Reklama

Reklama

Ach, ty Vánoce

(TV film)
  • Kanada Fir Crazy (více)
TV spot

Obsahy(1)

Žena, která vyrůstala na farmě pěstující stromky, nesnáší Vánoce. Souhlasí však, že bude naposledy prodávat stromky u stánku. Tyhle Vánoce možná nebudou zrovna veselé, neboť se pustí do křížku s bohatým podnikatelem, který chce její rodinný podnik zavřít. Dokáže vánoční nálada vyřešit situaci a přijde i na trochu romantiky? (Universal Channel)

(více)

Recenze (17)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Fir Crazy" jsem si pustila aniž bych věděla o jeho hodnocení na čsfd a jsem za to moc ráda - bez předsudků je to totiž neskutečně příjemný film, který určitě vánočně naladí. Ano, naplňuje veškerá klišé a je předvídatelný od první minuty, ale romantika nehraje až tak hlavní prim a celé je to v podstatě o na první pohled nepříjemných, ale v jádru dobrých lidech, kteří musí potlačit nepříjemné vzpomínky aby opět mohli propadnout kouzlu Vánoc. Prostředí prodeje vánočních stromků je originální a sympatické stejně jako všechny postavy. Párkrát jsem se i zasmála. Jeden z těch opravdu lepších vánočních filmů. ( A mimochodem, po shlédnutí lituji, že jsem se nezúčastnila prodeje stromečků, když jsem měla šanci:) ) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Při prodeji vánočních stromků se dají zažít všelijaké zajímavé věci, jako například boj se sobeckým Vánoce nesnášejícím člověkem nebo nalezení té pravé životní lásky. To vše čeká na hlavní hrdinku tohoto milého vánočního filmu, který je v mnoha ohledech jiný než většina vánočních filmů, které jsem dosud viděl. Především se jedná o vůbec první vánoční film, který se odehrává ve zvláštním prostředí prodeje vánočních stromků. Už to je na tomto filmu originální, a díky tomu mě film dokázal maximálně zaujmout, protože toto prostředí je zde hlavním hybatelem děje, což opravdu najdete v málokterém vánočním filmu (pro mě osobně je toto vůbec první vánoční film, kde tomu tak je). Dále hlavní hrdinka, ale i všechny ostatní zde objevující se postavy jsou sympatické a příjemné a ve výsledku se tak jedná o krásný, milý a pozitivní film, který si určitě zaslouží pozornost každého, kdo má rád Vánoce a každoročně pečlivě vybírá ten nejlepší možný živý vánoční stromek, který se pak bude skvět během vánočního období u něj doma. Já si Vánoce bez živého stromku neumím představit, a i proto mi je tento film tak blízký. Za svou originalitu a příjemné vyznění ode mne tento snímek získává čtyři hvězdy. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná vánoční pohodovka o hledání ztraceného kouzla Vánoc, vystavěná snad ze všech tradičních klišé, které vánoční filmy znají a mají ve svém arzenálu. Milá jednohubka, která sice nepřekvapí silou ani novátorstvím, což je možná dobře, ale neurazí a vánočně naladí. Což je taky dobře. Je to celé zkrátka jako hezky nazdobený vánoční stromek. Znáte ho, víte jak vypadá, znáte všechny ozdobičky, baňky a řetězy, které jsou na něj navěšené, ale stejně se vám líbí. Je to prostě vánoční stromek a od něj ani nechceme aby byl pokaždé jiný a originální. A je jedno jestli je to smrk nebo borovice. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vianočné filmy ma asi nikdy neomrzia a môžu byť kľudne aj strašné. Zazvonia rolničky a hneď som namäkko. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Příjemný vánoční film se sympatickými herci. Celkově to žádný zázrak není, ale neurazí. Čekala jsem to horší. 60%. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Typická televizní produkce předvánočního typu, která vcelku příjemně pobaví a posílí sváteční atmosféru. Nic extra, prostě vánoční limča s takřka pohádkovým koncem. 5/10! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kam na toto stále dokola a dokola chodia? To bola naozaj záplava klišé ako na bežiacom páse, teda tradične najmä ku koncu. Prvá polovička filmu sa v podstate celkom dala, hoci všetko bolo až príliš predvídateľné. OK, je mi jasné, že vianočný film sa proste väčšinou odvíja na tej happy krivke, ale určite sa to dá spraviť aj menej prehnaným spôsobom. To sa týka najmä tej magickej premeny chamtivého a nepriateľského Garyho, ktorý sa z arogantného starca razom zmenil na toho najdobrosrdečnejšieho muža New Yorku. P.S. Sarah Lancaster v úlohe Elise bola naozaj šarmantná. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Neoriginálne, tisíc krát videné klišé s iba priemerným príbehom. Na druhej strane sladký, pekný pohodový a klasicky vianočný film, kde vôbec nejde o to prekvapiť, ale iba na srdci zohriať a na duši oddýchnuť. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, sice mi to ani tak jako komedie nepřipadalo /nesmála jsem se od začátku do konce/, taky to mělo několik míst, kdy jsem přesně nevěděla, co myslí nebo byly tak trošku hluché, ale mohla bych to označit jako romantický film, kdy všechno dobře dopadne a nemusíte u ní moc přemýšlet, já myslím, že slovo šance by mohlo tento film vystihnout a pokud vás zajímá, proč? Tak se podívejte, nejedná se o film typu odpad, ale na něco víc než průměr v tom filmu je. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Bez originality a v druhé půlce, kdy bohatý napravený záporák začal všechny nabádat, aby mu říkali Gerry, za mě mírně rozpačité. No co... s rostoucí "věkovou číslovkou" roste i můj cynismus. Nicméně se na to dívalo pěkně, bylo to hlavně o lásce a byly tam světýlka, stromečky, baňky, dobré skutky. Sama mám s manželem taky baňku, kterou jsme koupili první vánoce, co jsme se dali dohromady, a taky každé vánoce od narození dcery jednu ozdobu pro ni kupuji, takže tahle ta část se mi líbila moc. ;) ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Ok, nechal jsem se ovlivnit tím, že jsou Vánoce a to bývám sentimentální. A minimálně tři "zvraty" by dobrý scénárista napsal úplně jinak, ale už jsem potřeboval tu vánoční injekci dobré nálady. ()

Carcooli 

všechny recenze uživatele

Opravdu se považuju za obrovského milovníka Vánoc, a vůbec nejvíc miluju ty chvíle, kdy se můžu vánočně naladit americkým vánočním filmem. Mám podivnou úchylku na béčkové americké filmy s přehnanou vánoční výzdobou, Santou a tak vůbec. Tenhle snímek patří mezi mé oblíbené, i když herecké výkony jsou opravdu hodně béčkové. K vánoční náladě ideální :) ()

ilcibo 

všechny recenze uživatele

...naprosto obvyklý vánoční příběh (už mám podezření, že scénáristé mají fikanej program co jim většinu jejich budoucího dílka vygeneruje). Ale je to pěkně zabalený, opentličkovaný a nanančaný. Jsem rád, že jsem filmík viděl... 60tka ()

Reklama

Reklama