Reklama

Reklama

Showrunners: Jak se řídí seriál

(festivalový název)
  • Irsko Showrunners: The Art of Running a TV Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Za autora filmového díla bývá obvykle dle principů auteurské teorie považován jeho režisér. Ve světě současné americké kvalitní televize jsou ale autory producenti, scenáristé a autoři námětů. A někteří z nich se stanou ultimátním bossem – showrunnerem. (Letní filmová škola)

Recenze (3)

Ant 

všechny recenze uživatele

Jelikož je TV momentálně ve své zlaté éře, fenomén showrunnerů mě zajímá velmi. Dokument jich ukazuje poměrně hodně z různých sfér jak network tv tak cable tv a najdou se v něm rozhodně zajímavé momenty, i když by podle mě stálo za to prozkoumat problém pohlaví a rasy důkladněji. Jedna z nejzajímavějších částí je konec dokumentu, který je emocionálnější než jsem čekala. Není to "reveal all" dokument, ale rozhodně stojí za shlédnutí, pokud vás tahle problematika zajímá. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Za mě skvěle podaný, obohacující dokument ze zákulisí. Obávám se ale, že s přibývajícími lety bude hodnocení dokumentu (59 %) klesat. Spoustu diváků totiž nezná zpovídané tvůrce / zmíněné seriály už teď, natož je nebudou znát v budoucnu, a tak si většinu těch zákonitostí o řízení seriálů nebudou mít s čím spojit... no a zbytek těch zákonitostí se zase bude jevit jako pouhé banality, povrchnosti. :( Ale rád se budu se své předpovědi mýlit. :) ()

Reklama

Reklama