Reklama

Reklama

Petr Pan

Trailer

Obsahy(1)

Ve starém domě uprostřed Londýna vypráví malá Wendy každou noc svým bratrům kouzelné pohádky o šermířských soubojích, úžasných dobrodružstvích a hrůzostrašném kapitánovi Hookovi. Děti se ale samy stanou hrdiny ještě daleko většího dobrodružství, když do jejich pokoje jedné noci vlétne Petr Pan a zavede je skrze rozzářenou noční oblohu až do kouzelné Země Nezemě. Wendy a její bratři se spolu s Petrem Panem a Ztracenými chlapci se přenesou do světa, ve kterém neplatí žádná pravidla dospělých. Během dobrodružných střetů svádějí vzdušné bitvy s nebezpečnými piráty, zákeřnými mořskými pannami, lidožravým krokodýlem a hrůzným kapitánem Hookem. (TV Nova)

(více)

Recenze (60)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónovTržby USA $87,404,651Tržby Celosvetovo $89,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $24,713,377 //počet predaných kusov 832,089Tržby za predaj DVD v USA $93,682,218 //počet predaných kusov 5,179,631║ Úžasné spracovanie, krásne hravé, niektoré scény neskutočne vypiplané do detailu až nádhera, po celý čas očarujúca súhra, maximálne výrečné využitie animácie smerom k divákovi, a to som sa bál, že ma to bude nudiť ale dostalo ma to, má to silu. /100%/ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Typický produkt z klasické éry Disneyho studia - spousta samoúčelného tajtrlikování a pitvoření a osekání imaginativní předlohy do konzervativního vyprávění, jež je navíc z dnešního pohledu v mnoha motivech přinejmenším problematické (rasismus, gender). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

14. celovečerní Disney Příběhy Jamese Matthewa Barrieho ze Země Nezemě, o pirátech a vílách a mořských pannách a dětech, které nechtějí vyrůst... jsou jedním slovem kouzelné. Dokonce tak, že si dodnes vysloužily samostatnou sérii filmů odvozených a také Zvonilka je sama hrdninkou v celé své řadě vílých dobrodružství. Disneyův Petr Pan je přepisem klasické látky Petr Pan a Wendy, ve které se setkáváme v Londýně za Eduardovské éry s dětmi Darlingových a doprovázíme je na jejich cestě na kouzelný ostrov. Disneyovky v 50. letech byly na vrcholu a i kdyby vám měl klukovský svět Petra Pana připadat příliš vzdálený, i tak je to díky vynikající animaci učiněná pastva pro oko. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátiminutová groteska. A já mám grotesky rád. Ačkoliv to zjevně není nijak obvyklý názor, myslím si, že disneyovci dokázali zbrklé taškařice plné nápadů (typu naprosto skvělých soubojů Hooka s krokodýlem) velice přirozeně a vyváženě spojit s jemnými momenty (Wendyina píseň) a s ryzím dětským dobrodružstvím (výprava za indiány) a vytvořili podívanou, jež je sice určena především mladším divákům, nicméně i dospělý si v ní přijde na své (a teď nemám na mysli všechny ty sexy ženské postavy od Tinkerbell přes Wendy po mořské víly). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Peter Pan, který má velký potenciál na skvělý film mě překvapivě v podání Disney Studios zklamal. Prostor pro fantazii, který předloha nabízí zůstal nevyužit. Čekal jsem nápaditá prokreselná pozadí, a líbivé švenky a nic z toho se nekoná. Naopak dlouhý úvod se odehrává v jediném pokoji a ani později se těch prostředí až zas tolik nevystřídá. Navíc film působí velmi staticky, spousta scén se odehrává zarámovaných v jediném obrazu bez pohybu a změny přináší jedině střih. Vím, že se jedná o starý film, ale v té době už měli u Disneys za sebou propracovanějí dílka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasické animované filmy W. Disneye mě bavily odmalička a baví mě stále. Dokonalá animace (zde kombinace klasické a rotoskopické), hravost, gagy, pastelové barvy, mořské panny, mučednický kůl, ostrý hák, zlatá loď a roztlemený krokodýl. Kde by bez Disneye všichni ti dnešní animátoři a trikaři byli... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne fantastické, akciou a farbami nabúchané spracovanie Petra Pana. Osobitne musím pochváliť animáciu, ktorá je jedna z najlepších z toho, čo som videl od Disneyho. Síce to nie je také progresívne a viacvrstvové ako Sleeping Beauty, nie je tu v podstate nič, čo by bolo možné vytknúť, tak pozadia ako aj postavy sú úplne parádne a živé. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Disneyovský Peter Pan z roku 1953 je nádherným animákem, s mnohdy jednoduchým humorem, ale podobně jednoduchý humor měla už původní divadelní Jamese M. Barrieho. I tak jsem se příjemně bavil. Nicméně jsem přesvědčen, že hraná verze z roku 2003 je mnohem lepší, především po scénáristické stránce, neboť zde je skvěle rozvinutý vztah mezi Petrem a Wendy nebo mateřská touha po ztracených dětech. Disneyho animák sází na dobrodružství, což je samozřejmě pochopitelné. Obě zmíněné verze pak pokládám za sobě rovnocenné. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý v mojom srdci nezostane nikdy. Nesympatické postavy, hlavne tá Zvonilka alebo Nezbeda či ako to je, proste mám voči nej averziu, Peter Pan mi bol takisto strašne nesympatický nie len za to, že na mňa pôsobil ako namyslená postava ale i to ako bol nakreslený. Neprišlo mi to vôbec vtipné ani dojímavé a ani tak kúzelne rozprávkové. Práve naopak bola to nuda. Pesničky sa mi nepáčili. Chcela som dať tejto rozprávke druhú šancu ale pri druhom pozretí som si uvedomila, že táto rozprávka ma nikdy už za srdce nechytí a nepresvedčí ma o jej rozprávkovosti. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Na tomhle Peteru Panovi se mi asi nejvíc líbil krokodýl (toho jsem si vážně zamiloval) a pak ještě Zvoněnčiny kalhotky... Nebýt těchto dvou ingrediencí, nevím, nevím... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych od studia Disney očekával temnou zábavu, ale takhle vykastrovanou předlohu jsem tedy nečekal... Z příběhu se nemilosrdně odporoučelo vše, co by mohlo rozrušit to nejútlocitnější dítě do pěti let a tak se celou kratičkou stopáž jen juchá a roztomile padá / skáče / hopsá a plácá mečíčkama... Tak, aby toho vzrušení nebylo příliš. Animace je nečekaně ošklivá. V porovnání s jen o dva roky mladším Lady a Tramp téměř primitivní. Nebýt žárlivé víly Zvoněnky (mimochodem až děsivě sexy), byla by to nekoukatelná pohádka, ale ta malá mrcha to dokáže utáhnout sama i s tím málem prostoru, který má. Peter Pan je nevýrazný, Wendy vcelku otravná a z chudáka kapitána Hooka je nefalšovaný debil. Disneyovek jsem viděl spousty, některé mám i rád, ale tahle je z nich suveréně nejslabší a nejhloupější. Všechno zajímavé a metaforické z předlohy je pryč. ______ (Mimochodem v CZ dabingu nahrazený krásný překlad "Zvoněnka" jménem "Nezbeda" je na facku) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Peter Pan má zajímavé téma ale v tomto případě se jedná o jednu z nejslabších klasických Disneyovek, kterou překonává i průměrné zpracování od Spielberga (ačkoliv se nejednalo o klasického Petera Pana). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Již dříve jsem viděl Hooka od Spielberga a Petra Pana z roku 2003, které jsem ohodnotil průměrnými třemi hvězdičkami, a ani v případě původní disneyovské klasiky nemohu jít s hodnocením výš. Příběh ze Země Nezemě o létajícím klukovi, jeho potrhlé tlupě, pomstychtivém Hookovi, neschopném Smeeovi a jednom nenažraném krokodýlovi mě ani v tomto případě neoslovil, což je škoda, vezmu-li v potaz, jaké možnosti mohl tento svět fantazie nabídnout. Písně mi přišly takové nijaké a k žádné z postav si člověk nemohl vytvořit jakýkoli vztah. Budu-li se chtít vydat do Země Nezemě, sáhnu raději po hraném filmu s Johnnym Deppem a Kate Winslet. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale kapitáne, nebylo by lidštější mu úplně normálně podříznout krk ??" - "Kapitán Hook slíbil, že se Petera Pana ani prstem, ba ani hákem nedotkne !! A Kapitán Hook drží slovo.." ;) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa v tejto rozprávke nenašiel a nikdy pre mňa nebola úžasná, no pre deti to rozhodne je, aj keď to nie je dokonalé a má to vnútorné podivnosti. Deti lietajú ešte často v oblakoch a tento príbeh je práve pre takéto deti, pokiaľ nechcete, aby ešte dospeli, ale užívali si ešte len jednoduchej zábavy, bez ťažkých tém. Animačne aj hudobne to bolo pekné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že aj ja sa stanem pri tejto Disneyho klasike opäť chlapcom, ale na počudovanie ma to nechalo chladným. Je to vtipné a zábavné, ale aj na svoju dĺžku zdĺhavé a na svoj vek zastaralé. Nečakal som to. Animácia skvelá, príbeh známy, celkový prednes chabý. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Stará disneyovka, ktorá spôsobom animácie pripomína námorníka Pepka, je však na môj vkus príliš akčná a preto je vhodná až pre deti od 9 alebo radšej 12 rokov. Film je plný pirátov, indiánov a dobrodružstva. ()

Související novinky

Jude Law jako Kapitán Hook

Jude Law jako Kapitán Hook

08.07.2020

Herec Jude Law (Fantastická zvířata 2, Král Artuš: Legenda o meči) jedná o roli Kapitána Hooka v novém zpracování slavné pohádky Petr Pan od studia Disney. Law by si měl zahrát ve snímku Peter Pan … (více)

Reklama

Reklama