Reklama

Reklama

Michael Schumacher - Rudý baron

(TV film)
  • Austrálie Michael Schumacher - The Red Baron
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Austrálie, 2011, 48 min

Obsahy(1)

Vezměte pár kapek odhodlání, přidejte ctižádost, odvahu, ale zároveň chladný rozum a pohotové reakce i při nejvyšších rychlostech. A nezapomeňte na neobyčejný jezdecký talent rozvíjený od útlého věku. Smíchejte přesnost s naprostým odhodláním, přidejte lásku ke sportu a rychlosti. Přidejte talent vítězit a fyzickou kondici. To vše pak zakalte na závodní trati. Vše přizdobte chlapeckým vzhledem, velkorysým chováním a vstřícností. Dokořeňte to šarmem a vyrovnanou povahou a výsledkem je sedminásobný mistr světa. Michael Schumacher, Rudý baron. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Celkom obyčajný dokument, ktorý je zaujímavý skôr svojími úryvkami z reportáží a zákulysnými rozhovormi a politickými aférami, než samotnými okamžikmy z trate. Očakával som práve viac zostrihov z veľkých cien, a výber z tých najlepších súbojov. Tu ale nič také nebolo, dokonca obraz nebol súrodý s komentárom - a to fakt nemám rád. Priemer len pre to, že tam bolo pár zaujímavých zákulisných informácií z temnejších chvílok Schumiho. Dúfam, že sa časom vytvorý obsiahly a hlavne strhujúcejší dokument, pretože materiálu je veru dosť... ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Průřez kariérou Schumiho, který zoufale až trapně trpí nedostatkem záběrů dokumentujících vyprávění. Při popisu jeho kontroverzního závodnického stylu nebo konkrétních závodů jeho kariéry tak sledujeme záběry z tiskovek nebo pózování pro fotografy. 2-3* ()

korok 

všechny recenze uživatele

Michael Schumacher je můj oblíbený sportovec a závodník, kterému jsem celou jeho kariéru ve Ferrari a poté i v Mercedesu (ač nejsem fanoušek této stáje) fandil. Bohužel tento dokument je zcela obyčejný, slabě zpracovaný a končí poslední sezónou Schumachera u Ferrari (třeba že vyšel až v roce 2011). Hlavním jeho mínusem je absence záběrů ze závodů. Neuvidíte jeho vážnou nehodu z roku 1999, slavné kontroverzní bouračky s Hillem či Villeneuvem ani žádná slavná vítězství. Záběry z mimo sportovního pole taktéž chybí. Všechny tyto jeho důležité kariérní momenty a střípky z osobního života jsou pouze odříkány, většinově, na pozadí nic neříkajících záběrů z testovacích jízd. Nejzajímavější jsou tak bohužel asi pouze záznamy z tiskových konferencí. Schumacher si zcela jistě zaslouží mnohem lepší a propracovanější dokument, mapující celou jeho kariéru. Divím se, že ještě žádný takový zřejmě nevznikl. A když nic lepšího než tento není, tak dávám 3*. ()

Gafro007 

všechny recenze uživatele

Takhle odfláknout dokument o jednom z nejfascinujících sportovcích historie, to je tragédie...Jediná pozitiva na dokumentu jsou samotný Šumi, tudíž samotný "scénář" ....bez záběrů ze závodů, bez dramatičnosti, bez přiblížení atmosféry při klíčových momentech ..pouhé vyprávění a záběry na šumiho a nějaké testovací jízdy ..... ()

blinkman 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý TV dokument, kde sa síce dozviete chronologicky dôležité momenty zo Schumiho kariéry, ktoré ale takmer nie sú sprevádzané zábermi z veľkých cien. Pre človeka, ktorý sa vo svete F1 až tak nevyzná to možno problém nebude, ale mne strašne vadilo, že aj pár záberov z testovacích okruhov časovo často nesedelo s komentárom, alebo tvorcom nevadila zámena Schumacherovho Ferrari s Barichellovým a podobne. No a keď sa v priebehu 50 minút 3x opakuje rovnaký záber na hodiny v Benettone, to už je naozaj veľa. Dve hviezdičky za Schumachera samotného a pár svetlých momentov v podobe tlačových konferencií. Verím, že sa raz aj M. Schumacher dočká podobného dokumentu ako je Senna, určite by si ho zaslúžil. ()

Reklama

Reklama