Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 3
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Recenze uživatele Jirka_Šč k tomuto seriálu (1)

Prvních 100 (2014) 

“Znovu se potkáme.” ■ Viděl jsem všech 7 sérií asi za dva týdny a je to velmi zajímavé. Poslední série je výrazně slabší. I šestá byla slabší. Ale jako celek dobré. Ze všech seriálů, které jsem dosud viděl, probíhá v The 100 největší posun od prvního k poslednímu dílu. 1. série - 100 teenagerů je vráceno na postapokalyptickou zemi, zatímco lidé ve vesmíru bojují o kyslík. Les, nebezpečí, divoši. 2. série - do hry vstupují přeživší, kteří nesnesou denní světlo. 3. série - boj s Pozemšťany a umělou intaligencí (nejsilnější negativní postava série). 4. série - boj s časem a hrozící apokalypsou. 5. série - boj o životní prostor. 6. série - Sanctum. 7. série - čisté vesmírné sci-fi. Spojovací prvek je, že vedoucí postavy musí činit rozhodnutí, při kterých umírají lidé a následně s tím žít. Musí se rozhodovat mezi menším a větším zlem, musí se rozhodovat zda zachrání ty, které milují. Traumata se hromadí a dlouhodobě prohlubují, dobří lidé dělají zlá rozhodnutí. Docela temné. Herci byli na začátku starší, než jejich charaktery, což se ale finálně časovými posuny na konci sympaticky srovnalo. Osobně se mi nejvíc líbyly série 2, 3 a 4. 1 a 5 byly ok. Sérii 7 musím i přes slabiny (minimálně osud jednoho člověka je trochu pokašlaný) přiznat pozitivum v tom, že vysvětlila určité věci z úvodu. ()

Reklama

Reklama