Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 5
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 5

Recenze (194)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě tuctová kriminálka zasazená v kulisách ne příliš vzdálené budoucnosti. Jednotlivé kriminální případy se většinou týkají právě nových technologií, díky čemuž působí vcelku neotřele. Avšak na Almost Human mě zklamal právě ten fakt, že je to jen epizodická "case-of-the-week" krimi - sic s jistým náznakem hlavní dějové linky, ale tu však kvůli brzkému zrušení tvůrci nestihli rozvést a to, co je načnuto v pilotní epizodě, zůstane po zbytek série nezmíněno. Proč tedy 4*? Jednak díky přirozeně působícím efektům, ale především kvůli obsazení, které mi bylo velmi sympatické. Karla Urbana jsem si oblíbil v mnoha jiných filmech a ačkoli svůj "grumpy" výraz moc nemění ani zde, je to sympaťák každým coulem a to samé by se dalo říci i o Michaelu Ealym v roli "emocionálně nestálého" androida. Nechybí tedy chlapské pošťuchování v kontrastu s narůstajícím respektem, který vůči sobě obě postavy chovají. Právě ta buddy chemie mezi nimi skutečně funguje a na seriál jsem se nedíval ani tak kvůli ději, ale kvůli hlavní dvojce. Něco podobného jsem už dlouhá léta nezažil, takže za mě palec nahoru seriálu a palec dolů blbounům z FOXu, že mi zase něco zrušili. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Krimhynální séroš je žánr sám o sobě podřadný až běda. Donekonečna se opakující vzorec pro hledání vraha, omezenost v oblasti vývoje čehokoli a nuda, nuda, nuda, zasraná nuda. Jinými slovy bych na to samým opovržením nepoložil ani kabel. A nemyslím ten od televize. Almost human se zprvu šklebilo jako další futhůristická, schématicky vyčpělá krimoška, ale jak se ze vteřin stávaly minuty a z minut hodiny, tak jsem navzdory tragickým prognózám dostal přes čumák čímsi jako závanem svěžesti. Ano, svěžest. Svěžest žánrové kategorii. Svěžest v rozmanitosti jednotlivých případů, svěžest v řešení i podělaném rozuzlení. Navíc jakkoli mě zpočátku iritoval vztah Káji Urbanů s tou androidní opičkou a jejich vzájemné špičkování, tak jsem tu jejich společnou štreku ve znamení buddy movies začal respektovat, ba dokonce i vychutnávat. Zkrátka to nakonec není prvotřídní, užblebtaná, klišovitá hypersračka, ale solidní, vysokorozpočtové scífokrímo žrádlo. No já snad tu sérii dojedu do konce. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bez všech těch androidů a futurologických hejblat a vychytávek by se jednalo nejspíš jen o další tuctovou kriminálku, kterými nás naše televize do úmoru zaplavují. Jenže já jsem ze všech těhle braků viděl všehovšudy tři díly a proto mě Almost Human hodně baví. Sympatické je i obsazení s Karlem Urbanem a Michaelem Ealy.. Určitě to není seriál, ke kterému bych se vracel, ale rozhodně má něco do sebe. 75% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Dva povedené příběhové díly první čtrnáctidílnou sérii nemají šanci utáhnout. A seč se sympatická ústřední dvojice policajtů snaží sebevíc, ten průměrný epizodický obsah zbývajících částí prostě nic víc než průměr není. V tomto ohledu má prostě levnější, ale zajímavější kanadské Continuum navrch a to i přes zdejší atraktivní sci-fi svět, který je pro obsáhlé televizní obrazovky jako stvořený, i jeho celkově konečně výborné vizuální provedení. Hodnocení tak nadržuju jen díky nekonečnému optimismu a víře, že první řada je tím epizodickým obsahem především představením všech možností Wymanova univerza. Vidina kvalitnějšího pokračování mě ani po nijakém posledním dílu neopouští. Almost Human by si ho určitě zasloužil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poněkud jednodušší (jakože tupá) béčková vykrádačka (zdaleka nejen) Blade Runnera a Já, robot, ale i ostatních dickovin a asimovin či Ghost in the Shell, Deus Ex a... A xy dalších. Nejde o záměrnou podobnost, trousení aluzí či odkazování se na žánrové klasiky, je to jen a pouze prachsprostá vykrádačka bez jediného vlastního vkladu či náznaku invence. Nutno však podotknout, že vůbec ne špatná vykrádačka, jakkoli k uzoufání neoriginální. Problém je, že vynikající pilot láká na jiný typ seriálu než jaký následuje. A to co následuje není vážná sci-fi s jednotnou dějovou linkou, ale tuctová epizodická policejní buddy komedie jakých je na každé stanici bezpočet. Tahle akorát v atraktivnějším hávu. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)
  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)

Reklama

Reklama