tak prostě nenadchne tak jako např. Real Humans. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, že seriál skončil. Já se u něj bavil, Karl je prostě borec a takové role mu prostě sednou a vidět ho, jak hláškuje s androidem je prostě dobrý zážitek. Díly samotné už tolik zajímavé nejsou, člověk by od toho čekal trochu víc, možná proto už se ani nedočkáme pokračování, ale já bych si ho klidně dal. Za mne je to celkem povedený. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Možná je hodnocení pěti hvězdami za pilot poněkud předčasné, ale nemůžu si pomoct, protožepilot je, jaký je - Almost perfect. Ať už jde o obsazení (drsňák Karl Urban, syntetický ("There is this world again.") parťák Michael Early, lehce neurotický mechaik Mackenzie Crook, rozhodná šéfka Lili Taylor, či seriálový veterán "Doc" Hiro Kanagawa), hudbu, zvolené prostředí - všechno je na jedničku. Děj taky není nijak tupý, či předvídatelný (skutečně je tak trochu Asimovský) a pár záběrů dokazuje, že se tvůrci nebojí ani nějaké té kapky krve. Snad vysoce nasazená laťka nebude podlézána a seriál si udrží svůj nadprůměrný standart i v dalších dílech (já vím, naivní a zbožné přání). ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Pilot nového sci-fi seriálu a zavládlo velké nadšení! Technicky velice slušně zvládnuté a scénář, ač je to smontované ze spousty věcí, které jsme už viděli jinde, je svižný, inteligentní a nikde nedrhne! Navíc v hlavní roli můj oblíbenec Karlík, který opět nezklamal a ve dvojici s emocionálně nestabilním androidem je to prostě paráda. Jsem moc zvědavý, co ti dva spolu v kriminalitou sužované budoucnosti dokážou. Pilot hodnotím hodně vysoko 88% !! Po několika dílech, až se prach usadí, to ještě přehodnotím a upřesním... ()

viviak 

všechny recenze uživatele

Karl Urban v seriály. Made my day. Pilot celkom dost navnadil, tema zaujimava, nie moc predvidatelne. Zaradujem do pravidelneho sledovania. BTW: Hned som vtom citil nadych Fringe a sice to tu v popise nie je, ale na scenári sa podieľa J.J. Abrams. Ep2. Dont scan my testicles ever again :D Oukej...serial spadol na uplne dno podobne ako agents of shit...davam tomu este sancu a 3* ale moc ruzovo to nevidim, vysedavanie v aute trapne dialogy a nejaka omacka okolo toho...hroza oproti prvym 2 dielom. 8ep-velke prekvapenie-prekonala aj prve dve..naozaj nechapem tie dnesne serialy, natocia dobry pilot, potom same srackove epizody a medzitym supnu nejaku kvalitku,,,skoda lebo dnesna ep bola vazne skvela. ()

Allegro.g. 

všechny recenze uživatele

Seriál, který na začátku možná vypadal celkem zajímavě, ale nakonec se z něj vyvinula jen další (pod)průměrná akční kriminálka, která se od ostatních liší jen tím, že tomu "praštěnýmu policajtovi" běhají po spánku modrá světýlka, takže je asi robot. Urban je docela fajn, ale zbytek obsazení je dost hrozný. Vzdávám po episodě osm. ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Celou první sérii jsem si dal za jeden krásný líný den a musim říct, že je velká škoda, že seriál zrušili... Futuristické prostředí je zde udělané lépe a nápaditěji, než u leckterých hollywoodských ''trháků'' a to mě, co by velkého sci-fi nadšence, potěšilo asi nejvíc. Dál tu máme skvělou ústřední dvojici Urban/Ealy, mezi kterými ta chemie funguje na 100%! Navíc Karl Urban je jeden z mých oblíbenců, takže jsem nemohl být zklamaný... Jediná vada seriálu (a zároveň i důvod, proč neuspěl a stáhli ho) je absence jednotné dějové linie. Jedná se spíš o epizodní záležitost a spoustu věcí zůstává nedořešených. Nicméně jsem si jistý, že to scénáristé chtěli napravit ve druhé sérii, k čemuž bohužel nedojde... No ale pro mě zůstane Almost Human skvělou minisérií. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Tohoto seriálu je sakra škoda. První sezóna nastartovala několik možných příběhových linek, dala nám spoustu otázek, jenže seroš skončil dřív, než by se cokoli z první sezóny stačilo uzavřít. Pěkné "popichující" dialogy mezi hlavními protagonista. ()

darthhokro odpad!

všechny recenze uživatele

Já a černý trapný kokot? Zrecyklovaný Já robot, Minority report atd. nic převratného, ani zábavného v téhle splácanině nehledejte. Jako Karlík Měšťan celkem v pohodě, ale ten slizkej negr, je na pozvracení. Nuda, nuda, šeď, šeď... ()

Reklama

Reklama