Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 8
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Recenze uživatele HonzysKISS k tomuto seriálu (4)

Prvních 100 (2014) 

Znáte seriály Lost a TWD? Tak si je smíchejte dohromady, dejte do hlavních postav děti a máte z toho The 100. Říkáte si, že to bude šílená slátanina, ale přitom to celkem dobře funguje. První dvě série suprové. Překvapující momenty, těžká zásadní rozhodnutí, která se mi strašně líbily, taková ta dětská spolupráce, koukalo se na to prostě dobře. Ovšem není to úplně dokonalý seriál. Občas mi přišly nějaké scénky nelogické a hloupé. Dost často se mění charaktery postav, což mě docela štvalo. Ani nemrknete a z nějaké postavy se stane strašný idiot (a to nemyslím příběhově kvůli čipu). Sice tomu většinou dají nějaké vysvětlení, ale stejně je to někdy už přes čáru. Sice mě už příběh od poloviny třetí série tolik nezajímal, ale furt se tam dějí věci, ze kterých si sednete na prdel. Tenhle seriál určitě nebude bavit každého, spíš bych to doporučil těm mladším, a i trochu víc holkám… :D Edit.: Po závěrečné sedmé řadě bych tomu dal 75/100 ()

Série 5 (2018) (S05) 

Výborná série, až nečekaně. Určitě se mi líbila aspoň dvakrát víc než ty dvě předchozí. Všechno to odsýpalo krásně rychle. Žádné zbytečně nesmyslné natahování. Uběhlo prvních pár dílů a všechno bylo zdá se vyřešené. Některé postavy jsem začal milovat a některé zase nenávidět (jak je teda už u tohohle seriálu zvykem). Zvratů bylo celkem dost, ty mají taky velké plusko. Co mě ale na téhle sérii opravdu hodně zklamalo, (možný SPOILER????) že v ní bylo úplný minium mrtvých hlavních postav. Sice bitvy dobrý, to ano, ale už jsem si začínal říkat „ježiš, ten/ta to zas přežije“. A ten závěr? Celkem dobrý, v žádném případě neurazí. "Víš, Jaká byla tvoje chyba? Že se ti to líbilo. Vlastnit moc. To je polibek smrti" ()

Série 6 (2019) (S06) 

Šestá série měla stovku posunout o několik levelů výš. Je tu nová planeta nespočet světelných let daleko. Tuna nových možností, dalších sci-fi prvků. Jenomže nakonec nic moc. Prvních pár dílů bylo nadprůměrných, ale potom to začalo být čím dál tím víc nudnější a nezajímavý. Hodně se mi líbilo, že ta planeta není úplně obyčejná. No jo, ale tuhle neobyčejnost ukázali v prvním díle a toť vše. Hrozná škoda, že té atmosféry nevyužili víc. Potom tady jsou ti bohové, kteří by mohli být fajn. Jenomže znovu je to strašně zbytečně dramatické. Protože už od samého začátku zatraceně víte, jak to nakonec dopadne. Co tuhle řadu zachraňuje jsou asi jenom postavy. Murphy je z nich asi nejlepší, chová se furt stejně skvěle jako předtím. Potom je tu Octavia s Diyozou, ze kterých se stala suprová dvojka. Pak tu jsou ty nové, které to docela zachraňují. Nejparádnější bude Josephine, na tu se těšte. Vládce Sanctum je taky v pohodě, ale občas trochu blbec. Pokud jste se těšili na Jordana, moc si na něj nezvykejte. Na začátku se v pár dílech objeví ale potom jako by se úplně vypařil (není to spoiler, prostě se tam jenom neobjevuje), což je vlastně stejně dobře, protože je to ňouma. Jinak bohužel docela zmrvili Bellamyho. To jeho chování vůči O mě štvalo nejvíc, přišlo mi to už úplně odporné. Tahle série je bohužel nejhorší ze všech. Kdyby to mělo minimálně o pět dílů méně, bylo by to super. Tentokrát to ani závěr moc nezachrání. Poslední díl je z jedné poloviny dobrý, ale z té druhé hrozně obyčejný. ()

Série 7 (2020) (S07) 

Mnohem lepší série než ta předchozí. Konečně to začalo být pořádně sci-fi. Přišlo mi to zajímavější. Až na to nesmyslný chování postav je to super. Ještě teda úplný závěr bych o celých čtrnáct minut usekl dřív. Jo a Octavie nám maličko ztloustla, už to není ta divoká kočka jako předtím. 75/100 ()

Reklama

Reklama