Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA One Hundred and One Dalmatians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ten den, kdy to všechno začalo, nebyl ničím výjimečný. Starý mládenec Roger skládal přeslazenou písničku a starý mládenec dalmatin stál u okna a pozoroval psí slečny. A nejen psí! Hledal si totiž nevěstu pro sebe i pro Rogera. Zanedlouho poté se Pongo seznámil s krásnou dalmatinkou Perditou a zamiloval se. Naštěstí se do Anity, majitelky psí krasavice, zamiloval i jeho pán. Brzy slavili svatbu a Pongo už nikdy nemusí opustit Perditu. Jak se dalo čekat, narodila se Perditě po čase krásná štěňátka, okolo kterých se točila celá rodina. Jejich vzájemné štěstí ale překazila Anitina spolužačka Cruella, která je posedlá touhou po kožichu z jemných kůžiček štěňátek dalmatinů. Přikáže svým přihlouplým nohsledům, aby unesli právě narozené flekaté drobečky Ponga a Perdity. Pongo povolává na pomoc ostatní psy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Antrey 

všechny recenze uživatele

Začátek mého alfabetického rewatche Disney animáků. I po více než šedesáti letech si tahle klasika drží svoje kouzlo, animace je nádherná, příběh napínavý (pamatuju si, jak jsem jako dítě měla úplně okousané nehty, když se smečka snaží dostat zpátky do Londýna, a i po letech je tahle část téměř nervy-drásající). Chtělo by to víc prostoru pro Cruellu, což se Disney snažil vynahradit alespoň v dalších adaptacích a prequelu, ale původnímu filmu to trochu chybí. Doporučuje britská komora 101 veterinářů. ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

A máme tu další pejsky a jejich rodinný život! 6 let po uvedení kultovní lovestory Lady a Tramp vytvořili u Disneyho další psí klasiku. A rozhodně v ničem nezaostává! Naopak! Originální příběh, neokoukaní herci a opět výborná animace! (V animované produkci studia Disney z padesátých a šedesátých let se vyplatí nesledovat ani tak hlavní animaci, jako kreslené pozadí. Později už se začalo více blížit realitě, ale v té době to byly spíše svébytné grafické ilustrace. Tak až si příště pustíte příběh obří flekaté rodinky, zkuste se soustředit, co se "děje" v pozadí..) Doporučuje 101 dalmatinů z 10! ()

Reklama

Alf 

všechny recenze uživatele

ať už v porovnání s dobou "před" (Lady a Tramp, Alenka) nebo i tou "po" (Planeta pokladů, Není král jako král) nebo vůbec pro mě zdaleka nejhorší, co jsem kdy od Disneyho viděl, příběh banální, animace dost mizerná, žádný nápad, a to dokonce ani v části zla (snad s výjimkou jména hlavní zlodušky), nuda, nuda... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná je trochu nešťastné, že jsem tuhle puntíkovanou klasiku poprvé viděla až v dospělosti ... se svou malou dcerkou (už si ani nevzpomínám, ve kterém z dávno zaniklých klasických kin mé rodné krajské metropole). Poněvadž 2 dospělí pejskové + 99 štěňátek (jakkoli roztomilých) ... to je přece jenom až moc velká přesila - na jednu zaláskovanou lidskou dvojici. A popravdě ... už tenkrát mě poněkud iritovala i bezbřehá, jen stěží pochopitelná naivita líbezné Anity - ve vztahu k bývalé spolužačce Cruelle. Nicméně DO POHÁDKY je úctyhodný počet 2 + 99 dalmatinů přesně to správné číslo. Krom toho: Psí telegraf prostě nemá chybu ... dokonce ani po všech těch letech, která mě poměrně nesmlouvavě odstřihla od přítmí starých dobrých biografů mého mládí. Takže ... po sečtení plusů a mínusů - přece jenom 4* ... pro všechny velké i malé dalmatiny, co jich na světě je. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Po moment únosu kvalitná Disneyho pohodová zábava pre celú rodinu. Tie typické pesničky a ikonické momenty, kde postavy na pár sekúnd prestanú hovoriť sa stali Disneyho podpisom. Potom to už na zábavnosti trochu stratilo. Bez ľudskej dvojice to už nebolo úplne ono a samotné šteniatka so zvieracími detektívmi už nedokázali zaujať až na takej úrovni. Ale určite to nie je nuda. 7/10 (Videné 4.3.2021, SK dabing) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (19)

  • V knize Roger není skladatel, který se potýká s problémy, ale finanční mág, který pomohl smazat britský státní dluh. (LUKICKK)
  • Priezvisko Cruelly De Vil je literárnou narážkou na Draculu Brama Stokera, ktorý si v knihe prenajíma vilu v Londýne (meste, v ktorom postava Cruelly žije) pod falošným menom Gróf de Ville. (matthew.17)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Prequel 101 dalmatinů našel záporačku?

Prequel 101 dalmatinů našel záporačku?

10.03.2019

Disney už nějakou dobu chystá hraný prequel Cruella k pohádce 101 dalmatinů, jenž se bude odehrávat v 70. letech v Londýně a bude se soustředit na zrod psy-nenávidějící Cruelly de Vil, kterou ve… (více)

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

05.12.2018

Režisér Craig Gillespie (Já, Tonya, Do posledního dechu) podle všeho jedná o režii hrané verze klasické disneyovské pohádky 101 dalmatinů. Snímek zatím nese neoficiálně název Cruella, a to především… (více)

Reklama

Reklama