Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Recenze uživatele KM Phoenix k tomuto seriálu (41)

Série 1 (2014) (S01) 

První série přinesla několik zajímavých nápadů, jejichž provedení bylo přinejlepším průměrné. V mnoha případech však nelogické, odfláknuté, amatérské či diletantské často až za hranou nechtěné komičnosti. Doufám, že se tolik nasměju i v druhé sérii. ()

Pilot (2014) (S01E01) 

Skupina zkušených seriálových harcovníků je doplněna bandou mladistvých nonameů. Po krátkém slibném rozjezdu začne vzvěrat diletantismus tvůrců a brutální nelogičnost děje, provázená odfláknutými detaily (to opravdu ta liána musela být namaskovaný pletený provaz? Navíc tak viditelný... nemohli to radši vyřešit tak, že by opravdu použili provaz i kdyby se tam měl jen tak válet?). Spoustu věcí nebere seriál v potaz: - jak to že nikdo z těch, co celý život žili na vesmírné stanici nemá problém s divokou přírodou, jsou v pohodě i když jednu z nich pokouše přerostlý úhoř. - jak lidé mohli přežít skoro sto let na vesmírné stanici bez zdrojů (žádný asteroid, který by vykutali či tak něco) a ještě s takovým plýtváním (hlavní trest je vyhození z přetlakové komory - to i ve Vodním světě lidi recyklovali). - jak to že delikventů je přesně sto (proč jich není třeba 101) a jak to že jsou prakticky všichni ve stejném věku? Kromě toho se všichni po příletu chovaj jako největší hovada (We´re back bitches!!!) nebo přemoudřelí skauti (holka co má papírovou mapu a bůhví kde se naučila ji používat) ... Po shlédnutí pilotníhu dílu jsem opravdu zvědavý co se bude dít dál: - jestli mne to bude dále vytáčet a vykašlu se na to. - nebo jestli se to zlepší. Dvě hvězdy za to, že tomu ještě dávám naději. ()

Earth Skills (2014) (S01E02) 

O něco lepší než pilotní díl, alespoň co se týče logiky. O to hůř je na tom dějově, zatím co pilot rozjel či naznačil několik linií tak v tomto díle se toho děje velmi velmi málo. Stále mne fascinuje jak je výsadek úplně v pohodě s pobytem v divočině s absolutním minimem zdrojů a úplně bez zásob. S tím by měl problém průměrný teenager z libovolného evropského města, natož člověk který celý svůj život prožil ve sterilním prostředí uzavřené stanice. ()

Earth Kills (2014) (S01E03) 

Zapojení klišé a umělé vyšroubované suspenze, v tomto díle poměrně dobře funguje. Ale v detailech je to pořád bída, bandička bezproblémů používá nástroje, který si vyrobila bůhvíjak (chtěl bych vidět jak v těch ultra polních podmínkách vyrábějí to oboustranné ostří), a přestože jsou v takové divočině všichni si najdou čas mít cool vystajlovanej účes a hladké oholení. Jo a chtěl bych fakt vidět, jak v reálu utečou tý mlze :-) ()

Twilight's Last Gleaming (2014) (S01E05) 

Trochu citové ždímání a patetický heroismus - ještě všichni obětovavší se, zapomněli zdůraznit, že jsou původně z americké stanice a že všichni do jednoho jsou Spartakus. Dějove nijak výrazný díl a všem doporučuju si pustit Octaviin pád (hlavně prvotní zakopnutí) zpomaleně a opakovaně - nikdo nemůže být až tak neschopnej, leda samotní tvůrci seriálu. ()

His Sister's Keeper (2014) (S01E06) 

Fascinující jak se osoba, která za celý svůj život poznala jenom svého bratra a matku a podstatnou část prožila pod podlahou, dokáže rozject na večírku plným cizích lidí. A o to spíš by člověk čekal ještě větší problémy na Zemi v otevřeném prostoru. Ale nejspíš jsem puntičkář, protože i spousta jiných (a logických) věcí nepřipadala autorům natolik důležitá, aby se jimi vůbec zabývali. ()

Contents Under Pressure (2014) (S01E07) 

Medicínský diletantismus předvedený v tomto díle, by pravděpodobně zabil půlku zúčastněných a to by ani nemuseli být zranění. A také zatímco na oběžné dráze se připravují na Exodus, tak místo toho aby zjišťovali skutečné podmínky na Zemi od party co už je dole, nechají si doktorskou rodinku řešit staré soukromé problémy přes jejich jedinou exkluzívní radiovou linku. ()

Day Trip (2014) (S01E08) odpad!

Asi nejvíc nechtěně vtipný díl. Hrozně neumětelské kinder post apo. ()

Unity Day (2014) (S01E09) 

Oproti předchozímu se jedná o docela solidní díl, bez nějakých větších chyb či nechtěných bizarit (teda až na to tvrzení, že těm třem světlicím se podařilo vypálit tři vesnice). Konečně se nějak snaží posunout pozemský i vesmírný děj kupředu. ()

I Am Become Death (2014) (S01E10) 

Pozor spoilery: V tomhle seriálu očividně "first light" znamená něco jiného než by člověk čekal. Také banda pozemských pseudokanibalů je přes svou schopnost používat biologické zbraně, schopná akce přibližně stejně jako domorodé kmeny vůči prvním kolonizátorům, v tomto případě navzdory příbuznosti a stejnému jazyku. ()

We Are Grounders: Part 1 (2014) (S01E12) 

První část závěrečného dvojdílu první série toho logicky moc nerozřeší. Postavy se stále chovají zmateně a akční sekvence jsou i přes značnou snahu stále průměrné. ()

We Are Grounders: Part 2 (2014) (S01E13) 

Poměrně důstojné zakončení první série, i když jsem čekal, že finální bitva bude propracovanější. A také musím zmínit, že přistání z vesmíru za pomoci žraloka jako v Sharknado 3, se po shlédnutí tohoto dílu již nezdá tak nepravděpodobné :-) ()

Série 2 (2014) (S02) 

Tak jsem si ze začátku zcela bláhově myslel, že by druhá série mohla být lepší než ta první. Nemohl jsem se mýlit víc, to co bylo s první řadou špatně je zde ještě umocněno a scénáristická lenost ohledně řešení celé jedné skupiny lidí na závěr série se opravdu také jen tak nevidí. Tvůrci si s postavami také dělají co chtějí a obzvlášť Jaha je neskutečně iritující a zhovadilá postava. Z dětí se mezitím staly drsnější zabijáci než ruští specnaz a vojáci z Archy hrají jenom druhé housle případně kanonenfutr. Nepochopím jak tento seriál může mít tak vysoké hodnocení. A naprosto souhlasím s Necrotonguem a jeho komentářem. ()

The 48 (2014) (S02E01) 

Celkem slibně rozběhnutý díl, který naznačuje motivy nadcházející série. Mohli si, ale odpustit Deus ex machina v podobě Kanea, ale to není problém jenom tohoto seriálu. ()

Inclement Weather (2014) (S02E02) 

O trochu lepší než Brannickův let vakuem bez skafandru ve filmu Věznice Fortress. Ale opět odfláknuté dílo, provedením to začíná opět sklouzávat k těm horším dílům první série, což je škoda, jelikož zatím to i docela vypadá, že tato série je o něco lépe promyšlená, než ta předchozí. ()

Reapercussions (2014) (S02E03) 

Ha ha, Uprchlík hadr... ()

Spacewalker (2014) (S02E08) odpad!

Asi nejzbytečnější a nejzdlouhavější díl. Tlak na emoční pilu, prázdné dialogy a umělé slzy. ()

Remember Me (2014) (S02E09) 

Velmi nepřesvědčivá Lexa, klasicky neschopné vedení Archy a obzvlášť Scooby Doo gang pod horou, tak by se dal shrnout tento díl. ()

Coup de Grâce (2014) (S02E11) 

Několik působivých scén "až antických rozměrů" a celkem odsýpající díl. Akorát ty matko-dceřinný scény byly až zbytečně doslovné a natahované. ()

Reklama

Reklama