Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA One Hundred and One Dalmatians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ten den, kdy to všechno začalo, nebyl ničím výjimečný. Starý mládenec Roger skládal přeslazenou písničku a starý mládenec dalmatin stál u okna a pozoroval psí slečny. A nejen psí! Hledal si totiž nevěstu pro sebe i pro Rogera. Zanedlouho poté se Pongo seznámil s krásnou dalmatinkou Perditou a zamiloval se. Naštěstí se do Anity, majitelky psí krasavice, zamiloval i jeho pán. Brzy slavili svatbu a Pongo už nikdy nemusí opustit Perditu. Jak se dalo čekat, narodila se Perditě po čase krásná štěňátka, okolo kterých se točila celá rodina. Jejich vzájemné štěstí ale překazila Anitina spolužačka Cruella, která je posedlá touhou po kožichu z jemných kůžiček štěňátek dalmatinů. Přikáže svým přihlouplým nohsledům, aby unesli právě narozené flekaté drobečky Ponga a Perdity. Pongo povolává na pomoc ostatní psy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

A máme tu další pejsky a jejich rodinný život! 6 let po uvedení kultovní lovestory Lady a Tramp vytvořili u Disneyho další psí klasiku. A rozhodně v ničem nezaostává! Naopak! Originální příběh, neokoukaní herci a opět výborná animace! (V animované produkci studia Disney z padesátých a šedesátých let se vyplatí nesledovat ani tak hlavní animaci, jako kreslené pozadí. Později už se začalo více blížit realitě, ale v té době to byly spíše svébytné grafické ilustrace. Tak až si příště pustíte příběh obří flekaté rodinky, zkuste se soustředit, co se "děje" v pozadí..) Doporučuje 101 dalmatinů z 10! ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Po moment únosu kvalitná Disneyho pohodová zábava pre celú rodinu. Tie typické pesničky a ikonické momenty, kde postavy na pár sekúnd prestanú hovoriť sa stali Disneyho podpisom. Potom to už na zábavnosti trochu stratilo. Bez ľudskej dvojice to už nebolo úplne ono a samotné šteniatka so zvieracími detektívmi už nedokázali zaujať až na takej úrovni. Ale určite to nie je nuda. 7/10 (Videné 4.3.2021, SK dabing) ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jeden podle mě z nejlepších příběhů. Taky určitě pro mě zahozený v mysli někde hluboko a nyní znovu zrozený. Je mi jasné, že jde o vkus, ale na rozdíl od jiných co jsem viděl, tak nyní koukám na podle mě jeden z těch nejlepších. Skvělý příběh, hrdinský, který je od začátku do konce napínavý a z velice hezkým koncem. Za mě prostě skvěle. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Je celkem zvláštní, že tyhle starý kreslený filmy sem ve svým dětství neviděl, rovnou sem asi přeskočil na Terminátora :o). S prckem se nám výtazně vryla do paměti hitovka "Cruela demon". Celkem čučím, že je to film pro cěcka, ale ti dva poskoci Cruely a i vona mluvěj celkem drsně. Tak třeba  pitomec, idiot... Jakože to není uplně kinder friendly :o).Ale stejně sme ji viděli už tak 4x :o) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Měla jsem takový pocit, že jsem animovaných 101 dalmatinů ještě neviděla, pouze ten hraný film z roku 1996. A měla jsem pravdu. Ovšem nyní už je snímek zhlédnut a líbí se mi. Víc než pozdější hraná podoba. Je to takové roztomilé, trošku napínavé, místy dojemné, ale i vtipné. Prostě takový komplexní animák pro děti. Ale na těch 5* to nemá, i přestože to patří ke klasice. Ovšem ty rozkošné štěnátka vás učarují, ať chcete nebo ne... ty očička prostě. Rozhodně chci pochválit i úvodní titulky. No a Noční telegraf? Dokonalé, jak se to doneslo přes všecky psy až na předměstí Londýna. A ještě se mi líbila finta překamuflování na labradory. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (19)

  • V knižnej predlohe Cruella okrem kožuchov taktiež miluje diamanty. Vo filme nebol priestor na to ukázať túto jej vášeň, ale práve kvôli tomu sa rozhodli Cruellu využiť ako hlavnú zápornú postavu v animovanom filme Rescuers, kde sa hlavná zápletka točila práve okolo diamantu. Hoci nakoniec tento nápad zamietli a záporačkou sa stala postava Madam Medusa, dodnes sú voľne dostupné concept arty Cruelly pre daný film. (matthew.17)
  • V knize Roger není skladatel, který se potýká s problémy, ale finanční mág, který pomohl smazat britský státní dluh. (LUKICKK)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Prequel 101 dalmatinů našel záporačku?

Prequel 101 dalmatinů našel záporačku?

10.03.2019

Disney už nějakou dobu chystá hraný prequel Cruella k pohádce 101 dalmatinů, jenž se bude odehrávat v 70. letech v Londýně a bude se soustředit na zrod psy-nenávidějící Cruelly de Vil, kterou ve… (více)

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

05.12.2018

Režisér Craig Gillespie (Já, Tonya, Do posledního dechu) podle všeho jedná o režii hrané verze klasické disneyovské pohádky 101 dalmatinů. Snímek zatím nese neoficiálně název Cruella, a to především… (více)

Reklama

Reklama