Reklama

Reklama

Petr Pan

Trailer

Obsahy(1)

Ve starém domě uprostřed Londýna vypráví malá Wendy každou noc svým bratrům kouzelné pohádky o šermířských soubojích, úžasných dobrodružstvích a hrůzostrašném kapitánovi Hookovi. Děti se ale samy stanou hrdiny ještě daleko většího dobrodružství, když do jejich pokoje jedné noci vlétne Petr Pan a zavede je skrze rozzářenou noční oblohu až do kouzelné Země Nezemě. Wendy a její bratři se spolu s Petrem Panem a Ztracenými chlapci se přenesou do světa, ve kterém neplatí žádná pravidla dospělých. Během dobrodružných střetů svádějí vzdušné bitvy s nebezpečnými piráty, zákeřnými mořskými pannami, lidožravým krokodýlem a hrůzným kapitánem Hookem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

kinej 

všechny recenze uživatele

Peter Pan, který má velký potenciál na skvělý film mě překvapivě v podání Disney Studios zklamal. Prostor pro fantazii, který předloha nabízí zůstal nevyužit. Čekal jsem nápaditá prokreselná pozadí, a líbivé švenky a nic z toho se nekoná. Naopak dlouhý úvod se odehrává v jediném pokoji a ani později se těch prostředí až zas tolik nevystřídá. Navíc film působí velmi staticky, spousta scén se odehrává zarámovaných v jediném obrazu bez pohybu a změny přináší jedině střih. Vím, že se jedná o starý film, ale v té době už měli u Disneys za sebou propracovanějí dílka. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa v tejto rozprávke nenašiel a nikdy pre mňa nebola úžasná, no pre deti to rozhodne je, aj keď to nie je dokonalé a má to vnútorné podivnosti. Deti lietajú ešte často v oblakoch a tento príbeh je práve pre takéto deti, pokiaľ nechcete, aby ešte dospeli, ale užívali si ešte len jednoduchej zábavy, bez ťažkých tém. Animačne aj hudobne to bolo pekné. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Musím se opakovat, ale Disneyova klasická kresba a puntičkářská animace opětovně ani trochu nezestárly, přestože jim táhne na 60! S dalšími aspekty už je to horší, bláznivé zběsilé poletování, pobíhání, poskakování, padání a žvatlání dokáže docela iritovat, stejně tak ta nepřetržitá a naprosto doslovná hudba, komentující každý pohyb na plátně (písničky jsou svěžím vysvobozením). Ani příběh toho moc nenabídne, jen velice letmý pohled do Země Nezemě a nezodpovědné blbnutí několika dětí. Pár hezkých momentů a zajímavých (Zvonilka) a vtipných (tikající krokodýl) postav se sice najde, ale ve finále se jedná pouze o lepší průměr pro malé děti. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Disneyovský Peter Pan z roku 1953 je nádherným animákem, s mnohdy jednoduchým humorem, ale podobně jednoduchý humor měla už původní divadelní Jamese M. Barrieho. I tak jsem se příjemně bavil. Nicméně jsem přesvědčen, že hraná verze z roku 2003 je mnohem lepší, především po scénáristické stránce, neboť zde je skvěle rozvinutý vztah mezi Petrem a Wendy nebo mateřská touha po ztracených dětech. Disneyho animák sází na dobrodružství, což je samozřejmě pochopitelné. Obě zmíněné verze pak pokládám za sobě rovnocenné. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Vynikající disneyovka, kterou jsem měl svého času tak rád, že jsem se na ni díval skoro denně. Autorům se Země Nezemě po výtvarné stránce povedla opravdu kouzelně a napínavý příběh je taky úžasný. Jen mě mrzí, že jak koukám, mnoho lidí odtud ji nevidělo a to je opravdu škoda. Pokud hledáte originální, pohádkový příběh, je Peter Pan správná volba :) ()

Galerie (81)

Související novinky

Jude Law jako Kapitán Hook

Jude Law jako Kapitán Hook

08.07.2020

Herec Jude Law (Fantastická zvířata 2, Král Artuš: Legenda o meči) jedná o roli Kapitána Hooka v novém zpracování slavné pohádky Petr Pan od studia Disney. Law by si měl zahrát ve snímku Peter Pan … (více)

Reklama

Reklama