Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 4
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 4

Recenze (194)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Karl Urban v roli policisty budoucnosti a přesto se nejedná o pokračování překvapivě dobrého Dredda? Pilot nenabízí nijak zvlášť originální dějovou linii, ať už se jedná o tu hlavní či epizodní. To na čem staví je především chemie ústředního dua, které chytře využívá základních pravidel buddy filmů, ale zároveň jej obohacuje o naplno využité Asimovo zákony. Vizuál je jedním z nejvymazlenějších za poslední dobu. Celkově to ovšem nejvíce připomíná poslední řadu (dnes již legendárního) Fringe. Není se čemu divit, polovina tvůrců je stejná. 80% _______ Druhá epizoda se pokoušela posunovat hranice ohledně otázky robo-sexuality, nicméně ve výsledku nepřinesla nic objemného, krom průměrného případu alá Las Vegas. Pokud se tohoto konceptu nezbaví v několika následujících dílech mohla by se naše sympatická dvojka dostat do opravdu nepříjemných situací. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem od seriálu velká očekávaní, ale nakonec mě mile překvapil. Chemie mezi hlavní dvojicí funguje, netěží se jen ze zápletky - polda, který nemá rád androidy a musí s nimi spolupracovat, vtípky jsou povedené, triky slušné a výdobytky futuristického světa jsou využity dobře. Za mě spokojených 9/10. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Svět budoucnosti, kde se zločin stává technologicky pokročilejší, než policie má své kouzlo (a buďme upřímní, feeling Blade Runnera a dalších sci-fi je tu cítit) a Karl Urban roste do charizmatického tahouna v podstatě jakéhokoliv filmu/seriálu. Jsem zvědavý, co bude dál, protože prvních 9 dílů vytváří velmi dobrý prostor pro velké představení (podle mě hlavně) v druhé sezoně. Jen mi tam maličko chybí ta ze začátku zmiňovaná "romantická" linie s Johnovou láskou z dřívějška... PS: vynikající ester egg v 1x11 o "osobním volnu jednoho z policistů" ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha variací na téma, jak by mohla vyhlížet naše ne až tak vzdálená budoucnost. Myslím, že žít byste v ní nechtěli, ovšem jako námět pro televizní seriál je nadmíru atraktivní. Zamlouvá se jí technický pokrok, rychlá jízda, brutální akce i výbušná atmosféra - kromě toho si potrpí na dokonalou vizáž, takže si nedělá vrásky s nadbytečným filosofováním a nezdržuje se neúčelným kličkováním. Přesto má překvapivě široký záběr: Dokáže vystihnout LIDSKOST ... a předat ji dál. P.S.: 1) Když si odmyslíte přitažlivou sci-fi nadstavbu, zbude vám "obyčejný" krimiseriál - jeden z mnoha ... jenomže když ona tam ta nadstavba prostě JE - provokativně se producíruje po place a nemíní nikam odcházet. MUSÍTE ji prostě vzít na vědomí, protože je součástí nezaměnitelného kouzla, kterým odjakživa disponují dobré filmy i dobré seriály; 2) Byly by to jasné a čisté 4* ... kdybych vyloučila emoce. Jenomže v tomhle jsem trochu jako Dorian - takže přihazuju i poslední, čistě subjektivní pátou * ... s trochou lítosti, že zůstalo "jen" u třinácti epizod. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

„Total Recall (2012 remake) meets Blade Runner meets I, Robot meets Minority Report in Bromance story." Nový seriál z produkcie J.J. Abramsa (Person of Interest, Alcatraz, Revolution ...) vyzerá byť jeden z tých najzaujímavejších, ktoré v poslednom čase vyprodukoval a rovnako aj tým najzaujímavejším v pomerne chudobnej jesennej sezóne 2013/2014. Epizódne seriály síce nemám v obľube, ale Almost Human má vďaka žánru sci-fi o niečo zaujímavejšie prípady ako štandardné kriminálky, ktorých je už nespočetné množstvo. Scenárista J.H. Wyman by navyše mohol byť zárukou, že dej bude neskôr zasadený do hlbšej mytológie ako v prípade jeho predošlej práce na Fringe. Úprimne dúfam, že sa nemýlim a seriál neskĺzne do podobnej nudy ako dlho očakávaný Agents of S.H.I.E.L.D., ktorí každou epizódou prinášajú len o to väčšie sklamanie. Oproti „televíznemu“ SHIELDu má Almost Human konečne aj ten pravý filmový look, kde sa CGI efektmi vôbec nešetrí a svet budúcnosti, kde každému policajtovi dopomáha android, je na každom rohu zastúpený futuristickými technológiami (reklamy v tuneloch, lietajúce autá, holografické pásky, sexboti atď.). Nešetrí sa ani s akčnými sekvenciami a medzi ústredným duom funguje vynikajúca chémia. Postavy sú zatiaľ štandardne vyprofilované a uvidíme ako sa vzťahy budú vyvíjať do budúcna, no potenciál na niečo viac ako štandardnú buddy-kriminálku tu rozhodne je. „Hollywoodsky“ Karl Urban bol do role drsňáka trefná voľba a hrá ho ako „Dredda bez helmy“, jeho oponent Michael Ealy je zase neopozeraná televízna tvár. Akurát ostatné postavy dosť v úzadí a v podstate o nich nevie divák vôbec nič. Pokiaľ však tvorcovia neskĺznu do rutiny, mohli by z toho vyšperkovať sci-fi, ktoré konečne nepôsobí lacno a ktoré na obrazovkách už dlho chýbalo. S tým príbehom sa totiž do budúcna dá pracovať! (teda minimálne dve série potom to bude chcieť oživiť) a preto sa nateraz priklánať k tým vyšším hviezdičkám. Season 1 = 3* (6/10) (just watching ... a komentár upravím samozrejme v závislosti od (ne)kvality pribúdajúcich epizód. Teda keď nám to rušením-seriálov-preslávený-FOX nezatrhne skôr ako sa nazdáme i edit: tak nakoniec to ničím pútavé nebolo, kfajn vizuál a občas slušné vtípky, ale každá ďalšia epizóda ponúkla len úplne štandardnú krimi zápletku a na nejaké prepojený príbeh, ktorý by sa tiahol celou sériou seriál rezignoval.) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)
  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)

Reklama

Reklama